ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Άρχισαν τα…όργανα στην παράταξη της Ρένας Δούρου


Μέλη της παράταξης της νέας περιφεριάρχη απείλησαν να καταψηφίσουν τον τροποποιημένο προϋπολογισμό της περιφέρειας που κατατέθηκε προς ψήφιση. Κάμφθηκαν όμως οι ενδοπαραταξιακές αντιρρήσεις και τον προϋπολογισμό υπερψήφισε η παράταξη του πρώην περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρού, ο κ. Πέτρος Μαντούβαλος και ο κ. Αντώνης Γάκης από το οικολογικό σχήμα. Καταψήφισε η παράταξη του κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, η Λαϊκή Συσπείρωση (στηρίζεται από το ΚΚΕ) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενώ «παρούσα» ψήφισε η κυρία Μαρία Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ).

Παραθέτουμε τρία ενημερωτικά κείμενα σχετικά με την ψήφιση του προϋπολογισμού της περιφέρειας Αττικής:


1. Η διατήρηση των ισορροπιών μεταξύ των προεκλογικών δεσμεύσεων και της διαχείρισης της υφιστάμενης πραγματικότητας έχουν αρχίσει ήδη να προκαλούν αναταράξεις στο στρατόπεδο της κυρίας Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής.

Αφορμή υπήρξε αυτή τη φορά ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός τον οποίο κατάρτισε το επιτελείο της κυρίας Δούρου και στον οποίο ενέταξε έργα τα οποία είχαν μεν ξεκινήσει από την προηγούμενη διοίκηση, αλλά έρχονται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις της νέας Αρχής.

Ολόκληρο το κείμενο εδώ:

2. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γ. Σγουρός, ο οποίος ψήφισε υπέρ και στα δύο θέματα του Περιφερειακού, κατηγόρησε τη Ρ. Δούρου ότι «δεν είχε το σθένος να βγάλει ούτε ένα από τα έργα που κατήγγειλε προεκλογικά ως παράνομα, ούτε ένα από τα έργα που λέγατε πως είναι άχρηστα. Αντίθετα τα βρίσκετε ένα ένα μπροστά σας και τα εφαρμόζετε». Πρόσθεσε μάλιστα πως «θα περίμενε κανείς έστω μια τυπική συγγνώμη για την τόση προεκλογική λάσπη που δεχθήκαμε για το έργο στον ΧΥΤΑ Γραμματικού μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Αριστερές παρατάξεις κατηγόρησαν τη Ρένα Δούρου για «αλλαγή πλεύσης» αναφέροντας ότι στην προεκλογική της εκστρατεία υποστήριζε ότι «θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα», γεγονός που όπως έλεγαν, ο προϋπολογισμός διαψεύδει».

Στον προϋπολογισμό του 2015 προβλέπονται μεταξύ άλλων: 7 εκατομμύρια ευρώ για το γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας, 20 εκατομμύρια για το γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας, καθώς και 2 εκατ. ευρώ για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού.

Ολόκληρο το κείμενο εδώ:  

3. Η κ. Δούρου πρόσθεσε ότι μια από τις βασικές προτεραιότητές της Περιφέρειας είναι η επείγουσα αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και γι' αυτό το λόγο «ο Προϋπολογισμός ενισχύθηκε με 13.1 εκατομμύρια, αντί για 1.9 της αρχικής εκδοχής του – και αυτό είναι μόνο η αρχή», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε «στην έμφαση στις πολιτικές ανάπτυξης κατά της κρίσης, στη στήριξη της καινοτομίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της ατμομηχανής της παραγωγικής ανασυγκρότησης, στην ενίσχυση της ενδογενούς παραγωγής, στην προστασία του περιβάλλοντος με την ενίσχυση των υποδομών και στη μέριμνα για τη βελτίωση της καθημερινότητας της ζωής των πολιτών».

Ολόκληρο το κείμενο εδώ:

1 σχόλιο :


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ