ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Στα Εξάρχεια άρχισαν να φαίνονται τα όρια της ..."αριστερής προγραμματικής αντιπολίτευσης"...


Τα όρια της γραμμής της «αριστερής προγραμματικής αντιπολίτευσης» στο ΠΑΣΟΚ άρχισαν αναδεικνύονται πριν καλά – καλά ξεκινήσει να εφαρμόζεται. Ένα 38 λεπτο στην ΝΕΤ με τον Α. Τσίπρα αρκεί για να καταδείξει αυτά τα όρια. Ευτυχώς που εμφανίστηκε και ο σ. Ελληνιάδης, τόσο με το video που τράβηξε όσο και με την παρουσία του. Ήταν ιδιαίτερα αφοπλιστικός απέναντι στους δημοσιογράφους για το ζήτημα του «άβατου» των εξαρχείων. Έδωσε ένα άλλο φρέσκο αέρα απέναντι στην βαρετή παρέμβαση του Α. Τσίπρα που θύμισε τον ΣΥΝασπισμό την εποχή του Ν. Κωνσταντόπουλου, ο οποίος απέφυγε να τοποθετηθεί για τον Δεκέμβρη χαρακτηρίζοντάς τον επανειλημμένα ως «οριακή και ειδική κατάσταση». Και όταν ξεκινάς από ένα σημείο που ακόμα και ο κ. Μ. Χρυσοχοϊδης συμφωνεί, όπως είναι αυτοί οι χαρακτηρισμοί για τον Δεκέμβρη, είναι δύσκολο μετά να προσπαθείς να διαχωριστείς και να καταγγείλεις τις πολιτικές του πρακτικές. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν έχει ζητήσει δημόσια συγνώμη και αλλάζει τον αρχηγό της αστυνομίας.


Νίκη του κινήματος αυτή η αλλαγή του αρχηγού της αστυνομίας ή εκμετάλλευση ενός περιστατικού από τον Μ. Χρυσοχοϊδη για να επιβάλει τις δικές του αλλαγές στην αστυνομία; Το μέλλον θα το δείξει. Όμως ο Μ. Χρυσοχοϊδης δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Ξέρει να παίρνει πρωτοβουλίες και να χειρίζεται τα ζητήματα καταστολής με όρους συναίνεσης πολύ καλύτερα από πολλούς άλλους που βρέθηκαν στην θέση του. Το έδειξε εξάλλου με την κατάργηση του νόμου για τις …κουκούλες!

6 σχόλια :

  1. Διαρκως καθυβρίζετε την περίοδο του Ν. Κωνσταντόπουλου, ξεχνόντας όμως ότι την πρόδο αυτη ο ΣΥΝ πήρε τα μεγαλύτερα ποσοστά την ιστορία του και ακόμα ότι τότε δημιουργήθηκε η συνδιαλιστική παράταξη και η νεολαία του κόμματος, ακόμα ο χώρος διαλόγου και μετά ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Προφανώς βέβαι υπήρχαν και λάθη και αδυναμίες και του κόμματος και του ίδιου του Κωνσταντόπουλου προσωπικά. Οπως άλλωστε αντίστοιχα προβλήματα και αδυναμίες υπάρχουν και μετά την αριστερή στροφή του 2004, που έδειξε τα όρια της.
    Τόσο όμως η περίοδος Κωνσταντόπουλου όσο και η μετέπειτα περίοδος της αριστερής στροφής απότελούν συστατικά στοιχεία της φυσιογνωμίας της ΣΥΝ τα οποία όχι απλά δεν είναι εξοβελιστέα, αλλά θα πρέπει να διαφυλαχθούν έτσι ώστε με συνθετικές πολιτικές και συγκλίσεις να διαμορφώσουν μια ενιαία φυσιογνωμία του κόμματος.

    Οσο για το δεκέμβρη, επειδή ο κόσμος δεν τεέιώνει στα εξάρχεια, ούτε στις γκρούπες της εξωκοινοβουλευτικής, αν κάνετε τον κόπο να βγείτε πιο έξω και να ρωτήσετε τον απλό κόσμο, τότε θα καταλάβετε. Τις εξεγέρσεις τις κάνουν οι λαοί όχι οι βάνδαλοι των εξαρχείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προγραμματική αντιπολίτευση σημαίνει αντιπολίτευση από θέσεις αρχής, αντιπολίτευση με βάση τις ιδέες και τις θέσεις της αριστεράς. Δεν καταλαβαίνω γιατί σας ενοχλεί αυτό?
    Προγραμματική αντιπολίτευση σημαίνει ότι η αριστερά δεν κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση ούτε πολιτεύεται με γραφικές κορώνες και τσιτάτα όπως το ΚΚΕ.
    Όταν διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική θα το κάνει από θέση αρχής τόσο την βουλή όσο και στους δρόμους. Όταν πάλι συμφωνεί με κάποιο μέτρο θα το λέει με παρρησία χωρίς λαϊκισμούς.
    Αυτό πρέπει να κάνει ο συριζα και ελπίζω ο τσίπρας να το εννοεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω πω πόσο σοφτ είναι αυτός ο Τσίπρας;!

    Αντί να τους πετάξει στα μούτρα τα βίντεο που υπάρχουν παντού στο ιντερνετ με την αστυνομία να βαράει κόσμο μπροστά στο μνημείο του Γρηγορόπουλου κάθεται και συζητάει για το "άβατο".

    Ξύπνα Αλέξη! Το Δεκέμβρη όλα τα κόμματα ήταν στην ουρά του κόσμου που έβραζε. Έτσι όπως πάμε στον επόμενο θα είμαστε στα γραφεία και θα κάνουμε συσκέψεις μπας και καταλάβουμε τι έγινε.

    Υ.Γ. όντως ο σ. Ελληνιάδης το σώζει και μπράβο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο κόσμος που έβραζε ήταν 10 με 15 χιλιάδες. Τόσοι συμμτείχαν στις διαδηλώσεις. Οι υπόλοιποι κάθονταν σπίτια τους! Αυτοί μας ενδιαφέρουν καθόλου ή όχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαρτάται τι εννοείς ανώνυμε. Εγώ νόμιζα ότι την αριστερά την ενδιαφέρει να βγούν και "υπόλοιποι" έξω, όχι για να πάνε οι 10-15 χιλιάδες στα σπίτια τους.

    Πάντως συμφωνώ με την ανάρτηση, είχα τα ίδια συναισθήματα όταν παρακολούθησα την εκπομπή.
    Δέσποινα Σπανούδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ