ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Ο λαϊκός παράγοντας στον δρόμο, η κυβέρνηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.




Η χθεσινή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος οργανώθηκε την ίδια μέρα από μια πρωτοβουλια στο facebook:
Χωρίς σημαίες και πανό, χωρίς συνθήματα χαρούμενα πρόσωπα συζητούσαν και σχολίαζαν τα δεδομένα της νέας συγκυρίας που ξεκίνησε με την κυβερνητική αλλαγή. Η ανταπόκριση του κόσμου στην πρόσκληση να κατέβει στην πλατεία υπήρξε μεγάλη, παρ' όλες τις επιφυλάξεις των επιτελείων του ΣΥΡΙΖΑ για την επιτυχία της. Ενδεικτικός ο σχολιασμός της Ε. Λουπάκη το πρωί της ίδιας μέρας στον 105.5. Τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπιστεύονται ακόμα τον λαϊκό παράγοντα, αλλά και αντιστρόφως οι λαϊκές μάζες αν και χαίρονται και πανηγυρίζουν για την κυβερνητική αλλαγή, διατηρούν τις αμφιβολίες τους αν η νέα κυβέρνηση θα καταφέρει να υλοποιήσει τις εξαγγελίες της αλλά και το ποίο θα είναι το περιεχόμενο της “συμφωνίας – γέφυρας”, που είναι ο άμεσος στόχος των διαπραγματεύσεων με τα επιτελεία της ΕΕ. 


Μερικές φωτογραφίες από την συγκέντρωση, εδώ: 
Εικόνες από την μεγάλη συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος (5-2-2015)

5 σχόλια :

  1. ο κόσμος κατέβηκε για να υπερασπιστεί τον εαυτό του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμηχανία και σιωπή από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ για την χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα. Με την ουρά στα σκέλια,τελικά θα συμμετέχει στην παλλαϊκή κινητοποίηση την Κυριακή 15.02. Κάτι είναι και αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι δηλώσεις Κ. Λαπαβίτσα που διαφοροποιείται από τον Γ. Βαρουφάκη όμως κατέχουν πρώτη θέση στα φίλια ενημερωτικά μέσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Πάμε στοίχημα πως αν η κυβέρνηση κάνει απαράδεκτους συμβιβασμούς, ότι εκείνος που θα φύγει πρώτος θα είναι ο Γ. Βαρουφάκης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχετε ρίξει στην νεκροφιλία!

      Για να φρεσκαριστεί το μυαλό σας, δεν πάτε να παρακολουθήσετε την διάλεξη του Alain Badiou «Έρωτας υπό απειλή; Έρωτας νικητής;» στο Γαλλικό Ινστιτούτο την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου.

      Διαγραφή
  4. Δεν είμασταν και τόσοι πολλοί παιδιά - όσοι επιβάλλει η ανάγκη. Βέβαια έγινε ξαφνικά και κάποιους που πήρα εγώ να ειδοποιήσω μου λέγανε για τη μεθεπόμενη Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ