ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Στιγμιαίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Το χάσμα ανάμεσα στον “λογισμό” και “τ' όνειρο” διευρύνθηκε...


Φεύγοντας χθες βράδυ από το στάδιο του TAE KWON DO, μετά το στιγμιαίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, εφοδιαστήκαμε από την παρουσία μας εκεί με δυο βεβαιότητες και μερικές αμφιβολίες:



Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ζήλεψε τον τίτλο μας και τον έκανε πράξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε πλέον “ένωση οπαδών”. Αυτή είναι η πρώτη βεβαιότητα. Το video που παραθέτουμε είναι αποκαλυπτικό από την οπαδική συμπεριφορά των κατ' ευφημισμό “μελών” του. Με αυτό το δεδομένο στο χέρι, δηλώνουμε πλέον ότι η δική μας κερκίδα θα δώσει την μάχη ώστε η ομάδα μας να κερδίσει τον αγώνα με διαφορά και να μην μοιραστεί  το κύπελλο με άλλους


(για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι...)
Δηλώνουμε όμως και κάτι πρόσθετο: Υποτιμούσαμε τις ικανότητες της προεδρικής φρουράς επειδή κρίναμε από μια σειρά γεγονότων που έδειχναν ότι οι αγώνες που έχει κερδίσει μέχρι τώρα η ομάδα μας οφείλονταν στα λάθη του αντιπάλου και στη δύναμη της κερκίδας και όχι στις δικές της ικανότητες. Ακόμα και η ακύρωση των αποτυχημένων μεταγραφών από την ΔΗΜΑΡ που επεδίωκε με απρόσμενο πάθος η προεδρική φρουρά, δεν έγινε μόνον επειδή όλες οι κερκίδες του ΣΥΡΙΖΑ είχαν εξαγριωθεί με αυτές, αλλά γιατί η ΔΗΜΑΡ έβαλε και αυτή το χεράκι της σε αυτή την εξέλιξη με την αλαζονική συμπεριφορά της και ζητούσε για ψόφιους παίχτες μεγάλο αντίτιμο.

Όμως η προεδρική φρουρά έχει την ικανότητα να στήνει παιχνίδια. Ικανότητα που την είχαμε υποτιμήσει. Το πιο χοντρό που έχει στήσει είναι με το “βαθύ ΠΑΣΟΚ” που διασυνδέεται με το κράτος. Αυτή είναι η δεύτερη βεβαιότητα. Εμείς, ως απλοί “οπαδοί” αλλιώς τα φανταζόμαστε τα πράγματα (εδώ: Γιατί το νέο κόμμα του Γιωργάκη προκαλεί τόση αναστάτωση στο μνημονιακό μπλοκ; )

Όμως, όταν πληροφορηθήκαμε ότι  οι μάγκες του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στον Γιωργάκη μόνον που δεν του έβαλαν σαν προϋπόθεση για να πάνε στο  κόμμα του,  ήταν να υπογράψει το “πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης”, κάτι δεν μας πήγαινε καλά. Αν βάλεις και αυτά που στο τσακ πρόλαβαν να ακουστούν στο στιγμιαίο συνέδριο (βλέπε video) και  προσθέσεις και την πρόταση του Δραγασάκη στην ΚΕ, να προσφερθούν θέσεις υποψηφίων βουλευτών στον Πρόεδρο του ΤΕΕ και του Δικηγορικού Συλλόγου, τότε γίνεται φανερό που πάει το πράγμα. Δύσκολα λοιπόν τα πράγματα και για το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, αλλά και για το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου...

Τις αμφιβολίες μας, θα τις διατυπώσουμε σε επόμενο κείμενό μας. Προς τον παρόν σας κοινοποιούμε μια υποψία που έχουμε, που όσο περνάει ο καιρός, όλο και μεγαλώνει: οι δικοί μας ίσως και να μην θέλουν να πάρουν το κύπελλο μόνοι τους. Και δεν αναφερόμαστε μόνον στις κουβεντούλες που πετάει ο Ν. Βούτσης και άλλα στελεχά στα κανάλια, ότι δηλαδή ακόμα και αν έχουμε την πλειοψηφία, θα αναζητήσουμε και άλλους συμμάχους για να κυβερνήσουμε. Αν βεβαιωθούμε ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα τους κόψουμε τα πόδια! 

Για την επιλογή του τίτλου μας, ακούστε τον λόγο του Α. Μπαλτά στο video και ρίξτε και μια ματιά εδώ: Για την συγκυρία (μέρος Ι : εισαγωγή)

7 σχόλια :

  1. http://www.iefimerida.gr/news/185338/epanastatisan-oi-aploi-synedroi-gia-ta-psifodeltia-toy-syriza

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μηπως αντ'ι για οπαδούς ψαχνουν κομπαρσους για τα τηλεοπτικα σποτ?
    http://www.koutipandoras.gr/article/130552/mellon-ehei-onoma-deite-proto-tileoptiko-spot-toy-syriza

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΝΕΡΙΤ ήταν εκεί!
    Δεν είναι ξεφτίλα να βγαίνει ο Βούτσης και ο Τσίπρας στις οθόνες του συνεδρίου κάτω από τον λογότυπο της ΝΕΡΙΤ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Βίτσας λέει: “Δεν θα χρησιμοποιηθούν στην κυβέρνηση της Αριστεράς όσοι ανέλαβαν κυβερνητικές θέσεις σε μνημονιακές κυβερνήσεις” και διάφοροι μαλάκες απ' κάτω τον χειροκροτούν!

    1. Λέει ότι δεν θα αναλάβουν κυβερνητικές θέσεις, δεν λέει ότι δεν θα μπουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενοι.

    2. Μιλάει για την περίπτωση της “κυβέρνηση της Αριστεράς”. Όμως αν γίνει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την αυτοδυναμία, τότε σε αυτή την περιπτωση, μπορεί να είναι και κανένας μνημονιακός στην κυβέρνηση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα κατάλαβα βρε παιδιά γιατι έγινε το διαρκές? θέλαμε να συμμετάσχουμε αυθόρμητα για να γυριστεί το τηλεοπτικό σποτ. Μέχρι τώρα ήθελα να ζητήσω τα μεταφορικά έξοδα που έκανα, τώρα θα ζητήσω δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. " ...οι δικοί μας ίσως και να μην θέλουν να πάρουν το κύπελλο μόνοι τους..."
    Τώρα το κατάλαβες;
    Προφανώς και δεν θέλουν! Aφού οι άλλοι όχι μόνο τους το δίνουν πρόθυμα, το επισπεύσαν κιόλας! Στην παρούσα φάση κανείς δεν θέλει ένα κύπελλο γεμάτο σκατά! Είναι η περίπτωση που ο νικητής τα χάνει όλα και φεύγει νύχτα. Μοναδική σωτηρία: η διάχυση της ευθύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Πασχάλης έκανε ένα στιγμιαίο λάθος που έγινε διαρκές. Εμείς κάναμε ένα διαρκές συνέδριο που έγινε στιγμιαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ