ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28/3 στις 12:00 το μεσημέρι ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ...





1. ΑΘΗΝΑ

Το ραντεβού μας για να ανοίξουμε την Αττική Οδό του Μπόμπολα είναι
την Κυριακή στις 10:30 στην Πλ. Καραϊσκάκη (θα υπάρχει λεωφορείο) ή απευθείας στην είσοδο της Ατ. Οδού από Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας (8) στη Μεταμόρφωση στις 11:30
Πληροφορίες 6974072825 και 6932851407
(ειδικά όσοι θέλετε να έρθετε με πούλμαν από κέντρο κάντε μας ένα τηλέφωνο)

2.  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιδρώντας,
  • στη συνεχόμενη ληστρική εκμετάλλευση των εθνικών μας οδών από τις μεγαλοκατασκευαστικές εταιρείες,
  • στην αύξηση των διοδίων και στη δημιουργία όλο και περισσότερων σταθμών διοδίων στις εθνικές οδούς,
  • στην κοροϊδία των κυβερνήσεων που ζητάνε από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους να πληρώσουν την κρίση ενώ αφήνουν τις πολυεθνικές να θησαυρίζουν ανεξέλεγκτα σε βάρος μας,
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28/3 στις 12:00 το μεσημέρι ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
και καλούμε όλες τις επιτροπές αγώνα, τους κατοίκους και τους εργαζόμενους να συμβάλλουν στην επιτυχία της πανελλαδικής κινητοποίησης.

Τα ραντεβού μας είναι στους σταθμούς διοδίων :
  • Μαλγάρων Θεσσαλονίκης
  • Λεπτοκαρυάς Πιερίας
  • Μοσχοχωρίου Λάρισας
  • Τραγάνας Φθιώτιδας
  • Αφιδνών Αττικής
  • Μεταμόρφωσης Αττικής
  • Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου
  • Σπαθοβουνίου Τριπόλεως  

3.  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ

Την Κυριακή 28 Μαρτίου ανοίγουμε όλα τα διόδια

Ενώ συντελείται η μεγαλύτερη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών στο εισόδημα και στα δικαιώματα του λαού μας κάποιοι συνεχίζουν να κερδοφορούν προκλητικά σε βάρος μας. Το σύμπλεγμα μεγαλοκατασκευαστικού - τραπεζικού κεφαλαίου συνεχίζει μέσα στην κρίση να αποκομίζει τεράστια κέρδη επιβάλλοντας συνεχώς χαράτσια στους εργαζόμενους της χώρας μας. Οι πολυεθνικές που εκμεταλλεύονται τις εθνικές μας οδούς είναι προκλητικές ακόμα και στις περιπτώσεις που εξαγγέλλουν ότι δε θα προχωρήσουν σε αυξήσεις διοδίων (βλ. περίπτωση Μπόμπολα – Αττικής Οδού με 1.000.000 € έσοδα από διόδια την ημέρα!!!) αφού γνωρίζουμε καλά ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν αποκομίσει τεράστια κέρδη αυξάνοντας τις τιμές και τους σταθμούς διοδίων και ανεβάζοντας στα ύψη το καθημερινό κόστος μετακίνησης πολιτών κι επαγγελματιών. Γνωρίζουμε τις αιμοβόρες κερδοσκοπικές διαθέσεις όλων αυτών των κυρίων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και οι όψιμες ευαισθησίες τους δε μας πείθουν.

Καλούμε κάθε ενεργό πολίτη, κάθε σύλλογο, επιτροπή και φορέα που θέλει να αντιδράσει

Την Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι ανοίγουμε τους σταθμούς διοδίων σε όλη την χώρα για να
    - για να πάψει η αισχροκέρδεια και η κοροϊδία σε βάρος του λαού μας
    - να πληρώσουν την κρίση τα καρτέλ των κατασκευαστικών και των τραπεζών, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές, όλοι αυτοί που τόσα χρόνια μας κλέβουν παρέα με όλες τις κυβερνήσεις
    - να πάρουν πίσω τα νέα μέτρα που σα μοναδικό αποτέλεσμα θα έχουν να βουλιάξουν την κοινωνία και να μεγαλώσουν τα κέρδη τους οι διεθνείς και ντόπιοι ληστές
Οι επιτροπές Ακρίβεια-STOP και ενεργοί πολίτες της Θεσσαλονίκης ανοίγουν τα διόδια των Μαλγάρων.

Λεωφορείο θα ξεκινήσει την Κυριακή 28/,3 στις 11.30 πμ από το άγαλμα Βενιζέλου
      Οι Επιτροπές ΑΚΡΙΒΕΙΑ-STOP συντονίζουν τη δράση τους μέσα από την ιστοσελίδα www.akribeia-stop.gr
      Το Πανελλαδικό Συντονιστικό Ενάντια στα Διόδια συντονίζει τη δράση του μέσα από την ιστοσελίδα http://diodiastop.blogspot.com/

Για περισσότερες πληροφορίες:
6977 034350 (Γιώργος Θεοδωρόπουλος)
6974 479243 (Νίκος Νούλας)



4.  «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ»
Νέα μεγάλη κινητοποίηση την Κυριακή των Βαΐων, 28 Μαρτίου στα διόδια της Λεπτοκαρυάς

Το «Δεν πληρώνουμε» ξεκίνησε πριν ένα χρόνο από το Κάστρο του Πλαταμώνα, έχει διαδοθεί σε όλη την Ελλάδα και λαμβάνει πλέον μορφή πανελλαδικού κινήματος που μπορεί να καταργήσει οριστικά τα διόδια. Η εταιρία φοβούμενη την οργή των πολιτών κάνει προσπάθειες για εκφοβισμό των διερχόμενων οδηγών που δεν πληρώνουν, οι οποίες όμως είναι αναποτελεσματικές, καθώς το κύμα αντιδράσεων των πολιτών αυξάνεται. Και όχι μόνο αυτό! Πριν λίγες μέρες αποδείχτηκε, πως οι υπάλληλοι της εταιρείας που παρακωλύουν τη διέλευσή μας, μπορεί να καταλήξουν και στο αυτόφωρο (βλέπε μήνυση του δημοσιογράφου Ευγένιου Ολύμπιου).
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τα μέλη της, τις φίλες/τους φίλους της και όλους τους Πιεριείς να λάβουν μέρος στην επόμενη πανελλαδική κινητοποίηση κατά των διοδίων. 

Την Κυριακή των Βαΐων, 28 Μαρτίου 2010, στις 12:00 θα συναντηθούμε στην αερογέφυρα της Λεπτοκαρυάς πριν από το σταθμό διοδίων. Εκεί θα σχηματίσουμε μια αυτοκινητοπομπή και θα κατευθυνθούμε προς τον Πλαταμώνα, περνώντας από τα διόδια ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ! Προηγουμένως θα έχουμε τοποθετήσει στα αυτοκίνητα το σήμα «Δεν πληρώνουμε». Εκεί, στο σταθμό των διοδίων της Λεπτοκαρυάς, θα μείνουμε μέχρι τις 14:00 και θα μοιράσουμε στους διερχόμενους οδηγούς το αυτοκόλλητο σήμα της δράσης, ενημερώνοντάς τους για τα δικαιώματά μας. 

Μετά τη λήξη της δράσης, σας προτείνουμε να μείνουμε για μεσημεριανό φαγητό στην περιοχή και να μεταβούμε με τις παρέες μας σε κάποια παραλιακή ταβέρνα. Έτσι θα στηρίξουμε οικονομικά τους καταστηματάρχες συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν πληγεί αφάνταστα από το κλείσιμο των Τεμπών. Την Κυριακή θα έχουμε ανοιξιάτικο καιρό, 22 βαθμούς θερμοκρασία και οι καταστηματάρχες της περιοχής υπόσχονται καλές τιμές! 

Ας πιαστούμε χέρι-χέρι, αλληλέγγυοι στην καθημερινή μας ζωή, να αντιμετωπίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την κρίση και προ πάντων, ας σταματήσουμε να ταΐζουμε κάθε είδους ντόπια και ξένα αδηφάγα ζώα!
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας 



5.   ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΓΩΝΑ
Ε mail: epaiginiou@gmail.com  Tηλ: 6944755220
Αιγίνιο  22/03/2010


 A Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Επιτροπή Αγώνα
 
Την Κυριακή των Βαΐων
28 Μαρτίου 2010 και ώρα 12:00

Σε συνεργασία με την Επιτροπή Αγώνα Πιερίας για το Άνοιγμα των  Τεμπών θα συμμετέχει στην πανελλήνια διαμαρτυρία εναντίων των διοδίων
με «άνοιγμα» των διοδίων της
Λεπτοκαρυάς
από 12:00 έως 14:00μμ
 για να διέρχονται οι οδηγοί χωρίς να πληρώνουν.

Καλούνται τα μέλη της ΕΑ καθώς και οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής όπως λάβουν μέρος στη διαμαρτυρία αυτή και έρθουν μαζί μας την Κυριακή το μεσημέρι στα διόδια της  Λεπτοκαρυάς.

Η  Επιτροπή Αγώνα


6.  Διόδια Τραγάνας την Πέμπτη 1/4/2010 και ώρα 5 - 8 το απόγευμα
Η συντονιστική επιτροπή Τραγάνας την Πέμπτη 1/4/2010 και ώρα 5 με 8 το απογευμα,θα ΄κάνει κατάληψη - άνοιγμα των διοδίων Τραγάνας για ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.
Καλούμε όλους τους κατοίκους της Φθιώτιδας να συμμετέχουν ώστε να δώσουμε μια βροντερή απάντηση στην προετοιμασία του νέου σταθμού διοδίων στο Μώλο απο την εταιρία παραχώρησης.
Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας και σας περιμένουμε όλους στα διόδια Τραγάνας ΚΑΙ την Κυριακή 28/3/2010 και ώρα 12 το μεσημέρι συμμετέχοντας στην απόφαση του Πανελλαδικού συντονιστικού για 2ωρη κατάληψη - άνοιγμα των διοδίων.
Συμπαράσταση και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις δήλωσαν η Κίνηση πολιτών Δήμου Αταλάντης καθώς και ο σύλλογος Σκάλας Αταλάντης.
Όπως κάθε φορά,προσυγκέντρωση 15 λεπτά νωρίτερα στον κόμβο της Τραγάνας.


7.  Διόδια της Ε.Ο. Κορίνθου- Τριπόλεως στο Σπαθοβούνι

Προκήρυξη της επιτροπής Αργολίδας για την κινητοποίηση στις 28/3

-  Κι άλλη αύξηση στον ΦΠΑ; Κι άλλοι φόροι στα καύσιμα; Μείωση μισθών; Περικοπές επιδομάτων; Διάλυση ασφαλιστικού;
-  Πάλι εμείς θα πληρώσουμε την κρίση τους;
-  Κάθε μέρα ανακοινώνεται κι ένα μέτρο που λεηλατεί το εισόδημά μας. Κάθε μέρα πληρώνουμε όλο και περισσότερα και οι πλούσιοι δεν πληρώνουν σχεδόν τίποτα.
-  Ας ξεκινήσουμε να απαιτούμε τα δικαιώματά μας. Να σταματήσουμε μια μια τις πληγές που ματώνουν τις τσέπες και την ζωή μας.

Η Ε.Ο. Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, στα πλαίσια των πολιτικών παραχώρησης δρόμων-λιμανιών-αεροδρομίων σε ιδιώτες, παραχωρήθηκε για 30 χρόνια (!) στην κοινοπραξία ΜΩΡΕΑΣ Α.Ε. η οποία απαρτίζεται από τις γνωστές και μη εξαιρετέες : «ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.», «ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» και «INTRAΚAT».

Η παραχώρηση σε ιδιώτες σήμανε αύξηση των διοδίων (όπως συνέβη σε όλη την χώρα) και την προσπάθεια να αυξηθεί η κερδοφορία των ιδιωτών υπονομεύοντας εναλλακτικούς δρόμους ή τρόπους μετακίνησης.

Επειδή:
  • η μετακίνηση είναι δικαίωμα και δεν μπορεί να παρεμποδίζεται επειδή κάποιοι θέλουν να κερδοσκοπούν, έχοντας κάνει τη διαδρομή Αργολίδα – Αθήνα απαγορευτική για αρκετές οικογένειες.
  • είναι παράλογο για να πάμε Αθήνα και να επιστρέψουμε να πρέπει να δίνουμε μισό μεροκάματο μόνο για τα διόδια.
  • τα ακριβά διόδια επιβαρύνουν σε μια δύσκολη εποχή όσους επαγγελματίες χρησιμοποιούν συχνά την Ε.Ο., με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τους αγρότες που ανεβαίνουν στις λαϊκές της Αθήνας, οι οποίοι αναγκάζονται να αφήνουν ένα μεροκάματο στα διόδια.
  • μόνο αποικιακές και ληστρικές μπορούν να χαρακτηριστούν συμβάσεις που επί 30 χρόνια δεσμεύουν την εκμετάλλευση του δρόμου από ιδιώτη και τους χαρίζονται οι εισπράξεις από τα διόδια.
  • πρόκειται για «επένδυση»-δώρο στους μεγαλοεργολάβους χωρίς κανένα ρίσκο αφού το 1/3 του κόστους (300 εκ. από το 1 δις ευρώ) το χρηματοδοτεί το δημόσιο ενώ το υπόλοιπο προκύπτει από δανεισμό του ιδιώτη με την εγγύηση του δημοσίου, τα οποία δάνεια ξεπληρώνονται φυσικά από τα λεφτά που δίνουμε εμείς καθημερινά στα διόδια.
  • τα διόδια είναι άδικα καθώς η μετακίνηση είναι δικαίωμα όλων. Επομένως τα χρήματα για τους δρόμους πρέπει να δίνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι μόνο από τους χρήστες των Ε.Ο..
  • αν οι κυβερνώντες δεν είναι ικανοί να φτιάξουν έναν δρόμο ας σηκωθούν να φύγουν!
Γι’ αυτούς και για πολλούς άλλους λόγους:

-  ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!
-  ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ!

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα που έλαβε καθ’ υπόδειξη των Βρυξελλών και να πάρει πίσω τις Εθνικές Οδούς από τα χέρια των εργολάβων!

Συντονιζόμαστε με τις υπόλοιπες επιτροπές ενάντια στην ακρίβεια (www.akribeia-stop.gr) και με το πανελλαδικό συντονιστικό ενάντια στα διόδια(www.diodiastop.blogspot.com). Την Κυριακή 28 Μάρτη ανοίγουμε όλα τα διόδια.

Καλούμε κάθε σκεπτόμενο πολίτη, κάθε σύλλογο, επιτροπή και φορέα που θέλει να αντιδράσει, την Κυριακή 28/3 και ώρα 12.00 σε διαμαρτυρία στα διόδια της Ε.Ο. Κορίνθου- Τριπόλεως στο Σπαθοβούνι.

Προ-συνάντηση για όσους δεν έχουν μεταφορικό μέσο, στις 11.30 στο δημαρχείο Άργους.

Για πληροφορίες: 6936730668 (Άργος), 6946901764 (Ναύπλιο)
επιτροπή Αργολίδας Ακρίβεια- STOP

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ