ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Οι ταπεινοί υπηρέτες του λαού...


Αν δεν υπήρχε ο Ανδρέας Παπανδρέου, δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας.
(Γιώργος Κατσιφάρας, 1981)

Σε μια άτυπη δημοσκόπηση ανάμεσα σε μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, για το ποιο στέλεχος θα ήταν σήμερα το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της ρήσης του μακαρίτη Γ. Κατσιφάρα, την πρώτη  θέση κατέλαβε η Σια Αναγνωστοπούλου. Αν και κατέχει πολλές κομματικές θέσεις (μέλος της ΚΕ, μέλος του ΔΣ της «Αυγής» και του ραδιοφώνου «στο Κόκκινο», μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Ν. Πουλαντζάς και των ΑΣΚΙ) ελάχιστοι την γνωρίζουν ευρύτερα. Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις τελευταίες εκλογές επειδή, ήταν η πρώτη στην σειρά της επιλογής του προεδρικού περιβάλλοντος στην Αχαΐα.

Δεν είναι η μοναδική. Όμως δεν είναι όλοι τυχεροί όπως η Σια. Οι θέσεις είναι λιγότερες από τους επιθυμούντες να τις καταλάβουν, γιαυτό η προεδρική εύνοια δεν αρκεί για να καλύψει τις απαιτήσεις όλων. Θα πρέπει να καταβάλουν και οι ίδιοι φιλότιμες προσπάθειες για να κατακτήσουν την δική τους προσωπική αναγνωρισιμότητα. Βέβαια για να γίνεις πρώτη φίρμα θα πρέπει να έχεις και άλλα προσόντα. Αν δεν τα έχεις, τότε αρχίζουν τα παρατράγουδα. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει η Ε. Αυλωνίτου. Παρακολουθήστε, πόσο έντονα αυτό το προσωπικό της πρόβλημα, την τυφλώνει και που την οδηγεί:



Για να αντιληφθεί κάποιος που αποβλέπει η σημερινή συντονισμένη επίθεση των ΜΜΕ τον Βαρουφάκη, με αιχμή το δημοσίευμα της καθημερινής “ Plan b με υποκλοπές και χάκινγκ” δεν χρειάζεται να είναι επαγγελματίας πολιτικός, όπως η Αυλωνίτου. Η κυρία Αυλωνίτου, φαίνεται όμως ότι ζει πραγματικά σε άλλον κόσμο, σε αυτόν των καναλιών. Και εκεί, μπορεί με ευκολία να καταπίνει την κάμηλο και διυλίζει τον κώνωπα. Δεν την παραξενεύει λοιπόν καθόλου ότι οι τραπεζίτες (και όχι μόνον αυτοί) έχουν κάθε στιγμή στην διάθεση τους, το ΑΦΜ της, την κίνηση των τραπεζικών της λογαριασμών και ένα μεγάλο σωρό από προσωπικά της δεδομένα, στα οποία δεν έχει πρόσβαση ο Υπουργός οικονομικών. Δεν γνωρίζει επίσης ότι οι τράπεζες είναι μέτοχοι “επιχειρηματικών ομίλων” και αξιοποιούν αυτά τα στοιχεία για την εξυπηρέτηση “ιδιωτικών συμφερόντων”.

Η Αυλωνίτου όμως σήμερα δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας στο κυβερνητικό στρατόπεδο.  Γιαυτό ασχοληθήκαμε με την περίπτωσή της...


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ