ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ε ρε μέθεξη που θα ρίξουμε

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα "Σκέψεις για οτον ΣΥΡΙΖΑ"

"Αττική Διονυσιακή Μέθεξη": Στιγμιότυπο κλεμμένο από το http://enhmerwths.pa-sy-a.gr/ Από αυτό το ενσταντανέ εμπνεύστηκε ο Μητρόπουλος το λογότυπο της "Αττικής Συνεργασίας" (ανθρωπάκια με τα χέρια υψωμένα προς τον ουρανό).


Στα ψιλά πέρασε μια πολιτικά και ιδεολογικά θεμελιώδης δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου για την πώληση του Ελληνικού. Τα διαπλεκόμενα μίντια χεσμένα από τον φόβο τους ένεκα του ραντεβού της αριστεράς με τους Πασοκογενείς έθαψαν τη δήλωση. Η καταλυτική τοποθέτηση που οδηγεί ευθέως στο τσάκισμα του μνημονίου και της τρόικας μεταξύ άλλων ανέφερε:

«…να λειτουργήσει επιτέλους ως Μητροπολιτικό Πάρκο, ως τόπος διαλεκτικής συνάντησης των ανθρώπων και των θεσμών, με τα διαχρονικά στοιχεία της Φύσης.
Κάτι που θα ήταν για τον μετέχοντα του Ελληνικού Πολιτισμού πρώτιστο καθήκον, αφού αποτελεί αναγκαία συνθήκη της καθημερινής κοινωνικής και ατομικής μας ευτυχίας (ως ανυπέρβλητο ανθρωπολογικό πρόταγμα συνυφασμένο με την ύπαρξη και εξέλιξη της φυλής μας), μεταβάλλεται σε μετανεωτερικό εφιάλτη του ακραίου και αδυσώπητου νεοφιλελεύθερου οικονομισμού. Αντί για την αποκατάσταση και την επανασυγκρότηση της ταυτότητας, καταστρέφουμε και τα τελευταία στοιχεία που την συνέθεταν.
…H Αττική και οι πολίτες της δεν πρέπει να στερηθούν του μοναδικού αυτού πνεύμονα πρασίνου, πολιτισμού και κοινωνικής μέθεξης, όπως έχει αποτυπωθεί ως ενεργός απαίτηση στο φαντασιακό όλων».
Περιέργως και η Αυγή έθαψε στα αζήτητα τον στιβαρό διεισδυτικό λόγο του πασοκικού ρήγματος, υποσκάπτοντας (ελπίζω άθελά της) το σχέδιο Βούτση.

Τις ώρες αυτές η σκέψη μας είναι δίπλα στους ηρωικούς συντρόφους της πολυπληθούς συνιστώσας «Κόκκινο» που αν και τελείως ανιδιοτελείς τροτσκιστές, ακούνε τα περί ατομικής ευτυχίας, εξέλιξης της φυλής, Ελληνικού Πολιτισμού, μεθέξεως και φαντασιακού, και παρά ταύτα εξακολουθούν να στηρίζουν γενναία και ανυποχώρητα τον Αλέξη Μητρόπουλο.

Αλλά δεν μπορούμε επίσης να μην κλίνουμε ευγενικά τον γόνυ στην τεράστια ιδεολογική επεξεργασία του Κοκκινοπράσινου της Αριστεράς, της Προόδου και του Αργοσαρωνικού, που υπερβαίνει την τετριμμένη ανάγνωση του μαρξισμού και προτείνει νέους ελπιδοφόρους όσο και απάτητους δρόμους ερμηνείας του.

Ερωτήματα αν πέραν του ποιητού Δημητρίου Ιατρόπουλου, μετέχει της Μητροπουλικής μεθέξεως και ο λόγιος Κωνσταντίνος Ζουράρις, παραμένουν αναπάντητα. Γεγονός είναι ότι τα δελτία τύπου της Αττικής Συνεργασίας θυμίζουν απελπιστικά τον Ζουράρειο λόγο. Οι ενθουσιώδεις οπαδοί της ελπιδοφόρας συνάντησης Ρήγματος και Ριζοσπαστικής Αριστεράς, προσεύχονται μέρα και νύχτα για μια τέτοια εξέλιξη.

Από την άλλη μεριά, το επιτελείο Αλαβάνου διέψευσε κατηγορηματικά ότι μετά το ταξίδι στα Κύθηρα ετοιμάζει την ανάβαση στις Κορυσχάδες προκειμένου να ετοιμάσει το πρόγραμμα της επερχόμενης ελεύθερης κυβέρνησης των βουνών της Αττικής. Εγώ πάντως οφείλω να προειδοποιήσω τους συντρόφους ότι αν στα Κύθηρα συνάντησαν θετική αποδοχή, στην Αίγινα θα κηρυχθούν αυθωρεί και παραχρήμα ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ως αμέτοχοι της μαρξιστικής μεθέξεως όπως έχει αποτυπωθεί στο φαντασιακό ορισμένων.

4 σχόλια :

  1. ειλικρινά περίεργος27 Σεπτεμβρίου 2010 στις 3:59 μ.μ.

    Ένα 'βασικό' επιχείρημα κατά του Μετώπου αλλά και άλλων απόψεων στην αριστερά εκ μέρους των ιδεολόγων του ΣΥΝ ήταν η εθνοκεντρική τους παρέκκλιση. Η αντιπρόταση Τσίπρα ήταν η αναγόρευση του πανευρωπαικού συντονισμού με κινήματα άλλων χωρών σε πρωταρχικό πεδίο αντιπαράθεσης με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης. Μπορεί κανείς σίγουρα να αναγνωρίσει στην άποψη αυτή ότι η κριτική που ασκούσε άξιζε να συζητηθεί.
    Αν όμως μέρος της τακτικής του Συν και των προθύμων (χρηματοδοτουμένων) συμμάχων του είναι η υποψηφιότητα Μητρόπουλου, τότε πως συνδυάζουν όλοι αυτοί οι ιδεολόγοι την κριτική τους στον υποτιθέμενο ή μη εθνοκεντρισμό με το λόγο του Μητρόπουλου;
    Μηλιός, Κορωνάκης, Παπαδόπουλος,Αναγνωστόπουλος, Λάσκος, Κοκκινοπράσινο, διάφοροι από τις Θέσεις κ.λ.π. υποστήριξαν φανατικά και υπερψήφισαν την υποψηφιότητα Μητρόπουλου.
    Απέναντι στα ιδεολογήματα που προέρχονται κατευθείαν από το λόγο του Πλεύρη, του Ζουράρη και όλης της άκρας δεξιάς, εκφρασμένα με το παραληρηματικό ύφος φασίστα συνταξιούχου γυμνασιάρχη είναι κανείς περίεργος γιά το πώς όλοι αυτοί δικαιολογούν τη στάση τους.
    Γιά τους τροτσκιστές του Κόκκινο τα πράγματα είναι προφανώς απλά. Η γαργάρα πληρώνεται μετρητά. Οι κατηρτισμένοι διεθνιστές μαρξιστές του Συνασπισμού όμως τι λένε; Ο Αλαβάνος θέλει να μας φάει το κόμμα και άρα εμείς προτείνουμε φασίστες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλά είμαστε για δέσιμο. Σε αυτά τα κορακίστικα της ανακοίνωσης Μητρόπουλου κάποιοι διαβλέπουν εθνικιστικές παρρεκλίσεις. Μια μπούρδα απλά είναι με τα γνωστά ακαταλαβίστικα στα οποία είναι συνηθισμένη και η ανανεωτική αριστερά και πρώτος διδάξας ο Λαλιώτης.Προσγειωθείτε ρε παιδιά.Ακου κεί "μετανεωτερικός εφιάλτης".Και ο άλλος έφτασε στο κόκκινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παλιά ιστορία η μέθεξη ενίων "αριστερόστροφων" του "χώρου" με τα δεξιο-"πατριωτικά" τερατολογήματα του Ζουράρεως, άρτι αφιχθέντος εκ Παρισίων, τότε. Την πάτησαν ακόμη και "ζωντανές" ψυχές.
    Όταν την πάτησαν εκείνοι τότε, τι αντοχές στην αποπλάνηση να έχουν τα έρμα τα ζόμπι, τώρα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ο Γιαουρτά...άαα... άας"
    (σύνθεση/στίχοι Α. Πλωμαρίτης - Ι. Κωνσταντινίδης, αριστουργηματικές κλασικές ερμηνείες Περικλής Βάγιας, Σπύρος Ζαγοραίος - και νεότερες επανεκδόσεις Μπάμπης Γκολές και Μπάμπης Τσέρτος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ