ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Ξεκινάει σήμερα το συνέδριο της επανίδρυσης του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ


η μάχη για τον "ΣΥΡΙΖΑ των μελών" χάθηκε το 2009...

Στο παρελθόν, μια φορά μόνον οι μηχανισμοί του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ μπήκαν στην άκρη από μια απρόσμενη κίνηση του Α. Αλαβάνου να παραιτηθεί από πρόεδρος και να αναδείξει στην θέση του τον Αλέξη Τσίπρα. Η κίνηση αυτή του Α. Αλαβάνου πυροδότησε εξελίξεις στον ΣΥΝ και δημιούργησε νέα δεδομένα για την αριστερά και προώθησε το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. (Η «φράξια» του Μαυρίκου δέχεται το οριστικό κτύπημα από τον Αλέξη Τσίπρα!)

Τον Ιούλη του 2009, στην Πανελλαδική Συσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε μια ευκαιρία για να γίνει μια νέα τομή στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ένα μεγάλο πλήθος ανένταχτου κόσμου στρατεύεται  στο εγχείρημα και μπαίνει για πρώτη φορά με μαζικούς όρους και από τα κάτω το αίτημα για τον “ΣΥΡΙΖΑ των μελών”. Η ευκαιρία αυτή χάθηκε και αρχίζει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ των μηχανισμών (των “συνιστωσών” ) να παγιώνεται και  να αποκτά μόνιμα λειτουργικά χαρακτηριστικά.(Ο ΣΥΡΙΖΑ …πέθανε. Ζήτω ο ΣΥΡΙΖΑ!)

Σήμερα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναδειχτεί ως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυριαρχία των μηχανισμών είναι πλήρης και ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε ένα συνέδριο επανίδρυσης του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Ο ανένταχτος σε μηχανισμούς κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ έχει σφαγιαστεί στη μάχη της αναμέτρησης των μηχανισμών ( Ένα άλλο Συνέδριο είναι εφικτό) και είναι πλήρης η επικράτηση των μηχανισμών και των στηριγμάτων τους στο σώμα του συνεδρίου.  Κάποιες δηλώσεις του Α. Τσίπρα στον 105.5 (Εμείς πανηγυρίζουμε!..)  δημιούργησαν αναταραχή στις “συνασπισμένες” δυνάμεις των μηχανισμών του ΣΥΡΙΖΑ (ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ - ΑΡΕΝ -ΑΝΑΣΑ ) και σε λίγες μέρες, στην επόμενη Κ.Ε. αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί...

13 σχόλια :

  1. Δεν έχει σφαγιαστεί μόνον οι ανένταχτοι σε συνιστώσες του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο κόσμος από το ΠΑΣΟΚ στην μάχη της εκλογής των αντιπροσώπων για το συνέδριο. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην ηγετική ομάδα γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να μην εκλεγεί κανείς από τους παράγοντες του ΠΑΣΟΚ στην νέα ΚΕ.

    Γιαυτό αναζητούν λύσεις. Μια λύση που έχει τεθεί στο τραπέζι, είναι η πρόταση για αριστίδην μέλη στην ΚΕ, ώστε να πάρουν και οι πρώην πασόκοι και νυν παράγοντες του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ( της ριζοσπαστικής Αριστεράς) μια θεσούλα στην ΚΕ. Ακούγεται μάλιστα ότι θα επικαλεστούν για να στηρίξουν αυτή την θέση και το επιχείρημα ότι στις προσυνεδριακές διαδικασίες υπήρξε «πόλωση» στις ψηφοφορίες!

    Αν θέλουν να βάλουν κάποιους στην ΚΕ που νομίζουν ότι κινδυνεύουν να μην εκλεγούν υπάρχει άλλη διαδικασία, διαφανής και δημοκρατική:

    Ως γνωστόν στην ΚΕ μπορεί να εκλεγούν και μέλη που δεν είναι εκλεγμένοι ως σύνεδροι, αρκεί να τους προτείνει κάποιος. Αν ο Α. Τσίπρας πιστεύει πως θα πρέπει να εκλεγούν κάποια πρόσωπα που προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ ή που έχουν αποκλειστεί από την μάχη των μηχανισμών και δεν έχουν εκλεγεί ούτε καν αντιπρόσωποι, ας έχει το θάρρος της άποψης του και ας τους προτείνει ο ίδιος με το όνομά τους στο συνέδριο ως υποψήφιους για την ΚΕ και ας αποφασίσει τελικά το ίδιο το σώμα – λαμβάνοντας υπόψη του αυτή την πρόταση – αν θα πρέπει να εκλεγούν ή όχι με την ψήφο του στις εκλογικές διαδικασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. - Τι θα συζητάνε την Κυριακή το πρωί οι συνασπισμένες "συνιστώσες" του ΣΥΡΙΖΑ;

    για να το μάθετε, ένα κλικ [Εδώ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια ματιά και εδώ,

      για την πορεία μετεξέλιξης από τον ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών στον ΣΥΡΙΖΑ των μελών η ο οποία συνοδεύεται από κρυφούς ερωτικούς ανταγωνισμούς και την φανερή σεξουαλικότητα μηχανισμών, οι οποίοι αναπαράγονται στο εσωτερικό του:

      Μια απάντηση στο άρθρο του Δ. Μπελαντή: “Περί της πολιτικής ηθικής”

      Διαγραφή
  3. Αυτή τη στιγμή έχουμε το εξής παράδοξο: Η μειοψηφία (Αριστερή Πλατφόρμα) και μερικές συνιστώσες που ανήκουν στη πλειοψηφία εξέλεξαν μικρές, συμπαγείς και πειθαρχημένες ομάδες συνέδρων. Η πλειοψηφία εξέλεξε πολύ περισότερο κόσμο που "στηρίζει τον πρόεδρο" αλλά που δεν είναι ούτε συμπαγής ούτε πειθαρχημένη ως ομάδα. Υπάρχει σε αυτό το συνέδριο ποιοτική διαφορά των συνέδρων. Θα το πω χύμα, σε σχέση με όλα ανεξαιρέτως τα συνέδρια του Συνασπισμού, σε αυτό το συνέδριο οι σύνεδροι είναι κατά βάση άσχετοι από τη μεγάλη εσωκομματική παράδοση του ΣΥΝ. Τώρα αν αυτό είναι καλό ή κακό δεν ξέρω, θα δείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ δεν έχει το ανάστημα του ΑΛΑΒΑΝΟΥ για να συγκρουστεί με τους μηχανισμούς και ο από κάτω κόσμος που τον στηρίζει είναι χύμα και άσχετος. Απ' ότι φαίνεται τα έχει βρει με τον Λαφαζάνη, θα φάνε μαζί τους μικρούς μαγαζάτορες και θα βρουν κάποιο τρόπο να μην δυσαρεστήσουν και τους Πασόκους.

      Διαγραφή
    2. Η λυκοσυμμαχία της ΔΕΑ με το Αριστερό Ρεύμα μας τελείωσε;

      Διαγραφή
    3. Ίσως και το "βαθύ ρεύμα"...

      Διαγραφή
    4. Μασονικές στοές και παραθρησκευτικές οργανώσεις πάντα θα υπάρχουν!

      Διαγραφή
  4. Ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στ΄ αλεύρι10 Ιουλίου 2013 στις 4:44 μ.μ.

    Η ΑΚΟΑ αυτοδιαλύεται και γίνεται (που είχε ήδη γίνει εδώ και καιρό) ΑΝΑΣΑ. Στο κείμενό της γράφει:

    - Ανεξάρτητα από την απόφαση για τις δικές της λειτουργίες, η ΑΚΟΑ εξακολουθεί να υποστηρίζει την αναγκαιότητα εύλογου μεταβατικού διαστήματος για άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, που επιφυλάσσονται ως προς την αυτοδιάλυσή τους, θέση που έχει διατυπωθεί δημοσίως και από την ΑΝΑΣΑ.

    Τόσα χρόνια δεν είχε δείξει τις ίδιες ευαισθησίες και για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ήταν και παραμένουν εκτός συνιστωσών!

    Επίσης δεν λέει κουβέντα για το κλίμα μέσα στο οποίο πάμε για Συνέδριο και το τι έγινε στις προσυνεδριακές διαδικασίες! Μάλλον ζει σε άλλο κόσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κακό συναπάντημα10 Ιουλίου 2013 στις 4:48 μ.μ.

      Είναι αυτό που λέμε "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ"!

      Διαγραφή
  5. την ανακοίνωση της Ρόζας τη διαβάσατε;
    Στα ίσα λένε ότι δημιουργήθηκαν για να γίνουν συνιστώσα.Ήταν λέει "αντ χόκ".
    Αλήθεια, επαγγελματικά στελέχη είχε;Πόσα πληρώναμε τους εξυπνάκηδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ρόζα σε μάρανε καημένε!
      Για τα επαγγελματικά στελέχη του ΣΥΝ δεν έχεις πάρει χαμπάρι τίποτα; Γιατί δεν τα δημοσιοποιούν;

      Διαγραφή
  6. Ο ανταγωνισμός των προσώπων δημιουργεί το γενικό κλίμα της κρίσης. Νομίζω όμως ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά.
    Το ερώτημα είναι πολύ απλό: ο ΣΥΡΙΖΑ όπως ήταν και όπως θα είναι μετά την "ενοποίησή" του είναι υπέρ της κοινωνικής αλλαγής ή υπέρ της διατήρησης του παρόντος εξουσιαστικού συστήματος;

    ΣΥΡΙΖΑ: Η Μακρόνησος του Σημερινού Οπορτουνισμού < http://www.critici.gr/PageText.php?text_flag=1&item_id=377 >

    Η άποψή μου είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει η τελευταία ελπίδα των χειριστών του εξουσιαστικού συστήματος.


    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ