ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Η αριστερά θα έπρεπε να αλλάξει το καθυστερημένο Γρηγοριανό Ημερολόγιο

Αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα "Σκέψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ":

Ως γνωστόν η Ελλάδα ακολουθεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο (παραλλαγή του Ιουλιανού ημερολογίου) από το 1923. Όσον αφορά την ονομασία των ημερών της επταημέρου εβδομάδος ακολουθείται το εκκλησιαστικό ημερολόγιο. Το εκκλησιαστικό λατινικό ημερολόγιο στηρίχθηκε στο αντίστοιχο ελληνιστικό-χριστιανικό. Οι χριστιανικές εκκλησίες υιοθέτησαν το ιουδαϊκό σύστημα μετονομάζοντας την πρώτη ημέρα σε Κυριακή «ημέρα Κυρίου» (του οποίου μετάφραση αποτελεί το εκκλησιαστικό Dominica). Κατά τους πρώτους αιώνες μ.Χ. συνυπήρχαν στην υστερολατινική γλώσσα δύο ημερολογιακά συστήματα, το εκκλησιαστικό-χριστιανικό και το πλανητικό-αστρολογικό. Σήμερα, στις διάφορες γλώσσες υπάρχει μια σύμφυση των δύο συστημάτων.

Προτού θεωρήσετε ότι με βάρεσε ο άστατος καιρός στο κεφάλι και λέω μαλακίες, να μπω στο θέμα:

Ο ΣΥΝ επιχείρησε πολύ σωστά, να μετονομάσει τις ημέρες της εβδομάδας. Εξηγούμαι.
Η Κυριακή θα μετονομαζόταν σε Πέμπτη.
Η Δευτέρα θα μετονομαζόταν σε Πέμπτη.
Η Τρίτη θα μετονομαζόταν σε Πέμπτη.
Η Τετάρτη θα μετονομαζόταν σε Πέμπτη.
Η Πέμπτη θα παρέμενε ως Πέμπτη.
Η Παρασκευή θα μετονομαζόταν σε Πέμπτη.
Το Σάββατο θα μετονομαζόταν σε Πέμπτη.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω;
Σημαίνουν ότι η εβδομάδα του ΣΥΝ δεν θα διέθετε άλλες μέρες πλην της Πέμπτης, και πιο συγκεκριμένα της Πέμπτης 27 του Μαΐου. Οπότε και η εκδήλωση του τμήματος Παιδείας και Πολιτισμού του ΣΥΝ αναγκαστικά (και χωρίς πονηρές σκέψεις) ορίστηκε καταρχήν για την Πέμπτη 27/5. Επομένως δεν επρόκειτο για κακοήθεια έναντι της συγκέντρωσης του Μετώπου στο Σπόρτινγκ, αλλά για αναγκαστική επιλογή, διότι πλέον η εβδομάδα θα είχε μόνο μία ημέρα: την Πέμπτη.

Οι σθεναρές αντιδράσεις αντιδραστικών και θρησκόληπτων κύκλων και κυρίως τα συγκαταβατικά μειδιάματα -έως και χάχανα- που προκάλεσε η ριζοσπαστική αυτή αλλαγή του ημερολογίου, έφεραν την παλινόρθωση: Οι μέρες δεν άλλαξαν ονομασία, δεν υπάρχει πια μόνο η Πέμπτη ως ημέρα, και τελικά η εκδήλωση του τμήματος Παιδείας και Πολιτισμού του ΣΥΝ θα διοργανωθεί την Τρίτη 1/6 στην ταράτσα του ξενοδοχείου Στάνλεϊ.



8 σχόλια :

  1. Δε ξέραμε να κάνουμε παύση οποιασδήποτε κομματικής δουλειάς επειδή ΕΣΕΙΣ μάλλον, έχετε μόνο τη Πέμπτη στο μυαλό σας και ποιος ξέρει τι άλλο....εσείς αποφασίσατε να τη κάνετε στις 20 μετά στις 27...με το καλό παιδιά...για ΣΥΡΙΖΑ ενωτικό και μαζικό...εσείς μπορείτε να το πείτε αυτό;...ή θα επαναλάβετε ότι η ενότητα δεν είναι αυτοσκοπός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ένωση οπαδών συριζα!
    έχετε μεγάλη πλάκα με τις εστέτ καταστάσεις σας!
    παραμύθια χωρίς ουσία...
    (καληνύχτα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε μου αστυάνακτα, παρακολουθώντας εκ του σύνεγγυς τις δραστηριότητες του Μετώπου, έχω να σου πω ότι το Μέτωπο συμπεριφέρεται ως ένας μικρός ΣΥΝ:
    Κάποιοι ορκίζονται "Συριζα ή θάνατος"
    Κάποιοι λένε "εντός εκτός και επί τα αυτά του Συριζα"
    Κάποιοι λένε ότι "η παραμονή στο Συριζα είναι λόγος αποχώρησης από το Μέτωπο"
    Κάποιοι λένε "είμαστε τόσο Συριζα όσο και ο ΣΥΝ και κατιτίς περισσότερο".
    Οπότε φίλε αστυάνακτα ένα έχω να πω:
    Ο ΣΥΝ δεν είναι ούτε κόμμα ούτε θρησκεία. Είναι μεταδοτικός ιός πολυφωνίας και αντιφατικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα η ΚΟΕ ετοιμάζεται να χρεωθεί τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ με πρόσχημα τον ρεφορμισμό του ΣΥΝ. Καλά όταν μπήκε ήταν τίποτα επαναστάτες με τα κονσερβοκούτια στο χέρι και δε το θυμάμαι.
    Αν στο πολιτικό πλαίσιο που προβάλουν μέσα στο "Μέτωπο Αλληλεγγύης & Ανατροπής" δε χωράει ο ΣΥΝ το ΚΚΕ με ποιους θα είναι. Μα με το λαό και την εργατική τάξη και τα συνδικάτα της φυσικά, έτσι δεν είναι. Μήπως με το ΠΑΜΕ. Όχι. Μήπως με την Α. Παρέμβαση. Όχι. Μήπως με την Πρωτοβουλία πρωτοβ. σωματίων. Όχι με μισούς. Μήπως απλά η ΚΟΕ βλέπει την κρίση σαν ευκαιρία να μεγαλώσει το μαγαζί κι όταν ωριμάσουν οι συνθήκες κ.τ.λ πλα μπλα….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν παίζεστε!
    δεν υπάρχει περίπτωση να μην βγάλετε τη χολή σας υπό οποιεσδήποτε συνθήκες...
    Ο Σύριζα σας μάρανε
    Είναι καιρός να αλλάξετε τον τίτλο του μπλόγκ.
    Ε.Ο.Α. είναι πιό σωστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγκρίνετε τη δραστηριότητα του ΣΥΡΙΖΑ μιας ημέρας προεκλογικής περιόδου με τη σημερινή..ΑΝΎΠΑΡΚΤΗ Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ αυτή την κρισιμότατη για τη χώρα εποχή.Τι γίνεται με την κάρτα μέλους, τι γίνεται με τις επιτροπές, ποιος θα διαταράξει τον απαλό μας ύπνο...
    ΥΓ..ΞΈΧΑΣΑ,διεκδικούμε το πρωτάθλημα στις επερωτήσεις για μια ακόμη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρώτη φορά βλέπω από το blog "Σκέψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ", κείμενο τέτοιου "επιπέδου".
    Κείμενο-υπόδειγμα για το "πώς να χάσεις το δίκιο σου, ακόμα κι αν έχεις δίκιο".

    Θα τα πούμε αύριο στο Σπόρτιγκ

    Θ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αναρωτιεμαι...ολοι ειμαστε τοσο σιγουροι ότι η ΚΟΕ η το Μετωπο θα χρεωθεί δι'ασπαση του ΣΥΡΙΖΑ; Εγώ ξέρω ότι ο ΣΥΝ έχει συνέδριο που θα συζητήσει το ζήτημα σχεσεων ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ καμια μα καμια αλλη συνιστώσα. Άραγε μια εκδήλωση με οικονομολόγους, ένα πανώ με το συμβολο του ΣΥΡΙΖΑ και λίγα μέλη συριζα απο πίσω και το συνθημα "μετωπο αλληλεγγύης και ανατροπής τώρα", μια εκδήλωση με ομιλητή τον Αλαβάνο πόσο διασπαστικά ειναι σε σχέση με καποια ανεκδιήγητικα από πολιτικής και δημοσιογραφικής εγκυρότητας άρθα-αποκαλύψεις της Αυγής; Μάλλον τα αρθα της Αυγής παίρνουν τα πρωτεία.Ας ηρεμήσουν καποιοι σ του ΣΥΝ όσο και να το επιθυμούν κανεις δεν θα φύγει από αυτό που κοπιασαμε να χτίσουμε και πολύ περισσότερο αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ εκλογικο σχήμα ΣΥΝ και λοιπες δημοκρατικές δυνάμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ