ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Η δήλωση της Ν. Βαλαβάνη στο ΒΗΜΑ της Κυριακής

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης μου στο δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, Κυριακή 29.8.2010, για το «Αριστερό βήμα διαλόγου και κοινής δράσης», έχει ως εξής:

«Η επίδραση της πρόσφατης ενωτικής πρωτοβουλίας του “Αριστερού Βήματος” είναι προς το παρόν ανισόμετρη: Πολύ ισχυρότερη ανάμεσα στον κόσμο της Αριστεράς παρά στις “κορυφές” της. Σκεπτόμενοι και αγωνιζόμενοι άνθρωποι απ’ όλα, χωρίς εξαίρεση, τα κόμματα, οργανώσεις και ρεύματα της Αριστεράς την αγκαλιάζουν σε κάθε γωνιά της χώρας. Αντίθετα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, οι ηγεσίες της επιδεικνύουν ατολμία ν΄ ανοίξουν γέφυρες ουσιαστικού διαλόγου και κοινών δράσεων. Ωστόσο η επιδίωξη ανατροπής του Μνημόνιου και της πολιτικής ελεγχόμενης χρεοκοπίας της χώρας, που καταστρέφει βίαια τη ζωή εκατομμυρίων συμπολιτών μας, κάνει την ανάγκη για μια τέτοια στροφή επιτακτικότερη από ποτέ.

Η σημερινή πολιτική και οικονομική βαρβαρότητα θέτει θέμα ύπαρξης του κοινωνικού πολιτισμού με τη μορφή που τον ξέραμε. Ταυτόχρονα βάζει ξανά στο επίκεντρο την ανάγκη και τον αγώνα για ριζικές πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές. Σ΄ αυτές τις συνθήκες οι άνθρωποι της Αριστεράς χρειάζεται να πάρουν την υπόθεση της, την υπόθεση της κοινωνίας συνολικά, με πιο άμεσο τρόπο στα χέρια τους.»

Νάντια Βαλαβάνη

Η δήλωση της Ν. Βαλαβάνη, έχει δημοσιευθεί εδώ: «Η Αριστερά αυτοκαταστρέφεται» Προσωπικότητες της Αριστεράς μιλούν στο «Βήμα» για τις προοπτικές επαναπροσέγγισης του κατακερματισμένου χώρου τους

4 σχόλια :

  1. Αν θέλετε να διαπιστώσετε τον πανικό της Κουμουνδούρου μπροστά στην πιθανή υποψηφιότητα του Α. Αλαβάνου για την Περιφέρεια Αττικής, κάντε ένα κλικ εδώ:
    ΣΥΡΙΖΑ: Όχι υποψηφιότητες κομματικής καταγραφής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς αυτό συμβαίνει αγαπητή Νάντια.
    Οι (επί μέρους) ηγήτορες της (κάθε είδους) αριστεράς πλέουν ενάντια στη θέληση του κόσμου της για ενότητα και κοινή δράση.
    Δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Οχι» στον ΣΥΝ και από τον Μητρόπουλο
    http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=197569

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ