ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Του Δημήτρη Μπίρμπα

( Σημειώνουμε ότι ο Δημήτρης Μπίρμας ήταν υποψήφιος δήμαρχος στο Αιγάλαιω, στηρίχτηκε από τον πρώην ενιαίο ΣΥΝασπισμό και πήρε 12,20% και 3.738 ψήφους.)

Οι περιφερειακές και τοπικές εκλογές αποτέλεσαν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για διαγνωστική «μαγνητική» τομογραφία των εγκεφαλικών (ιδεολογικών) συνδρόμων της Αριστεράς. Τα είχαμε όλα και σε μεγάλη ένταση, βοναπαρτισμούς, ιδεολογικούς αυτισμούς, σύνδρομα καταδίωξης, ναρκισσισμούς και κρίσεις μεγαλείου, πολιτική δυσλεξία. Είμασταν κυριολεκτικά η χαρά των πολιτικών και ιδεολογικών (ψυχ)αναλυτών μας.

Αν στείλαμε ένα μήνυμα σε μια απογοητευμένη και αμήχανη κοινωνία, -βαθιά συντηρητική και ιδιόρρυθμα θρησκευόμενη μην ξεχνάμε – είναι ότι οι αριστεροί δεν μπορούν να συζητήσουν μεταξύ τους και να συνυπάρχουν. Λένε ωραία πράγματα, κάνουν γενικά καλές διαγνώσεις, αλλά κυριολεκτικά αδυνατούν να συνυπάρξουν αν δεν συμφωνήσουν απόλυτα μεταξύ τους και είναι τέτοια η ένταση αυτών των καυγάδων, διαφωνίες στο μερικό, ώστε εξαφανίζουν κυριολεκτικά από το προσκήνιο – και με τη βοήθεια των συστημικών media – την ουσία των προτάσεών τους. Οι «εχθροί» της μεταμοντέρνας πολιτικής ως οι βασικοί τροφοδότες της, τέτοια διορατικότητα.


Ένα απλό παράδειγμα: Ένα μήνα πριν τις εκλογές υπήρχε εξαγγελλόμενη συγκέντρωση και πορεία, από την πλατεία του Αιγάλεω προς τον Κορυδαλλό, από επιτροπή πρωτοβάθμιων σωματείων Δυτ. Αθήνας ενάντια στο μνημόνιο. Στη συγκέντρωση, που δεν πραγματοποιήθηκε, παρευρέθηκαν 25 άτομα. Ως ένα εξ αυτών, μια που η δημοτική μας παράταξη στήριζε τις κινήσεις των σωματείων, συζητούσα με έναν φίλο συνδικαλιστή από το χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη συμμετοχή τους στην παράταξη, μετά το αδιέξοδο των συζητήσεων περί εκλογικής καθόδου ξεχωριστής «επαναστατικής ανατρεπτικής» δημοτικής κίνησης, άλλωστε το συζητούσαν μαζί μας τα 3 τελευταία χρόνια. Εκείνη τη στιγμή, με φόντο μια απραγματοποίητη συγκέντρωση, μου τόνισε εμφαντικά ότι αν η δημοτική παράταξη δεν θέτει σαν πρώτο στόχο το «κίνημα» για «στάση πληρωμών» και «εθνικοποίηση των τραπεζών» δεν αξίζει τον κόπο να συμμετέχουν. Τα σχόλια στην κρίση σας.

Είναι η μοναδική περίπτωση; Μήπως η φονταμενταλιστική μήτρα του, ελληνορθόδοξου στην νοοτροπία, ΚΚΕ δεν έχει τροφοδοτήσει το σύνολο της ελληνικής Αριστεράς; Είναι τυχαίο ότι κυρίαρχος πόλος της αριστεράς παραμένει το απολίθωμα του Περισσού, γιατί ακριβώς είναι απολίθωμα. Υπάρχει καλύτερη απόδειξη σ΄αυτό που μου έλεγε φίλος επικοινωνιολόγος ότι στην τηλεόραση δεν έχει σημασία τι λες, αυτό αφορά το 10% των ακροατών, αλλά η γλώσσα του σώματος.
Σε μια κοινωνία αποχής και ιδιώτευσης, τηλεοπτικοποιημένης σκέψης και δημοψηφισματικών επιλογών με sms – πρώτος σκόρερ, καλύτερο γκολ, σωστή απάντηση: πατήστε – δεν είναι περίεργο να κυριαρχεί ως «Αριστερά» ένα κόμμα «αντι», που το κύριο μέλημά του είναι, οι ογκώδεις παράτες (πορείες, συγκεντρώσεις) των φίλων και των μελών του αποκλειστικά, για να μην μολυνθούν από τους μιαρούς αλλόδοξους και οι «επαναστατικοφανείς» ακτιβισμοί δεκάδων συμμετεχόντων, αλλά μεγάλου τηλεοπτικού ενδιαφέροντος.

Είναι τυχαίο ότι εκεί προσβλέπουν, άμεσα ή έμμεσα, πολλά κομμάτια του ΣΥΡΙΖΑ, (της Αριστεράς παράγωγο, κυρίως, των μεταπολεμικών φοιτητικών αμφιθεάτρων) αλλά και του ΣΥΝ, που έχοντας ενδόμυχα πλήρη επίγνωση της απουσίας κοινωνικής αναφοράς τους, θέλγονται από την ιστορία και τους ισχυρούς δεσμούς αίματος και μνήμης του φερόμενου ως λαϊκού, αλλά στην ουσία λαϊκίστικου ΚΚΕ.

Ένα έθνος μύθων – αδιάλειπτου αιματικής συνέχειας, κρυφό σχολειό, πολυχιλιετούς αποκλειστικού πομπού πολιτισμού και ανθρώπινων ιδεωδών – ταυτίζεται περισσότερο, από οποιοδήποτε άλλο, με τον ορισμό της πολιτικής, (Μιτεράν) «ως διαχείριση των συμβόλων», επιλέγει σχεδόν πάντα τις σταθερές παρά την αμφισβήτησή τους. Δεν είναι τυχαίο ότι ως Δημοκρατία είμαστε «πίσω» από το 1789 και το πρόταγμα του για κατάργηση της αρχής της αιματικής υπεροχής. Έχουμε, δια ψήφου και με επιλογή, κοινοβουλευτικά τρεις «βασιλικές» οικογένειες και περισσότερους από τους μισούς κοινοβουλευτικούς, οικογενειακούς διαχειριστές εδρών – τιμαρίων.

Κι η Ελληνική Αριστερά; Αφού της πήρε 50 χρόνια να διαχειρισθεί στοιχειωδώς το σύνδρομο του τραγικού εμφύλιου, ημιμαθής και κοινωνικά απαίδευτη, έφαγε «κεραμίδα» την κονιορτοποίηση του «υπαρκτού». Ακόμα κερδίζει εντός της, το κομμάτι «επιστροφή στις ρίζες», ίσως γιατί αντιστοιχεί στις έξεις του κοινωνικού ακροατηρίου.

Υπάρχει μέλλον, σε συνθήκες μνημονίου και πολλαπλής κρίσης για την Αριστερά ; Διέξοδός της μπορεί να είναι: η παλινόρθωση του σταλινισμού; η ιδεολογική ανοχή στις τυφλές, βίαιες εξεγέρσεις που θα ακολουθήσουν από τους νεόπτωχους και τους Λουδίτες των νέων τεχνολογιών; οι βυζαντινολογίες και οι παραγοντισμοί στα υποτιθέμενα «ενωτικά» «ριζοσπαστικά» – και άλλα επαναστατικά προθέματα – σχήματά της;

Θεωρώ πως όχι. Νομίζω πως λύση μπορεί να είναι μια ομοσπονδιακού χαρακτήρα συνάντηση, με επίκεντρο τις δυνάμεις του ενιαίου Συνασπισμού σε συνάντηση με τον οικολογικό χώρο, που θα αφήνει χώρο συνύπαρξης και προς την όποια κομμουνιστική εκδοχή, αλλά και τον σοσιαλδημοκρατικό χώρο που θα αποδεσμεύεται από το μεταλλαγμένο κέντρο.

Αυτό προϋποθέτει συγκροτημένο σχέδιο βελτίωσης των συνθηκών ζωής στις παρούσες συνθήκες, ιδεολογικό πόλεμο σε ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα ανοικτά πεδία συνάντησης, όπου υπάρχουν περιπτώσεις κοινής κοινωνικής δράσης, ώστε με την όσμωση να αποδεσμεύονται ευκολότερα δυνάμεις τους.

Ακατόρθωτο; δεν νομίζω. Η δική μου ανάγνωση των εκλογών, πέραν του αριστερού παραλογισμού στην Αττική , που περιγράφει επαρκώς ο Γιώργος Σταθάκης στα «ενθέματα» της Αυγής, είναι ότι στις περιφέρειες κέρδισε με ισχνά πραγματικά ποσοστά ο ένας, ο πιο ισχυρός πόλος του δικομματισμού, τίποτε άλλο, χωρίς ουσιαστική κοινωνική νομιμοποίηση. Στους δε μεγάλους Δήμους ηττήθηκε η εθνοσυντηρητική Δεξιά, όχι από το ΠΑΣΟΚ, αλλά από την Κοινωνική Αριστερά στον δεύτερο γύρο. Δείτε, όπου το ΠΑΣΟΚ επεχείρησε αλαζονικά μόνο, συνετρίβη στην Πάτρα και έχασε τον Πειραιά.
Αν διαβάσουμε τον χάρτη χωρίς τη λογική συνεργασία = δεκανίκι, θα διαπιστώσουμε ότι οι δυνάμεις του ΣΥΝ, της Δημ. Αριστεράς, των Οικολόγων, μέρος της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και ριζοσπαστικοποιημένων σοσιαλδημοκρατών, κομμάτι των κριτικά ψηφοφόρων του ΚΚΕ δηλ. Η Κοινωνική Αριστερά είναι η ανερχόμενη, νικηφόρα, μάλιστα, δύναμη που έχει τη δυνατότητα να αποδομήσει και να ανατρέψει το καθεστώς του δικομματισμού. Αρκεί να την στηρίξουμε, να σταματήσουμε την ελεεινολογία του «διπλανού» μας, να βγούμε με αυτοπεποίθηση στην κοινωνία και να ασχοληθούμε με τα καθημερινά προβλήματά της, όχι ως άγγελοι αποκάλυψης των δεινών και μοναδικοί σωτήρες, αλλά ως συμμέτοχοι και συναγωνιστές που θέλουν να μάθουν και να πάθουν .
Υπάρχει ελπίς…..αρκεί να την δεις. Έχουμε την καταπληκτική ,ιστορικά, «ικανότητα» διαρκούς διάψευσής της, ας μην τη χρησιμοποιήσουμε και τώρα.

19 σχόλια :

  1. Και γαμώ! Αυτή ακριβώς είναι η γραμμή της τσιπροπαρέας. Συνεργασία με ΔΗΜΑΡ, Οικολόγους, σοσιαλιστές και όσους από εξωκοινοβουλευτική αριστερά ακολουθήσουν. Προσέξτε ότι λέει ΣΥΝ και δεν αναφέρει πουθενά τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν καταλαβαίνω γιατί το κείμενο είναι άξιο αναφοράς. ¨Οτι λέει το Τσιπρέικο ακριβώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κοφτε το παραμυθι το φαγαμε πολλες φορες.
    το βαθος της σκεψη σου ειναι αμετρητο τιποτα αλλο δεν θα προσθεσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο Μπίρμπας δεν έφυγε με τη ΔΗ.ΑΡΙ.α;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ξερολας "επικοινωνιολογος" της αριστερας. Η τραγωδια της ΕΔΑ και του ΣΥΝ σε νεα εκδοση. Ποσες φορες θα πρεπει να "ενωθει" η Αριστερα για να παραδοθει μετα στο ΠΑΣΟΚ ή στις λεγομενες προοδευτικες δυναμεις;Η Αριστερα ή θα υπαρξει ως δυναμη ανατροπης του καπιταλισμου και σε αυτη τη βαση μπορει να ενωθει ή θα ενωνεται για να διασπαται αν ψαχνει να βρει ρολο ως συμπληρωματικη δυναμη του αστικου πολιτικου συστηματος. Οι αποψεις του Δ. Μ. μυριζουν ναφθαλινη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΉ? ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΚΟΜΑΤΙΣΜΜΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ ΣΑΝ ΠΟΛΥ 1989 ΜΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΣΟΥ ΝΤΟΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ιστορική «Ανάπλαση» με επικεφαλής τον Μπίρμπα απέτυχε οικτρά στις Δημοτικές Εκλογές.
    Μία παράταξη με ιστορία στο Αιγάλεω διακομοδίστηκε με επικεφαλής μαριονέτα του Κουβέλη, που πότε υποστήριζε την Νέα Δημοκρατία (Καλογερόπουλος) και πότε υποστήριζε ΠΑΣΟΚ (Καρδαράς), αναλόγως που γέρνει η ανασφάλειά του.
    Είναι γνωστός για τα αντιΣυριζικά άρθρα του, για την απαξίωσή του στους Αριστερούς Συντρόφους του, ΞΕΡΟΛΑΣ και άδειος πολιτικά που παίζει μέσα σε ίντριγκες του Βούτση, Παπαδημούλη και της λοιπής Τσιπροπαρέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένα άρθρο για γέλια, να τον χαίρεται ο Τσίπρας και η παρέα του, απαξιωτικός στον Ελληνικό λαό όταν αναφέρει σε «ένα έθνος μύθων», ανιστόρητος στους αγώνες της Αριστεράς αφού αναφέρει «ημιμαθής και κοινωνικά απαίδευτη». Ο ίδιος είναι υπάλληλος του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων. Θαυμάστε τον!!!
    Και όλο το «υπερβολικό» βιογραφικό του το ΟΦΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
    Είναι καιρός να προσέχει πλέον πως εκφράζεται.
    Το μήνυμα το πήρε. Από 2ος που διατυμπάνιζε ήρθε τελευταίος.
    Λίγη σκέψη για το αποτέλεσμα δεν βλάπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας διαβάσει τις σημερινές δηλώσεις του φίλου του Κουβέλη (18/11/2010) για το ΣΥΝ.
    Ποιος είναι ο ενιαίος Συνασπισμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μήπως έχει μπερδέψει τα παράγωγα των μαθηματικών με τα παράγωγα της Αριστεράς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα μεταπολεμικά φοιτητικά αμφιθέατρα ανέδειξαν αγωνιστές Δημάρχους. Δεν ανέδειξαν συναλλασσόμενους υποψηφίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τελικά κ. Μπίρμπα μήπως πρέπει να κάνετε προσωπική μαγνητική τομογραφία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Γιατρέ" μου συγχαρητήρια για την ακρίβεια των διαγνώσεων σας

    -βοναπαρτισμούς,
    -ιδεολογικούς αυτισμούς,
    -σύνδρομα καταδίωξης,
    -ναρκισσισμούς
    -κρίσεις μεγαλείου,
    -πολιτική δυσλεξία...
    ..Που αν κατάλαβα καλά,πάσχει η αριστερά

    Με τέτοιες ψυχ(αναλυτικές) ικανότητες δεν πας καλέ μου άνθρωπε στις γειτονιές του Αιγάλεω-Χαϊδαρίου να γιατρέψεις και κανένα πάσχοντα συνάνθρωπο μας;

    Αν βέβαια σ'έχει αφίσει χώρο, ο έτερος Λεβέντης ψυχ(αναλυτής) του Περικλή Κοροβέση..

    Βρε που πάμε; που έλεγε κι'ο μακαρίτης Βασίλης Αυλωνίτης ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ειστε η αριστερα του μελλοντος , ειστε οι νέοι τιμονιέρηδες , ειστε ότι καλύτερο διαθέτει αυτή η χώρα , ειστε εσείς που είσασταν σύντροφοι και μετά γίνατε εχθροί και τώρα ψάχνετε το παραμύθι να το γυρίσετε ξανά στις τρίχες της ενότητας. ο κύριος που υπογράφει το άρθρο μάλλον είναι συνεπής στα έργα του καιστα λόγια του , άλλοι δεν μπορούν να το πετύχουν αυτό και βολοδέρνουν κάνοντας τους ξερόλες , τους αστεριξ και γκάνταλφ και κάποιοι τους ευαίσθητους αντιρατσιστές (μαύρη κοπέλα στο προεδρικό μέγαρο που ακούστηκε αυτό ..αναφώνησε η αστική τάξη της χώρας μας και άρχισε να τρέμει κάνοντας μαύρες σκέψεις..μετά ξύπνησε και συνέφαγε στο γνωστό ρεστωράν όπου συναντήθηκε ο σοσιαλιστικός χώρος με τον χώρο της αριστεράς(ροζ την λένε κάποιοι ..νομίζω είναι εμπάθεια , άλλωστε το πρόβλημα είναι στο αριστερά και όχι στο χρώμα).
    σας χαίρομαι όλους σας είστε πραγματικά το κατάληλο μίγμα για καρύκευμα στην σούπα που σερβίρει ο γαπ και η ντόρα σε λίγο.

    ορσε λεβέντη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΕΣ ΒΑΡΚΙΖΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απολιτικος και ξεπερασμενος λογος,αντιμαρξιστικη και αντικομμουνιστικη υστερια απο ανθρωπους που αγουν και φερουν την αριστεροσυνη τους σε γραφεια και σχηματα προσχηματικα θελωντας να κρυψουν πισω απ αυτα την ιδεολογικη και πολιτικη τους ανυπαρξια.Η μονη αριστερα ειναι λοιπον αυτη που προσπαθει να πετυχει την καλυτερη και πιο ευληπτη σουπα με το δηθεν σοσιαλιστικο και δηθεν οικολογικο χωρο,που ασχολειται με τη διαχειρηση στους Δημους(αυτο αλλωστε ευχεται ο συντροφος στον εκλεγμενο πια Δημαρχο του)που ασχολειται και εξαντλει τις ιδεες του για τη οικολογια στα αδεσποτα καημενα ζωα και απαξιωνει με το γνωστο πια στυλακι οτιδηποτε ανατρεπτικο και μαχομενο στην καθημερινοτητα της καθε δουλειας.
    Ο συνεχιστης της ιστορικης ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΘΕΛΗΣΕ να ειναι συνεχιστης ενος προσωπου μιας αλλης εποχης,με αλλη ιστορια,αλλη σταση ζωης και αλλων αποψεων.Συνεχιστες ειμαστε στους αγωνες,τιμωντας την ιστορια των προσωπων,τολμωντας ανατροπες στα κατεστημενα και δημιουργωντας νεες αιχμες για την κοινωνια και το κινημα.Αυτο ειναι η κοινωνικη αριστερα και οχι η ομοσπονδιακη σουπα που προτεινει ο ΚΑΘΑΡΟΣ πλεον συνασποδηαριτης συντροφος.
    Καμμια φορα χρησιμη θα ηταν και η δημοσια αυτοκριτικη.Δυστυχως για τον αγαπητο συντροφο ΕΛΠΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.Ας συντηρηθει λοιπον στο χωρο του ως μια ακομη ταση ετσι απλα για να συντηρειται.Οπως φαινεται ο συντηρητισμος ταιριαζει και σ αυτον και σ ολο το κομμα του εαν κι αυτο μοιραζεται την αποψη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ . ΤΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ?ΕΝΝΟΕΙ ΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ? ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @oportunist
    " Προσέξτε ότι λέει ΣΥΝ και δεν αναφέρει πουθενά τον ΣΥΡΙΖΑ".

    Συγγνώμη, αλλά είσαι σοβαρός;
    Ξέχασες που πέρυσι τον Σεπτέμβρη, λίγες μόλις μέρες πριν τις εκλογές, δήλωνε ΔΗΜΟΣΙΩΣ οτι: "Θα ήταν καλύτερα για την Αριστερά αν την επομένη των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει".

    Όχι πως έχω καμιά λατρεία -πλέον- με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτοι οι παρλαπίπες του ΣΥΝ (και νυν της ΔΗΑΡΙ) δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η δυσλεξία δεν είναι ασθένεια. Είναι χαρακτηριστικό των πιο έξυπνων ανθρώπων στην παγκόσμια ιστορία, όμως η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΞΙΑ είναι βαρύτατη ψυχολογική ασθένεια των εναλλασσόμενων πολιτικών ρύπων που διακρίνονται για: την εργασιακή ανασφάλεια, τον καιροσκοπισμό, την ιδιοτέλεια, το «πολιτικό γλείψιμο» κ.λπ.
    Η καλύτερη μέθοδος θεραπείας είναι μια βαθιά ψυχανάλυση στην πολιτική σου πορεία κ. Μπίρμπα, όπου θα διαγνώσεις τις φιλοδοξίες σου, την πολιτική σου ταυτότητα, την προσωπική σου ανασφάλεια, την διπλή σου προσωπικότητα, τις «ίντριγκες» και την φελλοποιημένη ανύπαρκτη πολιτική σου προσωπικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ας αποφασισει ο καλος συντροφος Δ.Μπιρμπας αν επιλεγει τη πολιτικη του ΣΥΝ και της Τσιπροπαρεας η την ενταξη του στη ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤΕΡΑ- οπου ειναι οι πιο πολλοι κολλητοι του- και ας μη μας ταλαιπωρει με ωραια λογια ενοτητας.Μη κανει το δικο του προβλημα επιλογης ΠΡΟΒΛΗΜΑ ολης της αριστερας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ