ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Έγινε συζήτηση με τον Τόμας Μάγιερ για διπλό νόμισμα...




 Σε πολλά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζεται η παρακάτω είδηση:
«Δεν υπάρχει για την κυβέρνηση "λύση Μάγιερ" για διπλό νόμισμα. Υπάρχει μόνον πολιτική λύση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, προσερχόμενος στο υπουργείο.

Χωρίς να διευκρινίζουν τι είναι αυτή η λύση, αν συζητήθηκε και πότε.Μερικά προσθέτουν περισσότερες πληροφορίες, όπως αυτό:
Σε απάντηση των σημερινών γερμανικών δημοσιευμάτων που αναφέρονται στο διπλό νόμισμα, το Geuro και την συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον πρώην επικεφαλής της Deutsche Bank Tόμας Μάγιερ, ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι δεν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο

Περισσότερα διευκρινίζει το παρακάτω δημοσίευμα του the press project με τον τίτλο: "Ο Βαρουφάκης αποκλείει τη λύση διπλού νομίσματος (UPD)".  Η είδηση όμως δεν βρίσκεται στον τίτλο, αλλά στην τελευταία παράγραφο, η οποία επιβεβαιώνει ότι το "διπλό νόμισμα" είναι εντός των πλαισίων των συζητήσεων που γίνονται στις διαπραγματεύσεις:

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η «λύση Μάγιερ» περί διπλού νομίσματος στην Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει, καθώς η ελληνική κυβέρνηση στοχεύει μόνο σε πολιτική λύση.

«Δεν υπάρχει για την κυβέρνηση "λύση Μάγιερ" για διπλό νόμισμα. Υπάρχει μόνον πολιτική λύση. Σε μια διαπραγμάτευση υπάρχουν αμοιβαίες υποχωρήσεις», ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας σε σημερινό δημοσίευμα της Welt, όπου αναφερόταν πως ο πρώην επικεφαλής αναλυτής της Deutsche Bank Τόμας Μάγιερ ταξίδεψε στις 28 Απριλίου στην Αθήνα για να παρουσιάσει στην ελληνική κυβέρνηση τις απόψεις τους για την υιοθέτηση ενός διπλού νομίσματος, του περίφημου «Geuro».

Σύμφωνα με τα όσα έχει πει ο Μάγιερ, η Ελλάδα με αυτή τη λύση θα μπορούσε να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψει πλήρως τη νομισματική ένωση. Όπως υποστήριξε ο Μάγιερ, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, ούτε ο Γιάνης Βαρουφάκης τον ενημέρωσαν πως θα κινηθούν μετά την παρουσίαση που τους έκανε.

Θα σχολιάσουμε μόνον την φράση που αποδίδεται στον υπουργό οικονομικών: «λύση Μάγιερ» περί διπλού νομίσματος στην Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει, καθώς η ελληνική κυβέρνηση στοχεύει μόνο σε πολιτική λύση. Δηλαδή το "διπλό νόμισμα" δεν είναι "πολιτική λύση"; Τι είναι; στρατιωτική; Και τα μνημόνια τι είναι; είναι "πολιτικές λύσεις"; 



5 σχόλια :

  1. Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί σαν την Καλιφόρνια, γιατί απλά η ΟΝΕ δεν είναι σαν τις ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε μπορεί να γίνει σαν τις ΗΠΑ με "αφορμή" την Ελλάδα...

      Διαγραφή
  2. μεταμοντέρνοι κουκουέδες13 Μαΐου 2015 στις 8:04 μ.μ.

    Ορισμός της πολιτικής: πολιτική είναι κάθε τι με το οποίο συναινεί ή σχεδιάζει η κυβέρνηση. Όλα τα άλλα είναι στην καλύτερη περίπτωση είναι "απολίτικα", όπως η 1η γιορτή της κάνναβης, ή προβοκάτσιες των εχθρών της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η εφημερίδα των συντακτών σε άρθρο με την υπογραφή της ( http://www.efsyn.gr/arthro/metra-3-dis-zitoyn-oi-thesmoi-apokleietai-diplo-nomisma ) ποιεί την νήσσα για την συνάντηση. Να πως παρουσιάζει το ζήτημα:

    Να θυμίσουμε πως ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, Τόμας Μάγερ, πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει διπλό νόμισμα. Να κρατήσει το ευρώ για να αποπληρώνει τα δάνεια της χώρας, αλλά συγχρόνως να εισαγάγει και το «ελληνικό ευρώ» για εσωτερική κατανάλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είναι σίγουρο ότι13 Μαΐου 2015 στις 8:17 μ.μ.

      o Τόμας Μάγερ έκανε δήλωση πίστης κατά την εξομολόγηση στον ΠΑΠΑ της ενορίας του

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ