ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Άρχισαν οι μετασεισμοί…


1.Πραξικόπημα Αλαβάνου κατά του ΣΥΝ, καταγγέλλει ο Ν. Κωνσταντόπουλος

Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού υπογράμμισε ότι, “η δήλωσή του Αλαβάνου μετά την ανάκληση της παραίτησής του, με την οποία ανακοινώνει την πραγματοποίηση συνδιάσκεψης(;) για εκλογή ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ(;) από τα μέλη του(;) δηλαδή τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ από πολιτική συμμαχία σε ενιαίο κόμμα(!), αποτελεί προσωποπαγή επινόηση, διάλυσης της αυτόνομης υπόστασης του ΣΥΝ”
2. Κουβέλης: «Κάρτα μέλους έχουμε μόνο σε ένα κόμμα»
Την κατηγορηματική αντίθεσή του στη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο πολιτικό σχηματισμό, εξέφρασε ο κ. Φ. Κουβέλης μιλώντας απόψε σε εκδήλωση της Ανανεωτικής Πτέρυγας του Συνασπισμού. Επίσης άσκησε κριτική τόσο στον πρόεδρο του ΣΥΝ. Α. Τσίπρα όσο και στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Α. Αλαβάνο.
3. Μέσα σε αυτό το κλίμα γενικότερης κομματικής ανασφάλειας, η κα Φιλίνη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναζήτησε την ψυχική της ηρεμία στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο κτήριο της ΓΑΔΑ πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής με σύνθημα «όχι στη βία κατά των αστυνομικών», «η βία κατά των αστυνομικών είναι βία κατά όλης της ελληνικής κοινωνίας». Την συγκέντρωση αγνόησαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Όμως παραβρέθηκαν ως εκπρόσωποι: του Δικηγορικού Συλλόγου ο Κος Μπουλούκος, η Κα Φιλίνη του ΣΥΡΙΖΑ ,και ο γραμματέας της ΟΚΕ Δημοσίας Τάξης του ΛΑ.Ο.Σ. Κος Δαραβίγκας. Παρών και ο Πρόεδρος της Νεολαίας ΛΑΟΣ, Γιάννης Παναγιωτακόπουλος . Μετά τις ομιλίες αποφασίστηκε πορεία προς τη βουλή προκειμένου να συνεχιστεί η διαμαρτυρία και να παραδοθεί ψήφισμα στον πρόεδρο της Βουλής. Με τους αστυνομικούς ένωσαν τις φωνές τους ο Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Βελόπουλος.

_______________________________________________
Αφορμή για όλα αυτά τα γεγονότα ήταν τα τραγικά επεισόδια που σημειώθηκαν χθες έξω από τα κομματικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Βαλτεστίου.
Η χθεσινοβραδινή αντισυγκέντρωση των Ζαχαριαδικών στα Εξάρχεια με σκοπό να προγκίξουν τους Παρτσαλιδικούς, απειλώντας με έφοδο στα κομματικά γραφεία της Βαλτετσίου, τελικά έληξε με προσωρινή παραμονή του Ζαχαριάδη στην ηγεσία…

9 σχόλια :

  1. Καλησπέρα,
    Ευχαριστώ για την παραπομπή στην ανταπόκρισή μου από την Τασκένδη – Βαλτετσίου. Συγνώμη κιόλας για το κρεσέντο που με έπιασε. Είχα άσχημη ψυχολογία γιατί την Κυριακή και τη Δευτέρα άκουγα συνέχεια Κόκκινο 105,5 και μου τη βάρεσε. Στη συγκέντρωση της Δευτέρας όμως είχα πάρει τα μέτρα μου για την βέβαιη αιματοχυσία και μετεμφιέστηκα σε Κολιγιαννικό. Βλέπετε σύντροφοι εγώ προφυλάχτηκα, γιατί όπως λέει και το τραγουδάκι:

    Και το Κόμμα τόχα φτιάξει
    με τα μέτρα τα δικά μου
    ήταν όλοι φιλικοί,
    Κόλι-κολιγιαννικοί.(2)

    Και σε ένα άλλο αποκαλύπτει:

    Σ’ άλλους τάζουνε λουκούμια
    σ’ άλλους παίρνουν μέτρα για κουστούμια
    δηλωσούλα φτάνει να υπογράψεις,
    φρονημάτων κολιγιαννικών.

    Επειδή μάλλον και σε εσάς δεν τάξανε λουκούμι, έπρεπε κι εσείς να ντυθείτε κολιγιαννικοί και όχι να εκτίθεστε τσάμπα.
    Τυγχάνει πάντως να ξέρω ότι αυτές τις μέρες έπεσαν πολλές υποσχέσεις λουκουμιών και λουκουμόσκονης.

    Υ.Γ. Η σημερινή ομιλία του Φώτη Κουβέλη ειδικά στο σημείο που υποστηρίζει ότι «κάρτα μέλους έχουμε μόνο σε ένα κόμμα», ότι δηλαδή δεν μπορεί να έχει δύο κάρτες μέλους (μία του κόμματος και μία του ΣΥΡΙΖΑ), θέτει ευθέως ζήτημα πολιτικό άμα τε και ενδυματολογικό.
    Όπως είπε και ο σ. Αλέξης χθες αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ: «πλουραλισμός δίχως δημοκρατία είναι πουκάμισο αδειανό».
    Οπότε τι μπορούμε να κάνουμε; Να πούμε στον σ. Φώτη ότι μπορεί να βάζει την μια κάρτα στο πουκάμισο του ΣΥΡΙΖΑ για να μην είναι αδειανό, και την άλλη κάρτα στην κωλότσεπη του Κόμματος για να είναι λύση εύκολη, γρήγορη, και προπαντός, παντός καιρού.
    Παρεμπιπτόντως εσείς στείλατε την απομαγνητοφώνηση της ομιλίας του Αλέξη στον Κορωνάκη για ξεκάρφωμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύντροφε,
    εμείς σε ευχαριστούμε για το σχόλιο σου, γιατί τελικά ανακαλύψαμε ότι περιέχει την καλύτερη πρόταση για το οργανωτικό του ΣΥΡΙΖΑ!

    Είναι η πρόταση της ΔΙΠΛΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ.

    Δεν είναι στις επιθυμίες μας, αλλά απ΄ ότι έχουμε καταλάβει ούτε και στις δικές επιθυμίες είναι να γίνει …της Κύπρου στον ΣΥΝ ή σε κάποια άλλη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Φαντάζεσαι να γίνονται πατριωτικές διαδηλώσεις στην Κουμουνδούρου που θα κυριαρχεί το σύνθημα «ΟΧΙ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ – ΟΧΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ» και άλλα παρόμοια. Οι συνιστώσες θα πρέπει να διατηρήσουν την οργανωτική τους και την πολιτική τους αυτονομία, αλλά και ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει και αυτός να αποκτήσει και την δική του οργανωτική και την πολιτική του αυτονομία, δηλαδή: να έχει μέλη, να εκλέγει τα όργανά του και να αποφασίζει με τις δικές του δημοκρατικές διαδικασίες.

    Κανένας σύντροφος δεν μπορεί να ενταχθεί υποχρεωτικά στον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και αν το κόμμα του έχει άλλη θέση. Ας έχει λοιπόν την δυνατότητα κάθε μέλος των συνιστωσών να έχει δύο κάρτες. Τότε ας βάζει την μια κάρτα στο πουκάμισο του ΣΥΡΙΖΑ για να μην είναι αδειανό, και την άλλη κάρτα στην κωλότσεπη του Κόμματος για να είναι λύση εύκολη, γρήγορη, και προπαντός, παντός καιρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ανανεωτική πτέρυγα έχει μεγάλη εμπειρία στην "διπλή ένταξη". Κάποιος σύντροφος του Κουβέλη και γνωστό στέλεχος, πριν πολλά χρόνια ήταν ήταν και μέλος της ΝΔ!

    Σήμερα κάποιοι απ' αυτούς έχουν δύο κομματικές ταυτότητες, αλλά τις κρύβουν. Στις πρόσφατες ευροεκλογές μάλιστα ψήφισαν με την άλλη ...ταυτότητα.

    Φαίνεται όμως ότι θέλουν να έχουν μόνο αυτοί το προνόμιο της διπλής ταυτότητας, γιαυτό εναντιώνονται να το αποκτήσουν και οι άλλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να είσται σίγουροι ότι ο τελευταίος που έχει πρόβλημα με την στάση της κυρίας Φιλίνη είναι ο Αλαβάνος. Αυτά τα φαινόμενα αυτός τα καλλιέργησε και γι’ αυτό είναι χαρακτηριστικό ότι το μόνο που δεν έχει κάνει το τελευταίο διάστημα είναι να πει κατά κατά των ανανεωτικών. Τους παρέχει εμφανή ασυλία στο να κάνουν ότι γουστάρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σημασία έχουν φίλε μου τα έργα και όχι τα λόγια! Οι ανανεωτικοί σήμερα έχουν ανοίξει μέτωπο στον Αλαβάνο. Αυτόν κατηγορούν ότι θέλει να κάνει κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ…

    Βέβαια σήμερα τα έχουν με τον Αλαβάνο και για ένα άλλο λόγο. Γιατί τους χάλασε την συμφωνία τους με το Τσιπρέικο. Είχαν συμφωνήσει ακόμα από το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Αλέκου μέχρι ποιος θα είναι το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Γιαυτό και ο Τσίπρας είχε την ασυλία τους για τις χοντρομ.. που έχει πει τον τελευταίο καιρό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κακό είναι ότι σε αυτή την συναλλαγή ήταν και ορισμένοι άλλοι έξω από τον ΣΥΝ που κόπτονται για τα …πολιτικά δικαιώματα των ανένταχτων και άλλα παρόμοια. Ο Βούτσης και ο Φλαμπουράρης είχαν κάνει καλή δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση…

    Ο Αλαβάνος καλά κάνει και έχει αυτή την στάση απέναντί τους Ανανεωτικούς! Με την κίνηση που έκανε τους ξεδόντιασε. Τώρα, αν κάποιοι θέλουν να μονομαχούν με ψόφια σκουλήκια, ας το κάνουν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εντάξει, ο Αλέκος δεν έχει πρόβλημα με την στάση της Φιλίνη, είδαμε όμως τι έκανε και ο Τσίπρας και η παρέα του για αυτό το θέμα: απλώς έκλεισαν τα αυτιά τους. Έχουν αρχίσει να εκπαιδεύονται στις "ανανεωτικές" πρακτικές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι ναι, ο Αλαβάνος έχει δώσει ασυλία στους "ανανεωτικούς" στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Τσίπρας και το Αριστερό Ρεύμα τους κρατάνε σφικτά από τα γκέμια στον ΣΥΝ! Γιαυτό στον ΣΥΝ κάθονται καλά και έχουν γίνει ..κοματόσκυλα, ενώ δεν θέλουν να ακούσουν κουβέντα για την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτικό δημοκρατικό οργανισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εκείνος ο «τρίτος πόλος» με τους πράσινους οικολόγους που αμόλησε ξαφνικά ο Τσίπρας στην προεκλογική περίοδο ήταν μόνο ένα εκλογικό πυροτέχνημα στα πλαίσια των συμφωνιών με τους ανανεωτικούς, ή θα αναθεωρηθεί; Ο Κουβέλης πάντως κρατάει τις συμφωνίες του. Πρόβαλε αυτή την γραμμή στην χθεσινή συγκέντρωση….

    Βέβαια, αν και «ανανεωτής», τελικά χρησιμοποιεί την κουκουέδικη ορολογία για τον
    ΣΥΡΙΖΑ που υποδηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μαγαζάκι του ΣΥΝ. Χρησιμοποίησε λοιπόν την γνωστή συντομογραφία ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για τον ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ μεταφέρω ένα απόσπασμα της ομιλίας του από το site των ανανεωτών:

    Αυτά όμως δεν είναι η ουσία της μειωμένης εκλογικής απήχησης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Η ουσία είναι η στρατηγική, οι πολιτικές θέσεις και δράση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

    Στις δύσκολες στιγμές φαίνεται ότι όλοι βγάζουν τον Κνίτη που κρύβουν μέσα τους. Ο Τσίπρας το έκανε αυτό όταν βγήκε και έλεγεγια "ενιαίο καθοδηγητικό κέντρο" και άλλα παρόμοια. Ήταν η στιγμή που συνειδητοποίησε την εκλογική ήττα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι θα λέγατε για ένα debate εφ' όλης της ύλης (ας πούμε στο tvxs) μεταξύ Αλαβάνου, Τσίπρα, Δραγασάκη, Κουβέλη, Παπαδημούλη;
    Δεν κάνω πλάκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ