ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Άλλη μια "μεταγραφική επιτυχία" του ΣΥΡΙΖΑ...



Αυτό που δεν ξέραμε και το μάθαμε σήμερα από δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας –της Realnews- είναι ότι έγινε επίσημη «μεταγραφή» και εδώ και μερικές βδομάδες αποτελεί έναν από τους συμβούλους του Αλέξη Τσίπρα για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Όπως μάλιστα σημειώνει το δημοσίευμα ο Γ. Ρουμπάτης συμμετέχει σε κλειστές συσκέψεις αλλά και σε «ειδικές αποστολές» της ηγεσίας της Κουμουνδούρου προς πρεσβείες στην Αθήνα ή και σε ξένες χώρες!
(από το “ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ”)
Όμως το θέμα δεν είναι νέο. Πριν από τις εκλογές του Μάη, το "Βήμα της Κυριακής" (και συγκεκριμένα, η στήλη "Βηματοδότης") απέδωσε έμμισθο ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ στον δημοσιογράφο Γιάννη Ρουμπάτη. Όπως πληροφορηθήκαμε τότε από τις στήλες της αυγής ( Η απάντηση του Γιάννη Ρουμπάτη”):

Με μια λέξη, "το 'Βήμα της Κυριακής' λέει ψέματα", λάθος που η ιστορική εφημερίδα θα μπορούσε να αποφύγει αν του είχε κάνει ένα τηλεφώνημα. Αλλά, "με συκοφαντούν γιατί γνωρίζουν ότι δεν έχω οποιαδήποτε έμμισθη σχέση με την εταιρεία του κ. Τζιώτη (σ.σ.: πρόκειται για τον επικοινωνιολόγο, το όνομα του οποίου επίσης ενέπλεξε το επίμαχο δημοσίευμα), (επίσης) δεν έχω καμία οικονομική σχέση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

Αντιθέτως, "σε θέματα της ειδικότητάς μου, όταν μου ζητείται, δίνω την άποψή μου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον πρόεδρό του. Το ίδιο θα έκανα αν μου το ζητούσε οποιοδήποτε κόμμα της Αριστεράς. Αν αυτό ενοχλεί τους συντάκτες ή τους υποβολείς του σημειώματος για το πρόσωπό μου, ας 'καταπιούν ξίδι'", καταλήγει ο Γιάννης Ρουμπάτης.

Εκείνο που αρνήθηκε τότε ο Γ. Ρουμπάτης δεν ήταν η πολιτική σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η έμμισθη. Η είδηση ότι ο  Γιάννης Ρουμπάτης συναγελάζεται με τα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνεται από τον ίδιο: “όταν μου ζητείται, δίνω την άποψή μου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον πρόεδρό του”. Αυτό έχει σημασία. Με τι ανταλλάγματα δίνει αυτή την άποψη του δεν το γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε επίσης ότι σε παρόμοιες υποθέσεις, τα οικονομικά ανταλλάγματα που υπαινισσόταν τότε το δημοσίευμα του “βήματος”, δεν είναι καθόλου εύκολο να αποδειχθούν ακόμα και αν υπάρχουν. 

Εξάλλου, το μείζον ζήτημα σχετικά με τα οικονομικά δεν είναι αν τα πήρε ή πόσα πήρε ο κ. Γ. Ρουμπάτης, αλλά η πολιτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν δίνει στην δημοσιότητα το κόστος της προεκλογικής του εκστρατείας και σε ποιούς την είχε αναθέσει, όπως κατά την γνώμη μας θα όφειλε να κάνει ένα κόμμα της Αριστεράς. Επίσης αντιλαμβανόμαστε τους ιδιοτελείς λόγους για τους οποίους το “βήμα” έκανε τότε αυτές τις αποκαλύψεις για έναν δικό του άνθρωπο που αλλαξοπίστησε. Όμως αυτό δεν αναιρεί την πολιτική σημασία των αποκαλύψεων, ούτε αποδεικνύει την ...ανιδιοτέλεια του Γιάννη Ρουμπάτη.

Για όσους δεν γνωρίζουν την πολιτική σταδιοδρομία του κ Ρουμπάτη, υπενθυμίζουμε ότι ξεχωρίζει για τη στενή του σχέση με τον Γιώργο Κοσκωτά, τη θητεία του ως κυβερνητικός εκπρόσωπος από το 1987-1988 αλλά και τη θητεία του στο ευρωκοινοβούλιο, ως προσωπική επιλογή του Ανδρέα Παπανδρέου.

1 σχόλιο :

  1. Προφανως οι συμβουλοι έρχοντια γάντι με τα απαναωτώ ζικ-ζακ...
    AOZ: Καμία ομοψυχία με τα αφεντικά και το κράτος
    http://wp.me/pryYN-1LJ
    http://avantgarde2009.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ