ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Το Κούγκι είναι στην πλατεία Κουμουνδούρου;



"ΕΙΣΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ, ΠΗΔΑ, ΠΗΔΑ, ΠΗΔΑ ΜΑΣ..."
(Η Δημοκρατία έλειψε πρώτα απ' όλα στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι το "σχέδιο"Προκλητικό είχαν χαρακτηρίσει αυτό το video, πριν λίγους μήνες αρκετοί απ' όσους έχουν βγει σήμερα στα κάγκελα και ωρύονται για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ...)

Του Γιώργου Καλαντζόπουλου

Δεν είναι μόνο ο Ν. Φιλης και άλλα στελέχη της προεδρικής φρουράς που λιποτάχτησαν από την “πρώτη γραμμή” του πολέμου και τώρα στρέφουν τα πυρά τους στα μετόπισθεν. Έχουν μαζί τους και την στήριξη από τους μηχανισμούς “ανεφοδιασμού” των εχθρικών στρατευμάτων, Για να αποκατασταθεί η “τάξις και η ασφάλεια” στην χώρα θα πρέπει να εξουδετερωθούν οι θύλακες αντίστασης που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, αποκαλυπτικό το παρακάτω εμφυλιοπολεμικό απόσπασμα από άρθρο του Στέφανου Κασιμάτη  στην “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”:


Επειδή προέχει η δημόσια ασφάλεια, να ξεκινήσω με την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και μας προειδοποιεί να  περιορίσουμε σήμερα τις μετακινήσεις μας, γιατί ο ουρανός βρέχει συριζαίους που πέφτουν από τα σύννεφα και η ομπρέλα δεν προστατεύει…

και συνεχίζει μερικές παραγράφους παρακάτω:


Εφόσον ο Τσίπρας έχει ειλικρινά πεισθεί ότι το πρόγραμμα που ο ίδιος συμφώνησε είναι η μόνη λύση, τότε να σας πληροφορήσω (αν δεν το ακούσατε από αλλού...) ότι το Κούγκι δεν είναι στο Σούλι, είναι στην πλατεία Κουμουνδούρου. Ο Τσίπρας, δηλαδή, ταυτοχρόνως με τη διαχείριση της εξόδου από την κρίση, που την εγγυάται το πρόγραμμα, θα πρέπει να διαχειρισθεί και την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε άλλες στήλες της εφημερίδας είμαι βέβαιος ότι θα διαβάσετε τις πληροφορίες που υπάρχουν για τη διάταξη των δυνάμεων στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Το βέβαιο, πάντως, είναι πως ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι το πρόγραμμα αυτό θα εφαρμοσθεί από διαφορετική κοινοβουλευτική πλειοψηφία ― αν εφαρμοσθεί.

Υπογραμμίζω την αβεβαιότητά μου, ως προς την εφαρμογή του προγράμματος, διότι ομολογουμένως δεν έχω πεισθεί απολύτως για τη μεταστροφή του πρωθυπουργού. Από τη συνέντευξη αυτού του αλλόκοτου, αλαζονικού, επηρμένου, χοροπηδηχτού, χαρωπού, κυνικού, δειλού και χυδαίου πλάσματος (σημ: αναφέρεται στον Βαρουφάκη) στο «New Statesman», προκύπτει σαφώς ότι υπήρχε σχέδιο δραχμής, και μάλιστα υπό προετοιμασία. Ο πρωθυπουργός, διερωτώμαι, τι ρόλο είχε σε αυτό το σχέδιο; Μόνο αν ξεκαθαρίσει αυτό θα μπορούμε να κρίνουμε τη γνησιότητα της μεταστροφής του. Μέχρι τότε, θα περιφέρεται η υποψία ότι μπορεί η ήττα του σχεδίου για δραχμή στο συμβούλιο να ήταν ο δεύτερος γύρος της αναμέτρησης και να έπεται τρίτος και χειρότερος.

Το κείμενο δεν δίνει αναλυτικές πληροφορίες για το “σχέδιο” της κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ και πως αυτό τεχνικά θα διεκπεραιωθεί. Υποδείχνει όμως – όπως και άλλα ανάλογα δημοσιεύματα - κάποιες πολιτικές κατευθύνσεις τις οποίες αξίζει να επισημάνουμε:

α).  Φθορά των προσώπων που έχουν αναδειχθεί ως ηγετικές φυσιογνωμίες στην μάχη του “ΟΧΙ”, οι οποίες έχουν ευρύτερη διεισδυτικότητα σε χώρους πέρα από την παραδοσιακή Αριστερά. Και όλοι γνωρίζουμε ποια είναι αυτά τα πρόσωπα που δέχονται τα συγκεντρωτικά πυρά στο εσωτερικό μέτωπο: Η Ζωή Κωσταντοπούλου και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

β).  Η προσπάθεια εγκλωβισμού των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ που ασκούν αριστερή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση σε πολικές πρακτικές που θα τις οδηγήσουν να μετατραπούν σε πολιτικά κλωνοποιημένα ομοιώματα των μορφωμάτων της παραδοσιακής Αριστεράς (όπως το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ), όπου οι όροι του αυτοπροσδιορισμού τους είναι ταυτόχρονα και όροι περιθωριοποίησης από την πολιτική αλλά και την ταξική πάλη.

Για την Αριστερά στην χώρα μας, σήμερα το στοίχημα είναι η πολιτική συγκρότηση της “αντίστασης” ως αντίπαλο δέος του αστισμού με δυνάμεις εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ. Αν χαθεί αυτό το στοίχημα, ανοίγει ο δρόμος για την ακροδεξιά. Οι αναγκαίες υπερβάσεις που απαιτούνται αφορούν τα ίδια τα πολιτικά υποκείμενα, τα οποία θα πρέπει να αναμετρηθούν πρώτα απ' όλα με την δική τους “ιστορία”. Όποιος νομίζει ότι έχει τις απαντήσεις στην κωλότσεπη και ότι τώρα δικαιώθηκε, δεν έχει θέση σε αυτή την διαδικασία. Χωρίς έμπρακτη αυτοκριτική δεν μπορούμε να προχωρήσουμε...

4 σχόλια :

  1. Αγαπητοί φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, η αριστερά του δημοκρατικού δρόμου προς τον σοσιαλισμό αποδείχτηκε ότι είναι η αριστερά των εκβιασμών και των πραξικοπημάτων.

    Όταν δεν μπορέσατε να ανατρέψτε τα πραξικοπήματα στο ίδιο σας το κόμμα, πώς μας ζητάτε να σας εμπιστευθούμε ότι μπορείτε να τα ανατρέψτε στην κοινωνία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ένα άλλο ερώτημα μαζί όμως με την απάντηση:

    - Πως σκοπεύει η κυβέρνηση της αριστεράς να περάσει τους εφαρμοστικούς νόμους του νέου μνημονίου;

    - Όπως πέρασε και τους υποψήφιους από το φθαρμένο πολιτικό σύστημα στα ψήφοδελτία της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι,ετσι ακριβώς,σκοπεύει να τους περάσει.Το αν θα της περάσει ομως,ειναι άλλο.Και δεν θα της περάσει.

      Διαγραφή
  3. Και τι προτείνετε συγκεκριμένα;
    Τίποτα!
    Περαστικά σας λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ