ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Για την μικροπολιτική “αριστερών” που ξεπλένουν το φθαρμένο προσωπικό του πολιτικού συστήματος...


ποιό είναι το “καθίκι” και η “σιχαμερή ύπαρξη” και το “κοινωνικό απόβρασμα”;

Για να καταλάβετε τι σημαίνει πολιτική χωρίς αρχές, διαβάστε παρακάτω κείμενα από το “εκδοχή”:

1. Πράγματι! Τα καθίκια δεν πάνε χαμένα!…


2. 43 καθεστωτικοί διανοούμενοι ντύθηκαν δημοκράτες!

Δυο μέτρα και δυο σταθμά εφαρμόζουν οι συντάκτες του “εκδοχή” στην κρίση προσώπων του φθαρμένου πολιτικού συστήματος. Αποκαλούν επιλεκτικά “καθίκι”,“σιχαμερή ύπαρξη” και κοινωνικό απόβρασματην Έλενα Παναρίτη και στηρίζουν άκριτα  την προσπάθειά του Νίκου Κοτζιά να φιμώσει τον τύπο με δικαστικές μεθοδεύσεις με την επίκληση της "δυσφήμισης", όταν οι δικοί τους χαρακτηρισμοί προς το πρόσωπο της Ελενας Πανορίτη πέρα από κάθε όριο πολιτικής αντιπαράθεσης είναι σαφώς προσβλητικοί και ανήθικοι. Αντί λοιπόν να κρίνουν την πράξη του Ν. Κοτζια, η οποία στρέφεται ενάντια στην ελευθερία του τύπου, κρίνουνεπιπλέον με ανάλογους χαρακτηρισμούς και κάποιους άλλους που υπερασπίζονται αυτή την ελευθερία...

Για την Έλενα Πανορίτη, την οποία φαίνεται ότι δεν γνωρίζουν, τους αφιερώνουμε το παρακάτω video:


Όσο για τον Νίκο Κοτζιά, τον οποίο φαίνεται ότι γνωρίζουν αρκετά καλά, τους συμβουλεύουμε να ξαναδιαβάσουν το βιβλίο του “Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ”, αφού σίγουρα το έχουν στην βιβλιοθήκη τους και μάλιστα σε 1η έκδοση...

21 σχόλια :

  1. Με τέτοιους τρόπους πασαρίστηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Κοτζιάς:
    Live: Δραγασάκης, Κοτζιάς, Λυγερός σήμερα

    Επίσης την μέθοδο μέσω δικαστηρίων να φιμώσουν την διάδοση πληροφοριών για το πρόσωπό τους δεν την ακολουθεί μόνον ο Ν. Κοτζιάς, από αυτούς που προσπαθούν να χωθούν στον ΣΥΡΙΖΑ.
    ΕΟΣ,
    γιατί δεν δημοσιοποιείς και την ακόμα πιο χοντρή περίπτωση του Σ. Λυγερού, ο οποίος παράνομα υπέκλεψε e-mail από την κλειστή λίστα επικοινωνίας των μελών της ΟΜ Χαλανδρίου (με ποιόν άραγε τρόπο έγινε η υποκλοπή;) και κατέθεσε αγωγή σε μέλος της ΟΜ,μετά από αρκετούς μήνες από την υποκλοπή, ζητώντας 120.000 ευρώ και προσωπική κράτηση 3 μηνών, αφού το γνωρίζεις το θέμα από "πρώτο χέρι";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ανησυχείς, κάθε πράγμα στον καιρό του...

      Ενημερωτικά, η περίπτωση που αναφέρεσαι είναι διαφορετική από αυτή που αφορά την αγωγή του Ν. Κοτζιά. Εδώ δεν πρόκειται για “δημόσιο κείμενο” που δημοσιεύτηκε κάπου αλλά για παρέμβαση στις εσωτερικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ.

      Το θέμα έχει συζητηθεί στην ΟΜ και έχει ενημερωθεί το κόμμα.

      Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι δεν πρόκειται για μια απλή διαρροή κάποιου εσωτερικού e-mail από κάποιο μέλος της ΟΜ, αφού κανένα μέλος δεν ανέλαβε την ευθύνη αυτής της διαρροής, αλλά για υποκλοπή που παραπέμπει σε άλλου τύπου πρακτικές και μεθοδεύσεις ελέγχου του ΣΥΡΙΖΑ από σκοτεινά κέντρα. Η παρέμβαση με δικαστικές μεθόδους στο τι συζητάει στο εσωτερικό του ένα κόμμα, θυμίζει άλλες εποχές...

      Διαγραφή
  2. φαίνεται οι συντάκτες "εκδοχής" υιοθετούν αυτή την [εκδοχή]. Ας ελπίσουμε ότι δεν υιοθετούν και την ίδιο εκδοχή του αντιρατσισμού με αυτό το "αντιρατσιστικό" μπλογκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως λέει και ο Α.Ζενάκος στο Unfollow ο Κοτζιάς στη μήνυσή του έβαλε δικηγόρο το Φαήλο, από εκεί να καταλάβεις. Από την άλλη, στους 40 διανοούμενους που υπογράφουν κατά του Κοτζιά είναι ο γνωστός Μαρατζίδης, γνωστός για τις θεωρίες "ίσης" ευθύνης στον εμφύλιο που ξεπλένουν τους φασίστες. Παρε τον ένα και βάρα τον άλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλά και συ τώρα, μπορούμε να κάνουμε και ένα πείραμα, να πούμε στο PSUV και τον Λινέρα, στα εγχειρήματα της Λατινικής Αμερικής δηλ που υποτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ προσβλέπει σε αυτά, και αυτά περιμένουν και δω να προχωρήσουμε, ότι η κυβέρνηση συνεργάζεται με έναν άνθρωπο του Φουτζιμόρι, να δούμε τι θα πουν. Ή με έναν οικονομολόγο του Πινοσέτ ξέρω γω.

    επίσης πιστεύεις ότι αντέχει σε κριτική το δίπολο, ή Κοτζιάς ή Παναρίτη ? Άσε που ο Κοτζιάς κολλάει με στρατηγικές κατευθύνσεις και αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η Παναρίτη όχι.

    όσον αφορά τον Κοτζιά εγώ πιστεύω ΥΠΕΞ έπρεπε να είναι ο Χουντής. Θα μπορούσε πάλι να έχει τον "αντιδυτικό" συμβολισμό, χωρίς την εικόνα "βαθέος κράτους". Όσοι επιτίθενται στον Κοτζιά βέβαια δεν το κάνουν με ειλικρίνεια, μιλάμε για ανθρώπους που έχουν κατά καιρούς συνεργαστεί εώς και με το ΝΑΤΟ, και που σκοπός τους δεν είναι άλλος από την ακύρωση της φιλοδοξίας του ΣΥΡΙΖΑ για μια "πολυδιάστατη" πολιτική.

    για να επιστρέψω στην Παναρίτη είναι μια συμβολική επικύρωση της ισχυρής σοσιαλφιλελευθερης διάστασης στην κυβερνητική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτά τα "συμφωνούμε σε πολλές μεταρρυθμίσεις" στα "κυνηγάμε την φοροδιαφυγή" (χωρίς όμως αύξηση της φορολογίας στις ΑΕ, απλά με την φιλοδοξία να ανεβάσουν την εισπραξιμότητα, που δεν θα γίνει).

    και μας βάζεις και ένα βιντεάκι 9 λεπτά, που, ενώ είχε ψηφίσει τα μνημόνια,το δεύτερο ίσως λίγο μετά, λέει ότι είναι αντιαναπτυξιακά, και χρειάζονται μόνιμα μέτρα, τα λεγόμενα διαρθρωτικά. Και 2 κουβέντες για το αγγλικό δίκαιο, οκ, καλό και αυτό, και για πρώτη κατοικία (στο Περού λέγεται την τσάκισε η ίδια !!), και γενικά δεν καταλαβαίνω.

    Άντε να πούμε ότι τέλος πάντων, έχει ο Βαρουφάκης εμπιστοσύνη στην τεχνογνωσία της και την κάλεσε. Πάλι μαλακία είναι, αλλά τέλος πάντων.

    Μην μας την βγάζεις αντιμνημονιακή.

    "κάποιος σύντροφος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Η Πανορίτη δεν είναι λιγότερο αντιμνημονιακή από άλλους που είναι "πολιτικά πρόσωπα" στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και κινούνται από ιδιοτελή κίνητρα. Δεν λέω ότι η Πανορίτη όπως και ο καθένας δεν μπορεί να κινείται με ιδιοτελή κίνητρα, αλλά αυτά μετράνε διαφορετικά όταν θέλει να είναι "πολιτικός παράγοντας".

      2. Προφανώς η περίπτωση "Πανορίτη" δεν συγκρίνεται με την περίπτωση "Κοτζιά", που είναι πολύ περισσότερο επικίνδυνη και για την φυσιογνωμία αλλά και για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ποιές "αποφάσεις" και σε ποιές "στρατηγικές επιλογές" του ΣΥΡΙΖΑ κολλάει ο Κοτζιάς;

      Διαγραφή
    2. ότι η Ελλάδα αν θέλει να έχει σχέσεις πχ με την Ρωσία, θα έχει σχέσεις με την Ρωσία.

      Η Παναρίτη όντως δεν είναι υπουργός, ίσως αυτό να είναι μια διαφορά, αλλά η σοσιαλφιλελευθερη λογική των "μεταρρυθμίσεων", της "αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης", του new public management δηλ, της λειτουργίας του δημοσίου με όρους νεοφιλελευθερης ανταποδοτικότητας, των ... δημοσιονομικών πλεονασμάτων, δηλ της λιτότητας, με μια μικρή φορολογική μεταρρύθμιση κατά των μεσαίων είναι εδώ.

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
    3. Δεν καταλαβαίνω αυτό με την Ρωσία τι σχέση έχει με το θέμα που συζητάμε. Μήπως εννοείς ο Κοτζιάς είναι ο "κατάλληλος άνθρωπος" για να οικοδομήσει αυτές τις σχέσεις; Από που προκύπτει αυτό; Επειδή ήταν υμνητής του Γιαρουζέλσκι;

      Επίσης δεν καταλαβαίνω αυτά με την Πανορίτη και την "σοσιαλφιλελεύθερη¨ λογική που επικαλείσαι. Δηλαδή, ο Κοτζιάς που είναι και υπουργός της κυβέρνησης δεν είναι φορέας αυτής της της πολιτικής; Κινείται από αγνό "πατριωτισμό" και βρέθηκε σε αυτή την θέση διαφωνώντας με βασικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης; Θα μας τρελάνεις!

      Διαγραφή
    4. Ξανά: κακώς είναι ο Κοτζιάς στην κυβέρνηση, αλλά το ξεχωρίζω πότε αυτό το λέει κάποιος από τα αριστερά, ή για την οριστική και βαθύτερη πρόσδεση της χώρας στο "δυτικό" πλαίσιο. Είπα ότι έπρεπε να είναι ο Χουντής, να διαβάζεις σε παρακαλώ.

      Ή ο Ήσυχος. Πάλι θα υπήρχε συμβολισμός ανοίγματος των σχέσεων της χώρας σε άλλες κατευθύνσεις, χωρίς τον συμβολισμό "βαθέως κράτους" που δίνει ο Κοτζιάς, Και πριν το έγραψα αυτό, είναι βαριά κουβέντα, και μου λες ότι υποστηρίζω τον Κοτζιά.

      Έξω ο Κοτζιάς από την κυβέρνηση αλλά όχι γιατί η χώρα δεν πρέπει να αναπροσανατολιστεί διεθνώς.

      Νομίζω έγινε σαφές.

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
  5. και μια συμπλήρωση γιατί τώρα το είδα όλο.

    η γυναίκα είναι δημόσιος κίνδυνος, να αναλάβει λέει η "Ευρώπη" τα σύνορα και την άμυνα της χώρας, για να κλείσει λέει κάποιο δημοσιονομικό κενό που υπήρχε τότε. Κατά τα άλλα την πειράζει το αγγλικό δίκαιο και που γράφονται τα μνημόνια και προτείνει να φύγουν και τα λίγα κομμάτια κυριαρχίας που ακόμα υπαρχουν.

    με ύφος "εθνικής αγανάκτησης" προτείνει και την στρατιωτική εκτός από την οικονομική επιτροπεία.

    "κάποιος σύντροφος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Παναρίτη για τις στρατιωτικές δαπάνες λέει το προφανές. Εξάλλου οι κίνδυνοι κατά της εδαφικής ακεραιότητας μειώθηκαν με την ένταξη της χώρας στην ΕΕ.

      Διαγραφή
    2. το προφανές για τις αμυντικές δαπάνες είναι το ούτε ένας στρατιώτης έξω από τα σύνορα, ούτε ένα ευρώ για το ΝΑΤΟ, καμία συμμετοχή σε οτιδήποτε νατοικό, πολύπλευρες συνεργασίες, αμυντική βιομηχανία και αυτάρκεια στο μέτρο του δυνατού, έξοδος από το ΝΑΤΟ.

      για την αριστερά μιλάω πάντα. Το ότι τα ελληνικά σύνορα δεν είναι ελληνικά αλλά ευρωπαϊκά, είναι άποψη του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και μεταμοντερνισμού και όχι της αριστεράς.

      μειώθηκαν λες οι κίνδυνοι για την εδαφική ακεραιότητα, άρα να ... την καταργήσουμε μια για πάντα.

      έτσι όντως δεν θα κινδυνεύει.

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
  6. Νομίζω πως το γεγονός και μόνον πως συζητάμε για αριστερή εξωτερική πολιτική (υποθέτοντας καποια στοιχεία κλασικής αριστεράς, έστω και σοσιαλδημοκρατικά), με δεδομένο το δίδυμο ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά και Υπουργό Άμυνας Π. Καμμένο, συνιστά ήδη λογικό παράδοξο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το "παράδοξο" προκύπτει από στο ερμηνευτικό σχήμα σχήμα της πραγματικότητας. Όμως η πραγματικότητα είναι αυτή που περιγράφεις και μπορεί να έχει αντιφάσεις, αλλά ποτέ δεν είναι "παράδοξη".

      Ο τρόπος για την άρση του "λογικού παράδοξου" είναι μόνον ένας: Να επανεξετάσουμε το ερμηνευτικό σχήμα. Αν θεωρήσουμε ότι η κυβέρνηση δεν είναι μια κυβέρνηση της Αριστεράς αλλά μια "αστική κυβέρνηση" όπως αυτή ορίζεται στα πλαίσια του κοινοβουλευτισμού, τότε δεν υπάρχει "λογικό παράδοξο".

      Μερικοί αριστεροί, φαντασιώνονται ότι τώρα έχουμε μια κυβέρνηση της Αριστεράς και ανησυχούν μήπως υπογράψει μια νέα "συμφωνία της Βάρκιζας". Αυτές οι προσδοκίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Την νέα συμφωνία της Βάρκιζας την έχει υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ (και η υπόλοιπη Αριστερά) εδώ και καιρό.

      Το ζήτημα είναι αν θα τηρηθεί αυτή η συμφωνία, γιατί συνήθως ξεχνάμε ότι η συμφωνία της Βάρκιζας δεν τηρήθηκε σχεδόν από την πρώτη μέρα που υπογράφτηκε...

      Διαγραφή
    2. Ά όχι, δεν έβαλα τόσο ψηλές "απαιτήσεις αριστεροσυνης" ώστε να μιλάμε για τέτοια πράγματα.
      Το ερώτημα αφορά στοιχειώδη πράγματα: αριστερή εξωτερική πολιτική στη γραμμή "Ατλη - Βίλλυ Μπράντ - Ούλοφ Πάλμε".
      Εδώ αντί "Όστπολιτίκ" έχουμε με το καλημέρα ελικόπτερα στα Ίμια, γάμους με κουμπάρους ολιγάρχες στη Μόσχα (Μαλοφέεφ)....

      Διαγραφή
  7. Πω πω χαμός για δυο πρώην πασόκους!

    Εντάξει, να σφάζονται οι συριζέοι ποιός είναι καλύτερος, έχει κάποιο νόημα. Όμως είναι εντελώς ακατανόητο να παίρνουν φιλοαντάρυοι (όπως το "εκδοχή") θέση σε αυτή την διαμάχη υπέρ του ένα και εναντίον του άλλου. Εδώ χρειάζεται η βοήθεια της ψυχανάλυσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πάντως είναι σαφές ότι το κοινό και ο διαχειριστής του blog από την Παναρίτη δεν ενοχλούνται και πολύ.

      όπως είναι σαφές και ότι δεν ενοχλείται και πολύ απο τον Κοτζιά το "εκδοχή"

      όπως είναι επίσης σαφές ότι στην συγκυρία η Παναρίτη πρέπει να ενοχλεί περισότερο έναν αριστερό άνθρωπο.

      ή ο Μάρδας, επειδή η Παναρίτη δεν είναι υπουργός, ένας απίθανος τύπος, μνημονιακός όσο το μνημόνιο, στο Ποτάμι μέχρι χτες ξέρωγω. Και είναι στο οικονομικό επιτελείο. Όχι ο Λαπαβίτσας, ούτε ο Τόλιος, ούτε καν ο Μηλιός, μέχρι αυτός κρίθηκε πολιτικά απρόβλεπτος, σαν ... αριστερός. Κουσούρι στις μέρες μας αυτό ...

      Είναι όμως ο Μάρδας. Τι να πεις ...

      "κάποιος σύντροφος"

      Διαγραφή
  8. Η ομαδοποιηση ειναι σχετικα αν οχι εντελως φασιζουσα πρακτικη
    Δεν ειναι το ιδιο ο Κοτζιας με την Παναριτη.
    Ουτε ντε και καλα θα σταυρωσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατι συνεργαζεται και με ατομα, οργανωσεις αλλων ομαδων-κινησεων-κομματων κλπ(ο Κοτζιας εχει δικη του οργανωση ως γνωστον)

    Προσωπικα εκτιμω σε καποιο βαθμο τον Κοτζια(χωρις να αγιοποιω την παρουσια του διπλα σε πασοκους)

    Απο εκει και μετα η παρουσια της Lazard ως εταιρειας συμβουλων...ε οπως και να το κανεις ειναι προβληματικη-ειδικα οταν παλιοτερα ο ΣΥΡΙΖΑ ειχε κανει και επερωτηση για αυτην την εταιρεια
    Ομοιως προβληματικη ειναι η Ραχηλ Μακρη...ηοποια κοντεψε να γυρισει απο ακρα δεξια σε αντιεξουσιαστικο χωρο μεσα σε μια βδομαδα το συνολο των οργανωσεων...(φιλικα και με συντροφικο πνευμα λεω οτι ΔΕΝ θα κερδισει κατι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εκατονταδες χιλιαδες λαου που πιστευουν/με στο ΣΥΡΙΖΑ απο τετοιες παρουσιες)

    Θα εκλιπαρουσα μαλιστα τον κοσμο του ΣΥΡΙΖΑ να μην υπαναχωρει...απο τις απαιτησεις του. Να διεκδικει και αν πιεζει την κυβερνηση να μην κανει ουτε βημα πισω, δυστυχως ηδη εχει διανυσει πολυ πολυ δρομο οπισθεν.
    Σε κριτικες απο τους γραβατοφορεμενους χρυσαυγιτες του ποταμιου, τους τελειωμενους βενιζελοφρωνες και τους συγχρονους ταγματασφαλιτες του σαμαρα...καλο ειναι να κεινει τα αυτια καθε εχεφρων Ελληνας.

    Τελος η μονη χρησιμη κριτικη για τον λαο ειναι αυτη που προερχεται απ οτα αριστερα του ΣΥΡΙΖΑ και ελπιζω να του δινει ωθηση η' τουλαχιστον να του βαζει φρενο στις υπαναχωρησεις

    Υγ. Οποιος πονταρει σε συριζιτικη παρενθεση ισως διαψευστει χοντρα και δει κυβερνητικη αλλαγη σε καμια δεκαετια και βαλε
    Απο την αλλη οποιος της κυβερνησης θεωρει τον λαο δεδομενο και προβατο...μην αναρωτηθει για τυχον ραγδαια πασοκοποιηση σε συντομοτατο διαστημα
    Οι απαιτησεις εχουν ανεβει απο ολους για ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Καλό θα ήταν να είσαι πιο προσεκτικός στις εκφράσεις σου για "φασίζουσες πρακτικές".Και ο Κοτζιάς και η Παναρίτη προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ ως εκ τούτου ομαδοποιούνται από την δική τους πολιτική στάση σε σχέση με αυτό το χαρακτηριστικό.

      2. Η "οργάνωση" του Κοτζιά αριθμητικά και κοινωνικά είναι ασήμαντη. Τέτοιες υπάρχουν χιλιάδες. Πρόκειται περί μιας "παρέας" που αυτοχρίζεται "οργάνωση" για να έχει ένα πρόσωπο για να διαπραγματεύεται με τους μηχανισμούς του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας λες συγκεκριμένα τι έχει κάνει αυτή η "οργάνωση" πέρα από κάποιες εκδηλώσεις για να πασάρει τον Κοτζιά ως πολιτικό παράγοντα και να κάνει τα κομπρεμί του με μηχανισμούς του ΣΥΡΙΖΑ;

      3. Ποίος κρίνει ποιά είναι "χρήσιμη κριτική" για τον λαό και πως ορίζεται το "αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ"; Μήπως η διαχωριστική γραμμή είναι από το ποιός είναι ενάντια στην ΕΕ και το ευρώ; Εμείς δεν πιστεύουμε ότι οι διαφορετικές στρατηγικές επιλογές του αστισμού για την θέση την χώρας στον διεθνή καταμερισμό της εργασίας αποτελούν χώρο προσδιορισμού της Αριστεράς.

      4.Για να μην έχουμε αυταπάτες για "συριζική παρένθεση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει αρκετό χρόνο στην κυβερνητική εξουσία γιατί είναι ο μόνον παράγων που μπορεί να αποκαταστήσει την λειτουργία του πολιτικού συστήματος και την συνέχεια του κράτους.

      Υ.Γ. Το γεγονός ότι η άμυνα της χώρας στηρίζεται αποκλειστικά σε "ιμπεριαλιστικά οπλικά συστήματα" δεν μας ενοχλεί και μας ενοχλεί η χρήση ως τεχνικών συμβούλων στις διαπραγματεύσεις "καπιταλιστικών εταιρειών";

      Διαγραφή
    2. Η οργανωση του Κοτζια, οπως η οργανωση του Βουδουρη, η οργανωση της Κατσελη και ο γαλαξιας οργανωσεων που ειτε μετειχαν ειτε στηριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ...μεμονωμενα ειναι μικρα μεγεθη. Αθροιστικα δεν ειναι ασημαντη η βοηθεια που ελαβε ο ΣΥΡΙΖΑ για να πλησιασει την αυτοδυναμια.
      Εξαλλου τις επιλογες μαζικοποιησης της εκανε καιρο τωρα ο ΣΥΡΙΖΑ χωρις κανενα ιδιαιτερο κριτηριο ουτε καν αυτο το υποτεπωδες του μη ακροδεξιου αντιμνημονιακου...
      Αριστερα του ΣΥΡΙΖΑ ξερεις πολυ καλα ποιες οργανωσεις ,κομματα ομαδες βρισκονται...εκτος εαν κανεις οτι δεν ξερεις.-
      Οσο για το ΥΓ σου...ναι με ενοχλει και αυτο...αλλα μην στελνεις την μπαλλα στην εξεδρα. Με την ιδια λογικη σε καθε τι που διατυπωνεται θα αναφερε ο καθενας ενα στοιχειο που δεν εχει πει ο αλλος για να λεμε...'δεν σε πειραζει δηλαδη αυτο?' κλπ
      Δηλαδη εσενα δεν σε πειραζουν οι αστεγοι και σε ενοχλει ο Κοτζιας? ...χμμμ στην κερκιδα παλι

      Διαγραφή
  9. 2. Να διορίσει στην 5η εκλόγιμη θέση του Επικρατείας τον απόστρατο κ. Τόσκα και να τον υπουργοποιήσει κιόλας?

    "κάποιος άλλος σφος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ