ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Το «Periodista» γράφει πάντα την αλήθεια, πρέπει όμως να ξέρεις να την διαβάζεις!




Πριν δυο μέρες (Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016 13:02) έγραφε:

Στο επιτελείο της Ζωής Κωνσταντοπούλου τώρα επικρατεί κατήφεια. Τα αποτελέσματα μυστικών δημοσκοπήσεων που φθάνουν στα γραφεία που στεγάζονται πάνω από γνωστό τσιπουράδικο είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτικά. Το κόμμα της Ζωής δεν συγκεντρώνει σε πανελλαδική κλίμακα ούτε 1%. Μάλιστα μαθαίνουμε ότι κάποιοι επιχειρηματίες με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή η Ζωή για στήριξη, αντιλαμβάνονται ότι η ενασχόληση - σε όποιο επίπεδο - με το κομματίδιο που αρθρώνει ακαθόριστο πολιτικό λόγο αποτελεί απλά χαμένο χρόνο. 

Αυτό που διαβάζουμε εμείς είναι ότι στην Κουμουνδούρου συνεχίζουν να τρέμουν την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Είναι φοβερά ανήσυχοι για την δυναμική που μπορεί να αναπτύξει το κόμμα «Πλεύση Ελευθερίας», γιατί στην μετεκλογική συγκυρία είναι το μόνο το οποίο μπορεί να εμβολίσει την απόλυτη κοινοβουλευτική κυριαρχία των μνημονιακών δυνάμεων. 

Σήμερα μια φανερή δημοσκόπηση από το Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας επιβεβαιώνει αυτά ακριβώς που “διαβάσαμε” πριν δυο μέρες στο Periodista. Παραθέτουμε δυο χαρακτηριστικούς πίνακες, όπου ο ένας καταγράφει την πολυσυλλεκτικότητα του νέου κόμματος και ο άλλος το ποσοστό της εκλογικής του δύναμης, το οποίο σήμερα είναι  πάνω από το ΠΟΤΑΜΙ και τους ΑΝΕΛ:



(κλικ για μεγέθυνση)

Όλη η δημοσκόπηση σε μορφή pdf, [εδώ]




14 σχόλια :

  1. κακό συναπάντημα28 Μαΐου 2016 στις 8:13 π.μ.

    Γράφει το iskra.gr ενοχλημένο για αυτή την δημοσκόπηση:

    Η δημοσκόπηση, όμως, του ΠΑΜΑΚ που παρουσίασε την Παρασκευή το βράδυ ο τηλεοπτικός ΣΚΑΪ, δεν φαίνεται να επιδικώκει να αποτυπώσει την κοινωνική πραγματικότητα αλλά να την ανακατασκευάσει στη βάση των σκοπιμοτήτων του συστήματος και με προφανή στόχευση να επηρεάσει και όχι να ενημερώσει την κοινή γνώμη.

    Έτσι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ (!) όσο και η ΝΔ εμφανίζονται σχετικά ενισχυμένοι (!) με βάση την προηγούμενη δημοσκόπηση και για να μη χαλάσει καρδιές, διατηρεί την ίδια διαφορά των 8 μονάδων υπέρ της ΝΔ.

    Από εκεί και πέρα η Αριστερά, ΚΚΕ και ΛΑ.Ε, εμφανίζονται να μειώνονται, με την τελευταία να συγκεντρώνει, κατά το ΠΑΜΑΚ, το ποσοστό ρεκόρ του 1%.

    Θαυμάστε δημοσκοπική αξιοπιστία: μέσα σε θύελλα αντιλαϊκών μέτρων ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει σχετικά έδαφος και πέφτουν ΚΚΕ και ΛΑ.Ε.

    Δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το θέαμα να χρησιμοποιείται το ιστορικό όνομα και το κύρος ενός ιστορικού Πανεπιστημίου, όπως αυτό της Μακεδονίας, προκειμένου να παίζονται ευτελή διαπλεκόμενα, με το συγκρότημα του ΣΚΑΪ, δημοσκοπικά παιχνίδια πολιτικής σκοπιμότητας.
    .

    Τα αφελή επιχειρήματα που αναφέρονται δεν χρειάζονται σχολιασμό. Εκείνο όμως που πραγματικά ενόχλησε την ηγεσία του ΑΡ και δεν αναγράφεται στο κείμενο είναι άλλο. Είναι η διαρροή της μισής εκλογικής πελατείας της ΛΑΕ πρός την ΠΝΟΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Βέβαια to iskra.gr δεν λέει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση γιατί η πόρτα εκλογικής συνεργασίας παραμένει πάντα ανοιχτή, αφού απ' ότι φαίνεται είναι ο μόνος τρόπος κοινοβουλευτικής επιβίωσης του κόμματος του ΑΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και οι δημοσκοπήσεις λένε πάντα την αλήθεια, αρκεί και αυτές να ξέρεις να τις διαβάζεις. Το πρόβλημα με την iskra δεν είναι ότι δεν ξέρει να τις διαβάσει. Ξέρει και παραξέρει. Όμως δεν λέει πάντα αυτό που διαβάζει. Λέει μονον αυτό "που συμφέρει τον λαο (δηλ.ΛΑΕ)" όπως έλεγε και ο Χ. Φλωράκης...

      Διαγραφή
    2. τα καλά και συμφέροντα τες ψυχές ημών29 Μαΐου 2016 στις 11:20 π.μ.

      άλλες δημοσκοπήσεις που το επιθυμητό του iskra.gr δεν είναι μεγάλες αποκλείσεις από δημοσκοπικό του ΠΑΜΑΣ, αλλιώς τα έλεγε....

      Διαγραφή
  2. είναι κάτι κι. αυτό28 Μαΐου 2016 στις 8:30 π.μ.

    Στη ΛΑΕ όμως μένει ο σκληρός μαρξιστικός λενινιστικός πυρήνας, η αφρόκρεμα της επαναστατικής πρωτοπορίας, που θα αποτελέσουν την βάση για την οικοδόμηση του νέου επαναστατικού υποκειμένου...

    Ας μην ξεχνάμε πως απ' αυτή την άποψη είμαστε καλύτερα από την ΚΟΥΒΑ. Με πόσους ξεκίνησε ο Κάστρο και έκανε την επανάσταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στρατηγέ ιδού ο στρατός σας28 Μαΐου 2016 στις 8:39 π.μ.

      με υπαρχηγούς Πριμικηρη, Λεουτσάκο, Τόλιο!..

      Διαγραφή
  3. ΕΓΚΥΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ28 Μαΐου 2016 στις 11:00 π.μ.

    Ένα αποκλειστικό ντοκουμέντο από την ιστορική συνεδρίαση του ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ να συγκροτηθεί σε πολιτικό κόμμα:
    Εισήγηση ΛΑΦΑΖΑΝΗ (VIDEO)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όμως υπάρχει και το μανιφέστο αυτών που ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ από το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ, αλλά παραμένουν στην ΛΑΕ: Ένα ντοκουμέντο από την πρόσφατη συνάντηση που οργάνωσαν για να καθορίσουν την ταχτική τους:
      Το ΒΗΜΑ από την αντίφαση στην υπέρβαση (VIDEO)

      Διαγραφή
  4. Η πλευση ελευθεριας μπορεινα διεμβολισει τον πρωην αντιμνημονιακο χωρο για δυο λογους.Πρωτον γιατι δεν δηλωνει αριστερη η κομμουνιστρια για να φοβαται ο κοσμος οπως ο Λαφαζανης και δευτερο γιατι ταζει ενα φιλολαικο προγραμμα χωρις συγκρουση με τους δανειστες , δραχμη και αλλα τετοια που φοβαται ο κοσμος.Ο πολυς κοσμος δεν θελει αγωνες,συγκρουσεις κλπ.Θελει να ψηφισει καποιον και αυτος να του ανεβασει το επιπεδο ζωης του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παραμύθια είναι αυτά που γράφεις, όπως για παράδειγμα για τον πρώην αντιμνημονιακό χώρο. Γιατί πρώην, σήμερα δηλαδή δεν υπάρχει; Η "πλεύση ελευθερίας" επίσης έχει αντίθετα χαρακτηριστικά απ' αυτά που της αποδίδει και αυτό έχει να κάνει γιατί σηματοδοτείται κυρίως από τα χαρακτηριστικά του "επι κεφαλής της". Η Ζωή λοιπόν και το καλοκαίρι ως πρόεδρος της Βούλης και τώρα με τις τοποθετήσεις της είναι πιο "εμπρηστική" και περισσότερο απρόβλεπτη από τον Παναγιώτη της ΛΑΕ, ο οποίος είναι ένας καλός και τίμιος αγωνιστής αλλά μέχρι εκεί.

      Επίσης ο κόσμος δεν είναι ότι δεν θέλει αγώνες και συγκρούσεις, απλά επιθυμεί να τα αναθέσει σε κάποιους άλλους να τα κάνουν και απ' αυτή την άποψη η Ζωή με το ν τσαμπουκά της είναι και πάλι πιο μπροστά από τα »ναι μεν αλλά τον Παναγιώτη». Και δεν υπονοώ ότι δεν έχει καθαρή γραμμή για το ευρώ και άλλα παρόμοια που τον κατηγορούν διάφοροι αριστεριστές εντός και εκτός της ΛΑΕ. Αυτά αφορούν θέματα δημοκρατίας, εθνικής κυριαρχίας, και προτεραιότητας των αναγκών της ταξικής πάλης απέναντι στις ανάγκες της κρατικής διαχείρισης.

      Διαγραφή
  5. Έχει κάποια σχέση η Πλ.Ελ με την Αριστερά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Αριστερά (ιδιαίετερα η εξοκοινοβουλευτική που θέλει να γίνει κοινοβουλευτική) σίγουρα θέλει να έχει με την Πλ.Ελ

      Διαγραφή
  6. Όποιος δεν έχει ξεκάθαρη θέση για θέματα του Ευρώ μην σου πω και της Ευρωπαικής ένωσης ,πάει να ξανασερβίρει τα παραμύθια του Συριζα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και αυτοί που έχουν ξεκάθαρη θέση, τίνος το παραμύθι σερβίρουν;

      Διαγραφή
  7. Aυτή που έχουν ξεκάθαρη θέση μπορεί να είναι σεχταριστές,αριστεριστές,νεοκομμουνιστές,ουτοπιστές,εθνολαικιστές και οτι άλλο τραβάει η ψυχή μας.
    Δεν είναι όμως νεοφιλελεύθεροι.
    Όσοι είναι υπέρ της Ε.Ε του ΝΑΤΟ κλπ και το παίζουν φιλολαικοί ''κινηματικοί'' ή δεν ξέρω εγω τι άλλο θα έχουν πρόβλημα πολιτικής συγκρότησης από εδώ και στο εξής.Αλλωστε δεν είναι τυχαίο οτι εντός ΣΥΡΙΖΑ η ΑΝΑΣΑ που ήταν κάτι τέτοιοι έγιναν φουλ μερκελιστές εκτός από μια χούφτα δικτυακούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ