ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Η αυτόκλητη(;) υπηρεσία των “εσωτερικών υποθέσεων” της ΛΑΕ σε δράση...


Είναι φανερός σε όλους όσους έχουν ασχοληθεί έστω και λίγο με το Facebook ο χαρακτήρας αντιπαραθέσεων που γίνονται εκεί καθώς και έλειψη εγκυρότητας και η αξιοπιστίας πολλών από των πληροφοριών που διακινούνται. Παρ' όλα αυτά η συμμετοχή σε ομάδες που συγκροτούνται στη βάση κοινών ενδιαφερόντων είναι μια μορφή έκφρασης και επικοινωνίας που συγκροτεί σε ένα ορισμένο βαθμό κάποιες συλλογικές ταυτότητες. Μερικές φορές αυτές οι ομάδες, όταν προσελκύουν μέλη ή οπαδούς πολιτικών μορφωμάτων, αποκτούν χαρακτηριστικά μιας οριζόντιας και άτυπης μορφής επικοινωνίας και ενημέρωσης η οποία ως λειτουργία συνήθως απουσιάζει ή δεν είναι επιθυμητή από αντίστοιχους πολιτικούς μηχανισμούς.

Το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκή Ενότητα» που κατέβηκε στις εκλογές τον περασμένο Σεπτέμβρη πότε δεν απέκτησε - ούτε είναι στις προθέσεις των επιτελείων του - μια οργανωμένη λειτουργία οριζόντιας επικοινωνίας για ενημέρωση και ανταλλαγή προβληματισμού πάνω στα γενικά και σε ειδικά θέματα που αφορούν την υπό διαμόρφωση ταυτήτά του ως πολιτικού οργανισμού. Με αυτά τα δεδομένα κάποιες ομάδες στο fecebook με τον λογότυπο της «Λαϊκής Ενότητας» υποκαθιστούν σε μεγάλο βαθμό αυτές τις λειτουργίες.

Η προβολή από τον Γ. Καλαντζόπουλο,  ο οποίος είναι μέλος της ΛΑΕ,  κειμένων που έχουν δημοσιευθεί εδώ σε ομάδες της «Λαϊκής Ενότητας» στο facebook  έγινε αφορμή για την διαγραφή του απ' αυτές με χαρακτηρισμούς όπως αυτούς:






Το θέμα το δημοσιοποιούμε με καθυστέρηση αρκετών ημερών αναμένοντας ότι θα υπήρχε κάποιας μορφής επανόρθωσης αυτού του τραμπουκισμού, αφού το ζήτημα είχε γίνει ήδη ευρύτερα γνωστό και ξεπερνούσε τα όρια ευθύνης των συγκεκριμένων διαχειριστών αυτών των ομάδων. Όμως αντί για επανόρθωση απλά διαγράφτηκαν αυτά και άλλα παρόμοια δημοσιεύματα με ανάλογους υβριστικούς χαρακτηρισμούς από το facebook που εξέθεταν αυτούς που τα είχαν γράψει αλλά η διαγραφή toy Γ.Κ.. από τις ομάδες της ΛΑΕ στο facebook παρέμεινε  και μάλιστα πλέον με την κάλυψη των επιτελείων της "Λαϊκής ενότητας". Ως ελάχιστο μέτρο προστασίας απέναντι σε παρόμοια φαινόμενα τραμπουκισμού θεωρούμε την δημοσιοποίηση των ονομάτων των διαχειριστών αυτών των ομάδων:

(κλικ για μεγέθυνση)



Δεν θα μεταφέρουμε το κλίμα της αντιπαράθεσης από το fecebook εδώ. Απλά παραθέτουμε ένα μικρό μόνο δείγμα για να πάρετε μια γεύση για από τους τραμπουκισμούς επώνυμων στελεχών της ΛΑΕ.




Αν δεν ξέρετε ποιός είναι ο κ. Β. Πριμικίρης, απολαύστε τον στο παρακάτω video. Η ημερομηνία είναι: 1η Ιουνίου 2015.  Τότε αυτός ο κύριος ήταν φανατικός υποστηρικτής της κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από λίγες μέρες, όταν ήταν γνωστό το 47σέλιδο, μας καλούσε να πάμε στο συνέδριο φάντασμα που είχε εξαγγείλει ο Τσίπρας....

4 σχόλια :

  1. όσοι κάνουν ή φαντάζονται ότι κάνουν "πολιτική", "συνδικαλισμό", "παρεμβάσεις" κλπ, μέσω φειςμπουκ και μέσων "κοινωνικής δικτύωσης" με "like", "σχολια" (επί των σχολίων) κλπ κλπ μοιραίο είναι να "διαγράφονται", να λοιδωρούνται, να διαφωνούν με τους "συν"αγωνιστές της οθόνης.
    Παρακμή και παράδοση στη γοητεία της κοινωνίας του φεις-θεάματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...Ενώ αυτοί που κάνουν πραγματική "πολιτική" , "παρεμβάσεις" κλπ πλακώνονται στο ξύλο στα αμφιθέατρα ή φέρνουν και ενισχύσεις από άλλους χώρους ή αν χρειαστεί και από άλλες πόλεις...

      Διαγραφή
  2. Φαντάζεστε να μας κυβερνήσουν κάποτε αυτοί οι άνθρωποι σαν τον kalinikos Nikolakopoulos, το Vasilis Prikikiris και την παρέα τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλος χαμός για το τίποτα....26 Μαρτίου 2016 στις 5:53 μ.μ.

      Μαϊμού ομάδες της ΛΑΕ είναι αυτή που έχει κλέψει τον λογότυπο. Ο ένας από τους διαχειριστές δηλώνει ότι δεν είναι μέλος της ΛΑΕ, ο άλλος υπογράφει κείμενα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ,κλπ. Από καμία συλλογική διαδικασία δεν προέκυψε αυτή η ομάδα. Μερικοί βαρεμένοι του πληκτολόγιου που κάποιοι άλλοι εξίσου βαρεμένοι τους παρακολουθούν να λένε εξυπναδούδες και να πουλάνε φραστικούς τσαμπουκάδες που δεν μπορούν να κάνουν στην πραγματική ζωή.

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ