ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Ες αύριον τα σπουδαία...

"Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, η χώρα εισέρχεται και τυπικά σε προεκλογική περίοδο. Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, ενωμένες θα δώσουν τη μάχη για την καλύτερη εκπροσώπηση της χώρας στη Βουλή. Σήμερα δημοσιεύονται τα τελευταία κείμενα διαλόγου για τα προβλήματα της αριστεράς"

Με αυτό το λυτό κείμενο ανέστειλε την λειτουργία του το «Ιστολόγιο Διαλόγου για ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ» μόλις προκηρύχθηκαν οι εκλογές. Όμως οι εκλογές τέλειωσαν και πέρασαν αρκετές μέρες από τότε. Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση και ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής της 3ης πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως η λειτουργία του ιστολογίου Διαλόγου δεν επανήλθε. Στο μεταξύ συγκροτήθηκε το «Κέντρο Μελετών και Σχεδιασμού». Γιαυτό δεν χρειάζεται πλέον να συζητάμε. Θα σκέφτεται και θα εισηγείται και θα αποφασίζει πριν από μας για  μας. Εμείς θα έχουμε μόνον …εκτελεστικά καθήκοντα.




Επανήλθε όμως ο Λ. Κύρκος, ο οποίος ζητάει «να στηρίξουμε την κυβέρνηση του 44%». Η επανεμφάνιση του Λεωνίδα όμως δεν δημιουργεί ρωγμές στον ΣΥΝασπισμό όπως θα ανέμεναν κάποιοι. Συμβαίνει μάλιστα το αντίθετο. Σήμερα ο Λεωνίδας δεν εκφράζει παρά ένα μόνον περιθωριακό τμήμα της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝασπισμού. Όλοι γελάνε με τις δηλώσεις του, και πρώτα απ’ όλα τα βασικά στελέχη της ανανεωτικής πτέρυγας, που προφανώς δεν σκοπεύουν να ακολουθήσουν τις συμβουλές του. Στην πραγματικότητα με τις δηλώσεις βοηθά να αναδειχθούν οι νέες ισορροπίες στην Κουμουνδούρου, οι οποίες μετά την απομάκρυνση του Α. Αλαβάνου, επανήλθαν στην περίοδο Ν. Κωνσταντόπουλου. Δεν υπάρχουν πολιτικές διαφορές, ούτε σε ζητήματα γραμμής ούτε  σε ζητήματα στρατηγικών επιλογών ανάμεσα στον πρώην υπουργό δικαιοσύνης  Φ. Κουβέλη  και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη. Στην πραγματικότητα ποτέ δεν υπήρξαν πολιτικές διαφορές, παρά τις οξύνσεις και τους ανταγωνισμούς που εκδηλώθηκαν για την νομή της εσωκομματικής εξουσίας...


Ο Α. Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση μας να έρθει στην ανοικτή συνέλευση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε το Σάββατο στο κτίριο Γκίνη. Την Τετάρτη το απόγευμα όμως θα πάει δύο τετράγωνα παραπάνω, στο Floral (Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων) στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Χριστόφορου Κάσδαγλη «Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ Ο ΛΥΚΟΣ». Θα τον συνοδεύει ένας άλλος Χριστόφορος, ο Παπαδόπουλος που είναι μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι φίλοι στην ανάγκη φαίνονται. Ο Χ. Κάσδαγλης καλοκαιριάτικα, εκεί που λιαζόταν στην παραλία, παράτησε την θερινή ραστώνη και αναγκάστηκε να στηρίζει με την πένα του τον Α. Τσίπρα στο ζήτημα εκλογής του νέου γραμματέα του ΣΥΝασπισμού. Περισσότερες πληροφορίες σε ένα δημοσίευμά μας εκείνης της εποχής: Η δημοκρατία, το τσιγάρο και ο ..καφές! 

1 σχόλιο :


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ