ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Εξαφανίστηκε ο «ΔΙΑΛΟΓΟΣ»!

Ο Π. Κοροβέσης, στο κείμενό του με τον τίτλο «Τι απέγιναν οι ανένταχτοι;» που δημοσιεύτηκε στην ΕΠΟΧΗ της Κυριακής 1 Μαρτίου 2009 αναρωτιόταν: «Και αντί να καταδικάζουμε τον Στάλιν του ΚΚΕ που επανήλθε θριαμβευτικά στην ηγετική ομάδα του, μήπως θα πρέπει να ψάξουμε για τον λανθάνον σταλινισμό που υπάρχει στις γραμμές μας;» Λίγες μέρες μετά μας ήρθε στο νου αυτή η ερώτηση, όταν διαπιστώσαμε την …εξαφάνιση του «διαλόγου» από την ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως στις καλές μέρες του υπαρκτού σοσιαλισμού, που μέσα σε μια νύχτα εξαφανίζονταν ακόμα και από τις φωτογραφίες τα ανεπιθύμητα πρόσωπα, έτσι και τώρα, ξαφνικά και χωρίς καμία δημόσια εξήγηση, εξαφανίστηκε από την ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ όλος ο «διάλογος»!

Δεν στενοχωρηθήκαμε βέβαια για το συμβάν, αφού δεν παρουσίαζε και κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτός ο διάλογος. Όμως, τέτοιες ενέργειες που γίνονται ξαφνικά και δεν αιτιολογούνται, φανερώνουν πανικό. Ψυχραιμία σύντροφοι διαχειριστές της ιστοσελίδας του ΣΥΡΙΖΑ! Ο δημόσιος διάλογος που είχατε ανοίξει στην ιστοσελίδα σας απο την εποχή που δημιουργήθηκε, ήταν εκ γενετής εκφυλισμένος. Δεν πρόκειται για μια στιγμιαία αστοχία, αλλά για μια αποτυχία με βάθος χρόνου που θα πρέπει να σας προβληματίσει σοβαρά. Και δυστυχώς δεν μπορείτε να εξαφανίσετε τα ερωτήματα που γεννιούνται από αυτή την κατάσταση, εξαφανίζοντας στην ζούλα, μέσα σε μια νύχτα την ιστοσελίδα του "διαλόγου"!

Για τον …μακαρίτη «διάλογο» που καρατομήσατε, είχαμε γράψει πριν μερικές μέρες: Αν κάποιος ανατρέξει στον δημόσιο "διάλογο" που διεξάγεται στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλαγεί δυσάρεστα. Θα βρεθεί μπροστά σε μια συνάθροιση ενός αρκετά μικρού αριθμού συνομιλητών, που συζητούν με όρους καφενείου για οποιοδήποτε ζήτημα ανακαλύψουν ότι μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο μιας τέτοιας συζήτησης. Από τον "διάλογο" απουσιάζουν εμφανώς μέλη των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι προφανές ότι "συζητούν" όλα τα ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ, συντεταγμένα και κρυφά στις κομματικές τους οργανώσεις… (Συμμετέχοντας στον …“διάλογο” του www.syriza.gr)

9 σχόλια :

  1. O Tierra_Izquierda, City_Zen1, και ορισμένοι άλλοι αγνοούνται! Υπήρξαν θύματα της διαχειριστικής ομάδας της ιστοσελίδας του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ και …χρόνια είχαν μια αξιοζήλευτη θέση στον «διάλογο» του ΣΥΡΙΖΑ, και ιδιαίτερα στην θεματική ενότητα «τι τρέχει;». Όμως μέσα σε μια νύχτα, στις αρχές του Μάρτη του 2009 εξαφανίστηκαν. Όποιος γνωρίζει περισσότερα στοιχεία για την τύχη τους, ας τα δημοσιοποιήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδω Tierra Izquierda καλεί ΕΟΣ.
    Do you read me pls???
    (και απ' ότι γνωρίζω, ο CityZen ΔΕΝ αγνοείται).

    Σύντροφε, μετά λύπης μου διαπιστώνω, οτι μάλλον σας αρέσει να το παίζετε (εσύ και οι 2-3 φίλοι σου) "αυτοεπαληθευόμενες κασσάνδρες" (καθώς κακόβουλοι ΓΝΩΡΙΖΩ οτι δεν είστε -βλέπεις, μικρός ο κόσμος φίλε μου...)
    Βέβαια, το να παίρνετε από το κείμενο του Κοροβέση μια φράση για να βγάλετε τα δικά σας εύκολα συμπεράσματα, είναι στα ΟΡΙΑ του κακόβουλου (για όποιον θέλει να συγκρίνει και να κρίνει: http://www.epohi.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2329).

    Για πείτε μας όμως -αν θέλετε φυσικά- πώς γίνεται να είναι τόσο "εκφυλισμένος" και "χωρίς ενδιαφέρον" όπως γράφετε, ο διάλογος στο Φόρουμ Διαλόγου του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα, να καταφέρνει να τρομοκρατεί τόσο πολύ την ηγεσία του, που να την αναγκάσει να τρέχει "πανικόβλητη" και να καταργεί εν μία νυκτί την ιστοσελίδα του Φόρουμ; Γιατί απ' ότι φαίνεται, μόνο εσείς μπορείτε να το καταλάβετε!
    Πάνω από ενάμισι χρόνο τώρα, έχουν γραφτεί τα μύρια όσα στο φόρουμ αυτό (επικριτικά και μη για τον ΣΥΡΙΖΑ), τα οποία τα "άντεχαν" οι (ανύπαρκτοι) "διαχειριστές" του φόρουμ. Μόλις όμως εμφανίστηκε η τριμελής ΕΟΣ, φαίνεται "τα έκαναν επάνω τους" και ως άλλοι Αντρόπωφ, αποκαθήλωσαν πάραυτα την ιστοσελίδα για να γλιτώσουν το "στενό" μαρκάρισμα.
    Αλλά σε ποιόν πάνε να πουλήσουνε παραμύθι; Σε σας; Μασάει η ΕΟΣ ταραμά;

    Ένα ερώτημα μόνο έχω να σας κάνω (ρητορικό βέβαια...): σας πέρασε καθόλου από το μυαλό οτι στήνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ένα νέο φόρουμ διαλόγου με διαφορετική περισότερο λειτουργική δομή (κάτι που το ζητούσαν -κατά καιρούς- πολλοί από εμάς) καθώς το προηγούμενο είχε φτιαχτεί "στο πόδι" λίγο πριν τις προηγούμενες εκλογές; Ένα φόρουμ που (επιτέλους) θα έχει κάποιον moderator ο οποίος θα διαχειρίζεται την σωστή λειτουργία του (γιατί μέχρι χθες, επιβλέπων δεν υπήρχε).
    Αλλά ξέχασα. Θέλει η... να κρυφτεί, μα η χαρά δεν την αφήνει.
    Καλή -κάλλιστη- η κριτική φίλτατοι. Αρκεί να μην γίνεται αυτοσκοπός που εν τέλει λειτουργεί ως παραμορφωτικός της πραγματικότητας φακός.
    Θα πρότεινα λοιπόν, να ξεκαβαλήσετε από τον Ροσινάντε σας, και να εστιάσετε σε κριτική με θετικό πνεύμα και προτάσεις.
    Το να κατατροπώσετε ανεμόμυλους, δεν βοηθάει πουθενά.

    ΥΓ.: Ο "Περαστικός" προτείνεται για το "Βραβείο Γλαφυρότητας" στην κατηγορία "Αστυνομικό Μυθιστόρημα" (μια -σκοτεινή- νύχτα, στις αρχές του Μάρτη 2009 -ο αέρας λυσσομανούσε στα σοκάκια του διαδικτύου- εξαφανίστηκαν οι Tierra Izquierda και CityZen... Τους άρπαξε το φάντασμα του Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς ή πήγαν προς νερού τους; ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Βαστάτε ωρέ τα άρματα, αδέρφια αρματωμένα,
    για θα μας παρουν οι καπνοί, τα βόλια κι η αντάρα, κι απέ θα παμ' στο δίαολο, θα παμ' κατά διάλου" (λαϊκό άσμα).
    Γεια σου φίλε μου Περαστικέ!
    Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορω να καταλάβω τι στην ευχή γίνεται με αυτή την Αριστερα! Αν είναι σε κάτι μοναδική, αυτό είναι το να καταφέρνει πάντα να "χύνει την καρδάρα με το γάλα".
    Αυτές τις μέρες βιώνουμε ..."μέρες Τασκένδης", τηρουμένων των ιστορικών αναλογιών βέβαια.
    Ούτε με τον Στάλιν θέλω να ασχοληθώ, ούτε με τον Τρότσκι, ούτε με τον Μπακούνιν, ούτε με κανέναν άλλο!
    Με τα εδώ θέλω να ασχοληθω, τα της Ελλάδας, του αριστερού χώρου, των προβλημάτων, των προοπτικών....
    Δεν ξέρω τι έγινε με τον "Διάλογο". Εξαφανίστηκε ξαφνικά όντως. Αυτός που το έκανε, δεν φρόντισε να μας ενημερώσει τουλάχιστον. Να βάλει μια αναφορά-πληροφορία-ενημέρωση...όπως θέλετε πεστε το... Δεν μας είπε ότι θα γίνει "αναβάθμιση", "εκσυγχρονισμός", ή ξέρω 'γω τι άλλο...
    Αυτή είναι η μία πλευρά του θέματος, η οποία έχει αρνητικό αντίκτυπο γενικότερα.
    Το άλλο θέμα είναι το εάν θα ..."σιωπήσω".. εγώ και όποιος άλλος...
    Αμ δε! ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να με κάνει να σιωπήσω (αν υποθέσουμε ότι ενοχλούν οι απόψεις μου), ούτε η ΕΟΣ (αν υποθεοσυμε ότι και αυτή θέλει να κάνει το ίδιο), ούτε κανένας άλλος, όσο έχουμε την υγειά μας βέβαια!
    Τώρα με την ΕΟΣ, εντάξει, χαλαρά...χίλιοι καλοί χωράνε που λέει και μια παροιμία.. όμως, τι ακριβώς λέτε εσείς βρε καλόπαιδα? Ομολογώ ότι δεν μου δώσατε να καταλάβω κατά που θέλετε να πάει το βαρκακι "μας"...
    Για 'ξηγηθείτε λοιπόν....
    Φιλικά
    Cityzen1
    ΥΓ. Μια χαρά ο διάλογος μπορεί να μεταφερθεί οπουδήποτε, γιατί όχι και εδώ, φτάνει να έχουμε κάτι σοβαρό να πούμε... για το σήμερα και το αύριο, και όχι για τον...Στάλιν και τα σταλινάκια του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχουν και αυτοί που τους αρέσει να βλέπουν τα πράγματα από την «αισιόδοξη» πλευρά, γι αυτό και δεν διαμαρτύρονται ποτέ. Ακόμα και αν τους υποτιμάνε με τον χειρότερο τρόπο. Ο Tierra_Izquierda είναι ένας απ’ αυτούς. Και βρίσκει πάντα ένα λόγο για να αιτιολογήσει τα …αναιτιολόγητα. Συνήθως, όλοι εκείνοι οι οποίοι καταργούν κάτι, επικαλούνται ότι θα το βάλουν στην θέση του κάτι καλύτερο. Αυτά που δεν τολμά να τα υποστηρίζει ανοιχτά η διαχειριστική ομάδα της ιστοσελίδας του ΣΥΡΙΖΑ, διαδίδονται από ένα παπαγαλάκι, τον Tierra_Izquierda, που έχοντας «έγκυρες» πληροφορίες για τις προθέσεις και τους στόχους της, φροντίζει να μας καθησυχάσει.

    Μετά από αυτό, για ένα πράγμα είμαστε σίγουροι: Ο Tierra_Izquierda πέρασε το …face control. Άδικα ανησυχήσαμε για την τύχη του. Από δω και μπρος, γι’ αυτόν και τις απόψεις που πάντα θα υπάρχει μια θέση στον «ΝΕΟ» διάλογο του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο…Επίσης, είμαστε σίγουροι ότι κάποιοι άλλοι θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζονται με άλλες πρακτικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί το έκαναν;

    Αυτό που εκτίμησε η διαχειριστική ομάδα της ιστοσελίδας του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ότι ο "διάλογος" είχε εκφυλιστεί και δεν προσέφερε τίποτα. Αυτό το γνωρίζει εδώ και ...δύο χρόνια. Από τότε που δημιουργήθηκε αυτός ο "ΔΙΑΛΟΓΟΣ", δεν έχει προσφέρει σχεδόν τίποτα στην ανάπτυξη του προβληματισμού και στην συζήτηση θεμάτων που σχετίζονται με την αριστερά και την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα. Ποίος ήταν λοιπόν ο λόγος που τον ...αποκεφάλισε μέσα σε μια νύχτα;

    Ένας πιθανός λόγος είναι ότι εκτίμησαν ότι θα ανέβαιναν οι τόνοι και να αποτελούσε χώρο έντονης αντιπαράθεσης μπροστά στην 3η πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ και την επιλογή των ...ΕΥΡΟΒΟΥΛΕΥΤΩΝ. Η δημόσια αντιπαράθεση για την ΚΟΥΝΕΒΑ όπως και η φαγωμάρα για τους Ευρωβουλευτές, καθώς και το γεγονός ότι δεν τα έχουν "βρει" στην Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι στοιχεία που δημιουργούν ανησυχίες στους "καθοδηγητές" του εγχειρήματος. Και όταν οι ανησυχίες γίνονται φόβοι, τότε έχουμε τα ..γνωστά αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νάστε καλά σύντροφοι!
    Χαίρομαι να βλέπω συντρόφους που δεν φοβούνται την αυτοκριτική.
    Με τη διατύπωση που χρησιμοποιείς τώρα Ανώνυμε ("ένας πιθανός λόγος είναι οτι....") δεν θα διαφωνούσα αρχικά ούτε εγώ. Τί να πούμε; Οτι δεν αναρωτηθήκαμε αρχικά όλοι για το πώς και κυρίως γιατί εξαφανίστηκε αιφνιδίως το φόρουμ;
    Όμως η τελευταία σου αυτή στάση, απέχει πολύ -όπως φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι- από την σχεδόν χαιρέκακη, κατηγορηματική, αυτοεπιβεβαιωτική και αυτοϊκανοποιητική δίκη προθέσεων που αρχικά επιχείρησες εκ του ασφαλούς.
    Όσο γι αυτά που μου καταμαρτυρεί ο Περαστικός, οι σύντροφοι που γνωρίζουν καλά τόσο εμένα όσο και τις απόψεις μου για τον ΣΥΡΙΖΑ, θα γελούσαν με νόημα διαβάζοντας τον χαρακτηρισμό "παπαγαλάκι" που μου αποδίδεται.

    Και μιας και ο φίλτατος CityZen έβαλε μια ποιητική νότα στο σχόλιό του, θα τον μιμηθώ, αφιερώνοντας το ακόλουθο, στον Περαστικό -και όχι μόνο:
    "Όπου γυρίσω βλέπω εχθρούς μεγάλη δυστυχία
    όλοι με κατατρέχουνε δεν έχω ησυχία
    πολλοί με κατατρέχουνε ολίγοι μ’ αγαπούνε
    την τύχη μου του ορφανού πολύ τήνε φθονούνε
    είναι μεγάλο θαύμισμα στην τύχη την δική μου
    εγώ για φίλους χάνομαι και κείνοι είναι εχθροί μου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικά ποιος είχε δίκαιο;

    Θαύμα, Θαύμα! Σήμερα το μεσημέρι, αναστήθηκε ο «διάλογος» στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Επαναλαμβάνοντας το ερώτημα του Tierra Izquierda, όμως αυτή τη φορά με διαφορετικό υποκείμενο, αναρωτιόμαστε λοιπόν για την διαχειριστική ομάδα της ιστοσελίδας του ΣΥΡΙΖΑ: Τους άρπαξε το φάντασμα του Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς ή πήγαν προς νερού τους;

    Η απάντηση είναι πλέον προφανής. Νομίζω πως όλοι θα συμφωνήσουμε ότι «πήγαν προς νερού τους»!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Περαστικός είπε...
    Τελικά ποιος είχε δίκαιο;"

    Έλα ντε; Ποιός;;;
    Τώρα που οι πανικόβλητοι διαχειριστές του Φόρουμ(οι οποίοι δεν υπάρχουν, αλλά τέλος πάντων...), ξεπέρασαν επιτέλους την κρίση πανικού τους, "επανέφεραν" τον Διάλογο.

    Προσέξτε! Δοκιμαστικά όμως!
    Γιατί αν "ανεβούν οι τόνοι και αποτελέσει χώρο έντονης αντιπαράθεσης μπροστά στην 3η πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ", τότε... η ανησυχία των "καθοδηγητών" θα μετατραπεί σε φόβο, με τα... γνωστά αποτελέσματα.
    Να 'μαστε ξηγημένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "ωχ...θεέ μου...θεέ μου"! (Δαμανάκεια ρήση)
    Αν έτσι πιστεύετε ότι θα σταθεί στα πόδια της μια σοβαρή και δυνατή Αριστερα... καλά... αλλαξτε πλευρό όσο ακόμα υπάρχει χρόνος!
    Εγώ καταλαβάινω, ότι όποιος δεν έχει κάτι σοβαρό να πει για το σήμερα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος, αργά ή γρηγορα, θα τον φάει το μαυρο σκοτάδι, ή θα ομφαλοσκοπέι ασυστόλως!
    Έλεος βρε Αριστεροί!!!
    Πέστε και κάτι απλό και χρήσιμο για το σήμερα και για το αύριο!!!
    Αμαν πια!!!
    Τύχη Αγαθή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ