ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ


της Ελένης Πορτάλιου

Δεν μας φτάνουν οι σκατόψυχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι ακροδεξιοί και οι φασίστες στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες που υψώνουν φράχτες, κυνηγούν και κακοποιούν απελπισμένους ανθρώπους, δεν μας φτάνει η ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού και η επικοινωνιακή πολιτική για το προσφυγικό ζήτημα, χθες προστέθηκε στη χορεία κυνηγών κεφαλών ο υπουργός των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος.

Η επίθεση στον αν. υπουργό για το Μεταναστευτικό κ. Γιάννη Μουζάλα από έναν ακροδεξιό, ο οποίος κυκλοφορεί με στρατιωτική στολή και εμποδίζει κάθε μέτρο χρησιμοποίησης χώρων του στρατού που διαθέτουν επαρκείς υποδομές για να στεγάσουν πρόσφυγες, είναι άθλια και κατάπτυστη. Όσοι άκουσαν τη συνέντευξη του κ. Μουζάλα - στην οποία η γειτονική χώρα αποκλήθηκε με το όνομα Σκόπια, FYROM, Μακεδονία - σίγουρα θα αναγνώρισαν την ειλικρίνεια και τη σοβαρότητα των απαντήσεών του πάνω στα εξαιρετικά δύσκολα και κρίσιμα θέματα του προσφυγικού, τα οποία χειρίζεται απελπιστικά μόνος.

Είναι ντροπή να δέχεται ο πρωθυπουργός ότι υπάρχει θέμα Μουζάλα. Η ακροδεξιά έχει λουφάξει κάτω από τις μαζικές πράξεις αλληλεγγύης του ελληνικού λαού. Δεν θ’ αναστηθεί τώρα μέσα από κυβερνητικούς θώκους. Αν κάποιος πρέπει να παραιτηθεί αυτός είναι ο «στρατηγός» του γλυκού νερού που προσβάλει βάναυσα τις αξίες, τις αρχές και την ακατάβλητη αλληλεγγύη του κόσμου. Η απομάκρυνση του κ. Μουζάλα και η αναγνώριση Καμμένου σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί σε λάθος γραμμή για το προσφυγικό, προσβάλλοντας εκατομμύρια δημοκράτες πολίτες, μεταξύ αυτών μέλη και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

16/3/2016

5 σχόλια :

  1. Παπανδρέου σε Τσίπρα: Κράτα τον Μουζάλα και διώξε τον Καμμένο

    http://tvxs.gr/news/ellada/papandreoy-se-tsipra-krata-ton-moyzala-kai-diokse-ton-kammeno

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά θέτει το ζήτημα ο Ζουραρης (Των ΑΝΕΛ)Ζουράρις (ΑΝΕΛ): Ο Μουζάλας δεν χρειάζεται ούτε να παραιτηθεί, ούτε να ζητήσει συγγνώμη

      Το περίεργο είναι ότι μερικοί «αριστεροί» είναι περισσότερο ΑΝΕΛ από τον Ζουράρη!...

      Διαγραφή
  2. Αφού ξεκίνησαν πάλι οι "μακεδονομαχίες" ας το τερματίσουμε κι εμείς.

    Να μην συγχέουμε και ταυτίζουμε το διεθνισμό και το δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση με την υιοθέτηση του εθνικισμού των γειτονικών κρατών.

    Η εθνικιστική προπαγάνδα, από κάθε πλευρά, εγείρει εδαφικές αξιώσεις και διαμορφώνει προϋποθέσεις πολεμικών ενεργειών για αλλαγή των συνόρων στα βαλκάνια.

    Ποιός εγείρει σήμερα εδαφικές αξιώσεις στα βαλκάνια;

    Δείτε σε video δήλωση του Κίρο Γκλιγκόροφ το 1992 : "Είμαστε Σλάβοι και όχι Μακεδόνες"
    https://www.youtube.com/watch?v=4phbX6hYsY0

    Όλες οι εκκρεμότητες σχετικές με το διπλό όνομα της γειτονικής χώρας και η προσωρινή ονομασία της στον ΟΗΕ ως former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM)( πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας)τη στιγμή που η ίδια η χώρα συνταγματικά υιοθετεί την ονομασία Република Македонија ( Δημοκρατία της Μακεδονίας) αποτελεί ένα καθαρό σχέδιο για τη διατήρηση της ανάγκης διεθνούς επικυριαρχίας και διαμεσολάβησης στην περιοχή των βαλκανίων.

    Ο Μητσοτάκης (πατήρ) και η φίλη και σύμμαχος υπερατλαντική χώρα κάτι ήξεραν όταν επέβαλλαν αυτή την ιστορική εκκρεμότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαν τί παίρνει θέση η σ. Ελένη Πορτάλιου και προτείνει αλλαγές στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; Αν πιστεύει ότι υφίστανται περιθώρια αλλαγών ας έμενε στον ΣΥΡΙΖΑ να τους τα λεει από μέσα. Παρεπιπτόντως η επίθεση από τον ακροδεξιό Καμμένο δεν ξεπλένει τους Μουζάλα - Τσίπρα για όσα έχουν συνυπογράψει για το προσφυγικό πετώντας στο καλάθι των αχρήστων όλη την προηγούμενη ρητορική, αλλά και τα κεκτημένα της «αριστεράς».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόνο ΜΠΡΑΒΟ αξίζουν στον κ. ΜΟΥΖΑΛΑ για τη δουλειά του. Το λεκτικό λάθος του, δε μετράει. Με εκπλήσσει η ...επίθεση του κ. Καμμένου. Υποκρύπτει παρασκήνιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ