ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα…


Οι εξελίξεις στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι προβλέψιμες για όποιον έχει στοιχειώδη πολιτικά κριτήρια και δεν παρουσιάζουν κανένα πολιτικό ενδιαφέρον. Ήδη οι προβλέψεις μας για τις εξελίξεις και την πολιτική που ακολουθεί η Κουμουνδούρου και κάποιοι μισθοφόροι της επαληθεύονται εδώ και καιρό.(παραπέμπουμε ενδεικτικά σε μερικά παλαιότερα δημοσιεύματά μας όπως: Ούτε με τον Άγγελο, ούτε με τον Μιχάλη!,   Ένα σκουλήκι ψόφιο …Υπερσυνιστώσα: Το τελευταίο στάδιο του …φραξιονισμού.)

Διατηρούσαμε κάποιες μικρές αμφιβολίες και πιστεύαμε ότι η Κουμουνδούρου μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση στα πλαίσια της απλής κοινής λογικής. Διαψευστήκαμε όμως. Τυφλωμένη από τις μικροπολιτικές επιδιώξεις δεν μπορεί να δει τίποτα έξω από την πόρτα της ! Η στάση της τον τελευταίο καιρό αυτό αποδεικνύει. Αν είχε στοιχειώδη αίσθηση της πραγματικότητας θα αποδεχόταν ως ευκαιρία την πρόταση να είναι ομιλητής στην συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ ο Α. Αλαβάνος. Από μια τέτοια κίνηση αυτή θα έβγαινε κερδισμένη αφού θα κατέγραφε ένα ενωτικό προφίλ που δεν θα μπορούσε κανένας να το αμφισβητήσει. Όμως με την άρνησή της αλλά και με μια σειρά από άλλες παράλληλες ενέργειές καταγράφει ακριβώς το αντίθετο, και μάλιστα με τους χειρότερους δυνατούς όρους αφού καταφεύγει στην χρήση ανήθικων και πολιτικά απαράδεκτων πρακτικών που αντιστοιχούν σε άλλους πολιτικούς χώρους. Όταν κάποιος χάνει την εμπιστοσύνη στην πολιτική του άποψη και στον κόσμο που τον στηρίζει, τότε ο πανικός τον οδηγεί να κλειστεί στο καβούκι του και να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Αυτό τον καιρό θα βαρεθούμε να καταγράφουμε τα λάθη που θα κάνει η Κουμουνδούρου….

Σε αντίθεση λοιπόν με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που η πολιτική του πρακτική είναι προβλέψιμη, αρκετοί πολιτικοί αναλυτές αλλά και πολλοί απλοί πολίτες ξαφνιαστήκαν από την στάση του Γ. Καρατζαφέρη να στηρίξει τα μέτρα της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου. Μερικοί μάλιστα θεώρησαν ότι το ΛΑΟΣ οδηγείται στην αυτοκτονία γιατί ταυτίστηκε με επιλογές που είναι σίγουρο ότι θα οδηγηθούν στην αποτυχία. Σε όσους έχουν παρόμοιους προβληματισμούς, τους συνιστούμε να διαβάσουν το βιβλίου του Δ. Ψαρρά που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τον τίτλο «Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη». Πιστεύουμε  ότι θα τους βοηθήσει να βρουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους.

4 σχόλια :

  1. Δείτε μια κρριτική σε απαράδεκτο άρθρο-απάντηση της χθεσινής Αυγής σε ανακοίνωση της ΚΟΕ:

    http://aristerosxima.blogspot.com/2010/05/blog-post_18.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πράγματα είναι απλά …κάποιοι δεν θέλουν με τίποτα να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του ΣΥΝ ..βρήκαν … το καλύτερο τρόπο να το δυσφημήσουν …αποκλείοντας τον Φώτη …Πάντως όλοι που συμμετείχαν στο παιχνίδι είναι για γέλια και για κλάματα Ν.Δ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα πράγματα είναι απλά …κάποιοι δεν θέλουν με τίποτα να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του ΣΥΝ ..βρήκαν … το καλύτερο τρόπο να το δυσφημήσουν …αποκλείοντας τον Φώτη …Πάντως όλοι που συμμετείχαν στο παιχνίδι είναι για γέλια και για κλάματα Ν.Δ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ