ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Ενημέρωση από τις κινητοποιήσεις στα Διόδια




1.  ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ

Επιτροπές ακρίβεια-stop
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανοίξαμε και την Αττική Οδό γιατί... εδώ υπάρχουν τα λεφτά!

Μετά το κάλεσμα του Πανελλαδικού Συντονιστικού κατά των Διοδίων, ανοιχτά για περισσότερο από 2 ώρες παρέμειναν τα διόδια και στον κόμβο της Μεταμόρφωσης στην Αττική Οδό κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν μέλη των επιτροπών ακρίβεια-stop, των επιτροπών κατά των κυβερνητικών μέτρων αλλά και δεκάδες ενεργοί πολίτες. Με το κεντρικό μας πανό να γράφει «Η Αττική Οδός έχει έσοδα 1.000.000 € τη μέρα – Πρωθυπουργέ έλα και πάρ΄ τα από εδώ» κρατήσαμε ανοιχτές τις μπάρες και στις 2 κατευθύνσεις της Αττικής Οδού και γίναμε δεκτοί με επιδοκιμασίες και ενθουσιώδεις αντιδράσεις από τους διερχόμενους οδηγούς.

Όπως αναφέρεται και στην προκήρυξη που μοιράστηκε στα διερχόμενα αυτοκίνητα «Η «ευαισθησία» που προσπαθεί να επιδείξει η εταιρεία Αττική Οδός Α.Ε. μη αυξάνοντας τα διόδια είναι τουλάχιστον υποκριτική, όταν επί χρόνια θησαυρίζει εκμεταλλευόμενη την ευνοϊκή μεταχείριση των μεγαλομετόχων της από τις κυβερνήσεις. Αυτές τις μέρες που η κυβέρνηση των Βρυξελλών και των τραπεζιτών ζητά από τους εργαζόμενους να δώσουν τον ήδη πενιχρό μισθό τους υπέρ πίστεως και Ευρώπης, θεωρούμε ότι γίνεται ακόμα περισσότερο προκλητικό να θησαυρίζει το κατασκευαστικό λόμπυ από την τσέπη των εργαζόμενων για έργα τα οποία έχουμε ήδη πληρώσει με το παραπάνω. Απαιτούμε να καταργηθούν τα διόδια και να περιέλθουν όλοι οι δρόμοι στο δημόσιο».

Αθήνα, 28/3/201


2.  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!


ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ!

  Η Ακρίβεια-Στοπ Θεσσαλονίκης και ενεργοί πολίτες της πόλης συμμετείχαμε στην πανελλαδική δράση ανοίγματος των διοδίων της χώρας και «ελευθερώσαμε» για δύο ώρες τα διόδια των Μαλγάρων με αποτέλεσμα χιλιάδες οδηγοί να διέλθουν δωρεάν.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πολίτες που συμμετείχαν στην εν λόγω δράση, αλλά κυρίως τους χιλιάδες πολίτες που με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν τη δράση μας. Το «μπράβο παιδιά», τα παρατεταμένα κορναρίσματα, οι σηκωμένες γροθιές και η επιβράβευση από τους διερχόμενους οδηγούς κατέδειξαν εμφατικά το γεγονός ότι οι πολίτες της χώρας δεν είναι διατεθειμένοι να υποστούν τη ... χρεοκοπία της τσέπης και της ζωής τους. Αν και πάντα οι διερχόμενοι οδηγοί υποδέχονται με θετικό τρόπο τις δράσεις μας, σήμερα ήταν εμφανής μια τροποποίηση του κλίματος, ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος και οι πολίτες με χαρά τοποθετούσαν το ενημερωτικό φυλλάδιο με το σήμα «δεν πληρώνω» στο ταμπλό του αυτοκινήτου τους!
 Η σημερινή κινητοποίηση ήταν διευρυμένη:
α)Θεματικά. Κινητοποιηθήκαμε με τα εξής αιτήματα: αναστολή λειτουργίας των διοδίων της χώρας σαν ένα πρώτο βήμα για την κατάργησή τους, απόδοση ευθυνών στην Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ για το δυστύχημα των Τεμπών, ενίσχυση του κινήματος «δεν πληρώνω διόδια». Ειδικά ενόψει της εξόδου του Πάσχα, καλέσαμε τους πολίτες να διέλθουν σηκώνοντας τις μπάρες των διοδίων, έτσι ώστε να γίνουν τα 200.000 δεν πληρώνω της εξόδου των Χριστουγέννων πολλές χιλιάδες παραπάνω.
Εκτός όμως από τα προηγούμενα, θέσαμε και το ζήτημα να πάρει πίσω τα μέτρα η κυβέρνηση, όπως αυτά της κατάργησης μισθών και της αύξησης της φορολογίας, της ακρίβειας και της ανεργίας.
β)Από άποψη συμμετοχής. Στη σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση συμμετείχαν οι επιτροπές Ακρίβεια-Στοπ και το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα Διόδια, αλλά και οι νεοδημιουργημένες Επιτροπές Αντίστασης στα Κυβερνητικό Πρόγραμμα Σταθερότητας και στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας καθώς και συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί φορείς.

  • ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ “ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΠΙ ΣΦΑΓΗ” που θα τα θυσιάσουν οι μεγαλοεργολάβοι, οι πολυεθνικές, οι τραπεζίτες και όσοι τους υπηρετούν για να συνεχίσουν να κερδίζουν και να κερδοσκοπούν!
  •  ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

Οι Επιτροπές ΑΚΡΙΒΕΙΑ-STOP συντονίζουν τη δράση τους μέσα  από την ιστοσελίδα www.akribeia-stop.gr
Το Πανελλαδικό Συντονιστικό Ενάντια στα Διόδια συντονίζει τη δράση του μέσα  από την ιστοσελίδα  http://diodiastop.blogspot.com/
Για περισσότερες πληροφορίες:
6977 034350 (Γιώργος Θεοδωρόπουλος)


3.  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ  (Σπαθοβούνι)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Και στην Ε.Ο. Κορίνθου – Τριπόλεως, ενεργοί πολίτες και μέλη των επιτροπών Ακρίβεια-STOP από πολλούς νομούς της Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία, Μεσσηνία, Λακωνία, Αρκαδία), ανοίξαμε τα διόδια που βρίσκονται στο Σπαθοβούνι και εκατοντάδες πολίτες πέρασαν χωρίς να πληρώσουν. Αναρτήθηκαν στον χώρο των διοδίων τέσσερα πανό που έγραφαν «Όχι στα διόδια», «Κάτω τα μέτρα, να πληρώσουν οι πλούσιοι», «Δικιά τους η κρίση, ξεσηκωμός η λύση».

Η ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση των πολιτών δείχνει πως είναι ώριμο το αίτημα της κατάργησης των διοδίων και της επιστροφής των δρόμων στο δημόσιο. Οι εργολάβοι, οι μεγαλοκατασκευαστές και οι τραπεζίτες αρκετά μας έχουν ξεζουμίσει. Η πολιτεία πρέπει επιτέλους να υπηρετήσει τον λαό και το δημόσιο συμφέρον και όχι τα συμφέροντα λίγων κρατικοδίαιτων μεγαλοεπιχειρηματιών. Αν η ίδια δεν θέλει να το κάνει πρέπει να της το επιβάλλουμε εμείς.

Το συμπέρασμα από τη σημερινή πρώτη κινητοποίηση στα διόδια της Εθνικής οδού Κορίνθου – Τριπόλεως δεν μπορεί να είναι άλλο από την κλιμάκωση των προσπαθειών μας με πολλαπλούς τρόπους και το συντονισμό με το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα ενάντια στα Διόδια.

Περιμένουμε από κάθε ενεργό πολίτη της περιοχής και από τους τοπικούς φορείς, που θα έπρεπε να στηρίζουν προσπάθειες ανακοπής της αιμορραγίας του λαϊκού εισοδήματος των πολιτών του νομού μας, να μας βοηθήσουν με όποιο τρόπο ο καθένας μπορεί.

Για επικοινωνία: 6936730668 (Άργος), 6946901764 (Ναύπλιο)

Οι Επιτροπές ΑΚΡΙΒΕΙΑ-STOP συντονίζουν τη δράση τους μέσα από την ιστοσελίδα www.akribeia-stop.gr
Το Πανελλαδικό Συντονιστικό Ενάντια στα Διόδια συντονίζει τη δράση του μέσα από την ιστοσελίδα http://diodiastop.blogspot.com/

Κυριακή, 28/3/2010
επιτροπή Αργολίδας Ακρίβεια - STOP

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ