ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Α. Τσίπρας εναντίον Α. Τσίπρα!



Σήμερα ένας άλλος Α. Τσίπρας εμφανίστηκε στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. θλιβερός απολογητής της ΤΙΝΑ (There Is No Alternative).  Δεν μπόρεσε να αρθρώσει ούτε ένα πειστικό επιχείρημα απέναντι στον άλλο Α. Τσίπρα. όχι στον Αλέξη του ΣΥΡΙΖΑ του 4%, ούτε στον Αλέξη του "προγράμματος της Θεσσαλονίκης" και των "προγραμματικών δηλώσεων" της κυβέρνησης. Αλλά στον Αλέξη που μίλησε στην προηγούμενη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή την ΚΕ δήλωνε:

- Το σχέδιό τους, λοιπόν, ήταν και παραμένει να οδηγήσουν την κυβέρνησή μας σε φθορά, ανατροπή, ή άνευ όρων παράδοση, πριν το κυβερνητικό έργο αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

- Και πριν το ελληνικό παράδειγμα επιδράσει στους συσχετισμούς σε άλλες χώρες.

- Και κυρίως πριν από τις εκλογές στην Ισπανία.

- Δηλαδή: Να μας πιέσουν τόσο ώστε να οδηγηθούμε σε απαράδεκτες υποχωρήσεις υπό την απειλή της πιστωτικής ασφυξίας.

- Να σπείρουν έτσι απογοήτευση και να μας αποκόψουν από τη λαϊκή βάση.

- Να χρησιμοποιήσουν αν χρειαστεί και μπορέσουν ακόμα και την πιστωτική ασφυξία ως μέσο πρόκλησης λαϊκής δυσαρέσκειας.

- Με τελικό στόχο είτε να μας σύρουν σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα αμφίβολης ηθικής και πολιτικής νομιμοποίησης, κατά το παράδειγμα της κυβέρνησης Παπαδήμου.

- Είτε να μας ανατρέψουν και να τελειώνουν με όσα εμείς εκπροσωπούμε και τους φοβίζουν.

- Είτε τέλος, όμως έγινε με τη ΝΔ του Σαμαρά, να μας ενσωματώσουν πλήρως στην πολιτική και τη λογική τους και να καταφέρουν έτσι στρατηγικό πλήγμα και στην Ελλάδα που αντιστέκεται, και στην Ευρώπη που λέει όχι στη λιτότητα.

Ολόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην προηγούμενη Κεντρική Επιτροπή [εδώ]

2 σχόλια :

  1. Ο Α. Τσίπρας, ζήτησε από τους άλλους τώρα να του πουν αν έχουν "σχέδιο". Κάπως, αργά το κάνει...

    Επίσης, αν και σωστά είχε επισημάνει στο παρελθόν το "σχέδιο" των αντιπάλων, ο ίδιος οφείλει να παρουσιάσει ποίο ήταν το δικό του σχέδιο. Τέτοιο σχέδιο δεν είδαμε όλους αυτούς τους μήνες που κυβερνάει...

    Για την αποτυχία των στόχων που είχε διακηρύξει ο ίδιος, όφειλε ευθύς εξ αρχής να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε πράγματι μπορούσε να ανοίξει κάποιος διάλογος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως με την στάση "καλά τα κάναμε", ουσιαστικά αποκλείει κάθε συζήτηση και οδηγεί στην διάσπαση/διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://tvxs.gr/news/ellada/parembasi-ton-53-ston-syriza-den-yparxoyn-prodotes-kai-tzampa-magkes

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ