ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ...



Αύριο προβλέπεται η συγκέντρωση και η πορεία να ξεπεράσει κάθε προηγούμενη. Ελπίζουμε οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ που κατέχουν  θέσεις στα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ τουλάχιστον να πάρουν τον λόγο στις συγκεντρώσεις και να καταγγείλουν τα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Αν όμως κάνουν την πάπια και κρυφτούν μέσα στο πλήθος, τότε νομίζουμε ότι θα υπάρξει σοβαρό ζήτημα για την παραμονή τους στα προεδρεία. Θα πρέπει να παραιτηθούν άμεσα και να μην συνεχίσουν να νομιμοποιούν με την παρουσία τους τις πολιτικές επιλογές του δικομματισμού που εκφράζουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ, πράγμα που έπρεπε να το είχαν κάνει εδώ και καιρό...

Σήμερα το πρωί σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της Ελλάδας αναρτήθηκαν πανό διαμαρτυρίας για την επιδρομή της κυβέρνησης και του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου ενάντια στους εργαζόμενους και το λαό.

Στην Ακρόπολη, στο σημείο όπου –μαζί με τον Λάκη Σάντα– είχε κατεβάσει τη γερμανική σημαία ο Μανώλης Γλέζος, που δέχτηκε την επίθεση των ΜΑΤ στην τελευταία συγκέντρωση, νέοι εργαζόμενοι ανάρτησαν ένα τεράστιο πανό που έγραφε «Πάρτε πίσω τα μέτρα».

Αντίστοιχο πανό κρεμάστηκε στο Εργατικό Κάντρο Πάτρας από εργαζόμενους, άνεργους και σπουδαστές της «Πρωτοβουλίας ενάντια στο πρόγραμμα σταθερότητας» διαταράσσοντας τη γαλήνη της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης νέοι εργαζόμενοι και σπουδαστές κρέμασαν ένα μεγάλο πανό ενάντια στα νέα μέτρα στο Δημαρχείο και μοίρασαν χιλιάδες προκηρύξεις στους πολίτες.

Τέλος, στο Ρέθυμνο μέλη της κίνησης dikaioma.gr κρέμασαν σε τρία ιστορικά μνημεία της πόλης (κάστρο Φορτέτζας, ενετικός φάρος, μιναρές) μεγάλα πανό με την επιγραφή «ΠΩΛΕΙΤΑΙ» και την υποσημείωση «πληροφορίες: Όλι Ρεν – Γ. Α. Παπανδρέου».


9 σχόλια :

  1. Σύντροφοι στο MEGA απόψε ο γνωστός Πάγκαλος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι αυτοί που επιτέθηκαν στον γνωστό Παναγόπουλο είναι γνωστοί με ονοματεπώνυμο!!
    Δεν βγήκε κανείς να τον διακόψει ζωντανά και να ζητήσει να μάθει ποιοί είναι οι γνωστοί - άγνωστοι ή διαφορετικά να τον καταγγείλει για κοινό συκοφάντη και να του ζητήσει να ανακαλέσει και να ζητήσει δημόσια συγνώμη.
    Για επιδεικνύουμε αντανακλαστικά κοιμισμένου παχύδερμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέσα σε όλα αυτά..τι έγιναν ο κύριος Κύρκος και οι Οικολόγοι- Πράσινοι..Γιατί χάθηκαν τώρα που ο αριστερός ευρωπαισμός τους χρειάζεται.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί ποιος σου είπε ότι κάναμε πίσω από τις θέσεις μας για αριστερό ευρωπαισμό.

    Αντίθετα, η κρίση αποδεικνύει ότι μόνο εντος της ΕΕ και της Ευρωζώνης η ελλάδα μπορεί να αποφύγει την πτώχευση.

    Μπορεί βέβαια οι αντιευρωπαιστές να έχουν βγει στα κεραμίδια, νομίζοντας ότι δικαιώνονται(!), αλλά ο κόσμος καταλαβαίνει τις ανοησίες τους και τους αγνοεί επιδειχτικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανάλογα πανό κρεμάστηκαν σε Βόλο και Καρδίτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γελάσαμε με τον τελευταίο ανώνυμο.
    Αυτή την περίοδο, όλοι αναρωτιούνται γιατί δεν υπάρχουν δουλειές. Σωστά; Τώρα πια είναι ακόμα πιο προφανές ότι αυτές δεν υπάρχουν ακριβώς λόγω της αποβιομηχάνισης, που επέβαλλε η ΕΕ, και της καταστροφής της γεωργίας, ακριβώς λόγω ΚΑΠ. Το δε χρέος γιγαντώθηκε ακριβώς λόγω ΟΝΕ(δε θέλει και σούπερ μαθηματικές γνώσεις το να ξέρει κανείς την εξίσωση του προϋπολογισμού G-T+rB=dM/dT+dB/dT+dA).
    Οπότε, η πτώχευση, αν έρθει, θα είναι ακριβώς αποτέλεσμα της 30ετούς Ευρω-διάλυσης της ελληνικής οικονομίας και ό,τι αυτή παρήγαγε. Aς γυρίσουν οι ευρώφρονες το χρέος, στα επίπεδα του 1981, και τότε ας μιλήσουν για το "τι θα γινόταν αν ήμασταν εκτός ΕΕ".

    Κανένας δεν ενδιαφέρεται μόνο για την αποπληρωμή του χρέους, αλλά και για το πώς το μοντέλο της οικονομίας θα γίνει παραγωγικό. Εκεί ακριβώς μπαίνει και το θέμα της ΕΟΚ/ΕΕ, και γι' αυτό και οι ευρώφρονες έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους. Τα περί πολιτικής ένωσης που με δυσκολία ψελλίζουν ως αντίδοτο της λύσης, φαντάζει αστείο ως και στο Βερολίνο...
    Απλά τα πράγματα: 1 ευρώ πήραμε, 2,17 δώσαμε στην ΕΕ (1981-2008).

    Τέλος, και για την ιστορία, στο δελτίο, βάσει ανακοίνωσης του ΣΥΝ, τηλεφώνησε ο εκπρόσωπος Τύπου, αλλά δεν έγινε δεκτό από το Mega να μιλήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. βέβαια, πριν το 81 είμασταν .... Γερμανία, μα πως μου διεφυγε!
    Συγνώμη, έχετε δίκιο η ΕΕ φταίει για το χρέος.
    Εξω από την ΕΕ και το ευρώ λοιπόν!

    ... και αν τυχόν υποτιμηθεί η νέα δραχμή γύρω στο 20 με 30% σε σχέση με το ευρώ, μην ανησυχείτε, την διαφορά στο εισόδημα θα την καλύψει ο Αλαβάνος. λεφτά έχει! και αν χρειαστεί θα τσοντάρει και ο ρούντι.

    α και ας ξεκινήσουμε να μαζεύουμε σιγά σιά και συνάλλαγμα (όπως παλιά), δεν φανταζεστε θα μας (ξανα)χρειαστει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ ανώνυμε των 1:32
    Απαντάς σε ένα κορυφαίο πολιτικό ζήτημα με εξυπνάδες.
    Θα πρέπει -αν μιλάμε σοβαρά για το θέμα- να καταγγείλεις:
    Το σύνολο των ελληνων οικονομολόγων (πλην των κραυγαλέα σιτιζόμενων) που λένε πια ευθαρσώς ότι η ένταξη στην ΟΝΕ και το κοινό νόμισμα απελευθέρωσε τη διαφορά παραγωγικότητας ανάμεσα στις χώρες της περιφέρειας και στις χώρες του κέντρου.
    Κορυφαία στελέχη της ευρωπαϊκής αριστεράς που αναγνωρίζουν ότι το ευρώ λοιτούργησε μονομερώς υπέρ των δυνατών και έκανε τους αδύνατους ακόμη πιο αδύνατους (πχ δες άρθρο του Andreas Wehr του Die Linke).
    Τους οικονομολόγους της αριστεράς (ανάμεσά τους τον Γ. Δραγασάκη, τον Ε. Τσακαλώτο κοκ) που ουκ ολίγες φορές έχουν αποδείξει ότι η ΟΝΕ εμπεριείχε μια εθνική ανιστοριμία πέραν της ταξικής.
    Την έρμη την πραγματικότητα που δείχνει εκτίναξη του ελλείμματος ισοζυγίου πληρωμών μετά την ένταξη στην ΟΝΕ. Αυτό σημαίνει να καταγγείλεις όχι τους αριστερούς οικονομολόγους, αλλά τις ετήσιες και εξαμηνιαίες εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδας που μιλάνε για αυτό το χάωδες άνοιγμα στο ισοζύγιο, άμα τη ελεύσει του ευλογημένου κοινού νομίσματος.
    Μετά από όλα αυτά ζήτα το μερτικό σου από την κληρονομιά του Αλέκου από τα ορυχεία της Τήνου και ονειρέψου την ευρωπαϊκή ενοποίηση.
    Δεν πειράζει που το δικό σου όνειρο βγαίνει εφιάλτης για την πραγματική κοινωνία. Στην "υγειά του κορόιδου" που θα λεγε και ο δικός σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φίλε ανώνυμε των 5:08 προσπάθησα να απαντήσω στο σχόλιο, σου αλλά η απάντηση μου, κρίθηκε μετεξεταστέα από τους λογοκριτές και κόπηκε.

    ΥΓ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ: Αφήστε επιτέλους ελεύθερα τα σχόλια. Ειναι στοιχειώδες ζήτημα δημοκρατιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υβριστικοί χαρακτηρισμοί που προσβάλλουν πρόσωπα και τις απόψεις τους διαγράφονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ