ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Ο πραγματικός αρχηγός του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν μίλησε ακόμα!


Δεν υπάρχει ούτε μια μέρα που να μην δημοσιεύεται τουλάχιστον μια φωτογραφία του Α. Τσίπρα στην ΑΥΓΗ. Αυτό δεν συνέβαινε ούτε στην “Πράβδα” την εποχή του Στάλιν. Όμως ο πραγματικός ηγέτης του ΣΥΝασπισμού κρύβεται από τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν έχει ανάγκη από κομματικά οφίτσια, παρά μόνον από αυτά που εξασφαλίζουν να κάνει ήσυχα την δουλειά του. Κανείς δεν τολμά να διαταράξει την εύθραυστη ισορροπία που έχει αποκατασταθεί με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα, γιαυτό επικρατεί νεκρική σιγή. Όλοι αναμένουν τις προτάσεις του για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να τις αποδεχτούν - όποιες και αν είναι - με ανακούφιση. Ο βασικός στόχος της κοινοβουλευτικής επιβίωσης έχει επιτευχθεί, τα υπόλοιπα ζητήματα ήταν και παραμένουν δευτερεύοντα για την μεγάλη πλειοψηφία των μελών του ΣΥΝασπισμού. Γιαυτό και στην πραγματικότητα αδιαφορούν. Αποκαλυπτική αυτού του κλίματος είναι η στάση της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών του ΣΥΝασπιμού στις συνελεύσεις οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορούν να κρύψουν την αμηχανία της, αφού δεν έχει κατέβει ακόμα η “γραμμή”....

Άντε σύντροφοι, θα περιμένουμε πολύ ακόμα;

33 σχόλια :

  1. Πες μας πανμέγιστε αρθογράφε και σε μας τους αδαείς.. φώτισε μας.. μην μας αφήνεις στην πολιτική μας άγνοια.. ποιος είναι ο σατανικός ηγέτης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι ο αρχηγός βρίσκεται στο Κέντρο Μελετών και Σχεδιασμού και αύριο δεν θα πάει στο floral!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην υποτιμάμε τους εαυτούς μας.
    Δεν είναι κανείς ούτε μεγάλος ούτε μικρός αρχηγός. Εμείς τα ορίζουμε, κατά το δοκούν και απέχει λογικής ενταγμένης στην αριστερή ιδεολογία.
    Οι προσωποποιημένες αντιπαραθέσεις, μας βλάπτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προεκλογικα διαφοροι Συριζαιοι με προεξαρχουσα την ΚΟΕ καναν τα παντα για να υπονομευσουν τον εκλογικο αγωνα .
    Μετα τιε εκλογες "ποιουν την νησσα" σε σχεση με το εκλογικο αποτελεσμα και κυριως για τις επιδοσεις των υποψηφιων τους.
    Τωρα εγκαλουν το ΣΥΝ και τα μελη του για αμηχανια λογω ελλειψης γραμμης.

    Το πολιτικο θαρρος απαιτει ,οταν διαφωνεις με καποιους ,εντιμα διαχωριζεις τη θεση σου και ακολουθεις τη δικη σου πορεια.

    Τζαμπα φωναζετε ,αφου πια δεν μπορειτε καμια εξελιξη να επηρεασετε στο ΣΥΡΙΖΑ.
    Ο κοσμος εμπιστευτηκε το ΣΥΝ και τυπικα η σφραγιαδα του ΣΥΡΙΖΑ ανηκει πια στο ΣΥΝ.

    Αν μετανιωσατε καποιοι για τη συμβολη σας με την ψηφο στην εκλογικη επιβιωση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ απλα σας θυμιζω το γνωστο ρητο :
    "Ουδεν λαθος αναγνωριζετε μετα την απομακρυνση απο το ταμειο".

    Καληνυχτα συντροφοι και καλη διαβουλευση στου ΓΚΙΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αν και διαφωνώ με τη φασιστικής λογικής προταση για διάλυση των συνιστωσών, την οποία προάγει το ιστολόγιο, θεωρώ πως αυτό που είπε για τη στάση των μέλων του ΣΥΝ στις συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι σωστή, γιατί είναι αληθινή. Μακάρια αδιάφοροι για το μέλλον του Συριζα, χωρίς καποια ενδεικτική πρόταση, και ανακουφισμένοι όσο καποιος που βγήκε από την τουαλέτα για να βγάλει ό,τι κράταγε επί πολλή ώρα..
    Σιγά ρε παιδιά, η ζωή συνεχίστηκε και μετά τις 4 Οκτώβρη...
    ΥΓ. Το παράδειγμα με Πράβντα-Στάλιν ατυχές, γιατί -απλούστατα- δεν είναι επαληθεύσιμο, εκτός κι αν υπάρχουν πουθενά όλα τα φύλλα της Πράβντα. Καλύτερο παράδειγμα θα ήταν ο Καραμανλής στις δεξιές εφημερίδες, αλλά και κάθε αρχηγός της "φιλελεύθερης παράταξης"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η χθεσινή ΑΥΓΗ έχει 3 φωτογραφίες του Α. Τσίπρα. Στο ...εξώφυλλοσελίδα 1, στην σελίδα 7 και άλλη μια που είναι μαζί με τους άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην βουλη σε επόμενη σελίδα.

    Αφιερωμένο σε αυτούς που είναι ενάντια στην προσωπολατρία και τα αρχηγικά κόμματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και ο Στάλιν σαν τον Τσίπρα ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα. Ένας κεντρίστας ήτανε που επιβίωσε προσπαθώντας να κρατήσει ισορροπίες. Και ακριβώς επειδή ήταν πολύ δύσκολο να έχει αυτό τον ρόλο, είδαμε που κατέληξε. Εδώ προς το παρόν, μόνο τον Αλαβάνο έφαγε στην εσωκομματική πάλη. Τώρα - ως κεντρίστας - προσπαθεί να φάει μερικούς ακραίους δεξιούς (όπως Κυρκικούς Χατζησωκράτη,Μαργαρίτη) και μερικούς ακραίους αριστερούς (όπως η ΚΟΕ). Αν τους διώξει όλους αυτούς και καταφέρει να έχει μια γραμμή Κωνσταντόπουλου - Δραγασάκη και να επιβιώνει κοινοβουλευτικά, θα είναι ευχαριστημένος.

    Ευχαριστημένοι θα είναι και διάφοροι μαϊντανοί και γλάστρες που πλαισιώνουν ως χρήσιμα παράσιτα αυτό το πολιτικό μόρφωμα αφού δημιουργούν ένα αριστερό άλλοθι σε περιόδους που το κίνημα είναι στα πάνω του. Τώρα μάλιστα που βρέθηκε και τρόπος να έχει και υλικό αντίκρυσμα αυτή η συναλλαγή (χρηματοδότηση από τον κρατικό κορβανά), τα πράγματα είναι πιο εύκολα για τον ΣΥΝ. Του στοιχίζει κάτι, αλλά έχει ήσυχο το κεφάλι του! Σκέφτεστε τι πρόβλημα θα είχε αν διάφοροι εισοδιστές όπως το ΞΕΚΙΝΗΜΑ, θέλανε να γίνουν μέλη του ΣΥΝασπισμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η σημερινή ΑΥΓΗ έχει μόνον δύο φωτογραφίες του Α. Τσίπρα! Μία στην πρώτη σελίδα (αυτή μετράει για διπλη;) και άλλη μια στην σελίδα 3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφου φτασατε μεχρι εκει (να μετρατε φωτογαφιες στην Αυγη) ειστε ολοκληρωτικα τελειωμενοι. Καλλιτερα να τα παρατησετε και να πατε να γινετε κουλουρτζηδες. Παρτε και τον Ρουντι μαζι να σας φτιαχνει το κεφι. Αν και εχει χασει τελευταια την ευστροφια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν ξέρω τι κάνουν άλλοι, αλλά εγώ μετράω και τα λεφτά με τα οποία εξαγοράζει διάφορες συνιστώσες ο ΣΥΝ. Και είμαι δυσαρεστημένος γιατί είναι λίγο φτηνιάριδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Την Παπαρίζου να βάλουμε για αρχηγό! Θα είμαστε και φεμινιστές και θα πουλάμε καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα κάνει και ωραία εξώφυλλα στην ΑΥΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. επειδή κάτι γράφτηκε για την ΚΟΕ (ονομαστικά) και "άλλες συνιστώσες"(μυστήριο ποιες):
    1)Η ΚΟΕ μίλησε δημόσια, και όχι μέσω ψιθύρων και φιλικών ΜΜΕ, για τις διαφωνίες της τόσο για τα προεκλογικά συνθήματα, όσο και για το οργανωτικό σχήμα, αλλά και την εκπροσώπηση στα ΜΜΕ.
    2)Η ΚΟΕ δεν υπέδειξε άλλο ψηφοδέλτιο στα μέλη της και τους φίλους της.
    3)Η ΚΟΕ συμμετείχε ενεργά όσο και ο μέσος Συριζαίος στον προεκλογικό αγώνα: με κομμένα τα φτερά, ομολογουμένως,με μισή καρδιά, αλλά συμμετείχε. Οποιος συμμετείχε στην προεκλογική εκστρατεία, είδε και ξέρει.
    4)Η ΚΟΕ σε κάθε της προεκλογικό λόγο δεν εξήλθε του πολιτικού πλαισίου του ΣΥΡΙΖΑ για να πει τα δικά της.
    5)Η ΚΟΕ δεν επιτέθηκε δημοσίως με ανακοίνωσή της μεσούσης της προεκλογικής περιόδου σε άλλη συνιστώσα.
    6)Το ίδιο συνέβη και με τις "άλλες" στοχοποιούμενες (κοίτα πού φτάσαμε:και πάλι, επιμένουν με υπονοούμενα και ψιθύρους!) συνιστώσες.

    Αγαπητοί φίλοι και σύμμαχοι, η "γραμμή" έχει γίνει αντιληπτή. Άλλοι, όμως, ΣΥΝτροφοι, την "περνάνε" στις μάζες πιο εκλεπτυσμένα: αντί να κατονομάζουν "την ΚΟΕ και άλλες συνιστώσες", στις τοπικές συνελεύσεις δίνουν...συγχαρητήρια για τη στάση άλλων, πιο φίλιων $ΥΝιστωσών, τις οποίες και κατονομάζουν.
    Βελτιωθείτε, λίγο,ντε!Μην είστε τόσο ξύλινοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φιλε ,
    1)η ΚΟΕ πράγματι μίλησε δημόσια κατηγορόντας τον ΣΥΡΙΖΑ, μεσούσης της προεκλογικής εκστρατίας, δηλαδή βούτυρο στο ψωμί όσων ήθελαν τον καταποντησμό του ΣΥΡΙΖΑ
    2)Πράγματι η ΚΟΕ δεν υπέδειξε άλλο ψηφοδέλτιο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στήριξε αυτό του ΣΥΡΙΖΑ
    3)Οσοί συμμετείχαν στην προεκλογική εκστρατεία ξέρουν ότι η ΚΟΕ δεν συμμετείχε
    4)Η ΚΟΕ λέει παντα τα (σταλινικά)δικά της! Τον λοιπό σύριζα τον έχει γραμμένο
    5)Η ΚΟΕ επιτέθηκε μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας στην βασική συνιστώσα του ΣΥΝ
    6) το να προτρέπει η ΚΟΕ τους άλλους να μην είναι ξυλινοι, σημαίνει ότι τουλάχιστον έχει αίσθηση χιούμορ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ανένταχτος του ΣΥΡΙΖΑ21 Οκτωβρίου 2009 στις 11:00 μ.μ.

    Ο προηγούμενος "ανώνυμος" ταυτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με τον ΣΥΝ, ίσως γιατί και οι δύο έχουν την λέξη "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ". Επίσης μπερδεύει τον ΣΥΡΙΖΑ με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ... Η ΚΟΕ τουλάχιστον δεν εξαγοράστηκε, όπως αρκετοί άλλοι από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και δεν κάνει τεμενάδες στην Κουμουνδούρου:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. φίλε σύμμαχε,
    μού απάντησες στα 6 σημεία, όμως, σε κανένα δεν ήσουν συγκεκριμένος.Έτσι αν τα αφήσεις, θα παραμείνουν απλώς και μόνο συκοφαντίες. Σε παρακαλώ λοιπόν, απάντησέ μου:
    1)πότε, μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας, η ΚΟΕ κατηγόρησε το Συριζα; Ημερομηνία παρακαλώ και λινκ να κρίνουμε όλοι και από μόνοι μας.
    2)Πώς δεν στήριξε το ψηφοδέλτιο του Συριζα; Με ποιους τρόπους; Τι ΔΕΝ έκανε;
    3)Εσύ σε ποια περιοχή συμμετείχες και είδες ότι η ΚΟΕ συμμετείχε στις 2-3 προηγούμενες προεκλογικές περιοδους αλλά απείχε ολοκληρωτικά το Σεπτέμβρη; Εγώ είπα ότι συμμετείχε με μισή καρδιά, έστω, μα συμμετείχε.
    4) ποια είναι τα "σταλινικά δικά της"; Συγκεκριμένα πράγματα πες. Να κάνουμε πολιτικό διάλογο. Όχι με βάση τα τι άκουσα και τι μου είπαν (ανεπίσημα) στην ΠΚ.
    Και ποιος είναι ο "λοιπός συριζα", κατ' εσέ;πώς τον ορίζεις, σε παρακαλώ; για να μπορέσω να απαντήσω.
    5) πότε επιτέθηκε μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας "στη βασική συνιστώσα του ΣΥΝ"(ούτε ένα κόμμα δεν εδέησες να βάλεις).
    6) Σε τι συνίσταται το "ξυλινον" της ΚΟΕ; Στο ότι χρησιμοποιεί τη λέξη ιμπεριαλισμός; ή στο ότι δεν ξεπέφτει σε μακιγιέζ ιμπεριαλιστικών οργανισμών και στηρίζει αγωνιζόμενους λαούς; Ποιες λέξεις σε ενοχλούν; Μίλησε συγκεκριμένα, σε παρακαλώ.
    Εγώ τον βλέπω πολύ σύγχρονο το λόγο της. Και πολύ κατανοητό στον απλό κόσμο, ακριβώς γιατί είναι "προσγειωμένος" και συγκεκριμένος.

    ΥΓ. Παρατηρώ επίσης, ότι ξέχασες να απαντήσεις για τις "άλλες συνιστώσες". Όρισέ τες, σε παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. φιλέ (το σύμμαχε ή σύντροφε το αποφεύγω συνειδητά)
    1) Η ΚΟΕ έβγαλε ανακοίνωση στις 28/08/2009, δημοσιευεται και σε αυτό το blog, με την οποία επιτίθεται κατά του ΣΥΝ και αποχωρεί από την επιτροπή πολιτικού σχεδιασμού
    2) Αναρωτιέσαι πως δεν στήριξε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ? Απλά δεν έκανε απολύτως τίποτα για να το στηρίξει. Δεν κατέβασε στις εκλογές ούτε τα βασικά στελέχη της (Ρινάλντι, Χατζηλάμπρου στην Αχαία κτλ)
    3) Δεν συμμετείχε ούτε με μισή καρδία στην προεκλογική, ίσως συνειδητοποίησε οτι μάλλον βρίσκεται σε λάθος χώρο, ή ίσως γιατι το μόνο που την ενδιαφέρει από την υμμετοχή της είναι η κρατική επιδότηση.
    4) Ποια είναι τα "σταλινικά δικά της"? μπορείς να τα βρείς στο καταστατικό και τις ιδεολογικές αναφορές της. Δεν έχει καμία σχέση με τους υπόλοιπους στον Συριζα.
    Τώρα ποιοι είναι οι υπόλοιποι? βασικά ο ΣΥΝ, το απέδειξαν και οι εκλογές.
    5)πράγματι λείπει το κόμμα!
    6) Σε τι συνίσταται το "ξυλινον" της ΚΟΕ;Απαντάς μόνος σου!
    Οσο για το τι με ενοχλεί? Με ενοχλεί η ολοκληρωτική αποψή της για τον σοσιαλισμό. Δεν σου φτάνει?
    ΥΓ Πράγματι δεν απαντώ για τις "άλλες συνιστώσες". Συνειδητά το έπραξα! Μου είναι αδιάφορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εσεις της ΚΟΕ θαρρειτε οτι ειστε το κεντρο της γης.

    Πειτε μας ποσους ψηφους πηραν οι υποψηφιοι σας ;
    (Πχ η Ελενη Σωτηριου που κανατε και συμφωνια να βγει στο Ευρωκοινοβουλιο ,για την ακριβεια ΑΠΑΙΤΗΣΑΤΕ )

    Σε ποσους νομους κατεβασατε υποψηφιους ;

    Γιατι καθεστε στο ΣΥΡΙΖΑ τωρα ;

    ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. εχει καταντήσει γελοίο το όλο πράγμα με το ποια συνιστώσα η τάση ηγεμόνευσε στο ΣΥΡΙΖΑ. Συντροφοι που επιτειθεστε στην ΚΟΕ αφήστε κατα μέρος τα ζητήματα περί καταστατικού και θέσεων αν ειναι σταλινικές ή οχι. Τουλάχιστον ορίστε τι είναι σταλινικό και σκεφτείτε μήπως η υπονομευση για το εγχειρηματα έχει έρθει προ πολλού απο τα ίδια μερικά στελέχη του ΣΥΝ( και τονίζω το στελέχη και το μερικά) που λόγω της προσωπικής υπερπροβολής τους στα ΜΜΕ συκοφαντησαν, διαστρεβλωσαν συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του και υποψηφίους του και πάντα στο όνομα της ανανεωσης της αριστεράς και της δημοκρατίας. Το ζήτημα συντροφοι ειναι ποιος έφερε τους περισσοτερους ψηφους; Να επιχειρήσω να το βάλω απλά. Όσους ψηφους καταφέραμε να πάρουμε απο εργατικές περιοχές( και δεν ήταν πολλοί και αυτό πρπει να σας προβληματίσει) τους πήραμε απο τη συνεχή αν και μικρή παρουσία και αγώνα συνδικαλιστών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ είτε είναι ΚΟΕ είτε ΣΥΝ είτε αλλη συνιστώσα. Τους ψήφους απο το γενικό σώμα των ψηφοφόρων τους πήραμε βάσει της παρουσίας μας στα ΜΜΕ άρα λογικό είναι όσοι υπερπροβάλλονταν στα ΜΜΕ να φέραν και ψήφους. Το θέμα δεν είναι ποιος την έχει μακρύτερη και ποιος κινητοποίησε πιο πολλύ τα μέλη του προεκλογικά. Γιατι εκεί η ΚΟΕ και η κάθε μικρή όργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εχει και πραγματική εικονα σε αριθμούς.Συντροφοι του ΣΥΝ με τα 17.000 μέλη εσείς έχετε να δωσετε μια εικόνα ή θα ψιθυριζουμε όλοι μεταξύ μας ότι αυτός δεν έτρεξε η έτρεξε. Βοηθαέι πουθενά εκτός απο το κομματικό μπετονάρισμά του καθενός μας;Το ΄ζητημα είναι 1ον αν αναγνωρίζουμε όλοι ότι η ιστορική και πολιτική συγκυρία απαιτεί μια συσπειρωμένη αριστερα όχι σε ιδεολογικη συμφωνία αλλα σε πολιτική συμφωνία- ώστε να ενδυναμωθεί το μέτωπο ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό.2ον ότι σε συνθήκες κρίσης πρέπει να απευθυνθεί η αριστερά σε αυτό το λαό της κρίσης ώς το ουσιαστικα κοινωνικό στρώμα που περπεί να εκφράσει.3ον πρέπει να βρεθούν αυτες οι τακτικές, οι τρόποι δουλειάς( κινηματικής, κοινοβουλευτικής, συνδικαλιστικής)που θα εξυπηρετήσουν αυτό το στόχο. Λίγο ενδιαφέρει τον κόσμο της κρίσης αν ο σταλινικός ή επαναστάτης στο συριζα βγαζει καντίλες η δε μιλιέται με το ανανεωτικό ή ρεφορμιστη και αντίστροφα. Εδω τον καίει ο κώλος του. Γιαυτο κομμένη η πλάκα. Όποιος-α θελει να αποδείξει ότι τον ενδιαφέρει η υπόθεση του λαού και της αριστεράς θα κριθεί για τον αν κινηθεί σε πράξεις και λόγια προς την οργάνωση και ανακούφιση του λαού της κρίσης.Και στο αν θα επιλεξει να ενισχύσει ένα ΣΥΡΙΖΑ διαρκώς ανοικτό σε όλες τις αριστερές δυνάμεις, συλλογικά διοικούμενο, ενιαια εκφραζόμενο σε αυτα που συνφωνούνται και με μια δομη που διαρκώς θα δέχεται όλο τον πρωην αποστρατευμένο κόσμο της αριστεράς και όλο αυτόν τον κόσμο που θα αποδεσμευτεί απο τα κόμματα του νεοφιλελευθερισμου και θα θέλει ενωτικα να αγωνιστεί και να συναποφασίσει. Η άλλη οδός που αυτή είναι η ουσιαστική υπονόμευση του εγχειρήματος είναι διατηρηση και ενισχυση ηγεμονικών αντιλήψεων απο τις συνιστώσες με με μεγαλύτερη ευθύνη την ηγεσία του ΣΥΝ, τον προσανατολισμό της εκλογικής επιβίωσης μέσω διατήρησης ισορροπιών τόσο εσωτερικά με στελέχη -παράγοντες και κυρίως εξωτερικά και εκδοτικά και ενημερωτικά συγκροτήματα. Η θα σπάσουμε αυγά σύντροφοι η θα είμαστε μέρος ενός πολιτικου συστήματος που ευθύνεται για ότι ζούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σύντροφε (και όχι μόνο σύμμαχε: αν κάτι καλό μού έκανε ο Σύριζα είναι να μη βλέπω τους διπλανούς μου ως εχθρούς μου)
    1) Η ανακοίνωση αφορούσε την επιτροπή ΜΜΕ (Το «Πολιτικού Σχεδιασμού» με κάνει να γελώ μελαγχολικά). Και έγινε ακριβώς επειδή δεν λειτουργούσε, μετά την συνειδητή υπονόμευση κάποιων. Και δημοσιεύτηκε, ακριβώς με τη λογική ότι την προηγούμενη φορά, το να κρύβονται τα προβλήματα κάτω απ’ το χαλάκι, δεν βοήθησε σε τίποτα, πράγμα για το οποίο η ΚΟΕ έκανε δημοσίως αυτοκριτική (στη Συνδιάσκεψη του Ιούλη: εγώ πήγα..).
    2) Το ότι δεν κατέβασε βασικά στελέχη της (όχι «ΤΑ»: μην παραποιούμε την αλήθεια) έγινε βάσει συγκεκριμένου δημοσιευμένου πολιτικού σκεπτικού, χωρίς διασπορά φημών. Κατέβασε όμως πολλά περισσότερα γνωστά ονόματα πχ Καραμάνος ή Σωτηρίου. Στο περίπτερο της γειτονιάς μου κατέβαιναν μέλη της, ξαναλέω, σίγουρα όχι συνεχώς και σίγουρα όχι με γραμμή (σαμποτάζ): άλλος κατέβαινε πιο συχνά, άλλος αραιότερα. Εν αντιθέσει με μέλη (όχι «ΤΑ μέλη») άλλων πτερύγων, που ούτε αυτή τη φορά εδέησαν να βοηθήσουν:φαίνεται τους μαθαίνει ο κόσμος από την TV και δεν χρειάζεται το περίπτερο. Στην εφημερίδα της, που παίρνω από το 2007, είχε και μετά τη δήλωση συμμετοχής με μισή καρδιά, μέλη του ΣΥΝ να μιλάνε. Αλλά ξέχασα: αυτοί είναι, για σένα,5οφαλαγγίτες. Και μετά μας φταίει ο Στάλιν..
    3)Κρατική Επιδότηση: Α) αν αυτή δίνεται αναλόγως των σταυρών, τότε η ΚΟΕ, αν την ενδιέφεραν τόσο (ή «μόνο», που λες) τα χρήματα, θα κατέβαζε σε όλες τις περιφέρειες. Θα έκανε μόκο για τις πολιτικές διαφωνίες. Όμως δεν το έκανε. Β) η πρόταση της ΚΟΕ είναι να μη δίνεται ευρώ στις συνιστώσες κι όλα τα λεφτά να πηγαίνουν στο Συριζα, ώστε να γίνεται δουλειά (για αφίσες, περίπτερα κλπ).
    4)Δηλώσεις (μετανοίας) για καταστατικά ή ιδεολογικές αναφορές, θυμίζουν εποχές του αλήστου μνήμης μοναρχοφασισμού. Επίσης, η ΚΟΕ είναι μάλλον η μόνη συνιστώσα που έχει κλείσει σχεδόν το ιδεολογικό μέτωπο με άλλες αριστερές συνιστώσες, για το καλό του κοινού μας σκοπού, τη νίκη επί του νεοφιλελευθερισμού. Έχεις δει να γράφει στην "Α!" εναντίον του Τρότσκι ή του Πουλαντζά; Αντιθέτως, έχει βάλει άρθρα Ελληνιάδη, Πατρικίου και Βήχου με αιχμές εναντίον του Στάλιν ή του (αόριστου) σταλινισμού. Εν αντιθέσει με άλλες οργανώσεις, που ξημεροβραδιάζονται βρίζοντας τις ιδεολογικές αναφορές της ΚΟΕ και της ΚΕΔΑ. Τέλος, η ΚΟΕ έχει αλλάξει και την τακτική της ακόμα και για την ΕΕ, ώστε να βρεθεί μαζί σας κοινός παρονομαστής.
    5) Αν έτσι μιλάς για τις «άλλες συνιστώσες», δεν διανοούμαι τι θα λες για τους ανένταχτους. Και πόσο αφ’ υψηλού βλέπεις και τον απλό (αμαθή) κόσμο.. Ομως,οι διασπαστές της Αριστεράς, δεν πα’ να δηλώνουν «αντισταλινικοί», συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο με το ΚΚΕ. Αντισταλινικός δεν σημαίνει αυτομάτως και δημοκράτης.
    6)Αν υπάρχουν «ολοκληρωτικές απόψεις» για το σοσιαλισμό, τότε αυτή η κατηγοριοποίηση που κάνεις, σε βάζει στην ίδια όχθη με το Πασόκ. Και είναι κρίμα και για σένα.
    ΥΓ Και για να απαντήσω στον ακόλουθο σύντροφο: δεν είναι η ΚΟΕ κέντρο της Γης, αλλά εγώ βλέπω πως άλλοι της την πέφτουν με άρθρα, προεκλογικές ανακοινώσεις και στις συνελεύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φίλε 3:52 κάνεις λάθος.
    Το ζήτημα του τι σοσιαλισμό πρεσβεύουμε δεν είναι δευτερεύον. Είναι πρωταρχικό.
    Κάθε απόπειρα αμφισβήτησης του υπάρχοντος κοινωνικοπολιτικού μοντέλου, προυποθέτει την ύπαρξη (τουλάχιστον στο επίπεδο των ιδεών) ενός εναλλακτικού μοντέλου κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής οργάνωσης της κοινωνίας. Και εδώ βρίσκεται το πρόβλημα με οργνώσεις όπως η ΚΟΕ. Γιατί οι απόψεις της για τον σοσιαλισμό, δηλαδή η δικατατορία του προλεταριάτου και το μονοκομματικό καθεστώς,θολώνουν την οποιαδήποτε προσπάθεια για την συγκροτηση μιας πραγματικά δημοκρατικής και αντιαυταρχικής σοσιαλιστικής ιδεολογιάς.
    Αν κάποιοι πιστεύουν ότι αυτά είναι δευτερεύοντα και ότι ο πολύς κόσμος που δεν ενδιαφέρεται για τις πολιτικές ελευθερίες και την δημοκρατία, κάνετετε λάθος. Εγώ πάντως προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι να αγωνιστώ για την δημιουργία ενώς αυταρχικού σοσιαλιστικού καθεστώς, ακόμα και αν μου εξασφαλίζει ένα πιάτο φαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ρε συντροφε εσυ νομιζεις οτι παμε να χτισουμε το σοσιαλισμο! ελεος! εδω δεν μπορεί η αριστερά να εμπνευσει τον κόσμο να αγωνιστεί εστω να μπλοκαρει 2-3 πράγματα! Και μετα λεμε ότι το ΚΚΕ έχει λόγο και τακτικη που αναφέρεται στη δευτέρα παρουσία! Εγω σου λέω έλα να συνεργαστούμε πολιτικά εναντια στο νεοφιλελευθερισμό, να αρχίσει να ανθαρεύει ο κόσμος, να κινητοποιείται να αλλαξουν οι συσχετισμοί ώστε να γινει και παλι επικαιρο το ζήτημα της άλλης κοινωνικής οργάνωσης και τότε βλεπουμε. Που ξέρεις ίσως με την κινητοποίση, πολιτικοποίηση του κόσμου οι ιδέες μας είτε ειναι για ένα σοσιαλισμό με ελευθερία και δημοκρατία είτε για δικτατορία το υπρολεταριάτου να βρουν απήχηση σε περισσότερο κόσμο απο τους λιγοστούε συντρόφους μας....Ας σοβαρευτούμε επιτέλους.Δεν κρίνεται η αναπτυξη η όχι του σοσιαλισμού ενώ μας παίρνουν τα σώβρακα.Ας προσγειωθούμε. Αν η Αριστερά δεν παράγει πολιτική πρακτική μεσας τις μάζες με σκοπό να λύνει προβλήματα του λαού και να τον οργανώνει δεν έχει λόγο υπαρξης. Και σε αυτό αν θελουμε να ειναι όντως πραγματικό και όχι εικονικο, μιντιακο, ψηφοσυλλεκτικό μπορούν να συνεισφέρουν όλα τα ρευματα της αριστεράς αρκεί να ξεπεράσουμε ιδεολογικά χαζοκωλλύματα( όχι να καταπιουμε τις διαφορές) να αλλαξουμε τρόπο παρέμβασης και δουλειάς να γινουμε πιο πραγματικοί..Λλλα πολλες φορες δικαιολογουμε την αμαθεια μας να δουλευουμε πολιτικα και κοντα στον κόσμο γιατι δεν καταλαβαινουν την ιδεολογια μας. Ενημερωτικά η Αριστερά πρεπει να καταλαβει τον κοσμο και να δειξει δρόμους όχι το αντίστροφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμε 6.05
    Η προσφώνηση (σύντροφε σύμμαχε κτλ) δεν είναι τύπος ευγένειας είναι ουσία και μάλιστα πολιτική.
    1. Ναι η ανακοίνωση αφορούσε την επιτροπή ΜΜΕ και έκανε επίθεση κατά του ΣΥΝ τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας. Όποιος τη διαβάσει καταλαβαίνει! Τώρα αν λειτούργησε η επιτροπή ή όχι, για εμένα το απάντησε η κάλπη!

    2.Να στο πω ξεκάθαρα, η ΚΟΕ "συμμετείχε με μισή καρδιά" γιατί ήλπιζε σε κακό εκλογικό αποτέλεσμα, χωρίς όμως να θέλει να το χρεωθεί. Και ήλπιζε σε κακό αποτέλεσμα προκειμένου να διασπαστεί ο ΣΥΝ και να ελέγξει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Αν τυχόν το αποτέλεσμα, ήταν καλό (οπερ και συνέβη) με την στάση της κατορθώνει να μην περιθωριοποιηθεί.

    3. Αν η ΚΟΕ δεν θέλει την κρατική επιδότηση ας το δηλώσει, χωρίς όμως όρους και προϋποθέσεις. Πάντως κατά την άποψη μου, στο σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχει μόνο για αυτό το λόγο, αφού το ενδεχόμενο διάσπασης του ΣΥΝ απομακρύνθηκε.

    4. Κανείς δεν ζητά δηλώσεις μετανοίας. Απλά διαπιστώνω το ιδεολογικό χάσμα. Το οποίο ούτε πρέπει ούτε μπορεί να γεφυρωθεί. Συμβιβασμοί σε ζητήματα ελευθερίας και πολιτικών δικαιωμάτων δεν γίνονται!
    Όσο για την νίκη κατά του νεοφιλελευθερισμού, μου είναι αδιάφορη (και ίσως και επικίνδυνη) αν πρόκειται από τον νεοφιλελευθερισμό μεταβούμε σε σοσιαλιστική δικτατορία.
    Όσο για το τι διαβάζεις στην «Αριστερά», εντάξει ότι διαβάζει κανείς καλό είναι! το θέμα είναι ποσό βοηθούν την πολιτική σκέψη (όχι την δική σου προσωπικά, αλλά της οργάνωσης σου). Διότι δημοσίευση άρθρων, απλά ως εκτέλεση καθήκοντος πλουραλισμού μικρή αξία έχει

    5. Σημασία δεν έχει πως μιλώ εγώ για τις συνιστώσες, αλλά πως μίλησε για αυτές για μια ακόμα φορά ο λαός. Δες την κοινοβουλευτική ομάδα.
    Όσο για τους διασπαστές της αριστεράς, θα σου πω το εξής. Δεν υπάρχει ενιαία αριστερά όπως και δεν υπάρχει ενιαίο αστικό πολιτικό κόμμα. Ούτε πρέπει να υπάρξει! Με τμήματα τις αριστεράς (όπως η ΚΟΕ), μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος. Για εμένα η ενότητα της αριστεράς είναι ιδεολόγημα και μάλιστα επικίνδυνο και θα πρέπει ο συν να απαλλαγεί από αυτό σύντομα.

    6. Όσο για το σε ποια όχθη είναι ο καθένας, εγώ δεν νιώθω να είμαι στην ίδια με το ΠΑΣΟΚ. Εσύ πρόσεχε μήπως είσαι στην ίδια με τον πολ ποτ, το τανκς στην τιεν αν μεν, και το καθεστώς της κορέας. Και να είσαι βέβαιος ότι η όχθη που διάλεξες είναι πολύ χειρότερη ακόμα και από το Πασοκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πάντως εγώ διάβασα στην ιστοσελίδα του σημερινού Βήματος, στο ρεπορτάζ για τα του ΣΥΝ,ότι στη συζήτηση του Π.Γ. απορρίφθηκαν προτάσεις του Φλαμπουράρη για το μέλλον , εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ. Δε λέει ποιές, αλλά υπήρχαν διαφωνίες. Επίσης ότι ο Τσίπρας δεν κατέβασε προτάσεις στο Π.Γ., ότι θα τις κατεβάσει στην ΚΠΕ. Θέλω να πώ ότι μπορεί και να μην υπάρχει και ομοφωνία στο ΣΥΝ για το θέμα και μπορεί, μπορεί λέω, του Τσίπρα να είναι πιο κοντά στις δικές σας για την εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι συσχετισμοί στο ΣΥΝ έχουν αλλάξει, το Ρεύμα έχει διασπαστεί πιστεύω. Εσείς τα ξέρετε καλύτερα σίγουρα. Καμμιά ενημέρωση ( από διαδρόμους, πληροφορίες εσωτερικές) δεν θα έβλαπτε .
    Συντροφικά
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 1)Μιλάς για Στάλιν, Πολ Ποτ ή Κιμ Ιλ Σουνγκ. Όμως, όλα αυτά τα ονόματα είναι στάχτη στα μάτια, όταν κάνεις δίκη προθέσεων: Η ΚΟΕ, λες, «ήλπιζε…χωρίς όμως να θέλει…δημοσιεύει αντισταλινικά άρθρα απλά ως εκτέλεση καθήκοντος πλουραλισμού».
    2)Το θέμα με την κρατική επιδότηση δεν αφορά μόνο την ΚΟΕ. Αφορά όλη την αριστερά. Το θέμα της ηθικής και της διαφάνειας αφορά όλους. Αν δεν το καταλαβαίνεις, τότε λίγη επαφή έχεις με τον απλό κόσμο.
    3) Και ακριβώς το ότι έχεις λίγη επαφή με τον ΑΠΛΟ κόσμο (όχι με τον κόσμο γενικά), φαίνεται στο ότι δεν κάνεις πολιτική ΜΕ τον κόσμο, αλλά ΓΙΑ τον κόσμο, ως άλλος φιλάνθρωπος, και ΧΩΡΙΣ τον κόσμο. Γι’ αυτό δεν θες μέλη, γι’ αυτό περιορίζεις τη δράση σου σε «προγραμματική αντιπολίτευση» (που δεν χρειάζεται λαό στο δρόμο). Και ακριβώς επειδή δεν θες να παράγεις και αγωνιστές (κάθε ομάδα ανθρώπων λειτουργεί ως σχολειό, γι’ αυτό λέω "παράγεις"), γι’ αυτό και θέτεις εμπόδια ιδεολογικά (όπως το ΚΚΕ, με το οποίο λες οτι διαφέρεις) για την κοινή δράση. Όμως, αφού δεν θες να παράγεις ενεργούς πολίτες, για ποιο σοσιαλισμό μιλάς; Μήπως επειδή τα «πολιτικά δικαιώματα» που επικαλείσαι, εξαντλούνται μόνο στις εκλογές; Ευχαριστώ, έχουμε και τώρα τέτοια πολιτικά δικαιώματα. Σοσιαλισμός με κόσμο στον καναπέ, χειροκροτητή (της προγραμματικής αντιπολίτευσης), και τηλεθεατή (των αξιόλογων εμφανίσεων στα ντιμπέιτ) δεν θα’ρθει ποτέ. Κυρίως, δεν μπορεί να τον φέρει ποτέ ο λαός (και όχι η πεφωτισμένη προγραμματική κοινοβουλευτική αντιπολίτευση, που δεν διαφέρει από το κάθε απαράτ που εσύ καταδικάζεις στα λόγια).
    4) για τη συμπεριφορά σου έναντι των συνιστωσών: σημασία δεν έχει να είσαι 1ος στο χωριό (ΣΥΡΙΖΑ), αλλά 1ος στην πόλη. Η αριστερά δεν (φτάνει να) είναι μόνο ένα κόμμα του 4,6%. Είναι (ας μιλήσω με γνωστούς σου όρους) του 50% που απείχε το 1946, του 24,4% του 1958 κλπ κλπ.
    5) Τα τανκς στην Τιεν Αν Μεν τα έβγαλε ο Τενγκ Χσιάο Πινγκ, με τον οποίο συναντιόσουν εσύ το 1986. Το «καθεστώς της Κορέας» (τα Άπαντα του ηγέτη της οποίας εσύ εξέδωσες) συμμετείχε στο (προσφιλές σου) Κίνημα των Αδεσμεύτων και θεωρεί το μαρξισμό ξεπερασμένο (από το 1995 κιόλας). Τέλος, να σε παραπέμψω στην Αυγή της 22/9/1982, για να θυμηθείς την ανακοίνωση «για τη συνάντηση του προέδρου Τσαουσέσκου με την αντιπροσωπία του ΚΚΕ Εσωτερικού που εκδόθηκε ύστερα από κοινή συμφωνία των δύο πλευρών και που μεταδόθηκε από τη ρουμανική ραδιοφωνία και τηλεόραση». Τον προπάτορα της ΚΟΕ, τον Πολύδωρο Δανιηλίδη (και άλλους αγωνιστές), το φιλικό σε εσένα καθεστώς Τσαουσέσκου, τον είχε εξορία, αν θυμάσαι.

    Αν έχεις πρόβλημα με το παρελθόν σου, δεκτό, αλλά μην το αποδίδεις σε εμένα. Γιατί αριστερά και υποκρισία δεν συμβιβάζονται.

    Συντροφικά (επιμένω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ρε ανώνυμε 9.59
    Εγώ σου λέω ότι δεν έχει καμία αξία να συνεργαζόμαστε, με ομάδες και άτομα που πρεσβεύουν ολοκληρωτικές ιδέες. Η μάχη κατά του νεοφιλελευθερισμού είχει νόημα, μόνο όταν ο στόχος είναι να διευρύνουμε τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων, όχι να τα καταργήσουμε με δικτατορίες. Αν είναι έτσι τότε να συνεργαστούμε και με τον καρατζαφέρη και αυτός αντινεοφιλελευθερος είναι....
    Χωρίς κρυστάλινες ιδέες για το τι πρεσβεύουμε, ποτέ δεν θα μας εμπιστεφτεί ο κόσμος.
    Και στο κάτω κάτω προσωπικά αν είχα να επιλέξω ανάμεσα στην αστική δημοκρατία και την δικτατορία του προλεταριάτου, εγώ (όπως και πολλοί άλλοι) προτιμώ ξεκάθαρα την πρώτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φίλε (επιμένω)
    Απλά πράγματα και ξεκάθαρα. Δεν επιθυμώ η δημοκρατική αριστερά να έχει την οποιαδήποτε σχέση και επαφή με ολοκληρωτικές ομάδες όπως η ΚΟΕ. Ούτε σε επίπεδο κόμματος, ούτε σε επίπεδο συνδικάτου, ούτε πουθενά και ποτέ.
    Αποτελούμε δύο τελείως διαφορετικές παρατάξεις, με τελείως διαφορετικούς προσανατολισμούς και στοχεύσεις. Σε εμάς αρέσουν η δημοκρατία, οι εκλογές, ο κοινοβουλευτισμός, η Ευρωπαϊκή Ένωση κτλ. Σε εσάς δε αρέσουν! δεκτό αλλά επιτέλους αδειάστε μας την γωνιά! Δεν χωράμε όλοι μαζί.

    όσο για την Ρουμανία, εγώ προτιμώ τους επαναστάτες του 89 που έφεραν την δημοκρατία και όχι τον Τσαουσέσκου, εσύ? Επίσης προτιμώ τους φοιτητές της τιενανμεν και όχι τα τανκς, εσύ? και ελπίζω επίσης να καταρρεύσουν όλες οι "κομμουνιστικές" δικτατορίες, εσύ?
    Όσο γα τις εξορίες που αναφέρεις, ακριβώς επειδή δεν θέλουμε να βρεθούμε σε τέτοιες, θα αγωνιστούμε, υπερασπιζόμενοι το σύνταγμα, έτσι ώστε ο "σοσιαλισμός" που ονειρεύεστε να μην πραγματωθεί ποτέ!
    Το πρόβλημά σου είναι το παρόν και το μέλλον σας, όχι το παρελθόν! Γιατί Αριστερά και Δικτατορία δεν συμβιβάζονται! Την υποκρισία άστη για τους ηθικολόγους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Συγγνώμην , απευθυνόμενος στους δύο προηγούμενους ανώνυμους, έχει νόημα ο διάλογος που κάνετε; Παράλληλοι μονόλογοι είναι! Οταν συζητάς για να << ταπώσεις >> τον άλλον , όταν πιστεύεις ότι έχει δίκιο απόλυτο κι ο άλλος απόλυτο άδικο , συζήτηση δεν γίνεται. Κουλτούρα διαλόγου ανώνυμοι σύντροφοι , πολύ φοβάμαι ότι δεν έχουμε!
    Δ.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Για το "φίλο" που δε γουστάρει ολοκληρωτιμούς (αλλά πολύ "σταλινικά" αποδίδει χαρακτηρισμούς σε οργανώσεις, που μόνο στη φαντασία του υπάρχουν) και καλεί κάποιους να "τους αδειάσουν τη γωνιά" : πολύ αργά το θυμήθηκες ότι δεν ταιριάζουν τα χνώτα "σας" (ποιών άραγε?) με την αριστερά των αγώνων και των κινημάτων.
    Αν κάποιοι πρέπει ν' αδειάζουν τη γωνιά από το ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοί που διαφωνούν με τις διακηρύξεις και το πρόγραμμά του, και μάλλον σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται κι αυτός.
    Κατά τα λοιπά, μπορεί να εκθέσει τις δημοκρατικές απόψεις του σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ανοιχτή συνέλευση τοπικού ή κλαδικού ΣΥΡΙΖΑ, για να δούμε και την πραγματική αποδοχή τους από πραγματικούς υποστηριχτές του ΣΥΡΙΖΑ.
    Εγώ θα χαρώ πολύ να συζητήσω μαζί του ΔΗΜΟΣΙΩΣ και ΕΠΩΝΥΜΩΣ.

    Και για του λόγου το αληθές :
    Δ.Π. (από Χαλάνδρι, όπου έχουμε συνέλευση την Πέμπτη 29-10-09, ώρα 7.30 μμ. στο Παλιό Δημαρχείο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το καταστατικό του ΣΥΝ αναφέρει ξεκάθαρα στο προοιμιο του : Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ είναι δημιούργημα και έκφραση των δυνάμεων που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό της Αριστεράς, των δυνάμεων που εμπνέονται από τα ιδανικά και τις αξίες του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της πολιτικής οικολογίας και θεωρούν οικουμενική και αδιαπραγμάτευτη την αξία της δημοκρατίας" Ζητώ λοιπόν την εφαρμογη του! Για αυτό και απαιτώ να σταματήσουν άμεσα οι συνεργασίες με μη δημοκρατικές ομάδες.

    Πράγματι οι δημόσιες και επώνυμες συζητήσεις είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσες. Δεν μπορώ όμως να αποδεχτώ την πρόσκληση για τη συνέλευση του Χαλανδρίου. Δυστυχώς δεν είμαι κάτοικος χαλανδρίου και δεν πιστεύω ότι στις τοπικές συνελέυσεις κάθε περιοχής, θα πρέπει να συμμετέχει ο πάσα ένας, όπως δυστυχώς συμβάινει σε διάφορες συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν (και ψηφίζουν) διάφοροι, χωρίς κανένας να γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί, που κατοικούν, ακόμα και σε ποιο χώρο ανήκουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ρε παιδιά της ανανεωτικής δεν φτάνει που μας πρήζατε χρόνια με τον Τσαουσέσκου, τον Κιμ Ιλ Σουγκ και τον Τενγκ, τώρα κατηγορείται τους άλλους ότι ήταν υποστηρικτές τους;
    Ήμαρτον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μισή ώρα τώρα μαζοχίζομαι διαβάζοντας την βαθύτατα πολιτικοϊδεολογική κονταρομαχία των παραπάνω ανώνυμων. Κάνοντας την αυτοκριτική μου δηλώνω πως δεν θα (μου) ξανασυμβεί.
    Μια παρατήρηση έχω να κάνω μόνο. Ποιά αυτοκριτική μπορεί ή πρέπει να κάνουν κατά τη γνώμη σας όλες οι εκδοχές της αριστεράς; Είτε προσβλέπαν στον Λένιν ή τον Τρότσκι ή τον Στάλιν ή τον Μάο ή τον Τσαουσέσκου ή τον Κιμ Ιλ Σεν ή τον Τίτο ή τον Μπερλίνγουερ ή τον Μαρσαί ή τον Καρίγιο ή τον Κάστρο ή.... Δεν ισοπεδώνω καθόλου με αυτά την προσπάθεια της προοδευτικής ανθρωπότητας να οικοδομήσει μια άλλη κοινωνία. Όμως αυτή η προσπάθεια έδειξε τα όριά της. Για να καταχτηθεί μια στοιχειώδης αξιοπιστία της όποιας αριστεράς στο επίπεδο της κοινωνίας, χρειάζεται κατά τη γνώμη μου να δει ειλικρινά και χωρίς σκοπιμότητες το παρελθόν αυτό και να βγάλει τα όποια συμπεράσματα για την παραπέρα πορεία της, στην προσέγγιση του οράματός της.
    κουρασμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο γκεμπελισμός κάποιων μαοικών έχει ξεπεράσει κάθε όριο! κατηγορούν το ΚΚΕ εσωτερικού, για σχέσεις με κράτη του ανατολικού μπλογκ και την κίνα, ποιοί? οι εικονολάτρες του μεγάλου τιμονιέρη και οιθαυμαστές της αιματοβαμμένης "πολιτιστικής" επανάστασης!!
    Αν είναι έτσι θα πρέπεινα κατηγορηθεί όλως ο δυτικός κόσμοις ως υποστηρικτες των σοσιαλιστικών δικτατοριών. Ακόμα και ο Παπανδρέου κα ο καραμανλής είχαν επαφές με ηγεσίες των κρατών αυτών, αυτό σημαίνει ότι συμφωνούσαν και μαζί τους?
    Η ουσία είναι μία. Κάποιοι επιμένουν να υμνούν τις σοσιαλιστικές δικτατορίες και τις πολιτιστικές επαναστάσεις, ακόμα και σήμερα και θα τις θεωρούν μάλιστα πρότυπο για το μέλλον.
    Αυτού του είδους ο "σοσιαλσιμός" είναι κυριολεκτικά για πέταμα και όσοι τον υποστηρίζουν πρέπει να φύγουν από το συριζα αμέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ