ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Οι λόγοι παραίτησης της ΚΟΕ από την Επιτροπή Πολιτικού Σχεδιασμού και ΜΜΕ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο που εξηγεί τους λόγους παραίτησης της ΚΟΕ από την Επιτροπή Πολιτικού Σχεδιασμού και ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ:



28 Σεπτέμβρη 2009
Βρισκόμαστε στο μέσο μιας προεκλογικής καμπάνιας, ιδιαίτερα κρίσιμης για την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αντί να λύνονται μια σειρά από προβλήματα που πληγώνουν συστηματικά τον ΣΥΡΙΖΑ, στα μάτια των μελών του και της κοινωνίας, απεναντίας τα βλέπουμε να μεγεθύνονται.

Ένα από αυτά είναι της πλουραλιστικής εκπροσώπησης στα ΜΜΕ. Ένα πρόβλημα που ενάμιση χρόνο τώρα παραπέμπεται στις καλένδες. Ένα πρόβλημα που η οργάνωση και η λειτουργία του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ θα το είχε λύσει. Ένα πρόβλημα που παραμένει παρά τις αποφάσεις που έχουν παρθεί στην 1η και στην 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, στην Πανελλαδική Σύσκεψη του Ιουλίου αλλά και τις πρόσφατες αποφάσεις της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για προεκλογική καμπάνια με συλλογική ηγεσία που θα διασφαλιζόταν και από την πλουραλιστική εκπροσώπηση στα ΜΜΕ. Στο ίδιο κλίμα όλων των παραπάνω αποφάσεων ήταν και η συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Πολιτικού Σχεδιασμού και ΜΜΕ όπου όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνει παρέμβαση ώστε να υπάρξει πλουραλιστική εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ, με στόχο –έστω και λίγες μέρες πριν τις εκλογές- να μην μονοπωλήσουν την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεόραση οι… συνήθεις ύποπτοι.

Τα αποτελέσματα, όμως, όσων παρεμβάσεων έγιναν (ή «έγιναν»), για μια ακόμα φορά είναι πενιχρά έως ανύπαρκτα. Οι περισσότερες κεντρικές πολιτικές εκπομπές συνεχίζουν να κλείνουν με απευθείας επαφή τα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΝ τα οποία –με τις εξαιρέσεις να μετρούνται κυριολεκτικά στα δάχτυλα του ενός χεριού- δεν συμβουλεύονται το εκλογικό γραφείο τύπου πριν απαντήσουν, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ούτε καν ενημερώνουν για το πού και πότε θα εμφανιστούν.

Έτσι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι τραγική, χειρότερη από αυτή που επικρατούσε στην προεκλογική καμπάνια του 2007. Οι τηλεοπτικές ζώνες υψηλής τηλεθέασης μονοπωλούνται από τους γνωστούς τηλεαστέρες του ΣΥΝ ενώ οι υπόλοιπες συνιστώσες και οι ανένταχτοι εκπροσωπούνται «πλουραλιστικά» στα κανάλια και στις εκπομπές χαμηλής τηλεθέασης πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Κατά την γνώμη μας πρόκειται για ένα πρόβλημα το όποιο θα μπορούσε να λυθεί από την πρώτη στιγμή και όχι να λέγεται σε όλους τους τόνους ότι ελάχιστα μπορούν να γίνουν. Δεν γίνεται η Αριστερά να θέλει να αλλάξει την κοινωνία και να μην μπορεί να διευθετήσει ένα τέτοιου είδους ζήτημα. Και την ευθύνη για αυτήν την κατάσταση την έχει ο ΣΥΝ. Γιατί πιστεύει ότι η προσπάθεια λύσης του προβλήματος θα θίξει τους εσωτερικούς του συμβιβασμούς, έτσι όπως αυτοί έχουν διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες. Και επίσης γιατί η επικοινωνιακή διαχείριση και αυτού του προεκλογικού αγώνα ποντάρει πολλά στην ευνοϊκή μεταχείριση από τα ΜΜΕ και δεν θέλει να αντιπαρατεθεί στο ελάχιστο μαζί τους.

Το αποτέλεσμα αποδεικνύει για ακόμα μια φόρα πως εντός του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δυο κατηγορίες συνιστωσών και μελών. Ο ΣΥΝ, σε ρόλο ηγεμόνα και «πάρτα-όλα» και οι υπόλοιπες συνιστώσες και οι ανένταχτοι σε ρόλους κομπάρσων και support group.

Είναι απαράδεκτο ένα χώρος, σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να προάγει την δημοκρατία και τον πλουραλισμό να ανέχεται τέτοιου είδους στρεβλώσεις. Είναι απαράδεκτο δεδηλωμένοι εχθροί του ΣΥΡΙΖΑ (βλ. Ανανεωτική Πτέρυγα) να τον εκπροσωπούν στα ΜΜΕ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλον και μετά να μας κάνουν και μαθήματα δημοκρατίας. Την είδαμε την δημοκρατία τους στην πράξη. Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν δυο κατηγορίες συνιστωσών και μελών μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ και να θεωρείται περίπου φυσιολογικό αυτό.

Εμείς από την μεριάς μας, ως εκπρόσωποι της ΚΟΕ, δεν μπορούμε να είμαστε άλλο συμμέτοχοι σε αυτήν την νοσηρή διαδικασία και για αυτό σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για την απαράδεκτη και χειρότερη από το 2007 κατάσταση και επιμένοντας στο σεβασμό των αποφάσεων των διαδικασιών του ΣΥΡΙΖΑ, παραιτούμαστε από την Επιτροπή Πολιτικού Σχεδιασμού και ΜΜΕ.

Μιχάλης Σιάχος
Νίκος Ταυρής
Εκπρόσωποι της ΚΟΕ στην Επιτροπή Πολιτικού Σχεδιασμού και ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ

22 σχόλια :

  1. Να που η ΚΟΕ ανακάλυψε την δημοκράτια!!!
    καλως τα παιδιά και ας άργησαν!
    Είναι βέβαια λίγο προκλητικό να κατηγορείτε τον Συν ότι δεν είναι και πολύ δημκρατικός για τα γούστα σας!!!
    Αλλα εν πάσει περτπτώσει εμείς, παρά τον φανατισμό νεωφώτιστου (ως προς την δημοκρατία) που σας διακρίνει, θα σας καλοσωρίσουμε στο χώρο της Δημοκρατικής Αριστεράς.

    Αν μάλιστα, πετάξτε στα σκουπίδια τον Μαο και τον Ζαχαριάδη, τότε να είστε σίγουροι ότι θα τα βρείτε με τον Συν και ως προς την εκπροσώπηση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλά όλα τα συνθήματα, οι χαρακτηρισμοί και τα τσιτάτα σύντροφε. Όμως έτσι δε λύνονται τα προβλήματα που θέτει η ΚΟΕ και δεν περιμέναμε την ανακοίνωσή της για να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει καμία συλλογική λειτουργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι της παρούσης, νομίζω.
    Η επίκληση του δικαίου, σε όποιο μέγεθος και αν το προσδιορίσετε, μάλλον θα χαθεί αυτή τη χρονική στιγμή.
    Για τον οποιοδήποτε, μιλάω και για την όποια θεματολογία.
    Οι συζητήσεις που αφορούν στις εσωτερικές διαδικασίες δεν ακούγονται, όταν τα γεγονότα που απασχολούν την κοινωνία, είναι άλλα.
    Οι εκλογές απασχολούν και άλλα είναι τα διακυβεύματα, τα πρωθύστερα αυτή τη στιγμή.

    Για τη δημικρατία, εννοώ και ουδέποτε πίστεψα ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
    Για να μην παρεξηγηθώ..

    Δεν καταπατούμαι τα πάντα στο όνομα των εκλογών, ούτε παραβλέπονται λάθη.

    Αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους μας, αυτή τη στιγμή;
    Ποιός είναι ευχαριστημένος με όσα προηγήθηκαν;
    Κανείς μας και από διαφορετική σκοπιά ο καθένας μας, έχει μπουχτίσει..από φαγωμάρες.
    Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α, ναι, νεοφώτιστη η ΚΟΕ. Ακόμα να... εκδημοκρατιστεί, όπως ο ΣΥΝ, που άλλα αποφασίζονται κι άλλα κάνει! Αλλά βέβαια, φταίει ο Μάο και ο Ζαχαριάδης - τι περιμένεις από παλαιοκομμουνιστές; Αν ήταν κάνας Τσαουσέσκου (ξέρετε τώρα, ο "φωτεινός ήλιος των Βαλκανίων" κλπ) μάλιστα!
    Για τον ταραμά όμως, σύντροφε του ΣΥΝ, κουβέντα, ε? Προφανώς θα εξακολουθήσουμε να τον τρώμε στη μάπα τον μπαγιάτικο ταραμά, παρέα με τους γνωστούς τηλεαστέρες του ΣΥΝ. Και μετά θα μας κάνετε και μια πανελλαδική σύσκεψη (ή όχι?), όπου πάλι θα αποφασίσουμε, και πάλι θα μείνουμε με τον άξονα στο χέρι...
    Οι υπόλοιπες συνιστώσες, τι κάθονται εκεί πέρα και δίνουν άλλοθι στην... ανανεωτική δημοκρατία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο καλό φίλοι της ΚΟΕ στο καλό.
    Ενα ειναι σίγουρο οτι δεν θα κλάψουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολύ χολή και ελάχιστη πολιτική για ορισμένους από δω μέσα
    επειδή η εκλογική επιτυχία της αριστεράς σε Γερμανία και Πορτογαλία θα γίνει καραμέλα και από το ΣΥΝ τις επόμενες μέρες καλό είναι να υπενθυμίσουμε κάποια πράγματα:
    1. η lienke διαθέτει δύο αρχηγούς που προέρχονται από τα δύο σημαντικά ρεύματα του σχηματισμού. Επίσης όπως και ο Τσίπρας είπε στο debate είχε βασικό προεκλογικό της στίγμα το "οι εκατομμυριούχοι στο ταμείο". Φυσικά ο ΣΥΝ σε αυτές τις εκλογές έχει σύνθημα "Τραβάτε μας από το σχοινί για να μπούμε στη βουλή - το γιατί είναι έκπληξη (μήπως για να προκαλέσουμε προγραμματικές μετατοπίσεις στο συντηρητικό πολιτικό σύστημα;)"
    2. Στην Πορτογαλία η Αριστερά έχει παραπλήσια ομοιότητα και σχετικά με το στίγμα αλλά και σχετικά με τη συγκρότηση

    Τώρα με βάση τα λεγόμενα στην ανακοίνωση της ΚΟΕ, αλλά και τα όσα έχουμε αντιληφθεί τα ελληνικά - λέγε με ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - δεδομένα απέχουν παρασάγγας(σίγουρα και τα εγχειρήματα του εξωτερικού θα έχουν τα προβλήματα τους).


    Τώρα τα πέρι Μάο και Ζαχαριάδη δεν χρίζουν του παραμικρού σχολιασμού. Τα φουσκωμένα ποσοστά του ΔΟΛ βοηθούν τέτοιους αστείους αριστερισμούς.

    Ίδωμεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάλα κάνει η ΚΟΕ.
    Τα νώτα της ασφαλίζει. Η υπόθεση βρωμάει πια τόσο πολύ που είναι καλό να κρατάς αποστάσεις.
    Όχι ότι διακρίνω καμία έκρηξη αρχών βεβαίως βεβαίως.
    Ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα και τις μετεκλογικές εξελίξεις, η ΚΟΕ θα μπορεί τουλάχιστον να πλάσει μια "αφήγηση" αντιστάσεων και να αναπροσανατολίσει την τακτική της.
    Για όποιον ικανοποιείται με (τόσο) λίγα, η είδηση είναι ευχάριστη.
    Για όποιον είναι ψυλιασμένος, η είδηση είναι απλώς αναμενόμενη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σιγα μη σου κανει τη χαρη η ΚΟΕ, και οποιαδηποτε αλλη δυναμη η ατομο που θελει το πραγμα να παει διαφορετικα, να φυγει. Αλλα κοντρα σε ολα τα χαζα και απολιτικα σχολια που πανε και να φτιαξουν τεχνητο κλιμα και να αποπροσανατολισουν το ζητουμενο ειναι να απαντηθούν τα ερωτηματα που βαζει η δηλωση της ΚΟΕ. Και όντως θα περιμενα να πραξουν το ιδιο και οι αλλες συνιστωσες μήπως και σωσουν και λιγο την υποληψη τους μετα απο την μπανανοφλουδα που πατησανε με τη συλλογικη δηθεν εκπροσωπηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην αφίσα της ΚΟΕ, το σηματάκι του ΣΥΡΙΖΑ (κάτω δεξιά για όσους δεν έχουν δυνατή όραση)καταλαμβάνει το 5% της επιφάνειας της αφίσας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η φίρμα μπαίνει πάντα στην ούγια! Έτσι είναι εδώ και με την αφίσα της ΚΟΕ. Δικαίωμα κάθε συνιστώσας να βγάζει και τις δικές της αφίσες. Από ποιές καταστατικές αρχές προκύπτει ότι αυτό είναι απαράδεκτο; Καταπίνουμε την κάμηλο και διυλίζουμε τον κώνωπα!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατί ασχολείστε με την ΚΟΕ; Δεν λέει τίποτε καινούριο και μοιάζει με το ποντίκι που εγκαταλείπει το πλοίο που βουλιάζει. Φαίνεται ότι οι στόχοι που βάζει ο Τσίπρας (βλ. το "3% και τη δική σας ψήφο") ετοιμάζουν για την επόμενη μέρα ένα τεχνητό πανηγύρι για το 3,5%.
    Δεν βλέπουμε την απογοήτευση, την αποστρατεία, τις ολιγομελέστατες συγκεντρώσεις μας σε όλη τη Β' Αθήνας, την πίκρα του κόσμου μας;
    Χ.Κ. Μενίδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν καταλαβαίνω γιατι εκνευρίζεστε σύντροφοι της ΚΟΕ.
    Εσεις πιστεύετε και θέλετε να εφαρμόσετε την δικτατορία του προλεταριάτου, έτσι δεν είναι ή αλλάξατε άποψη?
    Διατηρείτε την πλέον σκληροπυρηνική και αδιαφανη σταλινική οργάνωση της χώρας. Κανείς εκτός ΚΟΕ, δεν γνωρίζει για παράδειγμα τα μέλη της Κεντρικής σας Επιτροπής, είναι μυστικά!, επείκειται η επανάσταση γαρ!!! Εσεις όμως θέλετε να έχετε λόγο στα εσωτερικά άλλων κομμάτων.

    Και για την ταμπακιέρα, επειδή βλέπετε ότι δεν σας φτάνουν τα κουκιά να βγάλετε βουλευτή, κάνετε φασαρία από τώρα! Είτε όμως σας αρέσει είτε όχι, η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του Συριζα προέρχεται από τον Συνασπισμό και για αυτό θα βγάλει και τους περισσότερους βουλευτές (αν όχι όλους). Ο κόσμος δεν ψηφίζει ούτε ΚΟΕ ούτε τίποτα άλλο, ψηφίζει ΣΥΝ.
    Αν δεν σας αρέσει ο ρόλος του support group, να φύγετε, να πάτε αλλού!
    ΥΓ την δήθεν σχέση της ανανεωτική αριστεράς και του τσαουσέσκου, την "ανακάλυψε" η Χουντα και την υπερασπίζονται με πάθος οι σύγχρονοι θαυμαστές της στο Συριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μήπως η χούντα ανακάλυψε και την σχέση της ανανεωτικής αριστεράς με το καθεστώς της βορείου Κορέας; Για τα απαντα του μεγάλου ηγέτη της δεν έχεις ακούσει τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απορία ψάλτου βηξ...
    (για τα θέματα που βάζει το κείμενο της ΚΟΕ)
    Το υφάκι δε του πρώτου ανώνυμου, δεν ξέρω από που το ψώνισε, δεν έχει καμιά σχέση με την αριστερά (ανανεωτική,δημοκρατική, κομμουνιστική,σταλινική, μαοϊκή, τροτσιστική ή όπως αλλοιως θέλει να την ονομάσει κανείς..).

    Όσο για τον "ανώνυμο" των 4:34 να του πω ότι έχω πάρει τα σχετικά μαντήλια για την στιγμή που κάποιοι θα την κανουν από τον ΣΥΡΙΖΑ

    ανενταχτος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "..Αν δεν σας αρέσει ο ρόλος του support group, να φύγετε, να πάτε αλλού!.."

    Τι λες ρε φιλαράκι !!!!
    Και γιατί να μην φύγουν πρώτα αυτοί που δημόσια έχουν εκφραστεί ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ ?
    ή περιμένουν να βγουν βουλευτές και μετά να την κάνουν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για πες μας εσύ που ειδικευσε σε αυτά τα καθεστώτα και σου αρέσουν τι έχεις ακούσει?
    Επίσης απορώ που ξέχασες ότι η ανανεωτική αριστερά, επερνε χρήματα από τον ανδρεάδη και κάτι άλλους επιχειρηματίες.
    Α και κάτι όπλα επίσης βρεθηκαν.

    Αμα είσαι χουντικός, να τα λες όλα όχι μονο για τον Τσαουσέσκου. Και αν δεν τα ξέρεις όλα, ρωτά τον Κοροβέση, αυτός ξέρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οταν οι φίλοι σας του ΚΚΚ σφάζανε τους φοιτητές στην Τιενανμεν και εσείς συμπαραστεκόσαστε στο καθεστώς, εμείς διαδηλώναμε υπέρ της δημοκράτιας και της ελευθερίας,όπως και παλαιότερα όταν τα τα τανκς εισέβαλαν στην Πράγα.
    Αυτή είναι η διαφορά Συν και Κοε. Και επιτέλους φίλοι της ΚΟΕ θα πρέπει να διαλέξετε ή με τα Τανκς ή με τους Διαδηλωτές, ή με την δικτατορία ή με την δημοκράτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. " Είναι απαράδεκτο δεδηλωμένοι εχθροί του ΣΥΡΙΖΑ (βλ. Ανανεωτική Πτέρυγα) να τον εκπροσωπούν στα ΜΜΕ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλον και μετά να μας κάνουν και μαθήματα δημοκρατίας"

    "Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συμμαχικός πολιτικός σχηματισμός" και η συμφωνία ήταν συγκεκριμένη.
    Αν "ντε γιούρα" και "ντε φάκτο" επιχειρήθηκε μονομερώς η ανατροπή της, τότε θεωρείται εχθρική στάση η υπεράσπιση της;
    Με ποιές δημοκρατικές διαδικασίες και ποιό όργανο αποφάσισε την αλλαγή του ρόλου και την σχέση ΣΥΝ / ΣΥΡΙΖΑ;

    Ιδιόμορφες απόψεις περί δημοκρατίας, διατυπώνονται ή κάνω λάθος;

    Δεν επιτρέπονται τέτοιοι χαρακτηρισμοί. Έχω εκφράσει κατ'επανάληψη τις απόψεις μου επί του θέματος και προ πολλού.
    Δεν είμαι εχθρός.
    Ούτε χθεσινός στην αριστερά. Στην αριστερά με την ευρεία της έννοια. Και καταννοώ πλήρως τις απόψεις σας, μιας και έχω περάσει από πολλά "θρανία" της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητοί σύντροφοι, η ιστορία του καθενός και καθεμιάς συνιστώσας είναι γνωστή, με εξαίρεση ίσως μίας από αυτές που δημιουργήθηκε στο δημοσκοπικό φούσκωμα του ΣΥΡΙΖΑ και πλασαρίστηκε οσμιζόμενη εκλογικές επιτυχίες. Δεν έχει λοιπόν σήμερα νόημα η αναδρομή σε Ζαχαριάδη, Μάο, ευρωκομμουνιστές, Τσαουσέσκου, Κιμ Ιλ Σουνγκ (ή Κιμ Ιλ Σεν όπως αναφερόταν το 1972 από τις ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ με έδρα την Γενεύη, σε βιβλία αφιερωμένα στα 60χρονα της γέννησής του, που κυκλοφόρησαν στη διάρκεια της χούντας στο εξωτερικό).
    Κανένας λοιπόν από όσους πριν δύο χρόνια έδωσαν μία δυναμική και μία διάθεση συμβολής σε αυτό το πείραμα, δεν ξεγελάστηκε από κανένα. Αντιθέτως αυτή ίσως ήταν για πολλούς και η γοητεία και ελπίδα του εγχειρήματος. Αναφέρομαι βέβαια στον ανένταχτο σήμερα αριστερό κόσμο. Παράλληλα όλοι καταλαβαίνουν πως πολλοί έχουν βγει στη ζητιανιά. Και πολλές φορές αισθάνεται κανείς ότι κάποιοι ζητιάνοι είναι αξιοπρεπέστεροι από αυτούς που κάποια στιγμή χύσαν χολή για αυτούς που χωρίς την συνδρομή τους (σε ψήφους) θα κάναν πάλι παρέα με την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, όπως παλιότερα. Ένας κόσμος σήμερα, στο παρά πέντε, έχει πάρει αποστάσεις και με βαριά καρδιά ίσως πάει να ψηφίσει, γιατί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Έλπίζοντας πως το εγχείρημα δεν θα εγκαταληφθεί την επαύριο των εκλογών. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα. Για αυτό καλό - και σκόπιμο θα έλεγα για τους επαρκείς και σε ένα βαθμό ανυπόληπτους πλέον υποψήφιους - να μην οξύνουν και άλλο την κατάσταση. Ας προσθέσουν ένα ειλικρινές συγνώμη αν αυτό τους εκφράζει και ας πουν πως βλέπουν την επομένη των εκλογών τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και όχι στα γραφεία.
    ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αν προλάβετε έχει Κουβέλη στη νετ και Παπαδημούλη στο άλτερ. Στο άλτερ έχει δύο πασόκους και δύο νουδού ο Χατζηνικολάου. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν είναι εκεί και ο Μαργαρίτης ή ο Χατζησωκράτης. Και επιτέλους μια ποσόστωση, η Φιλίνη που είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σύντροφοι,

    επειδή ο διάλογος έχει εκτραπεί και εκτοξεύονται ύβρεις απ' όλες τις μεριές ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ. Το κείμενο της ΚΟΕ πυροδότησε ακόμα πιο πολύ το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στον ΣΥΝ. Εμείς είμαστε οι τελευταίοι που θα κάνουμε τους πυροσβέστες σε τέτοιες φωτιές. Όμως αυτά τα ζητήματα είναι μεγάλα και δεν μπορούν να λυθούν μέσα από ηλεκτρονική αντιπαράθεση σχολίων στο blog μας. Αύριο που είναι και η κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, να βρεθούμε όλοι εκεί και να λύσουμε επιτόπου και δια ζώσης τις αντιθέσεις μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η συζητήσεις στο Blog αυτό μου θυμίζουν συζητήσεις που γινόντουσαν στο χώρο της αριστεράς πολλές δεκαετίες πριν.
    Ελλειψη πολιτισμού ,στοιχειώδους δημοκρατικής ευαισθησίας...
    Αν τέτοιου τύπου συμπεριφορές επεκταθούν, θα συζητούμε για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ που πριν θα έχουμε 'καταφέρει' να διαλύσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ