ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Άλλος αέρας έρχεται από το "Μέτωπο"...



Το video που παρουσιάζουμε είναι αφιερωμένο σε όλους εκείνους που στηρίζουν το «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής». Είναι ο κόσμος που δίνει το στίγμα με την θέλησή του και το φρόνημά του να αγωνιστεί και να πάρει τα πράγματα στα χέρια του για να βρεθεί μια διέξοδος από την κρίση. Εδώ και τώρα.

Μερικοί αναγνώστες ρωτούν, πώς κρίνουμε τον λόγο του Αλαβάνου. Τι καινούργιο εξήγγειλε σε αυτή την τόσο συζητημένη εκδήλωση, που δεν το έχει ξαναειπωθεί Δυστυχώς θα τους απογοητεύσουμε και δεν θα απαντήσουμε στις ερωτήσεις τους. Τα πράγματα κρίνονται αλλού. Η συγκέντρωση στο Σπόρτιγκ αποτελεί ένα γεγονός η σημασία του οποίου δεν κρίνεται από τις απαντήσεις σε παρόμοιες ερωτήσεις. Η αξία του εντοπίζεται σε εντελώς διαφορετικά πράγματα. Βρίσκεται πρώτα απ όλα στο χαμόγελο που έμεινε στο πρόσωπο των ανθρώπων όταν αποχωρούσαν από το Σπόρτιγκ. Μετριέται από το μέγεθος της διάθεσή τους να υπερβούν την μουντή και μίζερη κατάσταση της Αριστεράς των μικροσυσχετισμών και των μεγαλοπολιτικών που βράζει στο ζουμί της.

Η ύπαρξη παρομοίων πολιτικών εγχειρημάτων προσδιορίζεται πρώτιστα από τα κοινωνικά ερείσματα που μπορούν να εκφράσουν. Δεν κρίνονται από κάποιους τακτικούς ελιγμούς ή «μεγάλες ιδέες» ενός ηγέτη ή μιας κλίκας μηχανισμών. Καμία μεγάλη κοινωνική αλλαγή δεν έγινε επειδή οι λαϊκές μάζες συσπειρώθηκαν πάνω σε κάποια «κομματικά προγράμματα», όπως αυτά που ψηφίζει ο ΣΥΝασπισμός στα συνέδριά του. Τα πράγματα συμβαίνουν συνήθως πολύ πιο απλά απ ότι τα αντιλαμβάνονται οι «επαγγελματίες» πολιτικοί της Αριστεράς.

Αυτό τον καιρό οι μηχανισμοί του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αμήχανοι και τρομαγμένοι επειδή αισθάνονται ότι όλο και περισσότερο περιθωριοποιούνται και απομονώνονται από τον κόσμο που βράζει και αναζητά μια διέξοδο, τοποθετούνται ανταγωνιστικά απέναντι στο «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής». Διαισθάνονται ότι έχει διεισδυτικότητα στην ελληνική κοινωνία όταν διαπιστώνουν ότι αποκτά ευρύτερα ακροατήρια σε πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους με τους οποίους η δική τους αριστερά δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις.

Ό ανταγωνισμός αυτός εκδηλώνεται έντονα τον τελευταίο καιρό με την εμφάνιση απαράδεκτων πρακτικών και μεθοδεύσεων όξυνσης και αντιπαράθεσης που δεν έχουν καμία σχέση με την αριστερά που διεκδικούμε. Αυτή την αριστερά τους την χαρίζουμε. Το μέλλον της είναι προδιαγεγραμμένο. Μυρίζει πτωμαΐνη. Από την στιγμή που αυτές οι πρακτικές ηγεμονεύουν στο ΣΥΡΙΖΑ, επικρατεί και εκεί η ίδια κατάσταση. Η τελευταία Παναθηναϊκή συγκέντρωση είχε περισσότερο σχέση με μνημόσυνο παρά με αγωνιστική κινητοποίηση.

Όμως ο «μακαρίτης» δεν πέθανε ακόμα. Τον βρήκαμε κρυμμένο στα χαμόγελα και την λάμψη των ματιών του κόσμου που συμμετείχε στην συγκέντρωση. Αφιερώνουμε λοιπόν το video μας στους μηχανισμούς του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Το κάναμε μάλιστα ειδικά για αυτή την περίπτωση, στην υψηλότερη δυνατή ανάλυση (1080p) που επιτρέπουν οι τεχνικοί περιορισμοί του internet, ώστε να προβληθούν αυτά τα στοιχεία με την μεγαλύτερη δυνατή ευκρίνεια …



10 σχόλια :

  1. Απευθύνομαι στην ΕΟΣ γιατι φαντάζομαι οτι εχει πιο στενες σχεσεις με τον Αλεκο Αλαβανο.
    Θελω να παω οτι η ολη προσπαθεια με το Μετωπο με εμπνέει.Επισης,οτι ο Αλαβάνος είναι ενας πολιτικο που θαυμάζω.Για το λόγο του,για τον πρωτοτυπο τροπο που πολιτευτηκε,για την παιδεία του,για τη διορατικότητα του,για το οτι εστω και δημοσκοπικα εκτοξευσε το Συριζα και εδωσε οραμα και ελπιδα.
    Παρόλαυτα εχω επιφυλάξεις να στηρίξω ανοικτά το μέτωπο και λυπάμαι που το λεω αλλα εχουν να κανουν με τη συμπεριφορά του Αλέκου το διαστημα μετα τις ευρωεκλογες καθως και την επίθεση στο πολιτικο τεκνον του, τον Αλ. Τσίπρα που (χωρις να ξερω τι "παιχτηκε") φαινεται τουλαχιστον αδικαιολογητη.Ο μονος τροπος να λυθει αυτο ειναι να μας πει ανοικτα ο Αλεκος τι συνεβη,ή τουλάχιστον όποιος στο περιβάλλον του ξερει να το αφησει να διαρέυσει.Πώς γινεται αυτον που του εδωσες τη θεση σου να του επιτιθεσαι ως "εσωτερικο εχθρο" μετα απο μερικους μηνες.Αν δεν απαντηθουν αυτα τα ερωτηματα θα διατηρω επιδυλαξεις και για σκοπιμοτητες του Μετωπου αλλα και του Αλεκου.Επισης θεωρω απαραδεκτο για την αριστερα να υπαρχουν τετοια φαινομενα και να δινεται η εντυπωση οτι υπαρχουν σκοτεινα παρασκηνια και δολοπλοκιες.Οπως ελεγε και ο Καραμανλής "όλα στο φως".
    Παγκανίνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάστε στην "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", εδώ:
    H ώρα του Αλέκου Αλαβάνου πλησιάζει... στο Σπόρτινγκ Γεμάτη φαντασία και πρωτοτυπίες από το παρελθόν, η συγκέντρωση του «Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής»

    Έχουν τρομάξει αρκετά με το ΜΕΤΩΠΟ. Από αύριο θα αρχίσουν πάλι να βγάζουν κανένα Τσίπρα στα τηλεπαράθυρα και να χαριεντίζεται πάλι με τους γνωστούς - αγνώστους δημοσιοκάφρους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @enescu666

    Το θέμα που αναφέρεις το έχουμε εξαντλήσει αναλυτικά στο παρελθόν και δεν σκοπεύουμε να επανέλθουμε για να αναιρέσουμε για μια ακόμα φορά την ψεύτικη εικόνα που παρουσιάζεις για τα πράγματα, εικόνα που έχει κατασκευαστεί στους σκοτεινούς διαδρόμους της Κουμουνδούρου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. EOΣ
    Δεν ηθελα να παρουσιασω καμια εικονα,εγω απαντησεις ψαχνω.Αν εννοειτε τα περι εσωτερικου εχθρου, ο Αλαβανος τα λεει και οχι εγω (στη συνδιασκεψη μιλουσε για εχθρο εντος των τειχων για καριερισμο κλπ εννοωντας προφανως τον Τσιπρα).Επισης "η εικονα που κατασκευαζει η Κουμουνδουρου" ειναι η εικονα που εχει περασει στην συντριπτικη πλειονοτητα των ανθρωπων του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ,γιαυτο ζητω την απαντηση σας (δεν εχω καμια προβοκατορικη διαθεση)
    Τα ερωτηματα που θετω ειναι:
    Ποιο ηταν το παρασκηνιο στην απομακρυνση του Αλαβανου απο το ΣΥΝ και στην μεταστροφη της σχεσης Αλαβανου-Τσιπρας απο θερμη σε εχθρικη;
    Γιατι ο σ. Αλεκος δεν δεχτηκε να μπει υποψηφιος εστω και σε ενα νομο που δεν εκλεγει βουλευτη και αποφασισε να (λυπαμαι που το λεω) μας πουλησει σε μια δυσκολη μαχη;(Αλλωστε ως βουλευτης θα μπορουσε πιο ευκολα να προωθησει την ιδεα του μετωπου).
    Τελος,αφου εχετε ηδη απαντησει σας παρακαλω εν συντομια να επαναλαβετε την απαντηση σας (δεν ειμαι υποχρεωμενος να ανατρεχω σε ολες τις προηγουμενες δημοσιευσεις για μια απλη απαντηση) ή (αν βαριεστε) να μου υποδειξετε ποιες ειναι αυτες οι δημοσιευσεις.

    Για την καθημερινη ειναι γνωστη η ποιοτητα της εφημεριδας.Θυμαμαι οτι στην Ιατρικη εγραφαν τελειως ανυποστατα πραγματα (οτι κρατησαμε ομηρους καθηγητες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κακό συναπάντημα31 Μαΐου 2010 στις 2:52 π.μ.

    @Ανώνυμο 1:57π.μ.

    Η δημοσιογράφος της Καθημερινής Μαριλη Μαργωμενου είναι και ολίγον απρόσεκτη ή αδιάβαστη. Μάλλον σε άλλο γήπεδο πήγε και είδε άλλη εκδήλωση! Η εκδήλωση του ΜΕΤΩΠΟΥ έγινε στο γήπεδο ΣΠΟΡΤΙΓΚ, και όχι στο ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ που γράφει στο κείμενό της. Πρόκειται για το γήπεδο του "Α.Ο. Σπορτιγκ"/(εδώ είναι και η ιστοσελίδα του http://www.sportingbc.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. enescu666, δεν έχεις άδικο να προβληματίζεσαι. Τα ίδια ακριβώς είπα από κοντά στον Αλ. Αλαβάνο. Κι εγώ νομίζω ότι μια ξεκάθαρη διατύπωση του τι έγινε, μία φορά (δεν εννοώ να πάρει σβάρνα τα ΜΜΕ), θα ήταν πολύ θετική για όσους συμφωνούμε σε πολλά από αυτά που λέει αλλά έχουμε μπερδευτεί από τη συμπεριφορά του. Η γνώμη του είναι ότι δεν εξυπηρετεί σε κάτι να αναλωθούμε κι άλλο σε εσωτερικά ζητήματα και ότι προέχει η δράση για τα ουσιαστικά προβλήματα. Ίσως και να είναι πιο σωστή αυτή η στάση, δεν ξέρω. Από αυτά που έχω καταλάβει εγώ, αυτό που έγινε ήταν ότι πρότεινε τον Τσίπρα για πρόεδρο του Συν θεωρώντας ότι, ως νέος, μπορεί να φέρει έναν "αέρα ανανέωσης" στο κόμμα, μια νέα νοοτροπία και να "σπάσει" η δυσλειτουργική κατάσταση με τις τάσεις. Αυτό δεν του βγήκε καθώς ο Τσίπρας αποδείχτηκε ότι δεν είχε καθόλου "νέα νοοτροπία", αντίθετα προσπάθησε να παραγκωνίσει τον Αλαβάνο και από τον σύριζα (από τον οποίο ο Αλαβάνος δεν είχε σκοπό να φύγει). Αυτά είναι τα γεγονότα. Τώρα ο καθένας μπορεί να κρίνει τη στάση του καθενός όπως νομίζει. Το λάθος του Αλαβάνου για μένα ήταν ότι δεν προώθησε τη δημοκρατική συγκρότηση του σύριζα που θα του επέτρεπε να παραμείνει στην πρώτη γραμμή, θεώρησε ότι όλα γίνονται "με καλή θέληση", που προφανώς όμως δεν υπήρχε από την πλευρά του συν όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την αλλαγή φρουράς. Το ότι έχει κάνει μεγάλα λάθη ο Αλαβάνος είναι δεδομένο και το έχει πει και ο ίδιος. Απλώς, αυτό για μένα δε σημαίνει ότι πρέπει να τον διαγράψουμε και να απορρίπτουμε ό,τι λέει. Σκέψου σε πόσο καλύτερη θέση θα ήταν σήμερα ο σύριζα αν όσα έλεγε από το Νοέμβρη είχαν γίνει άμεσα θέσεις του χώρου και όχι με καθυστέρηση 1-2 μηνών για να μη φανεί η... αντιγραφή. Και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό, ότι η ομάδα του Τσίπρα δεν έχει πολιτικές προτάσεις και αναγκάζεται να υιοθετεί με διαφορά φάσης αυτά που λέει ο Αλαβάνος (αφού πρώτα τα έχει χλευάσει). Αυτό, σε συνδυασμό με τη λάσπη που έχει ρίξει προς το Μέτωπο η Αυγή τελευταία, δυστυχώς δείχνει ότι περισσότερο ενδιαφέρονται στην Κουμουνδούρου για εδραίωση της ηγετικής θέσης στο χώρο παρά για την παραγωγή πολιτικής και δράσεων.
    ΥΓ: Αηδιαστικό το άρθρο της Καθημερινής, μάθαμε και ότι ήμασταν συνολικά 500 άτομα. Μάλιστα...
    Πάνος Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σωστο ειναι να μην αναλωνομαστε σε εσωτερικα θεματα.Αλλα δεν γινεται και με το στυλ "παταω ενα κουμπι και βγαινει μια χοντρη" και γιναμε εξωστρεφεις.Καταρχας εχουμε φτασει στο ακρο της εσωστρεφειας αρα αφου εχουμε ερθει μεχρι εδω ας ληξουμε μερικα ζητηματα και ας παρουμε μερικες απαντησεις.
    Βεβαια αν εβαλε τον Τσιπρα στη θεση του περιμενοντας οτι ο ιδιος (ο αλεκος) θα συνεχισει να ειναι ο αδιαμφισβητητος ηγετης,γεννιουνται προβληματα δημοκρατιας.Περιμενε οτι ο Συνασπισμος(ενος κομματος με τοσα μελη και χρονια υπαρξης) τοσο ευκολα θα γινοταν κομπαρσος στο ΣΥΡΙΖΑ;Αφελες μου φαινεται.Επισης το οτι ο Τσιπρας ηθελε να θεσει τον Αλαβανο εκτος συριζα δυσκολευομαι να το πιστευσω γιατι παντα ο Τσιπρας μιλαγε με τα καλυτερα λογια για τον Αλεκο και τον ειχε σαν ειδωλο.Εκτος αν ο Τσιπρας ειναι τοσο μοχθηρος και δεν του φαινεται.
    Απο την αλλη θα μας πει κανεις οτι μπλεκουμε σε συζητησεις για τα προσωπα και οχι ουσιας.Αλλα σκεφτομαι οτι τα προσωπα και ειδικα οι ηγετες παιζουν (δυστυχως)τεραστιο ρολο στην διαμορφωση της ιστοριας.Σκεφτειτε μονο μια Σ.Ε. χωρις τον Λενιν ή το Σταλιν.
    Τελος,προυπογραφω στο να μας εξηγησει (χωρις μεγαλη διασταση στα μμε).Αν υφερπουν αμφιβολιες για την αγνοτητα του εγχειρηματος του Μετωπου δυσκολα θα συγκινησει τον κοσμο του ΣΥΡΙΖΑ και κατεπεκταση την ελληνικη κοινωνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστώ για την απαντηση.
    Βέβαια αυτες τις δημοσιεύσεις τις εχω ξαναδιαβάσει, και ελπιζω να αντιλαμβανεστε οτι δεν απαντάνε στα ερωτήματά μου.
    Μιλάω για την "προ εχθρότητας"-προ εκλογων εποχή.Γιατι εγω θυμαμαι (νομιζω πριν τις ευρωεκλογες) οταν ο Τσιπρας ελεγε για συνεδριο,ο Αλαβάνος έβγαινε και έλεγε ειρωνικα οτι "τον κοσμο της αριστερας δεν τον νοιαζει" και κατι γλυκαναλατα.Επισης ολη αυτη η σαπουνοπερα με παραιτησεις κτλπ μοιαζει τελειως ακατανοητη.Οταν γινονται δολοπλοκιες εις βαρος σου δεν το βουλωνεις αλλα καταγγέλεις.
    Δεν τον κατακρινω,μπορει με βαση δεδομενα που δεν γνωριζω αυτη η αντιδραση να ειναι δικαιολογημενη.Αλλα η πραγματικοτητα ειναι οτι με βαση ολα τα δεδομενα που εχουν βγει στην επιφανεια ο μονος παραλογος εμφανίζεται ο Αλαβάνος.
    enescu666

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην χειρότερη στιγμη της ιστορίας του ελληνικού λαού τώρα που περισσότερο χρειάζαται μια ισχυρή αριστερά,αυτή βρίσκεται υπο διάλυση
    Τώρα που έρχεται η λαίλαπα της φτώχειας και της υποδούλωσης στους διεθνείς τοκογλύφους,τα παιδιά μαλώνουν για το πάπλωμα
    Τυχαίο;;; Δε νομίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ