ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Ενημέρωση από την ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 24ης Φλεβάρη 2010


Με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων πραγματοποιήθηκε η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 24ης Φλεβάρη. Οι ξεχωριστές συγκεντρώσεις  πορεύτηκαν προς την πλατεία Συντάγματος. Οι εργαζόμενοι εκτός από την καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής καταδίκασαν και την διασπαστική πολιτική του ΠΑΜΕ. Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε ότι συσπειρώνει στις γραμμές του μόνον τα μέλη και τους οπαδούς του ΚΚΕ και ελάχιστα σωματεία. Η ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία που οργάνωσε ήταν σαφώς μικρότερη από την πορεία που έγινε με την συμμετοχή των άλλων συνδικαλιστικών και πολιτικών δυνάμεων. Η ριζοσπαστική αριστερά με την πολυφωνία της έδωσε το στίγμα σε αυτή την διαδήλωση:




Τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρονται σε μια διαδήλωση των 50.000 ατόμων. Αναλυτικά στοιχεία αυτών των ανταποκρίσεων είναι δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα «πεντανόστιμη» εδώ: τα διεθνη ΜΜΕ για τη διαδήλωση 24/2

Ο "ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ" ΚΑΙ ΤΟ "ΜΕΤΩΠΟ"

Με μια μεγάλου μεγέθους οδική επιγραφή "Προς Βρυξέλλες", γραμμένη στα αγγλικά και τα ελληνικά, το "Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής" συμπλήρωσε σήμερα, τη μέρα της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης, το έφιππο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη , με το προτεταμένο χέρι και τον ανοικτό δείκτη που δείχνει την κατεύθυνση της επερχόμενης μάχης, την ομώνυμη πλατεία της Αθήνας. Όπως είναι γνωστό, η πρωτοβουλία για το Μέτωπο λήφθηκε πριν δύο βδομάδες από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ανένταχτους και από συνιστώσες και παρουσιάσθηκε σε συνέντευξη τύπου από τον Αλ. Αλαβάνο. Ο συμβολισμός είναι σαφής: οι μεγάλοι ιστορικοί αγώνες για την ελευθερία στη χώρα μας, όπως και σε όλες τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορούν να εμπνεύσουν στους πολύ διαφορετικούς κοινούς αγώνες της εποχής μας, όπως η μάχη ενάντια στην Ευρώπη του Σύμφωνου Σταθερότητας, των τραπεζών και των κερδοσκόπων, για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ελευθερίας.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής απεργιακής συγκέντρωσης, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα έχτισε την είσοδο του υποκαταστήματος της Eurobank στη οδό Πατησίων.

Ήταν μια συμβολική πράξη αντίστασης στην τοκογλυφία των τραπεζών και τη λεηλασία των ζωών μας μέσω του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν
Άμεση κλιμάκωση των αγώνων για:
Να μη μειωθούν οι μισθοί και να μη γίνουν απολύσεις.
Να μη μειωθούν οι συντάξεις και να μην αυξηθούν τα όρια ηλικίας.
Να φορολογηθούν οι πλούσιοι και να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες.
Να δημευτεί η εκκλησιαστική περιουσία και να ακυρωθούν τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Να μπορέσουμε να αντεπιτεθούμε και να διεκδικήσουμε πραγματικές αυξήσεις, απαγόρευση των απολύσεων, δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλες και όλους
Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!

Το πλήρες κειμενο της ανακοίνωσης που μοιραζόταν μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:
http://indy.gr/newswire/kleisto-logo-tokoglyfias

7 σχόλια :

  1. Ελάχιστα σωματεία, μικρή πορεία το ΠΑΜΕ, μάλλον σε άλλη πορεία ή πόλη είσαστε. Μίλαμε για 8 ομοσπονδίες και δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία και για πορεία που όταν ξεκινούσαν οι τελευταίοι από ομόνοια επέστρεφαν οι πρώτοι.Αλήθεια γιατί κατεβαίνει η ριζοσπαστική αριστερά κλπ με κομματικά πανό?Τέλος πάντων, το σημαντικό είναι ότι η πορεία ήταν μαζική γενικότερα και ένα καλό πρώτο βήμα. Και ελπίζω την επόμενη φορά να απομονώσετε την ηγεσία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ γιατί στην πραγματικότητα αυτοί είναι οι διασπαστές και πλέον και απεργοσπάστες.Η 17 Δεκέμβρη και η 10 Φλεβάρη και ο ρόλος που έπαιξαν είναι πολύ πρόσφατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. Δεν είδαμε πανό από "8 ομοσπονδίες και δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία" στην πορεία του ΠΑΜΕ. Εξάλλου υπάρχουν εκατοντάδες ομοσπονδίες και χιλιάδες πρωτοβάθμια σωματεία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα..

    2. Δεν είπαμε ότι ήταν μικρή η πορεία του ΠΑΜΕ! Είπαμε ότι είναι σαφώς μικρότερη από την πορεία που έγινε απ΄ όλους τους υπόλοιπους.

    3. Πράγματι είναι σωστό το ερώτημα γιατί η "ριζοσπαστική αριστερά" κατεβαίνει με κομματικά πανό και δεν κατεβαίνει με τα σωματεία και τις ομοσπονδίες. Όμως το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον κόσμο που κατεβαίνει με το ΠΑΜΕ. Και αυτός ο κόσμος δεν κατεβαίνει με τα σωματεία του, γιατί συνήθως δεν τα ελέγχει το ΠΑΜΕ. Γι αυτό, οι σ. του ΚΚΕ κατεβαίνουν με τα ...κομματικά πανό του ΠΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλέ μου ανώνυμε
    Αν η ριζοσπαστική αριστερά έρθει με τα πανώ της στην Ομόνοια το παμε θα πάει Μεταξουργείο - Μοναστηράκι (γνωστά λημέρια από πέρσι τον Δεκέμβρη).
    Κι αν η ριζοσπαστική αριστερά κοντέψει προς το Μοναστηράκι δεν ξέρω κι εγώ που θα σκαρφιστεί να πάει το παμε, μην τυχόν κολλήσει κανένα ριζοσπαστικό μικρόβιο.
    Αλλού είναι το πρόβλημα....
    Δες το παρακάτω και προσπάθησε να καταλαβεις..

    http://aristerosxima.blogspot.com/2010/02/blog-post_243.html

    ST

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ασχημο πραγμα ο μιθριδατισμος . Εχετε ψηφισει το ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ,τα πληρωνουμε τωρα ολοι οι εργαζομενοι και ανακαλυπτετε τωρα ως μωρες παρθενες οτι σας εξαπατησαν.
    Τον Παναγοπουλο και τα ματια σας.
    Κρατηστε το ρολο του φαναρτζη .
    Ενταξει το ΠΑΜΕ σας χαλαει.
    Βαυκαληστητε με την αυταπατη της Ευρωπης των λαων ,των ανθρωπων πανω απο τα κερδη.
    Μικροαστοι που οι ονειρωξεις του Δεκεμβρη σας ανεβαζουν τη λιμπιντο !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1. Κανένα ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ δεν έχουμε ψηφίσει! Και δεν είμαστε ΣΥΝασπιστές. Επίσης και αρκετοί συνασπισμένοι έχουν κάνει την αυτοκριτική τους γι'αυτό. Αυτό που κάνεις είναι σαν να λες ότι εσείς οι ΚΚΕδες είσαστε με το παπαδαριό επειδή είναι η Λ. Κανέλλη...

    2. Άμα εσάς σας "φτιάχνει" το ΠΑΜΕ, πάμε πάσο! Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα στην διαφορά.

    3. Ο Καθένας έχει τις αυταπάτες. Και το μέλλον θα δείξει ποιός θα δικαιωθεί. Όμως οι δικές σας αυταπάτες για τον "υπαρκτό" σοσιαλισμό και τον Στάλιν έχουν ήδη καταρρεύσει. Οι μόνοι που δεν το έχουν καταλάβει είναι κάποιοι στο ΚΚΕ.

    4. Όσο για τον "Δεκέμβρη", το έχετε απωθημένο με την στάση που κράτησε το κόμμα σας τότε. Εμείς μπορεί να είμαστε "μικροαστοί", αλλά το ΚΚΕ δεν είναι το κόμμα της εργατικής τάξης αλλά των ...βρυκολάκων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τα πανώ ομοσπονδιών σε παραπέμπω στο ριζοσπάστη ή όπου αλλού έχει φωτο (αν και έχει θαφτεί εντελώς από τα ΜΜΕ. Ενδεικτικά αναφέρω, από πανώ που είδα μόνο, ομοσπονδία και συνδικάτο οικοδόμων, συνδικάτο μετάλλου, σωματείο ιδιωτικής υγείας, ΣΕΤΗΠ, ομοσπονδία τύπου-χαρτου, τροφίμων-ποτών,φαρμάκου,λογιστών, σωματείο εμπορουπαλλήλων Αθήνας, σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Αθήνας, πανελλήνιος μουσικός σύλλογος, ΣΕΗ, σωματείο ELITE, σωματείο εργαζομένων στις εταιρίες ανακύκλωσης (όπου ο κύριος όγκος ήταν μετανάστες), ομοσπονδία κλωστουφαντουργών, πολλά εργοστασιακά σωματεία ναυτεργάτες κ.α στον πειραιά και μπορώ να συνεχίσω...Ηταν πάνω από 30000 άνθρωποι στην αθήνα (ομόνοια οι πρώτοι, όταν έφευγαν οι τελευταίοι)
    Αυτά δεν τα είδατε?
    Αν λοιπόν η ριζοσπαστική αριστερά πάει με τα σωματεία της γιατί κατεβάζει κομματικά πανό και αληθεια δεν έχει εργαζόμενους σε όλα τα παραπάνω? Που ήταν αυτοί? Και όπου τα εργατικά κέντρα ελέγχονται από το ΠΑΜΕ γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κλπ πήγε σε άλλες συγκεντρώσεις με το ΠΑΣΟΚ (πχ Λάρισα). Εκεί δε μετράει η διάσπαση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1. Δεν υπάρχει αντιδικία με τους σ. του ΚΚΕ για το μέγεθος της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ. Πράγματι ήταν μια μεγάλη συγκέντρωση. Και μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα το σωματείο εργαζομένων σε εταιρίες ανακύκλωσης, στο οποίο συμμετείχαν σχεδόν αποκλειστικά μετανάστες. Είναι σύνηθες ότι οι συγκεντρώσεις που οργανώνονται από το ΚΚΕ έχουν πάντα κόσμο - άλλες φορές λίγο περισσότερο, άλλες φορές λίγο λιγότερο - που συγκροτεί ένα σταθερό σώμα οπαδών και μελών του.

    2. Αντίθετα οι συγκεντρώσεις που οργανώνονται από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ σπάνια μαζεύουν κόσμο. Όμως, όταν ο κόσμος κατεβαίνει στο δρόμο, όπως είχε γίνει με το ασφαλιστικό του Γιανίτση, πάει στις συγκεντρώσεις των τριτοβαθμίων συνδικαλιστικών οργάνων και δεν πάει στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Αυτό συνέβη και και την 24 Φλεβάρη. Ο κόσμος που κατέβηκε στους δρόμους και δεν πήγε στο μπλόκ του ΠΑΜΕ ήταν σαφώς περισσότερος από αυτόν που συγκέντρωσε το ΠΑΜΕ. Ενδεικτικό είναι το video που έχουμε δημοσιεύει, το οποίο δείχνει αυτή την ποικιλομορφία των συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων που ήταν εκτός των γραμμών του ΠΑΜΕ.

    3. Η συγκέντρωση στην ΑΘΗΝΑ έγινε κοινή για τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα (ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ). Η συμμετοχή των ομοσπονδιών του δημόσιου τομέα μάλιστα ήταν σημαντική. Απ' ότι φανταζόμαστε θα επιχειρήθηκε κάτι ανάλογο να γίνει και σε περιφερειακό επίπεδο, δηλαδή να γίνουν κοινές συγκεντρώσεις των εργατικών κέντρων και των αντίστοιχων συνδικαλιστικών οργάνων της ΑΔΕΔΥ. Αν έγιναν τέτοιες κοινές συγκεντρώσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετείχε κακώς δεν συμμετείχε και είχε διασπαστική στάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ