ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

25 μέλη του ΣΥΝ και Νεολαίας ΣΥΝ στα ψηφοδέλτια της "Ελεύθερης Αττικής"

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση μελών του ΣΥΝ και της Νεολαίας του ΣΥΝ, οι οποίοι συμμετέχουν ως υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της "Ελεύθερης Αττικής"

Ανακοίνωση μελών ΣΥΝ και Νεολαίας ΣΥΝ υποψηφίων με την "Ελεύθερη Αττική" Αλέκος Αλαβάνος

Στους καιρούς που ζούμε ο καθένας μετράει το μπόι του.
Ας μετρηθούμε λοιπόν κι εμείς!
Ένα μέτρο μας το δίνουν τα media: υπάρχουμε γιατί τα media αποφάσισαν να εμπορεύονται την ύπαρξή μας. Όσο τους συμφέρει.
Άλλο μέτρο μας το δίνουν τα γκάλοπ γιατί αυτά πιστοποιούν την ύπαρξή μας.
Ένα τρίτο μέτρο μάς το δίνει η ιστορία: η αριστερά υπάρχει γιατί εκφράζει την κοινωνική ανάγκη να αλλάξει ο κόσμος. Κι αυτή η ανάγκη σήμερα, που ο νεοφιλελευθερισμός επιχειρεί να αναθεμελιωθεί στην κρίση του, οδηγώντας την ανθρωπότητα σε μια νέα εποχή βαρβαρότητας, είναι επιτακτική όσο ποτέ.
Στην Ελλάδα της τρόικας και της επιτήρησης, η Αριστερά οφείλει να προβάλλει την εναλλακτική της πρόταση για την έξοδο από την κρίση, σε σύγκρουση με τη λογική του «μονόδρομου» που επιβάλλουν οι διεθνείς τοκογλύφοι, το διευθυντήριο της Ε.Ε. και η ελληνική κυβέρνηση που τυφλά τους υπηρετεί. Η Αριστερά οφείλει να δώσει στόχους, όραμα και αισιοδοξία σε ένα λαό που επιχειρούν να τον καθυποτάξουν. Για να σπάσει ο φόβος και η μοιρολατρεία. Για να οργανωθεί η λαϊκή πάλη.
Οι συνεδριακές μας αποφάσεις αναφέρονται με σαφήνεια σε αυτούς τους πολιτικούς στόχους και καθορίζουν ως αναγκαία προϋπόθεση μιας αποτελεσματικής οργάνωσης της λαϊκής πάλης τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση και συμπόρευση των δυνάμεων της Αριστεράς, την ενδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Τι κοινό έχουν αυτές οι πολιτικές κατευθύνσεις με τις επιλογές της ηγεσίας του ΣΥΝ εν όψει των επικείμενων εκλογών; Απολύτως κανένα!
Οι αποφάσεις για την περιφέρεια Αττικής ελήφθησαν ερήμην της κομματικής βάσης και του κόσμου της Αριστεράς.
Η ηγεσία του ΣΥΝ εγκαταλείπει τον ΣΥΡΙΖΑ και κάνει βήματα προς τα πίσω. Μας γυρνά στην εποχή που ο ΣΥΝ, χωρίς αριστερές συμμαχίες είχε ένα στίγμα θολό και δυσδιάκριτο.
Εκεί που σήμερα δίνεται η κορυφαία πολιτική μάχη-στην περιφέρεια Αττικής- ο ΣΥΝ εμφανίζεται απελπιστικά μόνος.
Η εικόνα του ΣΥΝ να εκλιπαρεί πρόσωπο δημοφιλές από τις πρωινές τηλεοπτικές του εμφανίσεις να ηγηθεί του περιφερειακού ψηφοδελτίου είναι θλιβερή.
Όταν αυτό το πρόσωπο δηλώνει μάλιστα ότι στόχος είναι να πείσει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να αλλάξει πολιτική, η εικόνα γίνεται γελοία και προκαλεί θυμό και αγανάκτηση σε όλους τους αριστερούς.
Με τέτοια πολιτικά μηνύματα, που μόνο σύγχυση και αποπροσανατολισμό προκαλούν, δεν μπορούν να αφυπνιστούν και να ριζοσπαστικοποιηθούν συνειδήσεις και να δημιουργηθούν όροι συγκρότησης ενός μαζικού λαϊκού κινήματος που θα συγκρουστεί και θα ανατρέψει το μνημόνιο και όσους το στηρίζουν.
Εμείς παραμένουμε στις θέσεις μας.
Γιʼ αυτό και συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο «Ελεύθερη Αττική» με επικεφαλής τον Αλέκο Αλαβάνο.
Ένα ψηφοδέλτιο ενωτικό, με ριζοσπαστικό και κινηματικό στίγμα, με σαφείς πολιτικούς στόχους, που δεν μένει στην απλή καταγγελία του μνημονίου αλλά αναδεικνύει την εναλλακτική λύση υπέρ του ελληνικού λαού και παλεύει για την άμεση απομάκρυνση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που παρέδωσε τη χώρα στην τρόικα
Δεν θεωρούμε ότι ο Αλ. Αλαβάνος δεν έχει κάνει λάθη.
Και λάθη έκανε και ευθύνες έχει. Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι μιλά τη γλώσσα μιας αριστεράς που με αυτοπεποίθηση διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Μιας αριστεράς που δίνει φωνή, πολιτικό περιεχόμενο και στόχο σε ένα τεράστιο κύμα κοινωνικής αγανάκτησης.
Ελπίζουμε σύντομα η ηγεσία του ΣΥΝ να αλλάξει ριζικά προσανατολισμό. Να ξαναγίνει ο ΣΥΝ δύναμη αγώνα και αμφισβήτησης του συστήματος. Δύναμη ενότητας και ελπίδας για τους εργαζόμενους. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ενότητα της αριστεράς.

Τα μέλη του ΣΥΝ και της Νεολαίας ΣΥΝ
Αντωνίου Περικλής
Βάσιος Δημήτριος
Γεωργαντά Αικατερίνη
Γκέκας Λάμπρος
Ζαβιτσιάνου Κλεμεντίνη
Θεοδόση Αυγή
Θεοχάρη Αικατερίνη
Καλιντεράκης Ιωάννης
Καπόγιαννης Ηλίας
Καστρίτη Αικατερίνη
Λαμπίρης Δημήτρης
Ματθαίου Γιώργος
Μέντζου Αμαλία
Μινασιάν Τακουή
Μπελαβίλας Νικόλας
Παπανικολάου Πέτρος
Περάκης Ιωάννης
Πετούνη Μάρη
Σταυρίδης Ιωάννης
Σταυρόπουλος Αναστάσιος
Τσουρούτας Γεώργιος
Φαρδέλα-Σαββοπούλου Χρύσω
Χαραλαμπάκη Σοφία
Ψαλλίδας Βασίλειος
Ψιλοπούλου Αλκμήνη

25 σχόλια :

  1. Να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά, εντελώς αφελές κι άσχετο: ο ΣΥΡΙΖΑ μας τελείωσε; μη μου πείτε ποιός φταίει απόλυτα , λίγο η περισσότερο , απλά ναι η όχι!
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι. Ας πούμε οτι έχει μπει στην κατάψυξη. Το αν θα βγει και τι θα γίνει μετά, θα εξαρτηθεί προφανώς από το ο αν ο Αλαβάνος ή ο Μητρόπουλος πάει καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Δ.Υ.

    «Τι θα κάνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ στις 15 Νοεμβρίου;»

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κοινωνία αντέχει ακόμα. Τον βλέπω στις συσκέψεις, που γίνονται. Είναι ένας κόσμος, που έχει την ανάγκη της ενωτικής παρουσίας με πολιτικό δυναμισμό της ριζοσπαστικής αριστεράς. Είναι ένας κόσμος όχι μόνο βασανισμένος, αλλά εκπαιδευμένος και με αντοχές μεγαλύτερες απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κοινωνία, λοιπόν, υπάρχει ακόμα. Αλλά ως τρόπος λειτουργίας και μορφή συγκρότησης, για μένα έχει τελειώσει .. Δεν θα μπορούσα να επιστρέψω στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήταν πριν τις εκλογές. Τώρα είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία. Εάν εμφανιστεί μία δυναμική κοινωνικής επανασυσπείρωσης γύρω από ανατρεπτικές και εναλλακτικές πρωτοβουλίες της ριζοσπαστικής αριστεράς αυτό ακριβώς επιχειρεί το Μέτωπο θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να αξιοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει μεγάλη τομή, εγκατάλειψη του άγονου ΣΥΡΙΖΑ κορυφής, τολμηρά δημοκρατική του συγκρότηση. Ειλικρινά το εύχομαι.»

    Από τη σημερινή συνέντευξη του Αλέκου Αλαβάνου στην Εποχή

    Ολόκληρη εδώ:
    http://eydapftaneipia.wordpress.com/2010/10/24/οκτ24/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μισό λεπτό ρε παιδιά, αλλά αν κατάλαβα καλά ο Αλέκος προτείνει πάλι να παρακαλάμε (άντε "νουθετούμε") τη Γραμματεία να "εγκαταλείψει τον άγονο ΣΥΡΙΖΑ κορυφής" και να προχωρήσει στην "τολμηρά δημοκρατική του συγκρότηση;"

    Εκτός και τα λέει αυτά απλώς για να προσεταιριστεί τον "ΣΥΡΙΖΑ ως κοινωνία", και μετεκλογικά (αναλόγως αποτελέσματος) να επιχειρήσει κάτι νέο.

    Το ζητούμενο όμως είναι τί θα είναι αυτό το νέο;
    Το Μέτωπο, δεν είναι παρά μια συμμαχία κορυφής. Ο Αλέκος και (κυρίως) οι σύμμαχοί του, αντέχουν μια "ΤΟΛΜΗΡΑ δημοκρατική συγκρότηση;"

    Να το δω και να μην το πιστέψω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γ. Η ιδιότητα του μέλους του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ είναι ασυμβίβαστη με:

    - Τη συμμετοχή και δημόσια υποστήριξη σε ψηφοδέλτιο για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που υποστηρίζεται από άλλο κόμμα σε αντίθεση με την απόφαση της Πολιτικής Κίνησης ή της Νομαρχιακής Επιτροπής.

    θΩΜΑΣ ΣΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Θωμάς Σανιτόπουλος.

    Είναι απειλή ή απλώς προειδοποίηση;

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι απλώς σάχλες και αέρας κοπανιστός!
    Στη μισή Αθήνα και πολλά μέρη της Ελλάδας οι "οργανώσεις" του Συν υποστηρίζουν ή κατεβαίνουν με διαφορετικά ψηφοδέλτια.

    Νίκαια-Ρέντης η ΠΚ Νίκαιας με την Κοε, η ΠΚ Ρέντη με το Πασοκ
    στην Πετρούπολη χαμός, Δηάρι κάποιοι, πασόκ με λαμόγια άλλοι
    Ν. Ιωνία, Ηράκλειο
    Ζωγράφου δεν ξερω αν έχουμε τα ίδια όπως άλλες φορές
    σε όλη τη Στερεά μύλος
    Πάτρα
    Θεσσαλία περιφέρεια
    Πρέβεζα
    Πελοπόνησος περιφέρεια

    ο κατάλογος είναι ατέλειωτος, ούτε ο Βίτσας θα ξέρει πιά πόσο σκατά τα έχουνε κάνει! Οπότε μην ακούτε περί ασυμβίβαστου και τα συναφή. Άλλη μία
    πορδή του Συνασπισμού είναι. Σε λίγο όμως κι αυτά θα σωθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τώρα θυμήθηκε το καταστατικό ο ΣΥΝ;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. όχι υπενθύμιση του καταστατικού σε εκείνους που δούλεψαν γι αυτό με στόχο να πετάξουν έξω τους ανανεωτικούς....και τώρα το κάνουν γαργάρα...

    Θωμάς Σανιτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. άλλο οργανώσεις (με τις αποφάσεις τους) και άλλο άτομα....επομένως αν η ΠΚ Νίκαιας αποφάσισε να πάει με τη ΚΟΕ απόφαση της οργάνωσης είναι ..απόλυτα σεβαστή...Στην Πρέβεζα δεν κατάλαβα... μέλη του ΣΥΝ αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο του Ρέντζου μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ....η ΠΚ ΔΕΝ πήρε απόφαση για στήριξη....
    Στη Πελοπόννησο κατεβαίνει ο Πετράκος...κατεβαίνει κάποιος άλλος ή κάνω λάθος;...αλλά όπως και στη πελοπόννησο έτσι και στη θεσσαλία και στη Στερεά κατεβαίνει κανονικά ο ΣΥΝ....εκεί υπάρχουν αποφάσεις....Ας μη κάνουν κάποιοι ότι δε γνωρίζουν...Ναι υπάρχει ένας μύλος γιατί δε τηρείται το καταστατικό...Μήπως είναι ευκαιρία να το τηρήσουμε;

    Θωμάς Σανιτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμε των 9:52
    ...ξέχασα μία επισήμανση...υποβιβάζεις τα μέλη του ΣΥΝ με τη γλώσσα που μιλάς,καθώς και με τους χαρακτηρισμούς σου...και κάτι περισσότερο...μας συσπειρώνετε παλληκάρια .... :)

    Θωμάς Σανιτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όπα! Να και οι απειλές. Τι έγινε; Φοβόμαστε κάτι; Έτσι, να πέφτουν οι μάσκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Ανωνυμος δεν ξερει τι λεει.Το παραδεχετε κι ολας.Καποιες κακιες γλωσσες επεδιωκαν ο Συριζα να καταιβει χωρις σε παρα πολλους δημους.Τελικα στους περισσοτερους απο αυτους του δημους ο Συριζα κατεβαινει ενωμενος. Και στν περιφερια Πελλοπονησου ενα ψηφοδελτιο υπαρχει. Τα αυτοδιοικητικα σχηματα του Συριζα ειναι πιο πολλα απο ποτε,οπως ειχα προβλεψει και παλιοτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. εγώ δε μπορώ ούτε να εκβιάσω...ούτε να απειλήσω....ποιος είμαι ο Αλαβάνος;....απλό μέλος του ΣΥΝ είμαι(εγώ πάντα απλό μέλος ήμουν όχι για ένα διάστημα μικρό για να κάνω ντόρο).... απλά γνωρίζω πολύ καλά το καταστατικό και θα ζητήσω να εφαρμοστεί
    Θωμάς Σανιτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εμ άντε ντε να δούμε τι θα δούμε! Άντε επιτέλους να ξεκαθαρίσει το σκηνικό που παίζουν ο Βούτσης, ο Βίτσας αλλά και ο Λαφαζάνης.

    Εγώ δεν υποβιβάζω τα μέλη του Συν αλλά οι πρακτικές των ως άνω κυρίων όπως καταγγέλλουν τα ΙΔΙΑ τα μέλη του Συν.
    Έχουμε λοιπόν και λέμε αναφορικά με ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ μελών του Συν κατά κανόνα στην Αυγή

    1. Καταγγελίες κατά ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ στην Ελευσίνα. Γνωστά παλαιόθεν τα αβάντα στο Λάτση. Καταγγέλθηκε και η μεθόδευση στήριξής του βασικά ως υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ.

    2. Καταγγελίες κατά του Βιδ. στην Πετρούπολη και των συνασπιστών στο δήμο γιά οικονομικά οφέλη από άλλα μέλη της Νομαρχιακής του Συν.
    Τραγέλαφος με ανοχή Λαφαζάνη που κάνει ότι δεν ξέρει τι γίνεται. Οι καταγγέλοντες υποστηρίζουν Δηάρι, ενώ οι καταγγελλόμενοι δεν απαντούν ΚΑΘΟΛΟΥ στις καταγγελίες και κρύβονται πίσω από την απόφαση της νομαρχιακής που ελέγχουν.

    3. Επειδή κάποιοι ψαρεύουν στα θολά νερά, ο δήμος Νίκαιας -Ρέντη είναι πλέον ενιαίος, καλλικρατικός δήμος. Η ΠΚ της Νίκαιας με το Συριζα υποστηρίζει τον υποψήφιο της ΚΟΕ, ενώ η ΠΚ Ρέντη τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, πρώην κοινό υποψήφιο ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ.

    4. Στου Ζωγράφου με τη γνωστή αμαρτωλή προιστορία του ΣΥΝ, κατεβαίνει ψηφοδέλτιο της ριζοσπαστικής αριστεράς με δυνάμεις του Σύριζα (μεταξύ αυτών και κάποιοι πρόθυμοι ή πρώην πρόθυμοι του Τσίπρα), της ανταρσύα και ανεξάρτητους της άκρας κόντρα σε ψηφοδέλτιο Πασοκ - Συν (με εξαιρέσεις).

    5. Στο Μαρούσι πολλοί από το Σύριζα υποστηρίζουν το ψηφοδέλτιο της άκρας και όχι Μαγιάκο.

    6. Στο Ηράκλειο και την Ιωνία τριβές και καταγγελίες στο εσωτερικό του Συν γιά αποκόμιση οικονομικού οφέλους από μέλη της αντίστοιχης δημοτικής παράταξης. Αρκετοί από το Συν δεν στηρίζουν τα ψηφοδέλτια.

    7. Στη Στερεά βγήκαν παντού οι καταγγελίες γιά τις προσπάθειες καπελώματος από το Συν. Ο πρώην δήμαρχος Λειβαδιάς και άλλα μέλη του Συν κατεβαίνουν με Σπανούδη κόντρα στο Συν και τους παραγοντίσκους του Μαριά και κατήγγειλαν όλες τις πρακτικές Βίτσα, Αυγής και Συν.

    8. Στην Πελοπόνησο είναι ζήτημα αν ελάχιστοι από τους ανεξάρτητους του Συριζα ψηφίσουν Πετράκο. Δεν γίνεται ενιαίο κατέβασμα της άκρας αλλά πολλοί σύντροφοι σιγά μην ψηφίσουν Πετράκο. Βλέπε καταγγελίες των συντρόφων Π.Δ. και ραίηνντογκ εδώ, στην ΠΑΣΑ και σε άλλα σάιτ.

    9. Στην Πάτρα η Νομαρχιακή του Συν αποφάσισε κατά 75% γιά Δημαρά αλλά ο Σύριζα και άλλοι της άκρας στηρίζουν Πατούχα. Σημειωτέον ότι με Δημαρά κατεβαίνουν περίεργοι πασόκοι, νεοδημοκράτες κλπ.

    10. Στη Θεσσαλία ποιός στηρίζει Πουλάκη από το Συριζα; Σιγά! Στο Βόλο;

    11. Στην Κρήτη τσάκισε το κατέβασμα με ΚΟΕ και ανεξάρτητους κόντρα στο Συν. Οι ευθύνες είναι εδώ μπερδεμένες αλλά διάφορες ομάδες ανεξάρτητων που ήταν στο σύριζα αποκλείεται να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιο Σταθάκη.

    12. Γιά Πρέβεζα έχει γράψει αναλυτικά η ΕΟΣ, ότι και να λέμε γιά τάχα μη αποφάσεις είναι άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε.

    Αυτά όλα σαν παραδείγματα 1. του μύλου στο Συν 2. πόσο συσπειρωμένος είναι ο Συν και 3. της κάθε άλλο παρά ενιαίας εμφάνισης του Συριζα. Ενιαια κάθοδος είναι η εξαίρεση και χωριστές ή απλά μη στήριξη ως ρητό μαύρο στα ψηφοδέλτια Συν ο κανόνας. Γιά τα παραπάνω όποιος έχει αντίρρηση θα με βάλει στον κόπο να βάλω τα λινκς. Να δεσμευτεί όμως πρώτα ότι δεν είναι έτσι γιά αν δούμε μετά ποιός λέει τι.

    Οπότε Θωμάκο μου ξύσε τη μαυρομύτα και πλακώσου στις διαγραφές. Οι καιροί ου μενετοί. Ειδαλλιώς δεν πρόκειται να αναπαυτεί η ψυχή του Τσολάκη. Στο πάρτυ της διάλυσης πάντως θα σε καλέσουμε πρώτο τραπέζι πίστα κι ας είσαι ένα απλό μέλος. Να το φχαριστηθούμε τουλάχιστον αγαπητέ μου.

    ΥΓ. Διακινδυνεύει κανείς στοιχηματάκια γιά το πόσοι από την Ανοιχτή Πόλη (εννοώ και τα στελέχη) ψηφίζουν Μέτωπο και πόσοι Τσοχατζόπουλο; Το βράδυ της μεθεπόμενης Κυριακής θα ξέρουμε με αρκετή ακρίβεια. Γιά να δούμε λοιπόν πόσο συσπειρωμένος είναι ο Συν και πόσο ο Πλην!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Ανώνυμος 1.41
    Σε σχέση με την Πελοπόννησο και το αν ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει κάποιο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο μπορείς να δεις εδώ:

    http://syriza-argolidas.pblogs.gr/2010/10/o-syriza-sthn-peloponnhso.html

    Για να μη λες πράγματα που δεν στέκουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παιδιά στην πολιτική όπως και στην πουτάνα την ζωή τα πράγματα είναι σκληρά...Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό για τον ΣΥΝ και αρνητικό για το μέτωπο...τι ΣΥΡΙΖΑ και μαλακίες...Ο Τσίπρας θα χτυπάει και οι άλλοι θα χορεύουν...και παει και ο ΕΟΣ και όλοι τάβλα...Η τράπουλα θα μοιραστεί αλλιώς και εκεί θα δείξει τι απίδια πιάνει ο σάκκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. κυριε Σανιτόπουλε
    Ειμαι κι εγώ μέλος του ΣΥΝ που υποστηρίζω δημόσια την υποψηφιότητα Αλαβάνου και σαν "αμεσα ενδιαφερόμενος" σας ερωτώ:
    Αν είναι έτσι, γιατί δεν μας διαγράφετε?
    Τι σας κρατάει?
    Τί περιμένετε? Μήπως "ανανήψουμε"?
    (Προσωπικά θα διασκέδαζα αφάνταστα μια διαγραφή απο την ΠΚ της γειτονιας μου).
    Παρακαλώ μόνο μην μου απαντήσετε: "Το κόμμα θα κρίνει το πότε και το πως", γιατί αυτό άκουγα και από το ΚΚΕ το 1980 και τόχω απωθημένο. Κι εγώ σαν αντάλλαγμα σας υπόσχομαι να μην σας υπενθυμίσω τα υπόλοιπα άρθρα του καταστατικού που αφορούν τον τρόπο ανάδειξης των υποψηφίων.
    Διατελών μετά τιμής και υπολήψεως
    Νικος Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δηλαδή φίλε των 7.32μμ,
    Ένα μοίρασμα της τράπουλας είναι όλα και ποιός θα χτυπάει για να χορεύουν οι άλλοι.
    Όσο για την ύπαρξει του Μετώπου ΣΥΝ ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί από ένα εκλογικό αποτέλεσμα...πολύ ωραία τα λες!!!!!!
    Αλοίμονο αν αυτή είναι η αριστερά και οι εκλογές μετράνε τόσο πολύ γι αυτή...γιατί εγώ από άλλα νομιζω πως καθορίζεται και κρίνεται όπως π.χ.το κίνημα οι αγώνες η εντιμότητα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στον ανώνυμο των 4:31:
    Δεν γνωρίζω όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις που αναφέρονται, αλλάβ για το Μαρούσι που γνωρίζω προσωπικά όλος ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το ψηφοδέλτιο του Μαγιάκη (και όχι Μαγιάκο). Όλος ο ΣΥΝ, όλες οι συνιστώσες που έχουν μέλη στο Μαρούσι (αν δεν κάνω λάθος ΚΟΕ, Κόκκινο, ΑΚΟΑ, ΔΕΑ, συγχωράτε με αν παραβλέπω καμία), και να πω την αλήθεια δεν γνωρίζω κανέναν ανέντεχτο που να γυρόφερνε τον ΣΥΡΙΖΑ, να γράφτηκε μέλος ή οτιδήποτε τέτοιο που να στηρίζει το ψηφοδέλτιο του ΝΑΡ (και όχι ανταρσύα, μόνο ναρίτες το συγκροτούν).

    Με την οποία παράταξη του ΝΑΡ πρέπει να πώ μάλιστα, ότι αν και είναι λίγοι, έχουμε αρκετά καλή σχέση στα κινήματα και στα ζητήματα της πόλης.

    Επαναλαμβάνω, δεν γνωρίζω αν οι υπόλοιπες πληροφορίες που παραθέτεις είναι τόσο έγκυρη, πάντως για το Μαρούσι είναι σίγουρα παραπληροφόρηση και οφείλω να το διορθώσω,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γιαννης Σταυριδης26 Οκτωβρίου 2010 στις 4:45 μ.μ.

    Αγαπητοι σ.για τους λογους που στηριζουμε τον Α.Α. στις περ. εκλογες αναφερομαστε στο κειμενο μας απλα ηθελα να κανω δυο επισημανσεις
    Οποιο και να ειναι το αποτελεσμα των εκλογων ειναι κοινη η πεποιθηση οτι η κατασταση στην αριστερα δεν παει αλλο και οπως και να το δει κανεις θα αρχισουν διεργασιες για την ανασυγκροτηση της ετσι χαρακτηρισμοι και αποκλεισμοι κανουν το ζητουμενο που ειναι η ενοτητα της αριστερας ακομα πιο δυσκολη.Δεν μπορει να κατηγορειται ενας ολοκληρος πολιτικος χωρος ως ανηθικος και οτι αλλο, σιγουρα υπηρξαν ανηθικες και το χειροτερο απολιτικες πρακτικες απο ωρισμενους των ηγετικων κλιμακιων του συν αλλα αυτο δεν θα πρεπει να μας εμποδισει την επομενη μερα να βρεθουμε μαζι στους δρομους οσο για το προβλημα της πολιτικης μας συνεργασιας με αυτους τους λιγους δεν λυνεται με διοικητικα μετρα αλλα μονο με ενα ΣΥΡΙΖΑ( η οποια αλλη συλλογικοτητα προκυψει) των μελων με απολυτα δημοκρατικη λειτουργια.
    θα πρεπει να ξερουμε οτι η μεγαλη πλειοψηφια των μελων του συν ειτε ψηφιζει τον Α.Α.ειτε τιποτα παντως οχι τον πανελιστα του αλτερ.
    Για το ζητημα του καταστατικου.Δεν προκειτε να υποδειξω σε κανενα σ. τι να κανει αλλα επειδη εξελαβα καποια σχολια σαν προσωπικη υποθεση θελω να΄πω τα εξης..στην συνελευσυση της π.κ. που ανηκω αφου δηλωσα οτι δεν προκειτε να ψηφισω τον εκλεκτο του αυτια γιατι αυτο δεν συναδει με την ιστορια μου το ηθος μου και την αισθητικη μου ζητησα συμφωνα με το καταστατικο να ανασταλει η κομματικη μου ιδιοτητα (τοτε δεν ηξερα οτι θα ειμαι υποψηφιος)
    Γιαννης Σταυριδης εκλεγμενο(το γραφω με καμαρι για αυτα που καταφεραμε)μελος της γρ. ΣΥΡΙΖΑ Πατησιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η παράθεση όλων των περιπτώσεων...αν τις δει κανείς με προσοχή θα καταλάβει πολλά πράγματα. Εγώ πιστεύω ότι πρεπει να τηρείται το καταστατικό!Συμφωνώ με το Γ. Σταυρίδη και καλά έκανε που ανέστειλε τη κομματική του ιδιότητα.Αγαπητοί μία ερώτηση: Εχετε διάθεση να προχωρήσουμε μαζί, έστω μετά τις εκλογές ή έχετε άλλα σχέδια. Αλήθεια γιατί δε μιλάτε καθαρά και με ευθύτητα;Αλλά συμπεριφέρεστε όπως ο Αλαβάνος με σιωπή και με διασπαστική δράση χωρίς να εξηγείτε κάτι...δικαίωμά σας, αλλά μη μιλάτε για Τσολάκηδες...δεν ήμουν εγώ παιδί του τσολάκη, αλλά ο Αλαβάνος, που τον είχε διαλέξει για ευρωβουλευτή...

    Αγαπητέ σ. Νίκο Μ.
    όλα πρεπει να τα δούμε...όλα! και την επιλογή των βουλευτών....Ερώτηση: Ποιος ο μακροβιότερος ευρωβουλευτής του ΣΥΝ;;

    Θ.Σανιτόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Θ.Σανιτόπουλε,

    ο Αλαβάνος σήμερα δήλωσε ότι προχωρά σε ίδρυση νέου κόμματος, τι να προχωρήσουμε μαζί;

    Εκτός και αν το νέο κόμμα θέλει κανείς να είναι... συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ!!!

    Όσο και αν ακούγεται βαρύ, ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάστηκε οριστικά, και ίσως και για το καλύτερο.

    ορίστε το δημοσίευμα:

    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_26/10/2010_361567

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Ανώνυμε 11:01

    αυτά παθαίνει όποιος εμπιστεύεται τα δημοσιεύματα της Καθημερινής και δεν διαβάζει ΕΟΣ!

    Λοιπόν η είδηση είναι ψευδής. Ήδη έχει διαψευστεί από εκεί που ...ξεκίνησε:

    Παρερμηνεία τα περί ίδρυσης κόμματος από το Μέτωπο

    Παραμένει όμως το πρόβλημα, το πως κατασκευάστηκε. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να πάρει περισσότερες πληροφορίες από την Κουμουνδούρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ananeotikous kryptokoumoundourious26 Οκτωβρίου 2010 στις 11:29 μ.μ.

    σ. Σανιτόπουλε

    η αντιστροφή της πραγματικότητας βοηθάει να συντηρούμε τις μαγικές εικόνες που έχουμε στο μυαλό μας.

    «Έχετε διάθεση...».
    Υποδηλούμενο: ο ΣΥΝ είχε όλη την καλή διάθεση για λειτουργία και ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, πλην όμως ο Μέγας Εωσφώρος μαζί με τους τετράδυμους Αρχαγγέλους του κακού - ΚΟΕ,ΔΕΑ,ΚΕΔΑ,ΑΠΟ - είχε «άλλο πολιτικό σχέδιο».

    Ποιό πολιτικο σχέδιο είχε η Αρ.Ενότητα - ΑΝΑΣΑ όταν άφηνε τους «ανανεωτικούς» να σαμποτάρουν ανοιχτά και το ΣΥΝ και το ΣΥΡΙΖΑ; Ποιοα η αντιπολιτευτική τακτική από τον οκτώβρη του 09;
    \Ναι μαζί ! Στους δρόμους ενάντια στην κυβέρνηση και όχι για να την «πείσουμε»! Χωρίς κολλήμαα μη και χαλάσει η «ευρωπαϊκή ούγια» του ΣΥΝ!!!

    ΥΓ: ο Αλέκος να μαστιγωθεί δημόσια γιατί έσφιξε το χέρι του Τσολάκη ( δεν ξέρω τι θα πρέπει να γίνει με αυτου΄ς που έσφιγγαν το χέρι του Κύρκου και του Χαρίλαου; Θα γέμισαν τα χέρια τους ζουμιά από τα ντολαμαδάκια της Μαρίκας και ίσως τρίματα απ΄οχαρτονομίσματα ..ρουβλιών και λέι!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ