ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Η διάσπαση του ΣΥΝ συνεχίζεται, μαζί με τις επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ!



Μπροστά στην διαλυτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον ΣΥΝασπισμό ο Α. Τσίπρας άφησε τα συνέδρια και πάει για τσίπουρα στην Λάρισα. Πληροφορούμαστε από ανακοίνωση που αφορά τοπικές δραστηριότητες στον νομό, ότι η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ν. Λάρισας προσκαλεί όποιον μπορεί και επιθυμεί να παραβρεθεί στο καφέ-εστιατόριο του Σαμαρίδη στην κοιλάδα των Τεμπών την ερχόμενη Κυριακή, 24/01/2010 στις 12.00 το μεσημέρι. Ο σύντροφος Αλέξης Τσίπρας θα προεδρεύσει της …διαβούλευσης. Την ίδια ώρα γίνεται πανελλαδική κινητοποίηση για τα διόδια και άλλοι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στο Μοσχοχώρι…
Η Κουμουνδούρου προσπαθεί να μαζέψει ότι μπορεί μπροστά στην διάσπαση που επιχειρείται από την Ανανεωτική Πτέρυγα. Και οι «αρχηγοί» βγαίνουν τσάρκα στην επαρχία για να διεκπεραιώσουν αυτή την δουλειά μέσω των "περιφερειακών συνδιασκέψεων". Ο Τσίπρας θα πάει στην Θεσσαλία και στην Κρήτη και ο Βίτσας στις υπόλοιπες περιοχές. Προφανώς δεν πρόκειται να τεθούν ζητήματα ούτε για ψηφοφορίες ούτε για αποφάσεις. Η Κουμουνδούρου με το πρόσχημα να ακούσει την βάση του κόμματος οργανώνει αυτά τα άτυπα σώματα για να διαμορφώσει την «κοινή γνώμη» των μελών και των οργανώσεων του ΣΥΝασπισμού. Εκτιμά ότι με αυτόν τον τρόπο θα διεμβολίσει τους αντιπάλους της και ίσως συγκεντρώσει την πλειοψηφία των μεσαίων στελεχών με το μέρος της, που αποτελούν τον κρίσιμο κρίκο για τους εσωκομματικούς συσχετισμούς. Μετά μπορεί να προβάλει και πάλι ως απειλή την οργάνωση συνεδρίου. Όμως θα είναι η τρίτη φορά που το επαναλαμβάνει και πιθανόν να έχει την τύχη του βοσκού με τον ..λύκο!

Παράλληλα οι επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνονται. Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι από ιστοσελίδα στελέχους της ανανεωτικής πτέρυγας και δείχνει ότι ο αγώνας θα είναι σκληρός και θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα. Όμως σε ορισμένα θέματα η Ανανεωτική Πτέρυγα κρατάει και το καρπούζι αλλά και το μαχαίρι, όπως τα οικονομικά του ΣΥΝασπισμού...

18 σχόλια :

  1. Γιατί δεν κατονομάζετε το στέλεχος και την ιστοσελίδα του;

    Στο επίσημο site του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανέβει ακόμα η εγκύκλιος με την κάρτα μέλους και την φόρμα εγγραφής.

    Τι συμβαίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από το blog ΤΖΕΚΥΛ ΚΑΙ ΧΑΪΝΤ το προηγούμενο σχόλιο. Δεν το συνηθίζουμε να γράφουμε ανώνυμα. Συγγνώμη.
    Έχουμε αναπάντητα ερωτήματα και ελπίζουμε στη συνδρομή σας.
    Ευχαριστούμε.

    Λ.Π., Μ.Μ, Κ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την ιστοσελίδα την κατονομάζουμε, αφού έχουμε βάλει link και στο κείμενο αλλά και στην φωτογραφία. Είναι η http://aristerastiblogosfera.blogspot.com/

    Το ονόματα δεν το αποκαλύπτουμε δημόσια, όταν κάποιοι θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο γνωστός τύπος με την σελίδα του από τη Χίο αφού με είχε χτυπήσει πριν 3 μήνες κοντά τώρα αποκάλυψε τη πραγματική του ταυτοτητά.ΕΙΝΑΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ γιατί το πουλί εκεί με παραπεμπεί.Α ρε Στέλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν δεν είναι αυτά πραξικοπήματα τότε ποια εινα;
    Κύριοι Λ.Π., Μ.Μ, Κ.Μ. (Δεν το συνηθίζουμε να γράφουμε ανώνυμα.)
    Tο όνομα μου είναι Στέλιος και το mail είναι stexar@gmail.com θα χαρώ πολύ να σας αναλύσω τη φωτογραφία….. ..
    Οι Πολωνέζες να είναι καλά και όλα θα γίνουνε.
    Έχω κάποιες πικάντικες ιστορίες για επόμενο σχόλιο από την ελευθεροτυπία και από το blog diasthmata

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η δυσαρέσκεια των μελών του ΣΥΝ από την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα έχει διευρυνθεί και αποκτά μαζικά χαρακτηριστικά. Τα ελεγχόμενα ΜΜΕ της Κουμουνδούρου δεν μπορούν να αποκρύβουν πλέον αυτή την κατάσταση. Ενδεικτικό είναι το παρακάτω απόσπασμα από άρθρο (Εν Βρασμώ Ψυχής) που δημοσιεύεται στην ΑΥΓΗ:

    Σύντροφοι της Κουμουνδούρου (δεν λέω «συντρόφισσες», γιατί αυτές δεν είχανε ποτέ λόγο), πάρτε τις αποφάσεις σας και γρήγορα! Εσείς μπορεί να παίζετε με την πολιτική σας ταυτότητα το παιχνίδι των ευκαιριακών «μεταμορφώσεων», αλλά εμείς δεν παίζουμε. Καταφέρατε να μας κάνετε τον περίγελο του κόσμου. Μην θεωρείτε λοιπόν ως δεδομένο ούτε καν το 3% και κάτι που μας δίνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις. Πολύ φοβάμαι ότι, έτσι όπως πάμε, σύντομα η μεν Ανανεωτική Πτέρυγα θα μείνει με το μέγαρο της Κουμουνδούρου που της ανήκει (απ' τον Κύρκο στον Κουβέλη), οι δε υπόλοιπες πτέρυγες θα απειλούνται με έξωση αν δεν συμμορφωθούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε.Ο.Σ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ.
    ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΤΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ ΜΑΥΡΑ Ή ΚΟΚΚΙΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O καθένας στην Ελλάδα είναι ότι δηλώσει!

    Όμως, αυτά που δηλώνεις είναι αντιφατικά:

    1.Προβάλεις στην ιστοσελίδα του την Ανανεωτική Πτέρυγα και ταυτίζεσαι με όλες σχεδόν τις επιλογές της! Τι άλλο χρειάζεται για να είσαι "μέλος" αυτού του ρεύματος; Δεν νομίζουμε ότι η Α.Π. έχει μητρώα μελών και κάρτες...

    2. Μιλάς για πραξικοπήματα, αλλά στην πραγματικότητα δεν σέβεσαι τις αποφάσεις που έχει πάρει το κόμμα σου! Τόσο η Κουμουνδούρου, όσο και η Βαλτετσίου δεν είναι τα υποδείγματα λήψης δημοκρατικών αποφάσεων. Όμως αυτό, δηλαδή πως αποφασίζουν, είναι κυρίως πρόβλημα αυτών που συμμετέχουν στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Προφανώς σε κάποιους να μην αρέσουν οι αποφάσεις που λαμβάνονται. Αυτό είναι πολιτικά θεμιτό. Όμως, αν η πολιτική διαφωνία να θεωρείται "πραξικοπημα", τότε το άλμα είναι τεράστιο. Εξάλλου η Α.Π. δεν μιλά για "πραξικοπήματα", γιατί μάλλον αν μπούμε σε αυτή την συζήτηση μάλλον έχει βρεγμένη την ουρά της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στη Χίο φίλε υπάρχει και συνασπισμός και συριζα «συμμαχικό σχήμα» σύμφωνα με τις αποφάσεις. Τώρα αν νομίζεις ότι 2 “συνταγματάρχες”και τρεις “λοχαγοί” θα μας επιβάλουν «συριζα κόμμα», είσαι γελασμένος και εσύ και οι πέντε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποίες αποφάσεις επικαλείσαι; Που είναι δημοσιευμένες για να τις δούμε και εμείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αυτό είναι του 2007! από τότε έχουν προχωρήσει τα πράγματα. Τόσο απομονωμένη είναι η Χίος και δεν φτάνει η ενημέρωση μέχρι εκεί. Για ρίξε μια ματιά στην ιστοσελίδα που παραπέμπεις, γιατί υπάρχουν κάποιες πρόσφατες αποφάσεις, όπως αυτή εδώ:

    http://www.syriza.gr/giati-syriza/panelladikes-syskepseis/anakoinoseis-gia-tin-3i-panelladiki-syskepsi/apofasi-tis-3is-panelladikis-syndiaskepsis-toy-syriza

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν κατάλαβα; Τι απ όλα αυτά αναιρεί, το τι είναι ο συριζα.
    Για να μη συνεχίζουμε τις μαλακιες και όποια απόφαση αν διαβάσουμε.. ΣΥΡΙΖΑ με δύο μέλη του ΣΥΝ δύο της ΚΟΕ έξη ανένταχτους και ένα λούμπεν δε φτιάχνεις.
    Αντε γεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Α Χιωτη, το πρόβλημα σου λέγεται σταλινοειδες ακροδεξιό ανανεωτικο συνδρομο. Προσεχε μην σε μηνυσει ο επιζων Παττακος για παραποιηση συμβολου.
    Εκθετεις την ηδη εκτεθειμενη ανανεωτικη πτερυγα.
    Καλο θα ηταν να αποσυρεις την αθλια φωτο.

    Παναγιωταρακης Λουκιανος. Σου φτανει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Α Χιώτης
    "Για να μη συνεχίζουμε τις μαλακιες και όποια απόφαση αν διαβάσουμε.. ΣΥΡΙΖΑ με δύο μέλη του ΣΥΝ δύο της ΚΟΕ έξη ανένταχτους και ένα λούμπεν δε φτιάχνεις."

    Και πόσοι ακριβώς χρειάζονται; Υπάρχει κάποιο ανανεώμετρο;
    Να το συμβουλευτούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνεις με την καθωςπρέπει αριστερά με την αριστερά που όταν γινότανε η εξέγερση του δεκέμβρη μάζευε ελιές,με την αριστερά που όταν κατεβαίναμε σε πορείες,έλεγε στους μαθητές να μην πηγαίνουν σε πορείες γιατί έτσι απαξιώνουν τη δημόσια εκπαίδευση,αριστερά φτίαχνεις με τραμπούκους που χτυπάν άλλους συντρόφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι είναι όλα αυτά; Ο μεγαλύτερος πολιτικά αντίπαλος είναι ο εαυτός σας ή η πολιτική των τελευταίων 35 χρόνων; Πού είναι η αριστερά που η χώρα χρειάζεται; Γιατί την αποδυναμώνετε; Υπάρχει κάποιος να σας συνεφέρει στα συγκαλά σας και στην ενότητα; Οι αντίπαλοι είναι πανευτυχείς από την κατάσταση αυτή. Πολύ εύκολος αντίπαλος είσαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι είναι όλα αυτά; Ο μεγαλύτερος πολιτικά αντίπαλος είναι ο εαυτός σας ή η πολιτική των τελευταίων 35 χρόνων; Πού είναι η αριστερά που η χώρα χρειάζεται; Γιατί την αποδυναμώνετε; Υπάρχει κάποιος να σας συνεφέρει στα συγκαλά σας και στην ενότητα; Οι αντίπαλοι είναι πανευτυχείς από την κατάσταση αυτή. Πολύ εύκολος αντίπαλος είσαστε.

    Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση. Τι να πιστέψω; Έγκριση=λογοκρισία;Γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ