ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Έξω από την χώρα, αλλά και έξω από την Βουλή καλά πάμε…


 
(Οι ασπίδες των ΜΑΤατζήδων είναι εύφλεκτες! 
ΦΩΤΟ από την συγκέντρωση στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ 05-03-10


ΔΗΛΩΣΗ ΑΛ.ΑΛΑΒΑΝΟΥ

-Θρίαμβος του Ισλανδικού λαού στο δημοψήφισμα
-Τώρα δημοψήφισμα στην Ελλάδα για το Σύμφωνο Σταθερότητας και τα μέτρα της ΕΕ και της κυβέρνησης Παπανδρέου

«Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής χαιρετίζει το συντριπτικό «Όχι» του λαού της Ισλανδίας, για την πληρωμή από τα κρατικά ταμεία, δηλαδή τους φορολογούμενους, 3,9 δις ευρώ χρεών της χρεοκοπημένης ιδιωτικής τράπεζας Icesave.

Παρά την επιχείρηση τρομοκράτησης ότι θα εγκαταλειφθεί κάθε διαδικασία για την ένταξη της Ισλανδίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι πολίτες της θαρραλέα, με πλειοψηφία πάνω από 90% αρνήθηκαν να αναλάβουν οι ίδιοι τα βάρη από τα κερδοσκοπικά κόλπα των τραπεζιτών. Η Μ. Βρετανία και η Ολλανδία, που απαιτούν αυτά τα χρήματα, ήδη μειώνουν το επιτόκιο κάτω από το αρχικό 5,5% και αναζητούν, παρά τις απειλές τους, εναγωνίως συμβιβασμό.

Όπως πριν μερικά χρόνια το «Όχι» στο γαλλικό δημοψήφισμα ανάτρεψε την πορεία προς το Ευρωσύνταγμα, έτσι σήμερα η απόφαση της Ισλανδίας, η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα στο θέμα των χρεών των περιφερειακών χωρών.

Το Μέτωπο επαναλαμβάνει το αίτημα για άμεση διεξαγωγή στην Ελλάδα δημοψηφίσματος για την εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας, που οδηγεί στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και στα άλλα μέτρα που οδηγούν σε κοινωνική εξαθλίωση και κατάψυξη της οικονομίας. Πολύ περισσότερο που δεν περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα της κυβέρνησης Παπανδρέου και στερούνται κάθε δημοκρατικής νομιμοποίησης.

Όπως ήδη δείχνει το ισλανδικό προηγούμενο η κινητοποίηση για δημοψήφισμα και η διοργάνωσή του, ως στοιχεία ενός καθολικού κοινωνικού συναγερμού, μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα μιας Ελλάδας της υποταγής και της επαιτείας, να δώσουν διαπραγματευτική δύναμη στη χώρα που μπορεί να φθάνει μέχρι την άρνηση πληρωμής «χρεών» στους κερδοσκόπους και να φέρουν ένα μήνυμα ελπίδας σε όλους τους ευρωπαίους εργαζόμενους.»
Αθήνα 7.3.2010


Στο τέλος της δεκαετία του 80 ο Γιάννης Μαρίνος, Δντης τότε του Οικονομικού Ταχυδρόμου, είχε δηλώσει ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πάρει σκληρά μέτρα χωρίς να συναντήσει μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις. Οι κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών δείχνουν πως αυτή την φορά ίσως διαψευστεί. Ακόμα και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ το έριξε στους ακτιβισμούς. Η πρώτη φορά είναι δύσκολη. Όχι μόνον δεν μπόρεσε να αναρτήσει το πάνω έξω από την Βουλή αλλά ούτε να το απλώσει ώστε να διαβάζεται το σύνθημα:
 (η φωτογραφία είναι αναδημοσίευση από την ΑΥΓΗ)
Όποιος μπορέσει να διαβάσει τι γράφει, ας στείλει την σωστή απάντηση στα γραφεία της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Βαλτετσίου για να εξασφαλίσει μια ετήσια συνδρομή του νέου περιοδικού που θα εκδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς όμως που καταφέραμε και διαβάσαμε τι γράφει, δεν ενθουσιαστήκαμε γιατί θεωρούμε ότι αυτό το σύνθημα είναι κατώτερο των περιστάσεων…

Τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης κατάφεραν να ενώσουν την Αριστερά. Ήδη γίνονται κοινές συγκεντρώσεις και πορείες του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της υπόλοιπης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Έχουν αρχίσει να δημιουργούνται κοινές επιτροπές και να συνυπογράφονται κείμενα από δυνάμεις που πρίν λίγο καιρό δεν μπορούσαν να ανταλλάξουν μεταξύ τους δυο κουβέντες.Ενδεικτικά αναφέρουμε την «Κοινή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ Νομού Σερρών»Από τις πρωτοβουλίες των τελευταίων ημερών επισημαίνουμε δύο: 

1. Την ιστοσελίδα «You Pay Your Crisis» που φτιάχτηκε από ανθρώπους που ήδη είχαν σελίδες προβληματισμού στο διαδίκτυο με αφορμή τα σκληρά οικονομικά μέτρα.

2. Την πρωτοβουλία για τακτικές εβδομαδιαίες κινητοποιήσεις. Έχει προταθεί την Παρασκευή και κάθε Παρασκευή στις 17:00 να μαζευόμαστε στο Σύνταγμα για να δώσουμε τον μισθό μας και το χαρτζιλίκι μας ή ότι άλλο έχουμε διαθέσιμο στον πρωθυπουργό. Αγώνας ηχηρός (φέρτε τις σφυρίχτρες σας και τις ιδέες σας) ενάντια στα μέτρα Αθήνας και Βρυξελλών.


10 σχόλια :

  1. ο ανθρωπος ειναι η απαντηση οποια και αν ειναι η ερωτηση,...
    ΕΛΕΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "το σύνθημα κατώτερο των περιστάσεων".με τον εαυτό σου συμφωνείς σε κάτι;
    επαναλαμβάνω τον πρώτο ανώνυμο θα πω Ε(λε)ΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενώ είσαι αιχμηρότατος, όταν ακούς τη λέξη κουμουνδούρου τρελαίνεσαι. Give peace a chance.
    Για τα μέτρα του Συριζα μετά τις εκλογές, η κίνηση που έκανε η ΚΟ την Παρασκευή ήταν φουλ του ρήγα. Αφού είδα τον Αλέξη να σπρώχνεται με μπάτσο, τι άλλο ήθελα;
    Ως εκ τούτου και το σύνθημα συγχωρείται και το πανό που δεν διαβαζόταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το σύνθημα είναι απολίτικο! Κολάει σε κάθε περίσταση. Θα μπορούσε να εκφράζει την διεθνή αμνηστεία, Το ΠΑΣΟΚ και όποιον άλλο είναι ή θέλει να παρουσιάζεται ως ανθρωπιστής.

    Ο ανθρωπισμός ανήκει στον αξιακό πυρήνα της Αριστεράς, αλλά η αριστερή πολιτική θέλει κάτι παραπάνω από το να διατρανώνουμε τον ανθρωπισμό μας. Με τα συνθήματα μας πρέπει να μπορούμε να εκφράζουμε διεκδικητικούς στόχους ανάλογους με την εκάστοτε συγκυρία.

    ΕΛΕΟΣ με τα τσιράκια της Κουμουνδούρου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η πολιτική ανεπάρκεια συνοδεύεται και από οργανωτική. Ολόκληρος μηχανισμός από επαγγελματικά στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΥΓΗΣ δεν κατάφεραν να έχουν ούτε μια φωτογραφία της προκοπής που να διαβάζετε το σύνθημα...

    Δυστυχώς δεν είχαμε ενημερωθεί για το συγκεκριμένη ενέργεια και φτάσαμε αργά, ώστε να προσφέρουμε την ανάλογη τεχνική υποστήριξη. Την επόμενη φορά προσφερόμαστε να βοηθήσουμε και ας διαφωνούμε με το σύνθημα...

    φιλάκια
    ΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποίος δεν έψαξε καλά, εμείς ή η ΑΥΓΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι φωτογραφίες με τον Γλέζο είναι καλές, αλλά οι άλλες είναι για πέταμα! Αυτά είδε ο ΣΥΝ από την συγκέντρωση στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ; Και για την πορεία που έγινε δεν πήρε χαμπάρι τίποτα;....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ελπιζω να το δημοσιευσετε διοτι τελευταια αν κατι δεν σας αρεσει κανετε το κοροιδο ,λοιπον η ερωτηση ειναι ευθεια και χρηζει απαντησης :Στον Παναγοπουλο επετεθηκαν ανθρωποι της Κ.Ο.Ε και αν εγινε σε τι διαφερει αυτο απο τους εκοφιτες που κοπαναγαν τους δημοκρατες την δεκαετια του 1960 η τωρα ειναι στο απυροβλητο επειδη υποστηριζουν τον μεγαλο τιμονιερη (αλαβανο);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η θέση της ΕΟΣ σε αυτό το θέμα, όπως έχει διατυπωθεί σε προηγούμενο κείμενό μας είναι ξεκάθαρη:

    "Παρεκτροπές, όπως η επίθεση που έγινε στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ από αγανακτισμένους εργαζόμενους, είναι ενδεικτικές της κοινωνικής έντασης που επικρατεί."

    Δεν αισθανόμαστε να κάνουμε τίποτε περισσότερο και να καταδικάσουμε μια αυθόρμητη αντίδραση που εκδηλώθηκε με ακραίες μορφές. Όταν προκαλείς το κοινό αίσθημα, τότε διακινδυνεύεις να γίνεις αποδέκτης τέτοιων εκδηλώσεων. Εξάλλου αυτά τα κοινωνικά φαινόμενα δεν αντιμετωπίζονται με "πολιτικές καταδίκες" ούτε με την επανάλληψη κάποιων προφανών πραγμάτων που θα έπρεπε να ισχύουν σε μια ευνομούμενη αστική δημοκρατία, όπως ότι ο πολιτικός διάλογος δεν γίνεται με τρόπους που κινδυνεύει η ζωή κάποιου συναθρώπου μας. Όμως αυτά που είδαμε από τα αστικά μέσα ενημέρωσης ήταν ότι εκτοξεύθηκαν κάποια λαχανικά, καφέδες και πιθανόν κάποια άλλα τρόφιμα. Και προφανώς η βλάβη που παθαίνει ο ανθρώπινος οργανισμός από παρόμοια αίτια είναι σαφώς μικρότερη από την βλάβη που παθαίνει από τα δακρυγόνα και άλλες ουσίες που χρησιμοποιεί η αστυνομία μας.

    Επίσης δεν είδαμε καμία απόδειξη για την συμμετοχή της ΚΟΕ στον ξυλοδαρμό του κ. Προέδρου. Αυτό αποτελεί μια συκοφαντική δυσφήμιση, αφού δεν έχουν προκύψει τέτοια στοιχεία που κατά την γνώμη μας η ΚΟΕ θα έπρεπε να καταθέσει μύνηση στο προεδρείο της ΓΣΕΕ.

    To κορόϊδο δεν το κάνουμε εμείς αλλά οι λεβέντες του ΣΥΝ που συμμετέχουν στα προεδρεία της ΓΣΕΕ που εκδίδει τέτοιες ανακοινώσεις, αντί να παραιτηθούν εδώ και τώρα. Η ΓΣΕΕ που είναι φερέφωνο του δικομματισμού ήθελε να διεμβολίσει τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα από αυτή την προβοκάστια και προσπάθησε να συμψηφίσει τα λαχανικά του κ. προέδρου και τα δακρυγόνα στον Μ. Γλέζο.

    Την μόνη ανάγκη που αισθανόμαστε να καταδικάσουμε είναι αυτή η κυβερνητική πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ