ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Το ΚΚΕ στα χνάρια της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ!...


Η φετινή πορεία ξεκίνησε ύστερα από καταρρακτώδη βροχή με την συμμετοχή περίπου 50.000 διαδηλωτών, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς, όσοι συμμετείχαν στην ξεχωριστή πορεία του ΚΚΕ. Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η συμμετοχή της νεολαίας. Το ΚΚΕ παίρνει μαθήματα από τον αστισμό και σημειώνει αξιόλογη πρόοδο ως μαθητής. Σήμερα αντέγραψε πιστά τις πρακτικές των ηγεσιών της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, οι οποίες στις μεγάλες διαδηλώσεις ακολουθούν συνήθως παράδρομους για να παρακάμψουν τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και να προωθηθούν στην κεφαλή της πορείας. (Περισσότερες πληροφορίες για αυτές τις πρακτικές καθώς και εικόνες από την εφαρμογή τους, έχουμε δημοσιεύσει παλαιότερα εδώ: Ποιούς φοβούνται οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ;)

Μόλις λοιπόν σταμάτησε η βροχή, το ΚΚΕ με βήμα ταχύ εισήλθε στην οδό Πανεπιστημίου και κατευθύνθηκε προς την πλατεία Συντάγματος. Μπροστά το φορτηγάκι, πίσω η Παραρήγα με το κίτρινο αδιάβροχο και την προσωπική φρουρά της και παραπίσω το ΠΑΜΕ. Μόλις έφθασαν στο ύψος της Μ. Βρετάνιας, τοποθέτησαν περιφρούρηση στην γωνία με την Βουλή για να σταματήσει την πορεία που έφτανε εκείνη την στιγμή από την Σταδίου. Μόλις πέρασε και το τελευταίο μέλος του ΠΑΜΕ από την Πανεπιστημίου, η περιφρούρηση αποσύρθηκε από την θέση της και ακολούθησε ως οπισθοφυλακή. Όμως απ' ότι ακούγεται, αυτά τα μέτρα περιφρούρησης δεν είναι αποτελεσματικά και ήδη έχει εσωτερικά προσβληθεί το κόμμα της εργατικής τάξης από τον ιό του “οπορτουνισμού” και του “αναθεωρητισμού”...

Ένα video με εικόνες από τον ελιγμό του ΚΚΕ και την πορεία που ακολούθησε:

10 σχόλια :

  1. Το "με βήμα ταχύ" είναι ευφημισμός, από τη Σταδίου έβλεπα κνίτες να ΤΡΕΧΟΥΝ κανονικότατα, προφανώς για να προλάβουν να φτιάξουν το τείχος... τραγικότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΚΚΕ είχε περίπου 20.000.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oste 20.000 atoma trexane toso grigora gia na kanoun ton eligmo piso apo to fortigaki tis Papariga.
    Oute ston Grammo Vintsi den ginanai ayta.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν δεν τό 'χουμε καταλάβει ο οπορτουνισμός που έχει κυριαρχίσει δεν τρέφει μόνο την Αναρχία (βλ. Λένιν, Κράτος κ επανάσταση) αλλά στην περίπτωση της ελληνικής Αριστεράς και το ΚΚΕ που μέσα στη μαλακία του έχει κατοχυρωθεί στη συνείδηση του κοσμάκη σαν αντισυστημική δύναμη. Το δυστύχημα είναι ότι η εκλογική του άνοδος μάλλον θα εκτοξέυσει στο απόγειο τις αποκρουστικές ηγεμονίστικες πρακτικές του. Ας ελπίσουμε ότι κάποια σοβαρα κομάτια της βάσεις του θα πιέσουν την κατάσταση προς μια πιο μετωπική γραμμή. Κυριως ας δουν οι υπολοιπες δυνάμεις της Αριστεράς μια σοβαρή στρατηγική για τη συγκυρία κ ας μη αναμασούν γραμμές που η μετά κρίσεως εποχή έχει ξεπεράσει. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρά τις ελλείψεις κάτι προσπαθεί να πει σε σε σχέση με το χρέος κλπ. Οι υπόλοιποι;

    Ασχτεο, το Μέτωπο Αλλ. Αν. παραμένει τελικά στο ΣΥΡΙΖΑ ως συνιστώσα; Από την πρώτη φωτο' κάτι τέτοιο φαίνεται. Αν ναί, τί ακριβώς σκοπεύει κάνει εκει μέσα; -πάντα καλοπροαίρετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Xaxa

    Exeis poly gelio
    Poioie einai autoi pou trexoun piso apo tis igesies tis GSEE
    To KKE?
    Pate kala re?Kouniste ligo to kefalaki sas
    O syriza einai o agapitikos tis GSEE
    Fainetai i eklogiki sas katakraugi apo ton kosmo tis aristeras den sas eipe tipota

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΤΙ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ ΟΥΡΕΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ......ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΣΕΕ ΟΧΙ ΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ......ΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΖΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΔΙΑΣΠΑΣΗ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πεταμε την μπαλα στην κερκιδα . για την τακτικη συμμαχιων η επισημη αριστερα εχει χτυπησει το κεφαλι τησ εκατονταδες φορες και μυαλο δεν εβαλε. το κκε συμμαχουσε παντα με τα δεξια του και μονο στην λογικη της σιγουρης ηγεμονιας , ο δε συν συμμαχει με τον οποιοδηποτε και οποτεδηποτε ,χωρις καμια αρχη .
    αντι να δειτε γυρω σας με ποιον συμμαχειται στα σωματεια και μαζι του να προχωρησετε σε μια προσπαθεια συζητησης σε βασικα θεματα (χρεος , κριση , σοσιαλισμος κτλ) πλακωνεσται ασταματητα και στην λογικη ποιος ειναι ποιο επικοινωνιακος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φαινεται και οι διαδηλώσεις χρήζουν ιδιοκτησίας...και δη από ένα αντικαπιταλιστικό κόμμα.Αχ αυτές οι αντιφάσεις, θα μας αρρωστήσουν στο τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η όποια συζήτηση, έστω και αντιπαράθεση, με το ΚΚΕ δε μπορεί να γίνει στη βάση τοποθετήσεων όπως αυτού του σημειώματος (και όχι άρθρου βέβαια).

    Το ΚΚΕ έχει αποφασίσει να κάνει χωριστές πορείες και συγκεντρώσεις. Αυτό προφανώς δε μπορούσε να γίνει στην πορεία του Πολυτεχνείου που παραδοσιακά είναι ενιαία, και έτσι επιδίωξε να τοποθετηθεί "αν μπλοκ" σε αυτήν. Επομένως είχε δύο επιλογές, να τοποθετηθεί στην αρχή ή στο τέλος. Το ότι επέλεξε την αρχή αντί το τέλος που επέλεγε άλλοτε, μου φαίνεται άνευ ουσίας.

    Επίσης, άνευ ουσίας μου φαίνεται ο σχολιασμός των "χωροταξικών ελιγμών" με τους οποίους το πέτυχε, δηλαδή, κατά τη γνώμη μου, το αν θα μπει στην αρχή ανεβαίνοντας από τη Σταδίου ή από την Πανεπιστημίου, είναι αδιάφορο. Επίσης, κατά τη γνώμη μου, το γεγονός ότι έκλεισε τη διασταύρωση μέχρι να περάσουν τα μπλόκ του, δεν έχει σημασία. Και στο παρελθόν έχουν γίνει ανάλογοι χειρισμοί σε πορείες για να διευκολυνθεί η ενιαία κάθοδος των μπλοκ κάποιας οργάνωσης. Σιγά τα ωά!

    Πιστεύω ότι η συζήτηση μέσα στην Αριστερά πρέπει να γίνεται πάνω σε πολιτικές και ιδεολογικές θέσεις. Μόνο έτσι θα προχωρήσουμε, και κατανοώντας την πραγματικότητα καλύτερα και καταλαβαίνοντας κοινά σημεία, αλλά και διαφορές. Έτσι συζητούσε πάντα η Αριστερά στις καλές της στιγμές, δηλαδή σε περιόδους που δενόταν με το μαζικό κίνημα και διεκδικούσε με αξιώσεις την εξουσία.

    Αν θέλουμε να "τα βάλουμε" με το ΚΚΕ, να συζητήσουμε την τακτική και τη στρατηγική του, τις θέσεις του για την Ε.Ε. και τον καπιταλισμό στην Ελλάδα σήμερα, τις θέσεις του για τον σοσιαλισμό. Τότε η συζήτηση θάχε πραγματικό ενδιαφέρον και θα μπορούσε να καταλήξει και σε χρήσιμα συμπεράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ