ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Το κλείνουνε το μαγαζί...


Η πραγματική διαφωνία στους κόλπους του ΣΥΝ, που οδήγησε στην διάσπαση, δεν ήταν τελικά το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Η Τσιπροπαρέα ήθελε να αποκτήσει τον πλήρη οργανωτικό και πολιτικό έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ για να τον διαλύσει. Σε αυτό την βοήθησε και η ομάδα του Π. Λαφαζάνη που ποτέ δεν πίστεψε στην δυναμική αυτού του εγχειρήματος. Όμως η Ανανεωτική Πτέρυγα αλλά και το βαθύ Αριστερό Ρεύμα δεν έκρυβαν τις απόψεις τους για τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρ' όλα αυτά, επωφελήθηκαν και αυτοί από τα ψηφαλάκια του....

Η πρόθεση της ηγεσίας του ΣΥΝ να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται πρώτα απ' όλα στην πρακτική που ακολουθεί μπροστά στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, όπου όλοι οι σχεδιασμοί εκπορεύονται από την Κουμουνδούρου, χωρίς να τηρούνται ούτε καν οι στοιχειώδεις προφάσεις στα πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτική αυτής της κατάστασης είναι και η δήλωση της σ. Ελένης Πορτάλιου, μέλους της “ανοικτής πόλης”:

«Όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας αυτές τις ημέρες και αφορούν σε διαβουλεύσεις και παρασκήνια για υποψηφιότητες στο δήμο της Αθήνας γίνονται απολύτως εν αγνοία της Ανοιχτής Πόλης. Προσβάλουν, κατά την γνώμη μου, βάναυσα τις συλλογικές διαδικασίες και τους ανθρώπους της δημοτικής κίνησης, που για πέντε σχεδόν χρόνια αγωνίζονται στα κινήματα και το δημοτικό συμβούλιο, υλοποιώντας έμπρακτα τις αρχές της ριζοσπαστικής Αριστεράς».
Κουίζ: Από που είνα  η φωτογραφία; 
Αποκαλυπτικό της εγκατάλειψης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εικόνα που παρουσιάζει η ιστοσελίδα του. Μια ματιά εδώ “www.syriza.gr” αρκεί και δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε παραπέρα το θέμα. Μέχρι την 3η Πανελλαδική, όλες οι πανελλαδικές συναντήσεις είχαν κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όμως το Πανελλαδικό Συντονιστικό ΣΥΡΙΖΑ που έγινε στις 17 και 18/07/2010, πέρασε απαρατήρητο. Τόσο απαρατήρητο, που οι διαχειριστές της ιστοσελίδας στο σύντομο ενημερωτικό για αυτή την συνάντηση, απλώς αναφέρουν την θεματολογία της και το πότε θα γίνει!  Για να ...διορθώσουν μάλιστα τα πράγματα και να κάνουν το "γεγονός" άξιον παρατήρησης, δημοσιεύουν φωτογραφία από άλλη παλαιότερη συνάντηση. Προφανώς δεν έβαλαν αυτή την εικονογράφηση - που καλύπτει το 1/2 της δημοσίευσης -  γιατί τελείωσε η μπαταρία του κινητού τους και δεν μπόρεσαν να τραβήξουν μια φωτογραφία...

12 σχόλια :

  1. Τρομακτικά σωστό το άρθρο...
    Σωστότατο.
    Όλος αυτός ο εκφυλισμός ενός -κακά τα ψέμματα- ελπιδοφόρου παρά τα -αδιαμφισβήτητα- λάθη, τις αντιφάσεις κλπ, του ΣΥΡΙΖΑ, από τις ηγεσίες του ΣΥΝ, απέδειξε πως η σύγχρονη Ριζοσπαστική Αριστερά, ειδικά αν θέλει να έχει Κομμουνιστικό Πρόταγμα, δεν μπορεί να είναι δέσμια ηγεσιών, γραφειοκρατικών μηχανισμών, παραγόντων, ηγετίσκων, χαζομηχανορράφων κλπ.
    Οι ηγεσίες του ΣΥΝ δεν ήθελαν να δώσουν λόγο στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ... Δεν ήθελαν καν στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες στο ΣΥΡΙΖΑ...
    Όσες κινήσεις από τα κάτω έγιναν, η μεταμοντέρνα ομάδα Τσίπρα τις αγνόησε επιδεικτικά, προκλητικά.
    Η τσιπρική συνασπισμίτικη "Αριστερά", δεν μπορεί να είναι ούτε Λαϊκή, ούτε Ριζοσπαστική, και προφανώς δεν μπορεί να είναι Κομμουνιστική προοπτικά.
    Και βέβαια, δεν μπορεί να αναπτύξει δημοκρατικές διαδικασίες από τα κάτω...
    Αλλά εδώ πρέπει να αρχίσει ο αγώνας για ανάπτυξη δημοκρατική από τα κάτω, για αυτοοργάνωση.
    Αυτά είναι βέβαια δύσκολα, αλλά είναι και ΑΝΑΓΚΑΙΑ.
    Μακριά από τους ηγετίσκους και τους νταβατζήδες!
    Μακριά από κεντριστικές συνταγές!
    Ο καιρός απαιτεί αυτοοργάνωση, κινήσεις στη βάση, ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες για ανάπτυξη πλατιών δημοκρατικών διαδικασιών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν τελειωσει το πανυγηρι των εκλογων, αναμενω με αγωνια την πανελλαδικη του ΣΥΡΙΖΑ. Αν συνεχισει ο ΣΥΝ να μην δινει δικαιωματα στα μελη του ΣΥΡΙΖΑ, αν μπλοκαρει τις αποφασεις και δεν επιτρεπει την δημιουργια νεων δομων δημοκρατικου ελεγχου και ληψης αποφασεων προτεινω να δημιουργησουμε εναν παραλληλο ΣΥΡΙΖΑ. Να χτισουμε τον ΔΙΚΟ μας μηχανισμο και να σταματησουμε να ειμαστε αφισσοκολλητες και οι μαλ@@&^%^ της ιστοριας!!! Μονο μια υπερσυνιστωσα απαρτιζομενη απο τα ριζοσπαστικα στοιχεια του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορεσει να ξεμπερδεψει με αυτου του ειδους την γραφειοκρατια,...
    αλλιως συντροφοι θα παω να παραδωσω την καρτουλα μου στην Τοπικη μου επιτροπη και θα αποχωρησω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Τσιπρόδουλοι και η τσιπροπαρέα πρέπει να έχουν πραγματικά ασθενή μνήμη. Ξεχνούν ότι τη διάλυση του Σύριζα Α' ακολούθησε ντροπιαστικό εκλογικό ποσοστό στις ευρωεκλογές του Ιούνη του 2004. Ούτε να διαλύσουν το ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουν: διαλύοντάς τον προεκλογικά, θα καταστραφούν και οι ίδιοι. Θα μπορούσαν να φερθούν πιο ύπουλα: να στήριζαν π.χ. Αλαβάνο, να τον έθαβαν όπως τη Σωτηρίου στις ευρωεκλογές του '09, και μετά να βγαίναν από πάνω, ότι και καλά "να, το μαγαζί δεν τραβά" κλπ κλπ.
    Ας έχουμε, βέβαια, υπόψη μας, και το τελευταίο: μπορεί πράγματι να το κάνουν,τώρα που το διάβασαν σε blog- από κει εμπνέονται, όχι από κανά Μαρξ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα διαφωνησω.Ο μικροαστικος σοσιαλισμος ειναι ολο μουρμουρα και διαφωνια. Για ολα γκρινιαζει, ολα του φταινε και δεν ειναι ικανος για τιποτε.
    Καλως κακως ο Τσιπρας ειναι προεδρος του συριζα και ο λογος του πρεπει να μετραει.
    Οπου λαλουν πολλοι κοκκοροι αργει να ξημερωσει.
    Μας συσπειρωνει ολους σημερα εναντιον του Μνημονιου.Ειναι ρεφορμιστης ο Τσιπρας? Ναι ειναι, ειναι ομως σοβαρος ρεφορμιστης. Μηπως οι αλλοι αρχηγοι του Συριζα δεν ειναι ρεφορμιστες?
    Μηπως ειναι οι αλλοι επαναστατες και δεν το γνωριζουμε?Να σοβαρευτουμε.
    Επανασταση θα γινει μονον σε συνεργασια με τους Ευρωπαιους εργαζομενους με ανατροπη του καπιταλισμου και εγκαθιδρυση της εργατικης εξουσιας.
    Πανω σε αυτο ακουω προτασεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Ανώνυμο 6:26

    Κάτι τέτοια έλεγα κι εγώ φίλε μου πέρυσι τέτοια εποχή (να δούμε την Πανελλαδική του Νοεμβρίου, "ΣΥΡΙΖΑ των μελών" κλπ).
    Αλλά φτάνει! Όχι άλλο πιά!

    Κανείς από όλους αυτούς τους γραφειοκράτες και γραφειοκρατίσκους που παρεπιδημούν σε Κουμουνδούρου και Βαλτετσίου δεν ενδιαφέρεται για ΣΥΡΙΖΑ με ουσιαστικά και ενεργά μέλη (και γιατί να το θέλει άλλωστε; χαζός είναι;). Κανείς τους δεν θα σταματήσει να μπλοκάρει κάθε προσπάθεια συγκρότησης από τα κάτω του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ας μην κάνουμε σκέψεις περί "παράλληλου ΣΥΡΙΖΑ". Μου θυμίζει τακτικές "Μ-Λ" / "μ-λ".

    Ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς (λυπάμαι πραγματικά) τελείωσε.
    Όσοι όμως από εμάς πίστεψαν σε έναν ΣΥΡΙΖΑ που πάνω απ' όλα θα είναι ένας νέος συγκροτούμενος από τα κάτω δημοκρατικός πολιτικός φορέας της Αριστεράς. Μιάς Αριστεράς-στήριγμα των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων, που δεν θα έχει όραμα μόνο για το μέλλον του σοσιαλισμού αλλά θα έχει και προτάσεις για το σήμερα που θα αμφισβητούν την πραγματικότητα του καπιταλισμού.

    Ας μην "χαλιώμαστε" άλλο με αυτόν τον "ΣΥΡΙΖΑ".
    Νισάφι πιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Ανώνυμε των 8:16
    Δηλαδή ππόσο πιο σοβαρή πρόταση περιμένεις από αυτή που κάνει ο/η Neobolshevik90 δύο σχόλια παραπάνω και κα συνοψίζεται στη φράση του "Λόγο στη βάση". Άλλωστε αν μιλάμε για αριστερά, εννοούμε ακριβώς αυτό. Εξουσία σε αυτούς που παράγουν. Ηγέτης στην αριστερά είναι αυτός που εμπνέει τη βάση και όχι αυτός που αποφασίζει για λογαριασμό της. Αλλοιώς είμαστε το ίδιο με την αστική "δημοκρατία" τους.

    Και για να μην ξεχνιόμαστε. Πάνε πολλά χρόνια από την εποχή (αν υπήρξε ποτέ), που ο Τσίπρας, ο Αλαβάνος ή η Παπαρήγα ή οποιοσδήποτε άλλος ηγέτης ή "ηγέτης" της αριστεράς δυσκολευόταν να πληρώσει το ρεύμα ή μετράγε τα χρήματά του πριν πάει να ψωνίσει κάτι. Όσο καλή πρόθεση και να έχουν, δεν μπορεούν να καταλάβουν τον εργαζόμενο του (μισού πλέον) μεροκάματου, παρά μόνο "θεωρητικά". Γι αυτό και η πολιτική, που κάνει η υπαρκτή (για πόσο ακόμη;) αριστερά, είναι μόνο θεωρητική.

    Χαίρομαι που ονειρεύεσαι κι εσύ την "εγκαθιδρυση της εργατικης εξουσιας". Αλλά ας αναρωτηθούμε: Αν η αριστερά δεν μπορεί να εγκαθιδρύσει εργατική εξουσία στους κόλπους της, πως θα την εγκαθιδτύσει στην κοινωνία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Προς τον τελευταίο ανώνυμο:
    Καταρχήν: Δεν υπάρχει στην Ελλάδα, πιο χαρακτηριστικός εκπρόσωπος του "μικροαστικού σοσιαλισμού" από το ΣΥΝασπισμό- και πλέον και την (αστικο)Δημοκρατική (ψευτο)Αριστερά. Η κοινωνική αναφορά του ΣΥΝ είναι καθαρά η λεγόμενη νέα μικροαστική τάξη, στην οποία βέβαια, ο ΣΥΝ δίνει διαστάσεις εξαθλίωσης- "πρεκαριάτο", μιας και όντως κατρακυλά στο Προλεταριάτο που έλεγε και ο Μαρξ.
    Ο Τσίπρας λοιπόν ο ηγέτης...
    Δηλαδή να δώσουν οι ανένταχτοι Συριζαίοι και οι συνιστώσες λευκή επιταγή στον ηγετίσκο;
    Από τη στιγμή που έχει δημιουργηθεί μια ευρεία Αριστερή συμμαχία είναι προφανές ότι θα υπάρχουν κάποια όργανα.
    Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Την οποία ο Τσίπρας γράφει στα παλιά του τα παπούτσια.
    Αλλά από τη στιγμή που έχεις κάνει μια συμμαχία, υπάρχουν όροι, αρχές, όργανα, διαδικασίες κλπ.
    Εκτός και να ο Τσίπρας την είδε Ανδρέας Παπανδρέου, ένας ο ηγέτης και όλοι πίσω του.
    Αλλά αυτά δεν ωφελούν κανένα. Κεντρικά όργανα πάντα χρειάζονται, και ηγέτες αν το θέτεις έτσι, αλλά αυτό που χρειάζεται κυρίως είναι πλατιά δημοκρατική αρχή, δημοκρατικές διαδικασίες σε όλο το φάσμα μιας Συμμαχίας/ενός Κόμματος.
    Πολλές προτάσεις διατυπώνουν οι ριζοσπαστικότερες συνιστώσες. Σε μεγάλο βαθμό αυτές ακολούθησε ο Τσίπρας και μάλιστα προς το "ρεφορμιστικότερο".
    Προτάσεις μπορούν να υπάρχουν. Το ζήτημα είναι σε τι θα στοχέυσουν οι προτάσεις αυτές.
    Αναδιαπραγμάτευση του χρέους προτείνει ο Τσίπρας και η παρέα του. Τι θα την ακολουθήσει όμως; ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
    Ρεφορμίσταρος ο Τσίπρας και ολίγον φαιδρός. Και πολύ γραφειοκράτης και υποκριτής.
    ΚΟΕ-ΚΕΔΑ-ΔΕΑ ριζοσπαστικοποιούνται όπως το απαιτεί η Ιστορική συγκυρία.
    Ο Αλαβάνος, μετά από χρόνια λαθών- έχει ΣΟΒΑΡΕΣ και ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΕΣ ευθύνες- δείχνει μια ριζοσπαστική και αξιοπρεπή στάση, που δεν είναι ακριβώς ικανοποιητική-ή πολύ περισσότερο επαναστατική- αλλά παίζει γενικά θετικό ρόλο. Κρατώντας ΒΕΒΑΙΟΤΑΤΑ πισινή, αναμένω να δω τη στάση του Αλαβάνου στη συνέχεια.
    Πρώτα οργανώνεις την Αντίσταση σε ΔΝΤ, μνημόνιο και στην αστική εξουσία συνολικά, και οργανώνεις ταυτόχρονα την Αντεπίθεση, την Εργατική απάντηση, το πρόταγμα της Απελευθέρωσης των εργατών. Και μερικές φορές η καλύτερη άμυνα είναι η Εργατική επίθεση.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί ούτε να γυρίσει πίσω, ούτε βέβαια να μείνει στάσιμος.
    Χρειάζονται νέα σχήματα, νέα, πλατιά λαϊκά πλαίσια που θα αναδείξουν την Σοσιαλιστική και την Κομμουνιστική Προοπτική.
    Τα μέτρα είναι πιλοτικά για την Ελλάδα. Μετά θα εφαρμοστούν και αλλού. Και τότε θα ανείξει το ζήτημα της στενής συνεργασίας των Εργατών στην Ευρώπη. Η ταξική πάλη ήδη οξύνεται παντού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αποδεικνύεται περίτρανα ,εκ των υστέρων,αν και πολλοι το ειχαν αντιληφθεί απο τότε,πως ο ΣΥΡΙΖΑ με τη δημοκρατια,με τη βάση, πηραν οριστικό διαζύγιο στην τρίτη πανελλαδική[νοεμβρης περυσι αν θυμάμαι καλά]
    οταν αντιστάθηκαν σθεναρά σχεδόν ΟΛΟΙ ,στο να ληφθουν ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ στη σύσκεψη και να σταματήσει η κοροιδία.
    Τοτε που πρωτοστάτησε η πρωτοβουλία της ΠΑΣΑΣ για ενα δημοκραρικο ΣΥΡΙΖΑ των μελών.
    Πάει και αυτό.Αλέστηκε στο μύλο των αθάνατων μηχανισμών.Και συνεχίζουν χωρίς να παραιτείται κανένας,να ακολουθουν τα τερτίπια και τις κωλυσιεργίες των κατα συρροήν καρεκλάκηδων υποκριτών, χάρίν τίνος?της κουρελιασμένης ''ενότητας''?Τουλάχιστον οι Ανανεωτικοί φύγανε,φτιάξαν αλλο μαγαζί και δεν αποτελουν αλλοθι ουτε για το ρηχό,ουτε για το βαθύ ρεύμα,ουτε για κανέναν.
    Αντε και καλά σαράντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χθες βράδυ κατά τις 1.00 έστειλα σχόλιο @ανώνυμο8:16
    Έκανα όλη τη διαδικασία και μου έγραψε στο τέλος οτι το σχόλιό μου θα δηνοσιευθεί μετά από έγκριση
    Επειδή δημοσιεύθηκαν μεταγενέστερα σχόλια, ήθελα να ξέρω αν το σχόλιό μου κόπηκε από τους υπεύθυνους του site (σε αυτή την περίπτωση θέλω να ξέρω τον λόγο) ή κάτι δεν πήγε καλά με την διαδικασία ανάρτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Γιάννη Κ

    Το σχόλιο σου δεν κόπηκε. Για κάποιο λόγο δεν κοινοποιήθηκε στο e-mail που γίνονται οι εγκρίσεις δημοσίευσης. Μετά από έρευνα διαπιστώσαμε ότι το ίδιο είχε συμβεί και με μερικά άλλα σχόλια, τα οποία δημοσιεύσαμε καθυστερημένα σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ,ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝ(ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ) ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΝΤΟΜΠΡΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ.ΕΙΧΑΝ ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΝ ΚΑΝΕΝΑ.ΕΛΕΓΑΝ ΜΕ ΕΥΘΥ ΤΡΟΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΝ ΚΑΠΟΥ ...ΤΟ ΤΗΡΟΥΣΑΝ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΝ ΦΕΡΘΗΚΕ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ.ΜΙΛΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΝΩ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ.ΥΠΟΤΙΜΑ ΤΙΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ .ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΑ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΓΝΩΜΩΝΑ ΝΑ "ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ" ΣΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΑΘΟΥΝ ΤΗ ΔΑ.ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΑΡΕΚΑΜΠΤΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΑΒΑΝΟ ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ.Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΔΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ "ΜΑΛΩΝΕΙ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΕΞΩ ΠΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗ ΕΧΟΥΝ.
    ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΣΙΠΡΟΠΑΡΕΑΣ!!!!
    ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ.
    ενας ανανεωτικος αναγνωστης του ΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητοί φίλοι ο Τσίπρας είναι ο ηγέτης ενός διασπασμένου Συνασπισμού και σε λίγο και ενός διασπασμένου Συριζα. Όταν συμμετείχα στις συνελεύσεις του Συριζα και έμπαιναν θέματα για συζήτηση σε κάποια συμφωνούσα σ’ άλλα όχι. Αλλά η στάση μου ήταν ξεκάθαρη και δεν κρυβόμουν πίσω από τακτισμούς που εφαρμόζει η Τσιπροπαρέα του στυλ
    «Άστους θα φωνάξουν και στο τέλος θα γίνει αυτό που θέλουμε.» ή
    «Αυτοί είναι μόνο θεωρεία, τους χρησιμοποιούμε όσο τους χρειαζόμαστε» ή
    «Σύντροφε ο Συνασπισμός δεν θα χρεωθεί τη διάσπαση του Συριζα θα βαρεθούν και σιγά σιγά θα φύγουν.»
    «Χαλάς το συκώτι σου με τους αριστεριστές ποιος τους υπολογίζει; »
    Δεύτερος ανανεωτικός αναγνώστης του ΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ