ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Να διαφυλάξουμε την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ!


Οι εκλογές που έρχονται βρίσκουν τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ απροετοίμαστο. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε, ήταν ένα θελκτικό εγχείρημα για πολλούς αριστερούς, γιατί άνοιγε ένα δρόμο ενάντια στον κατακερματισμό και την πολυδιάσπαση της αριστεράς. Επίσης, κατέγραψε στην σύντομη πορεία του ότι διαμορφώνεται ένας νέος πολιτικός χώρος με αριστερά χαρακτηριστικά που διεκδικεί την αυτονομία του απέναντι στον δικομματισμό. Αυτή ήταν η μεγάλη πολιτική κατάκτηση του ΣΥΡΙΖΑ που κινδυνεύει σήμερα να ακυρωθεί από τις εσωκομματικές αντιθέσεις, την έλλειψη πολιτικής, την ανοησία συνδυασμένη με προσωπικές στρατηγικές και άλλα παρόμοια εκφυλιστικά φαινόμενα που χαρακτηρίζουν τον χώρο του ΣΥΝασπισμού.

Όσοι στρατεύονται σήμερα στο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να διαφυλάξουν τα χαρακτηριστικά που ενέπνευσαν τους αριστερούς να τον ψηφίσουν στις προηγούμενες εκλογές και να τον στηρίξουν. Το πολιτικό πρόσωπο που διαμόρφωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία, με τον τρόπο που διαμεσολάβησε στην κεντρική πολιτική σκηνή το μαζικό κίνημα, τους αγώνες της νεολαίας ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και την πρόσφατη εξέγερση του Δεκέμβρη, δεν έχει καμία σχέση με το πρόσωπο που παρουσιάζει σήμερα η κύρια συνιστώσα του, ο ΣΥΝ: Ένα πρόσωπο που απογοητεύει και απομακρύνει τους αριστερούς, γιατί κυριαρχείται από την μάχη της καρέκλας με πρωταγωνιστή τον Α. Τσίπρα.

Το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ με μία μόνη προϋπόθεση μπορεί να προχωρήσει στις εκλογές που έρχονται: Να διαφυλαχθούν και να προβληθούν τα στοιχεία υπέρβασης που εμπεριέχει σε αντιπαράθεση με τα στοιχεία φθοράς και εκφυλισμού που παρουσιάζει ο ΣΥΝασπισμός την τελευταία περίοδο. Το πρόσωπο που θα εμφανίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική εκστρατεία όχι μόνον δεν θα πρέπει να ταυτίζεται με την εικόνα του ΣΥΝ και να είναι διακριτό απ’ αυτή, αλλά θα πρέπει και δημόσια να διαφοροποιείται από εκείνα τα στοιχεία που έχουν προκαλέσει αγανάκτηση στον κόσμο της αριστεράς.

Η Αριστερά θα πρέπει να είναι πρώτα απ’ όλα ειλικρινής απέναντι στον κόσμο της και να κάνει δημόσια της αυτοκριτική της για τα λάθη της. Και προς αυτή την κατεύθυνση σήμερα ο πιο ακατάλληλος είναι ο Α. Τσίπρας. Όλη την προηγούμενη περίοδο το μόνο που έχει «προσφέρει» είναι η προσπάθεια παραγκωνισμού του Α. Αλαβάνου για τον σφετερισμό της αρχηγίας του ΣΥΡΙΖΑ. Οποιαδήποτε προσπάθεια επιβολής του στις σημερινές συνθήκες ως αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ακυρώνει το ίδιο το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ και μας γυρίζει πίσω στον ..20ο αιώνα.

27 σχόλια :

  1. Συμφωνώ απολύτως, αλλά το ζήτημα είναι πως θα γίνει αυτό, τώρα που όλοι οι ΣΥΝασπισμένοι έχουν μανιάσει να "αποσυρθεί" ο Αλαβάνος και όλα θα πρέπει να γίνουν ΤΩΡΑ??
    Πραγματικά δεν ξέρω αν έχει νόημα να στρατευθούμε ως συνήθως και με ποιούς όρους και δεσμεύσεις -αν υποθέσουμε, με υπερβολική δόση καλής διάθεσης ότι οι του ΣΥΝ θα τις τηρήσουν (είμαι οργανωμένος σε μεγάλη και διακριτή συνιστώσα) με τον "κίνδυνο" σ' ενα μήνα να 'χουμε χάσει τελείως "τη μπάλα".
    Φοβάμαι ότι είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Αλέκος Αλαβάνος να τεθεί με απόφαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του και πρόεδρος της Κ.Ο. Οι (υπόλοιπες) συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποτρέψουν την de facto ικανοποίηση των (φεουδαρχικής νοοτροπίας) «δύο δικαιωμάτων» του ΣΥΝ.

    Αυτός είναι ο απαραίτητος όρος για να προχωρήσουμε μπροστά και ενωμένοι και να βγούμε ενισχυμένοι στις εκλογές (πράγμα που θεωρώ απολύτως εφικτό, εάν και εφόσον συμβούν τα παραπάνω).

    Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε όμως σε καμμία περίπτωση οι εκλογές να γίνουν το έναυσμα για αποφάσεις κορυφής που θα έρχονται σε αντίθεση με τις συνδιασκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ και θα υποσκάψουν το μέλλον του πιο ελπιδοφόρου εγχειρήματος της αριστεράς τα τελευταία χρόνια.

    Τελεία και παύλα (και αμαρτίαν ουκ έχω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ισως τότε να ήταν χρήσιμο ο Συριζα να κατέβει αυτόνομα στις εκλογές (χωρίς τον ΣΥΝ) και να διεκδικήσει την ψήφο του λαού με την δική του διακριτή φυσιογνωμία. ταυτόχρονα το ίδιο να πράξει και ο Συνασπισμός. Νομίζω ότι με τον τρόπο αυτό ο κόσμος (της αριστεράς και όχι μόνο) θα απαντήσει με σαφήνεια και θα λύσει στα εσωκομματικά διλήμματα και τις προστριβές μια για πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Αλέκος Αλαβάνος να τεθεί με απόφαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του και πρόεδρος της Κ.Ο. Οι (υπόλοιπες) συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποτρέψουν την de facto ικανοποίηση των (φεουδαρχικής νοοτροπίας) «δύο δικαιωμάτων» του ΣΥΝ.

    Αυτός είναι ο απαραίτητος όρος για να προχωρήσουμε μπροστά και ενωμένοι και να βγούμε ενισχυμένοι στις εκλογές (πράγμα που θεωρώ απολύτως εφικτό, εάν και εφόσον συμβούν τα παραπάνω).

    Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε όμως σε καμμία περίπτωση οι εκλογές να γίνουν το έναυσμα για αποφάσεις κορυφής που θα έρχονται σε αντίθεση με τις συνδιασκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ και θα υποσκάψουν το μέλλον του πιο ελπιδοφόρου εγχειρήματος της αριστεράς τα τελευταία χρόνια.

    Τελεία και παύλα (και αμαρτίαν ουκ έχω).

    RaindogNafplio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ίσως ο μόνος τρόπος να διαφυλαχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να στηρίξει κριτικά τον ΣΥΝ (που κατεβαίνει αυτόνομα στις εκλογές) αναμένοντας τη στάση που θα κρατήσουν οι ανανεωτικοί στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για προγραμματική συμφωνία. Οι υπόλοιπες δυνάμεις: συνιστώσες και ανένταχτοι, να δώσουν τη μάχη των κοινωνικών κινημάτων και των κοινωνικών αγώνων, καταγράφοντας ένα διαφορετικό στίγμα. Ότι δηλαδή δεν αποτελούν ένα εκλογικό μηχανισμό δίχως ταυτότητα, υποταγμένο στην εξυπηρέτηση μικρο-οργανωτικών σκοπιμοτήτων. Με τον τρόπο αυτό το όποιο αποτέλεσμα δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους ανανεωτικούς για σπέκουλα για την ανάγκη αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O Αλαβάνος είναι ο δημοκρατικότερος και συλλογικότερος ηγέτης της Αριστεράς.
    Ακόμη και τώρα δεν μας λέει τι θέλει...

    Στην προηγούμενη εκλογική μάχη ήταν επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ήταν ταυτόχρονα Πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Τώρα γιατί να είναι επικεφαλής;
    Eγώ θα έβαζα ένα γκάλοπ με τα παρακάτω ερωτήματα.
    Α. Γιατί είναι Πρόεδρος της κοινοβουλευτικές ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ;
    Β. Γιατί είναι επιλογή της Ε(Οπαδών)Σ;
    Γ. Γιατί του το ζητάει ο λαός;
    Δ. Γιατί του το ζητάν ιστορικές προσωπικότητες της Αριστεράς (Κοροβέσης, Τσακνιάς, Ρούντι κ.λπ.);

    Φυσικά θα μάθουμε τις αποφάσεις του πάλι από τα ΜΜΕ όπως την παραίτηση, αφού έχουν αρχίσει διάφορες διαρροές άρχισα να υποψιάζομαι τι θα παίξει πάλι... Πριν λίγο άκουσα στην ΝΕΤ ότι ενώ είχε αποφασίσει ο Αλαβάνος να μην συμμετάσχει στις εκλογές αλλά πήρε μηνύματα από συνιστώσες ότι η μη συμμετοχή του μπορεί να συμπαρασύρει όλο τον ΣΥΡΙΖΑ.
    Περίπτωση παραίτηση ξεπαραίτηση μετά τις ευρωεκλογές μου θυμίζει...

    Τέλος πάντων ας περιμένουμε τον χρησμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εχουμε αυτη τη στιγμη μια ξαφνικη ευκαιρια, που μας ηρθε απο το πουθενα. ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ απο το καρκινωμα του ΣΥΡΙΖΑ. Εστω και με τον Τσιπρα αρχηγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΝασπιστήρια γαντζωθείτε στις καρέκλες σας για μια σύγχρονο ανανεωτική σταλινική αριστερά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διπλοθεσήτες και οικοπεδοφάγοιτου ΣΥΝ, εμπρός για νέες κατακτήσεις με αρχηγό τον Α. Τσίπρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. η αυτονομη καθοδος του ΣΥΡΙΖΑ - χωρίς τον ΣΥΝ - ανοίγει μια μεγάλη αγκαλιά που θα χωρέσει όλους τους ανένταχτους, κάθε αριστερό - αντισταλινικό ριζοσπάστη και με μεγάλες πιθανότητες πολλά απο τα κομμάτια της σημερινής εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Οι σημερινές συνιστώσες στο ΣΥΡΙΖΑ εκτός ΣΥΝ φυσικά, έχουν αυτή τη διάθεση; Αντιλαμβάνονται την συγκυρία και τη μεγάλη ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά τους;; ΣΥΝΤΟΜΑ θα ξέρουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Α και επειδή ξέχασα (εγώ που έγραψα για τον χρησμό είμαι) μπορεί ο σ. Αλαβάνος να είναι επίσης επικεφαλής και εγγυητής του ΣΥΡΙΖΑ γιατί έδωσε την "ιστορική" ομιλία του στην γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για την παραιτησή του (με την επίσης ιστορική τοποθετησή του, ότι θα έπρεπε ο σ. Παπαδημούλης να είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου για να πάμε καλύτερα) στο γνωστό blog της Ενωσης για δημοσίευση και όχι στο επίσημο site του ΣΥΡΙΖΑ.

    Όσο για ΣΥΝασπιστήρια οικοπεδοφάγους κ.λπ. λυπάμαι αλλά δεν είμαι ΣΥΝασπισμένος ούτε συνιστωμένος. Είμαι και εγώ ένας μικρός πτωχός ανένταχτος που ποτέ δεν κατάλαβα τη πρόταση έχει κάνει ο σ. Αλαβάνος για τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός του να ψηφίζουμε με κόκκινη κάρτα (προφανώς αυτόν αρχηγό). Ποιοί και πως θα εκλεγούμε δεν άκουσα ποτέ.

    Και κάτι τελευταίο και κλείνω χωρίς να ξανα ασχοληθώ (όπως και δεν θα ασχοληθώ με τις εκλογές) η μόνη λύση για τον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά είναι η ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ, μέσα από ένα συνέδριο όλων όσων θέλουν να ξεκινήσουν από τα κάτω την ανασύνθεση της αριστεράς. Το μοντέλο γραφειοκρατών και παραγόντων πέθανε...

    Αυτά αγαπητοί σύντροφοι και να ξέρετε ότι όποιος δεν είναι με σας (την επιλογή Αλαβάνος) δεν είναι αναγκαστικά με τους άλλους.

    Τέλος στους αυτοκράτορες στους παράγοντες και τους γραφειοκράτες. Επανίδρυση από τα κάτω.

    Καλές εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Αλέκος Αλαβάνος να τεθεί με απόφαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του και πρόεδρος της Κ.Ο. Οι (υπόλοιπες) συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποτρέψουν την de facto ικανοποίηση των (φεουδαρχικής νοοτροπίας) «δύο δικαιωμάτων» του ΣΥΝ.

    Αυτός είναι ο απαραίτητος όρος για να προχωρήσουμε μπροστά και ενωμένοι και να βγούμε ενισχυμένοι στις εκλογές (πράγμα που θεωρώ απολύτως εφικτό, εάν και εφόσον συμβούν τα παραπάνω).

    Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε όμως σε καμμία περίπτωση οι εκλογές να γίνουν το έναυσμα για αποφάσεις κορυφής που θα έρχονται σε αντίθεση με τις συνδιασκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ και θα υποσκάψουν το μέλλον του πιο ελπιδοφόρου εγχειρήματος της αριστεράς τα τελευταία χρόνια.

    Τελεία και παύλα (και αμαρτίαν ουκ έχω).

    RaindogNafplio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΟΛΟΣ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΜΑΧΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΤΗΡΙΖΕ;ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΚΡΙΒΩΣ; ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ;ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ "ΝΑΙ ΡΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ" ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΡΑΨΕΤΕ ΚΑΤΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Αλέκος Αλαβάνος να τεθεί με απόφαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του και πρόεδρος της Κ.Ο. Οι (υπόλοιπες) συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποτρέψουν την de facto ικανοποίηση των (φεουδαρχικής νοοτροπίας) «δύο δικαιωμάτων» του ΣΥΝ.

    Αυτός είναι ο απαραίτητος όρος για να προχωρήσουμε μπροστά και ενωμένοι και να βγούμε ενισχυμένοι στις εκλογές (πράγμα που θεωρώ απολύτως εφικτό, εάν και εφόσον συμβούν τα παραπάνω).

    Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε όμως σε καμμία περίπτωση οι εκλογές να γίνουν το έναυσμα για αποφάσεις κορυφής που θα έρχονται σε αντίθεση με τις συνδιασκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ και θα υποσκάψουν το μέλλον του πιο ελπιδοφόρου εγχειρήματος της αριστεράς τα τελευταία χρόνια.

    Τελεία και παύλα (και αμαρτίαν ουκ έχω).

    RaindogNafplio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ θα ψηφίσω Συνασπισμό .
    Ευκαιρία είναι να κατεβούμε αυτόνομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. karkinoma toy SYRIZA.ante na ekdiloneste osoi prpei na ekdilotheite.alla min perimene oute o organomenos kosmos toy syriza se synistoses oute o mi organomenos na sas xaristei i na xarisei to syriza.toyl fainetai i dithen dimokratiki aristeri nootropia sas.den ponate tin ipothesi tis aristeras oute tin ipothesi toy laou.afou koitate tin parti sas kai tin dikia sas apoliti alitheia eseis i kata ta talla koinonoi tis annaneosis tis aristeras as kanete to bima na ginete gia mia fora eilikrineis kai sinepeis.Afou thelete mono kia mono na mpeite sti bouli pate sto pasok sinergasteite me toys oikologous alla min ekmetaleyeste tis agonies toson kai toson aristeron....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. δυστυχώς ο ΣΥΝ ήταν 2 κόμματα στην συσκευασία του ενός εδώ και χρόνια, κι αντί να το λύσει αυτό, έκανε και ολόκληρο τον Σύριζα σαν τα μούτρα του. Είναι λάθος να βλέπουμε το πρόβλημα σαν διάσταση ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόβλημα είναι του ΣΥΝ...Αφήστε το εκεί...μην το μετακινείτε στον Σύριζα. Ας αποσυρθεί ο Αλαβάνος, ας μπεί ο Τσίπρας...Το πρόβλημα δεν είναι ο ηγέτης, το πρόβλημα είναι η πολιτική...ΜΗΝ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, δεν είναι λογική αριστερών αυτή. Η ηγεσία του ΣΥΝ έχει τεράστιες ευθύνες γιατί άφησε 3 μήνες τώρα την ηγεσία των Ανανεωτικών να χτυπάνε τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα...Είναι έκθετη στα μάτια των απλών ψηφοφόρων του Σύριζα. Ας προταθεί κάποιος άλλος για επικεφαλής να τελειώνουμε, ο Γλέζος, ο Μπανιάς και να υπάρξει συλλογική ηγεσία...όχι άλλους Προέδρους στην αριστερά! Μπαφιάσαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η μη ΚΚΕ αριστερά αν θέλει να παίξει ρόλο στην κοινωνία πρέπει κατά τη γνώμη μου να έχει α) Ευρωπαϊκό προσανατολισμό (σύνθημα: Η αριστερά αγωνίζεται για μια νέα Ελλάδα σε μια νέα Ευρώπη) β) Οικολογικό πρόσωπο και προτάσεις (τώρα προβάλλεται το γενικό "ριζοσπαστική" που δεν λέει τίποτα, οι γηρεότεροι θα θυμούνται τον πρόδρομο της Νέας Δημοκρατίας ΕΡΕ) γ) Να απευυθύνεται στη νεολαία (αβέβαιο μέλλον) δ) Να έχει συγκεκριμένο ταξικό πρόγραμμα ε) Να προβάλλει το κοινωνικό κράτος στ) να έχει εκπροσώπους με κύρος (τώρα όλα τα ηγετικά της πρόσωπα έχουν πληγεί σηματικά)...
    .... αλλά κυρίως πρέπει να έχει στελέχη μαραθωνοδρόμους και όχι ανυπόμονους (συγνώνη) οπαδούς, να διδάσκεται από τα λάθη της (είναι προτιμώτερο να διδάσκεται από τα λάθη των άλλων) και να δει την προοπτική της επανίδρυσης σε βάθος χρόνου....
    Ο ΣΥΝ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν χάσει την ελκτυκή τους δύναμη που απέκτησαν προσωρινά... Ίσως (λέω ίσως) θα έπρεπε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να δημιουργηθει ένα νέο κόμμα της Αριστεράς.... Αλλά γι΄ αυτό απαιτείται χρόνος και προπάντων να υπάρχει η διάθεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ρε αγαπητέ φίλε και σύντροφε,
    όλοι/ες έχουμε κάποια άποψη για τα εσωτερικά του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ
    τη δική σου γιατί δεν την υπογράφεις επώνυμα και καλύπτεις τα λιβελογραφήματά σου πίσω από το "ΕΟΣ"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συμφωνώ με τον pinko. Ο Συνασπισμός πρέπει να γλυτώσει από τον Φραγκενστάιν που δημιούργησε ο Κωνσταντόπουλος και τον θέριεψε ο Αλαβάνος. Πρέπει να κατέβει αυτόνομος στις εκλογές ξαναβρίσκοντας τα χαρακτηριστικά που γνώριζαν οι ψηφοφόροι του. Όσο για τους Συριζαίους ας επιλέξουν τις όποιες επαναστατικές γυμναστικές, αφού έτσι κι αλλιώς η όποια συμμετοχή σε κοινοβούλια υπόκειται στους κανόνες του ..."αστισμού", του "συστημισμού" και ως τέτοια προκαλεί αλλεργία!
    Betty Maker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ποιες εκλογές ρε παιδιά. Εκτακτο συνέδριο για να ξεκαθαριστεί αν θάναι αρχηγός ή όχι αυτό το πουλέν της αριστεράς, Ο Τσίπρας. Μετά μπορούμε να ζητήσουμε να γίνουν εκλογές ειδικά για το Συνασπισμό και την παρέα του. Επιτέλους το κόλπο οδεύει στο τέλος του.
    Εμπρος για μια ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
    ΜΑΥΡΟ στους δεινόσαυρους που τη χαντάκωσαν αλλά μαύρο και στις νεότερες ρέπιλικές τους.
    Λεωνίδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. endiaferon tha eixe na eipothoun epitelous poia einai ayta ta xaraktiristika toy SYN pou toso exoun amayrothei apo ti dimiourgia toy SYRIZA.opos kai to perifimo aristeros eyropaismos, aristeri ananeosi klp klp.me epixeirimata omos sindedemena me tin pragmatikotita kai oxi stoti tha ithele i parti mas.gt apo tampeles exoume xortasei stin aristera.opos kai apo poli ideologikopoihsh toy ipokeimenismou toy kathenos gi ana min po tis m...s toy!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κάτι μου θυμίζουν η ανταλαγές απόψεων, θαρρώ ότι είναι μια από τις ίδιες της συνέχειας των κανονιστικών συνόδων, τουλάχιστων να αποφασίσουν χωρίς να καταλήξουν σε απόσχισει της "Εκκλησίας του Δήμου" και εξαναγκαστούν οι πιστοί να μνημονεύουν διάφορετικούς μήτροπολίτες.

    Ωστε στη συνέχεια να υποδίξουν και τον γεωργό το πως θα σπέρνει το χωράφι με την ευλογία του θεαθήνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο καρπαζοεισπράκτορας των ΕΑΑΚιτών στα χρόνια του ΄90 που επιβραβεύτηκε για την επιμονή του ν' ανήκει στη ν.ΣΥΝ (όπως και κάμποσοι άλλοι,που ούτε στους κοινωνικούς τους χώρους δεν τους ήξεραν,παρά στ' αμφιθέατρα και στις διαλέξεις..),θέλει να να τα βάλει και με τον πολιτικό του "πατέρα¨.Ω τέκνο Βρούτε,θα το φας το κεφάλι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. τετοια αγαπη τωρα απεκαλυφθη. Τα εξοδα της κηδειας θα ειναι εξ ημισειας ? [μηπως οι ''αντισυστημικοι ''δεν πληρωνουν?]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. bre eos afou exete toso misos me ton syn giati synergastikate mazi tou gia na parete kamia edroyla ai sixtiri !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ