ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Ούτε ένα βήμα πίσω!


Παρουσιάζουμε μερικές εικόνες από την πορεία και την συναυλία που έγιναν ενάντια στο σχέδιο νόμου της Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα ενάντια στις δυσμενείς τροποποιήσεις του αρχικού σχεδίου που έγιναν μετά από τις πιέσεις που δέχτηκε από την ΝΔ και το ΛΑΟΣ. Αυτές οι εκδηλώσεις στηρίχτηκαν κυρίως από πολιτικές δυνάμεις του χώρου του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όμως η συμμετοχή τους δεν ήταν η αναμενόμενη. Ευτυχώς υπήρξε σημαντική παρουσία μεταναστών. Μετά τον Δεκέμβρη του 08, όλο και πιο συχνά, οι μετανάστες καταγράφονται στην ελληνική κοινωνία ως διακριτή κοινωνική δύναμη που οργανώνεται και διεκδικεί τα δικαιώματά της.


1 σχόλιο :

  1. Καλημέρα. Μου έκανε εντύπωση το ότι δεν συμμετείχαν οι οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ( νομίζω με εξαίρεση την ΟΚΔΕ ).Ειδικά το ΣΕΚ έχει σημαντική παρέμβαση σε αυτόν τον τομέα Ουτε σε μια τέτοια πορεία δεν μπορούν να τα βρούμε οι αριστεροί. Καλά για το ΚΚΕ δεν έτρεφα ελπίδες. Επίσης άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ είχαν πολύ καλή παρουσία ( ΔΕΑ, ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΚΟΚΚΙΝΟ ), άλλες όχι ( ΣΥΝ, ΚΟΕ ). Ενα μόνο πανώ ΣΥΡΙΖΑ , αυτό από τα Εξάρχεια. Γενικά έχω την εντύπωση ότι ως ΣΥΡΙΖΑ δεν δώσαμε τη μάχη για τον μεταναστευτικό με όλες τις δυνάμεις. Εσωκομματικά προβλήματα αλλά και θεώρησή του ως δευτερεύον. Κρίμα, ήταν ( είναι ) προνομιακό πεδίο, είχαμε ( έχουμε )θέσεις, στελέχη, έχουμε δράση . Τις διαχωριστικές γραμμές δεν τις θέτουμε εμείς, ούτε την ώρα της σύγκρουσης. Δείτε συγκριτικά πόσο δραστηριοποιήθηκε αντίστοιχα το ΛΑΟΣ, που βέβαια πέρασε τις δικές του συντηρητικές θέσεις. Αντίστοιχα πόσο δραστηριοποιούμαστε ( και πολύ ορθώς ) για την απεργία της 24ης Φεβρουαρίου. Αποψή μου έτσι; Κατά τα άλλα συμφωνώ με την εισήγηση που λέγαμε.
    Φιλικά και συντροφικά
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ