ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...

ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ

- ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΥΠΟΤΕΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

- Η ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΥΛΛΗΠΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ, ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ – ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

- ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

- ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ


Ναι, στην Ελλάδα οξύτατο δημοσιονομικό πρόβλημα υπάρχει. 
Ναι, χρειάζονται μέτρα. 
Ναι, πρέπει να είναι επείγοντα.

Γιατί η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν βρήκε έστω, συμβολικά, 1 ευρώ να κόψει από τις δαπάνες για εξοπλισμούς; Γιατί όλες οι μειώσεις δαπανών από μισθούς και συντάξεις;

Ναι, να φθάσουμε στο δημοσιονομικό επίπεδο των χωρών της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα, όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου της Στοκχόλμης SIPRI, είναι η χώρα της ευρωζώνης με τη μεγαλύτερη κατά κεφαλή δαπάνη για εξοπλισμούς. σε όλο τον κόσμο, μετά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Έχει τις μεγαλύτερες δημοσιονομικές δαπάνες για εισαγωγή όπλων στην Ευρωζώνη, 7 φορές περισσότερο από την δεύτερη Ισπανία. Έχει τις μεγαλύτερες δημοσιονομικές δαπάνες για την αγορά πολεμικών αεροπλάνων ανά κάτοικο στην Ευρωζώνη, 4 φορές περισσότερα από το δεύτερο, Βέλγιο. Έχει τις μεγαλύτερες εισαγωγές όπλων στην Ευρωζώνη, 5 φορές περισσότερο από την δεύτερη Ιταλία.

Ούτε ένα αεροπλάνο, ούτε ένα πολυβόλο, ούτε καν ένα τουφέκι λιγότερο. Εξοικονόμηση μόνο από μισθούς και συντάξεις.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν επιτίθεται μόνο αδυσώπητα ενάντια στους εργαζόμενους. Τους εξαπατά με κυνισμό.

Αυτή η κυβέρνηση, υποτελής στους κλεπτοκράτες και τους εμπόρους όπλων των Βρυξελλών, δουλοπρεπής απέναντι στο Σύμφωνο Σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο ένα ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για να υπάρξει στροφή στη χώρα μας πριν πέσει στο γκρεμό. Σε αυτό το ΜΕΤΩΠΟ, μαζί με όλους τους άλλους, θέση έχουν οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, που είδαν το χώρο τους από εγχείρημα κατάργησης του κοινωνικού αποκλεισμού τον πρώτο καιρό του Α. Παπανδρέου να γίνεται φορέας της χειρότερης επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους επί Γ. Παπανδρέου, χειρότερης ακόμα κι από της δεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δημοψήφισμα για το Σύμφωνο Σταθερότητας, που τα άρθρα 121 και 124 δίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη δυνατότητα να κυβερνά στην Ελλάδα με τα μέτρα που τυπικά ανακοίνωσε το φερέφωνο της, η κυβέρνηση Παπανδρέου, χωρίς να έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση ακόμα κι από το εκλογικό της πρόγραμμα.

Αθήνα, 3 Μαρτίου 2010

10 σχόλια :

  1. Οσο η αριστερά θα θέτει τέτοιου είδους στόχους, όπως αυτούς που πέριγράφει ο Αλαβάνος, θα συνεχίζει να αυξάνεται η ανυποληψία της.

    Δεν είναι ώρα τώρα να ικανοποιήσουμε τις ιδεοληψίες μας.

    Η απάντηση στην κυβέρνηση πρέπει να είναι μία: Γενική Απεργία και μαζικές διαδηλώσεις για την προάσπιση του 14ού μισθού.

    Η απάντηση στην κυβέρνηση είναι ότι δεν θα λυθεί το δημοσιονομικό πρόβλημά από τους μισθούς των εργαζομένων, αλλά από την φορολόγηση των εταιρειών του κεφαλαίου και της εκκλησίας

    τα περί εξόδου από το σύμφωνο σταθερότητας και περί δουλοπ΄ρεπειας και υποτέλειας ο κόσμος τα γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του...... και καλά κάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, να φύγει...αλλά να έρθει τι;
    Έχουμε,η Αριστερά εννοώ, εναλλακτική λύση;
    Λύση έξω από το σύστημα, κ' πέρα από διαχειριστικές λογικές; Προφανώς όχι. Αρα και να φύγει πάλι λύση στα πλαίσια του Δικομματισμού θα προκύψει.Δηλ. Πιασ' τ' αυγό και κούρευτο ή η πέτρα του Σίσσυφου.
    Σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται υπό ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΚΑΤΟΧΗ με μια δράκα εντεταλμενων Κουίσλινγκς να την "κυβερνά" βλέπε Κυβέρνηση Γ.Α.Π και Συντροφία.
    Άρα ο Αγώνας είναι ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ.
    Αυτό σημαίνει ότι μας χρειάζεται το νέο Ε.Α.Μ προσαρμοσμένο φυσικά στις νέες συνθήκες που αρχικά με δουλειά Μυρμηγκιού στη βάση θα προσπαθήσει ν' ανακουφίσει αυτούς που δεν έχουν φωνή οργανωνοντας τους στη βάση των αναγκών τους.
    Κάτι σαν τη Λαική Αλλυλεγγύη του Ε.Α.Μ στην πρώτη Γερμανική Κατοχή.
    Μετά. Γενικευμένη Ανυπακοή στους Κατακτητές κ' τους υποτακτικούς τους.
    Μιά Αριστερά που σέβεται στοιχειωδώς τον εαυτό της θα πρέπει πέρα από "νομομοφροσύνες" και "Σεβασόύς σε Νομιμότητες" κ' κουραφέξαλα να δουλέψει αρχικά στη Βάση ζυμώνοντας τα συνθήματα και καλώντας το Λαό:
    1ο. Μαζική αρνηση πληρωμής Φορων τραπεζικών δόσεων δανειών κλπ. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΑ'Ι'ΚΟ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΙΑΙ ΣΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ.
    2ο. Λα'ι'κές επιτροπές Βάσης που θα οργανώσουν μορφές αντίστασης και αποφυγής πληρωμής των κάθε λογής χαρατσιών. Διόδια Δημ. Τέλη κλπ. Θα οργανώσουν επίσης Εμπόρους κ Καταναλωτές στην ΑΠΟΦΥΓΗ ΚΟΠΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ και μοιρασμα του χαρατσιού του ΦΠΑ με σκοπό την αμοιβαία οικονομική τους Ανακούφιση.
    Τέλος θα πρέπει να ζυμωθεί στο Λαό ότι η Σωτηρία της Οικονομίας ΤΟΥΣ, ΣΥΜΦΈΡΕΙ τους Ιμπεριαλιστές κ' τα ντόπια Αφεντικά γιά να συνεχίσουν απρόσκοπτα την καταλήστευση του Λαού με τις διάφορες "Χρεομηχανές" την αρπαγή του δημόσιου χρήματος γιά εξοπλισμούς "Μεγάλα Έργα" πρβλ. Μεγάλα Φαγοπότια, Ολυμπιακούς Αγώνες, Αφγανιστάν, και δε συμμαζεύεται. Είναι συμφωνα με το λα'ι'κό συμφέρον ΑΥΤΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ. Να δούμε από που θα βρουν να συνεχίσουν την καταλήστευση της χώρας. Ωραία πτώχευσε η Ισλανδία κ' τι έγινε; Υπερηφάνως αρνείται με Δημοψηφισμα του Λαού της να πληρώσει ένα Ευρώ Σ΄αυτούς που την οδήγησαν εκεί κ' της ζητάνε και τα σπάσμένα. Σ' εμάς δυστυχώς δεν είναι ετσι απλά τα πράγματα. Δεν είναι ζήτημα ενός Δημοψηφίσματος, ΔΙΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ. Δεν υπάρχει κανείς που να έχει την ΕΞΟΥΣΙΑ να μας το "παραχωρήσει". Άρα τα καθήκοντα μιας πραγματικής κ' Μαχητικής Αριστεράς είναι διαφορετικά στις δοσμένες Συνθήκες. ΥΠΑΡΧΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λάθος επιλογή το αιτημα για δημοψήφισμα. Τώρα η Αριστερά πρέπει να συμβάλλει στο εργατικό κίνημα, όχι να τρέχει για "δημοκρατικές" διαδικασίες τύπου δημοψηφίσματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ ανώνυμε
    έχω την εντύπωση, ότι κάθε φορά που παρεμβαίνει ο Α. Αλαβάνος, υπάρχει και κάποιος ή κάποιοι που του επιτίθενται χωρίς να έχουν διαβάσει με προσοχή αυτό που έχει πει. Η επίθεση συνοδεύεται από χαρακτηρισμούς (εδώ αναφέρεσαι σε ιδεοληψίες). Τι λέει στη δήλωσή του ο Αλαβάνος. "Γιατί η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν βρήκε έστω, συμβολικά, 1 ευρώ να κόψει από τις δαπάνες για εξοπλισμούς; Γιατί όλες οι μειώσεις δαπανών από μισθούς και συντάξεις;" Είναι λάθος αυτή η άποψη; Το λέει μάλιστα ο Αλαβάνος που έχει κατηγορηθεί, από τους συνήθεις επικριτές του, ότι είναι υπέρ το δέον εθνοκεντρικός! Μας καλεί ο Ανώνυμος σε γενική απεργία και μαζικές διαδηλώσεις για τον 14ο μισθό. Τα υπόλοιπα (μειώσεις δώρου Πάσχα, επιδομάτων κλπ)όχι; Σωστά αναφέρει ότι θα πρέπει να υπάρξει "φορολόγηση των εταιρειών του κεφαλαίου και της εκκλησίας". Οι εξοπλισμοί δεν θα πρέπει να μειωθούν; Επίσης, είναι προφανές ότι ο φίλος ανώνυμος δεν έχει καταλάβει την άποψη κατά του Συμφώνου Σταθερότητας, ούτε τη σημασία των άρθρων 121 και 124. Αντί λοιπόν να κάνει αντιπολίτευση στον Αλαβάνο, ας σκεφθεί τρόπους μαζικής αλλά και αποτελεσματικής δράσης, στην οποία όμως περιλαμβάνεται και η εναντίωσή μας στο Σύμφωνο Σταθερότητας
    Κ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλα αυτα που λες αλλα η ταμπακιερα δυστυχώς ειναι αυτη που λεει ο Αλεκος. τα επιχειρηματα τους όντως αποδομουνται αλλα η λογική τους οτι δεν μπορούμε αλλιως συνδεεται αμεσα με την νεα Ιερα Συμμαχια της Ευρωπαικης επιτροπης. Παρτο χαμπαρι δεν εχουμε κυβερνηση δημοκρατικα εκλεγμενη απο το λαο εχουμε εξωθεν επιτηρητες και αυτο λόγω των συμφωνιών που υπογραφτηκαν εν αγνοια και στην πλατη μας.Αρα καλα κανει και το θιγει σε λιγο καιρο θα δεις που θα ειναι και το κεντρικο ζητημα συζητησης στον κοσμο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά, τί προτείνει ο Αλαβάνος? Να "φύγει η κυβέρνηση"? Να παραγγείλει "ένα τουφέκι λιγότερο"? Να συγκροτηθεί μέτωπο? Να γίνει δημοψήφισμα? Δεν μας λέει και με ποιά σειρά τα προτείνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ιδεοληψίες ξε-ιδεοληψίες, ανώνυμε, όταν τα έλεγε στη συνδιάσκεψη του Νοέμβρη (περί συμφώνου σταθερότητας, εργατικού δεκέμβρη κ.λπ.) τον κοίταζαν κάποιοι σαν τον τρελό του χωριού. Το τι χοντράδες μάλιστα γράφτηκαν και ειπώθηκαν από τους εραστές (τότε) της «προγραμματικής» αντιπολίτευσης δε λέγονται. Τώρα ήρθαν στα λόγια του... Κωλοτούμπα δηλ. και πάλι (έχουν πλέον συνηθίσει... δυστυχώς).

    Στο ενδιάμεσο διάστημα κάποιοι μίλαγαν για συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές, για υπερψήφιση Κάρολου Παπούλια (ο οποίος έδωσε ευχαρίστως το πράσινο φως για τα μέτρα στον ΓΑΠ) και, όταν τα περισσότερα μέλη της Γραμματείας ζήτησαν το λόγο για αυτή τη λαθροχειρία σε βάρος των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίστηκαν σχεδόν ως εγκληματίες και το υπερόργανο-καπέλο που λέγεται Κ.Ο. στήριξε (πλην ενός) αυτή τη λαθροχειρία.

    Από τότε πέρασε καιρός -αιώνες φαίνονται υπό το φως των ραγδαίων εξελίξεων- όμως μυαλό δεν έβαλαν. Επικοινωνιακή πολιτική και σχεδόν τίποτε άλλο. Κανένα νεύρο, ασπόνδυλη πολιτική, «λάθη» (Πανελλήνιος, ιστορία με γερμανικές αποζημιώσεις), πρόωρη εξαγωγή των αγώνων στο εξωτερικό την ώρα που στο εσωτερικό βαυκαλιζόμαστε με επικοινωνιακές καμπάνιες χωρίς μπούσουλα (έτσι λένε την πυξίδα οι ναυτικοί) και δυναμική, με κοινοβουλευτικές μικροκόντρες και παρουσία των ίδιων και των ίδιων στα κανάλια των εχθρών του λαού.

    Φτάνει όμως ως εδώ...

    Τώρα είναι ανάγκη για την πιο μεγάλη ενότητα και πάλη όλου του ΣΥΡΙΖΑ (εκτός από αυτούς που ΠΑΝΤΑ δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι τον "εκπροσωπούσαν"). Και αυτό δεν θα γίνει επειδή ο εχθρός είναι κοινός και θα πρέπει να συσπειρωθούμε κάτω από την ομπρέλα «αυτού που ξέρουμε», των ισορροπιών και της γραφεικρατίας. Θα πρέπει να γίνει μέσα από ένα φορέα που η ίδια η πάλη του λαού ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης και στο σύμφωνο σταθερότητας θα αναδείξει. Αυτός μπορεί και να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή τουλάχιστον να αποτελέσει έναν από τους πυλώνες του.

    Για να μπορέσει όμως να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ένας φορέας που θα συσπειρώσει τα ολοένα και μεγαλύτερα τμηματα του λαού που θα αντιστέκονται στην κυβερνητική πολιτική, τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν σε σχέση με την τωρινή παγωμένη κατάσταση της καμαρίλας και της σκιαμαχίας που κυριαρχεί. Πρέπει να εμπνέει την ενότητα και τη δράση, πρέπει να διαπνέεται από δημοκρατία και συμμετοχή των ΜΕΛΩΝ.

    Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος: πρέπει να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς στην εγγραφή μελών και τον ορισμό ημερομηνίας της 4ης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ, που θα γίνει με ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ αντιπροσώπους και θα πάρει δεσμευτικές ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ που θα υλοποιηθούν. Στο ενδιάμεσο διάστημα μέχρι τη 4η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ, και εν μέσω των ταξικών αγώνων που θα εξελίσσονται, θα πρέπει να περάσει το κέντρο βάρους στην άσκηση κεντρικής πολιτικής, από την Κ.Ο. και τους γνωστούς μαϊντανούς παραθυράτους «εκπροσώπους» μας στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Μια Γραμματεία που θα πρέπει να διευρυνθεί και με μέλη της Κ.Ο. και άλλα άτομα μεταξύ των οποίων θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι ΚΑΙ ο Αλέκος Αλαβάνος, ως εκφραστής μιας πολύ σημαντικής μερίδας του ΣΥΡΙΖΑ που άντεξε τις σειρήνες της προγραμματικής αντιπολίτευσης χωρίς μάλιστα να βάλει κερί στα αφτιά της.

    Αυτές θα ήταν κινήσεις που θα ενέπνεαν τον «παγωμένο» εδώ και καιρό ΣΥΡΙΖΑ των κινημάτων, που θα έδιναν νέα ορμή στην μέχρι τώρα ακίνητη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Και όχι οι σκιαμαχίες, οι μπηχτές, οι αποκλεισμοί, η χρήση των μηχανισμών, η επικοινωνιακή πολιτική για τις κάμερες και μόνο, η life style αντίληψη της αριστερής πολιτικής την ώρα που «ο κόσμος μας θα καίγεται, όταν τα γεφύρια πίσω μας θα κόβονται». Αν δεν προχωρήσουμε έτσι πολύ φοβάμαι ότι δεν θα έχει μείνει κανείς «να μας θυμίζει τις μέρες τις παλιές»...

    RaindogNafplio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το παραπάνω σχόλιο αναφερόταν στον πρώτο ανώνυμο.

    RaindogNafplio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. geophil3 λυπάμαι αλλά είσαι εκτός πραγματικότητας και οι προτάσεις σου δεν μπορούν να έχουν κανένα σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Αν δεν πληρώσεις τις δόσεις στην τράπεζα θα σου πάρει το σπίτι, αν δεν πληρώσεις δημοτικά τέλη σού κόβουν το ρεύμα. Σαφώς χρειάζεται αντίδραση αλλά είσαι σε λάθος κατεύθυνση.
    Πάνος Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό που χρειάζετε τώρα κ όχι αύριο .Στη μεγάλη επίθεση του καπιταλισμού είναι τώρα ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ(ΚΚΕ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ)Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΝΑ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΕΙ ΤΟ Σ.Σ Κ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.Η κοινωνία μας έχει προσπεράσει,να βγούμε ολοι στους δρόμους.ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.Ο Γιωργάκης μας είπε ψέματα δημοψήφισμα για το Σ.Σ.Ας ξεπεράσουμε τις κομματικές μας αγκιλώσεις κ τους κομματικούς μας πατριωτισμούς κ ας κοιτάξουμε
    μπροστά.Αργήσαμε΄το ξέρω αλλά δεν είναι αργά συμμετοχή ολων μας σε πορείες κοινητοποιήσεις διαρκείας να πληρώσουν για την κρίση τους αυτοί που εκμεταλεύονται τους εργαζόμενους τόσα χρόνια φτάνει πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ