ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Για το... "ταξικό" του ΠΑΜΕ και το ..."πατριωτικό" του ΚΚΕ

Αυτές τις μέρες πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη η συνάντηση των Βαλκανικών Κομμουνιστικών Κομμάτων. Στην συνάντηση αυτή ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μεταξύ των άλλων εκφράζοντας την άποψη του κόμματος για τα καθήκοντα των κομμουνιστών σήμερα επεσήμανε:
 Η ίδια η πράξη αποδεικνύει τη σημασία της αναμέτρησης με τις δυνάμεις του οπορτουνισμού που προσποιούνται τους «φίλους του λαού» και δουλεύουν συστηματικά για την ενσωμάτωση της εργατικής τάξης στους στόχους του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, όπως κάνει ο ΣΥΝ /ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και με το δικό τους παραπλανητικό τρόπο αριστερίστικες ομάδες που συνδράμουν για χρόνια τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, επιδίδονται σε αντικομμουνισμό, τοποθετούνται εχθρικά απέναντι στο σοσιαλισμό που οικοδομήθηκε τον 20ό αιώνα.
Θα λοιπόν επιχειρήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε την κομμουνιστική συνθηματολογία του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ σχετικά με τα καθήκοντα των κομμουνιστών στο μαζικό κίνημα:
Προσέξτε τις δύο φωτογραφίες, η μία έχει την υπογραφή του ΚΚΕ και η άλλη του ΠΑΜΕ. Το σύνθημα είναι ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ με θαυμαστικό (!). Θα πρέπει λοιπόν με το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ  να ξεσηκωθούμε για ΝΑ ΜΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ. Το ΠΑΜΕ ως συνεπής ταξική δύναμη αρκείται να δώσει την αγωνιστική ερμηνεία του ξεσηκωμού, η οποία δεν μπορεί να είναι παρά: ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.  
Το ΚΚΕ όμως ως το κόμμα που εκφράζει πολιτικά τα συμφέροντα της εργατικής τάξης πρέπει να βλέπει τα πράγματα πάνω από την στενή ταξική σκοπιά, πράγμα που περιορίζεται να κάνει μια συνεπής ταξική οργάνωση, όπως το ΠΑΜΕ. Πάνω λοιπόν από αυτά τα στενά ταξικά συμφέροντα βρίσκονται για το ΚΚΕ οι αξίες της πατρίδας και του έθνους. Γι αυτό, τα "ταξικά" συμφέροντα,  για τα οποία θα βγούμε "ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ", θα πρέπει να μην περιορίζονται μόνον στην σωτηρία λαού από την πτώχευση, όπως μας λέει το ΠΑΜΕ. Αυτά τα συμφέροντα είναι ταυτόσημα με την σωτηρία του έθνους και της πατρίδας. Και επειδή δεν μπορεί στο στενά "ταξικό" μυαλό του κάθε αριστερού δεν χωράνε εύκολα αυτά τα πράγματα, για να εμπεδωθούν έρχεται το κόμμα και  υπενθυμίσει ότι: αυτό είναι πατριωτισμός!.... 

4 σχόλια :

  1. Αν η διαφορά ανάμεσα στο ΠΑΜΕ και στο ΚΚΕ είναι ότι θα πρέπει να είσαι "πατριώτης" για να γίνεις μέλος του ΚΚΕ, ενώ το ΠΑΜΕ δεν κάνει τέτοιες διακρίσεις, τότε να πάμε να γραφτούμε ΟΛΟΙ στο ΠΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό είναι Πατριωτισμός, ο ξεσηκωμός και ο Πατριωτισμός του Γιωργάκη Παπανδρέου.Το ΚΚΕ με το σύνθημα αυτή απαντάει στις κορώνες του ΠΑΣΟΚ ότι η αποδοχή του μνημονίου είναι Πατριωτισμός και όποιος αντιστέκεται και ξεσηκώνεται είναι κατά της πατρίδας.Το ΚΚΕ χτυπάει την κυβερνητική προπαγάνδα με αυτό το σύνθημα.

    Υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις του ΚΚΕ, μπορεί να τις βρει όποιος θέλει στο site του ΚΚΕ που το εξηγούν και το αναλύουν καλύτερα από μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διορθώνω : Αυτό είναι Πατριωτισμός,ο ξεσηκωμός και ΟΧΙ ο Πατριωτισμός του Γιωργάκη Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "«Όταν ξεκίνησε η κρίση η αριστερά μιλούσε για την ανάγκη απευθείας δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η κυβέρνηση μας έλεγε, μην λέτε ανοησίες. Αργότερα ζητήσαμε από την κυβέρνηση να διεκδικήσει ευρωομόλογο. Η κυβέρνηση μας έλεγε, αυτά δεν γίνονται και δίνουμε κακό σήμα προς τις αγορές.
    Πριν από έξι μήνες, αφού μπήκαμε στο μνημόνιο, ζητήσαμε επιτακτικά από την κυβέρνηση να δει το μεγάλο πρόβλημα του χρέους και να διεκδικήσει αναδιάρθρωση χωρίς επώδυνους όρους. Η κυβέρνηση συνεχίζει να μας λέει «μη μιλάτε για όλα αυτά, πρέπει να σιωπούμε». Όπως και με το μνημόνιο, έτσι και τώρα, η αναδιάρθρωση θα έρθει με όρους που οι πιστωτές θα μας επιβάλλουν και απλά θα τους φέρουν στον πρωθυπουργό για άλλη μία φορά να τους υπογράψει.
    Πρόκειται για μία τακτική ανεύθυνη. Αντί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του ο κ. Παπανδρέου πρέπει τώρα να πει την αλήθεια και να διεκδικήσει αναδιαπραγμάτευση του χρέους χωρίς επώδυνους όρους προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα στον ελληνικό λαό να βγει από την κρίση χωρίς να ισοπεδωθούν τα πάντα».
    To Γραφείο Τύπου"

    Αν αυτο λεγεται αριστερη πολιτικη τοτε ποια ειναι η δεξια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ