ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Απόφαση της τοπικής συνέλευσης ΣΥΡΙΖΑ 5ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων



Δίνουμε μια δύσκολη εκλογική μάχη απέναντι στις δυνάμεις του δικομματισμού και του νεοφιλελευθερισμού. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε οφείλονται και στις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα σε αυτή την κατάσταση θεωρούμε ότι θα πρέπει να δοθεί ενωτικά η μάχη των εκλογών, ότι δεν βοηθάνε το εγχείρημά μας οι θολές και αντιφατικές απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για το πώς θα πορευτεί μετεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

  • Επειδή πιστεύουμε ότι η βάση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει λόγο για τη σύνθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας που θα προκύψει απ’ τις εκλογές...
  • Επειδή υπάρχει η αρνητική εμπειρία βουλευτών που δεν ακολουθούν την κοινά συμφωνημένη πολιτική μεταξύ των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και τη στάση που υπαγορεύει το πολιτικό του πρόγραμμα…

Υποστηρίζουμε εκείνους τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αποδείξει στην πράξη ότι παλεύουν για την ενότητα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, για τους οποίους  ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί στρατηγική επιλογή, εκείνους που τάσσονται υπέρ της δημοκρατικής συγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνους που δεσμεύονται να ακολουθούν την πολιτική που αποφασίζεται συλλογικά.

Υποστηρίζουμε όσους δεν βάζουν τις κακώς εννοούμενες εσωκομματικές ισορροπίες και την προσωπική τους επιβίωση πάνω από τη συλλογική προσπάθεια για την ενότητα της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Όσους αντιτίθενται στην πολιτική της κυβερνητικής συνεργασίας ή στήριξης του δικομματισμού και δεν βλέπουν την Αριστερά σαν συμπληρωματική δύναμη και δεκανίκι για τον εκσυγχρονισμό.

Για αυτό καλούμε όλους τους υποψήφιους βουλευτές που θα εκλεγούν με τις ψήφους μας, με τους ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ σε κάτι που θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο τουλάχιστον για την Αριστερά:

Να δεσμευτούν πολιτικά ότι η στάση τους στη βουλή θα γίνεται με γνώμονα τις διακηρύξεις, το πολιτικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ και τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ.

13 σχόλια :

  1. Πρώτη φορά βλέπω τοπική οργάνωση παράταξης που 10 μέρες πριν τις εκλογές αντπολιτεύεται τον εαυτό της και καλεί τους ψηφοφόρους σε στήριξη μέρους μονο των υποψηφίων της παράταξης.
    πρόκειται για απαράδεκτη ανακοίνωση, προσβλητική για τους ψηφοφόρους της αριστερας και σε κάθε περίπτωση εχθρική προς την ίδια την παράταξη.

    Σε κάθε περίπτωση, θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουμε πόσοι συμμετείχαν, πόσοι ψήφισαν θετικά και πόσοι αρνητικά.
    ΥΓ Εννοείται ότι και το τελευταίο σωματείο όταν κάνει γενική συνέλευση, αναφέρει έστω και περιληπτικά τον αριθμό των μελών που πήραν μέρος καθώς και τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών. Αυτό στα σωματεία, γιατι για τον Συριζα είναι ψιλα γράμματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Κομματικος" του ΣΥΡΙΖΑ24 Σεπτεμβρίου 2009 στις 4:05 μ.μ.

    Στα σωματεία γίνεται αυτό. Στα κόμματα ΟΧΙ! Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πολιτιστικός σύλλογος εκλογικής σωτηρίας του ΣΥΝ. Είναι πολιτικός φορέας. Έχεις δει πολλές ανακοινώσεις του ΚΚΕ, του ΣΥΝ και των άλλων κομμάτων να γράφουν αποτελέσματα ψηφοφοριών;.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ανώνυμε, μήπως θές και διευθύνσεις και ονόματα για να τους διαγράψεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οχι φίλε δεν θέλω διευθύνσεις και ονόματα
    Απλά λεω ότι αυτές οι γενικές συνελεύσεις και οι αποφάσεις τους δεν αξίζουν τίποτα.
    κανείς δεν γνωρίζει αν ψήφισαν 5, 10 ή 500 ατομά. κανείς δεν γνωρίζει αν αυτοί είναι πράγματι κάτοικοι του συγκεκριμένου διαμερίσματος ή ήρθαν από όλο το λεκανοπέδιο. κανείς δεν γνωρίζει αν όντος είναι συριζά ή άλλο κόμμα.
    Ο σύριζα δεν έχει μέλη, επομένως ούτε γενικές συνελέυσεις μελών! τα υπόλοιπα είναι για να δημιουργούνται εντυπώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι δεν υπάρχουν, αφού δεν τους αναγνωρίζουν οι ΣΥΝασπιστές! Μάλλον δεν έγινε ούτε συνέλευση...

    Όπως και με την "Μακεδονική" γλώσσα, δεν υπάρχει αφού το Ελληνικό κράτος δεν την αναγνωρίζει!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πραφανώς και δεν υπάρχουν!
    Σε αυτές του είδους τις συνελεύσεις - παρωδίες μπορείς να φέρεις τον οποιονδήποτε (ακόμα και έναντι αμοιβης) και να βγάλεις όποιο αποτέλεσμα θέλεις!
    Είναι σαν κάτι καταλήψεις στα πανεπιστήμια που αποφασίζονταν από γενικές συνελεύσεις 10 ατόμων!
    Τόση αξία έχουν!
    ΥΓ Μη μπλέκεις τους Μακεδόνες με τις συνελεύσεις -παρωδίες του σύριζα, γιατί μπορεί και να τους προσβάλεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειθε και άλλες τοπικές ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις! και μακάρι οταν τις κοινοποιήσουν να είναι ετοιμες να τις ακούσουν οι σοφές ηγεσίες των συνιστωσών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΓΑΠΗΤΕ ΟΥ ΑΝ.ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ 7Μ.Μ. ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΦΙΞ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΡΩΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ.
    ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΤΗΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ότι έχετε εγγεγραμμένα μέλη είναι θετικό.
    Ενημερωσε μας λοιπόν, πόσα μέλη έχει η οργάνωση σας, πόσα συμμετείχαν και ποσοί ψήφισαν το παραπάνω ψήφισμα.
    Απλά πράγματα σύντροφε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΗΠΩΣ ΘΕΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΗΝΣΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ακού σύντροφέ,
    Μια συνέλευση στην οποία έχουν ψηφίσει 500 ατομά και μια συνέλευση στην οποία έχουν ψηφίσει 10 άτομα, αντιλαμβανεσαι ότι δεν έχουν την ίδια βαρύτητα.
    Το γεγονός ότι φοβάστε να ανακοινώσετε αριθμητικά μεγέθη φανερώνει ότι την συγκεκριμένη απόφραση την ψήφισαν ελάχιστα άτομα, που το πιθανότερο είναι ότι δεν κατοικούν καν στο εν λόγω εκλογικό διαμέρισμα.

    Επειδή, λοιπόν η σχέση των ultra αριστερών του Σύριζα με την δημοκρατία είναι κάπως προβληματική, καλό θα ήταν να μην προκαλείτε την νοημοσύνη των υπολοίπων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η προτωπορα δραση τουΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ μες το καλοκαιρι στην βιλα δρακοπουλου απανταει μονη της στις οποιες κακοβουλες αιτηασεις
    συριζα πατησια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το μόνο πραγματικά κακόβουλο που βρίσκω είναι η απαράδεκτη ανακοίνωση της δήθεν συνέλευσης Συριζα του 5ου Διαμερίσματος.
    Αλήθεια αν την 4η Οκτωβρίου βγει 1ος στην Α Αθηνών ο Τσίπρας ή κάποιος ανανεωτικός, να δω τι θα λέει η δήθεν συνέλευση, για το αν πραγματικά εκπροσωπεί τον κόσμο που ψήφιζει συριζα στην Α Αθηνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ