ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Η ξεφτίλα της συναλλαγής μεταξύ των μηχανισμών του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια!



(Πριν ριζοσπαστικοποιήσετε το κίνημα και την κοινωνία,
μάθετε πως  ...“ριζοσπαστικοποιείται” ένα ρεπορτάζ )

Αρκετές φορές έχουμε αναφερθεί στο πως η πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί προϊόν αδιαφανούς και υπόγειας συναλλαγής μεταξύ των μηχανισμών που κληρονόμησε από τον ΣΥΝ και οι οποίοι ενισχύθηκαν με την προσέλευση και αρκετών προθύμων από τις λοιπές συνιστώσες.

Αποτέλεσμα μιας τέτοιας συναλλαγής ήταν παρέμβαση του Α. Τσίπρα στην 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, όπου υποχώρησε στους εκβιασμούς του Αριστερού Ρεύματος/Αριστερής Πλατφόρμας και εμπόδισε το σώμα να αποφασίσει με ποιο τρόπο θα εκλέγει τα όργανά του. Ήταν το 1ο σημαντικό βήμα για την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα διευρυμένο ΣΥΝασπισμό...

Δώσε θάρρος στον χωριάτη, να σ' ανέβει στο κρεβάτι”. Αυτό ακριβώς συνέβη μετά την 1η Πανελλαδική. Οι φραξιονιστές επέκτειναν την δράση τους. Έβαλαν ως επόμενο στόχο την κατάληψη θέσεων στα ενδιάμεσα όργανα. Κανείς δεν είχε αντιληφθεί την σημασία αυτής της επιμονής, δεδομένου ότι αυτά τα όργανα θα είχαν μικρή θητεία μέχρι να γίνει το 1ο Συνέδριο. Όμως οι φραξιονιστές αλλού στοχεύουν: Στην αναβολή του Συνεδρίου μετά το καλοκαίρι, γιατί εκτιμούν ότι σήμερα ο συσχετισμός είναι εναντίον τους.

Στην τελευταία Συνεδρίαση της Συντονιστικής Γραμματείας της ΚΠΕ έθεσαν το ζήτημα, εκβιάζοντας απόφαση σύμφωνα με τις επιδιώξεις τους. Το ζήτημα ήρθε στην δημοσιότητα μέσα από μια φράση στο ρεπορτάζ στην “Αυγή” του Ν. Παπαδημητρίου με τον τίτλο “Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ: Οι λαϊκές συγκεντρώσεις δείχνουν τον δρόμο...

Και από δω αρχίζουν οι κρυφές συναλλαγές και οι δημόσιοι εκβιασμοί ανάμεσα στο Αριστερό Ρεύμα/Αριστερή Πλατφόρμα με την ηγετική ομάδα και τους υπόλοιπους μηχανισμούς του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Οι φραξιονιστές συντάσσουν ένα κείμενο απάντηση και το στέλνουν στην “αυγή”. Όμως δεν περιμένουν να δημοσιευτεί εκεί. Το δημοσιεύουν στην “iskra”, χωρίς να αναφέρουν ότι είναι επιστολή προς την “αυγή”.  Αυτή η “πληροφορία” αποτελεί  άλλο ένα “κρυφό χαρτί” των συναλλαγών. Όταν την επόμενη μέρα  γίνεται  η δημοσίευση στην “αυγή”,  προσθέτουν μια εισαγωγή στην οποία αναφέρουν ότι είναι κείμενο της επιστολής προς την “αυγή”.  Η συναλλαγή  όμως δεν αφορούσε στην δημοσίευση ή όχι της επιστολής...

Ποίο ήταν το φανερό  αποτέλεσμα αυτής της συναλλαγής, μπορείτε να το δείτε με τα ίδια σας τα μάτια. Αλλοιώνεται το κείμενο που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της Αυγής και αφαιρούνται τα επίμαχα κομμάτια  από αυτό που έχει δημοσιευτεί στην έντυπη:

Το κείμενο της ηλεκτρονικής έκδοσης είναι εδώ:
Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ: Οι λαϊκές συγκεντρώσεις δείχνουν τον δρόμο...

Το κείμενο της έντυπης έκδοσης είναι εδώ:


 (διαβάστε το σε μεγένθυση με κλικ πάνω στην εικόνα)

Οι φραξιονιστές βέβαια όχι μόνον καταδικάζουν αυτές τις πρακτικές αλλά τρίβουν τα χέρια τους από χαρά για την μεγάλη νίκη των  ...πραγματικά ριζοσπαστικών  δυνάμεων στον ΣΥΡΙΖΑ!  Είναι όμως αχάριστοι:  Όταν πρόσθεσαν την εισαγωγή στην “iskra” αρκέστηκαν να γράψουν πως αυτή η επιστολή  δημοσιεύτηκε στην “αυγή”. Δεν είπαν ούτε ένα ευχαριστώ, ούτε προς αυτούς που έδωσαν την εντολή να ανασυνταχθεί το ρεπορτάζ, ούτε προς τους τεχνικούς που έκαναν την χαμαλοδουλειά...

Υ.Γ. Ανάλογο θέμα είχε παρουσιαστεί και στο left.gr. Εκεί έχει αφαιρεθεί εκεί ολόκληρο το περιεχόμενο του δημοσιεύματος, αφού ο συντάκτης μάλλον δεν θα δεχόταν να κάνει ανάλογη “ριζοσπαστικοποίηση” στο κείμενό του, αλλά επανήλθε μετά από λίγη ώρα όταν αναφερθήκαμε σε αυτό (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στ΄ αλεύρι…).

25 σχόλια :

  1. Δεν κατονομάζεις έναν έναν τους προθύμους (συνιστώσες ή "προσωπικότητες") που έχεις υπόψη για να μη δηλητηριάζεται όλο το σώμα του Σύριζα;
    Τι προτείνεις τελικά; Πώς προτείνεις τη δημιουργία μεσαίων οργάνων, αν είσαι όντως υπέρ της δημιουργίας τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γίνει ο πολιτικός φορέας για μια ριζική αλλαγή στην κοινωνία και το κράτος, θα πρέπει να είναι ο ίδιος υπόδειγμα αυτών των αλλαγών.

      Αυτό όμως δεν μπορεί να συμβεί αν δεν καταγράψει μια ριζική τομή σε σχέση με το παρελθόν του. Αυτό που κυριαρχεί στην δημόσια καταγραφή του δεν είναι τίποτα άλλο από την διευριμένη αναπαραγώγη αυτού του παρελθόντος.

      Τα περί διαφοτετικών "πολιτικών γραμμών" είναι απλά προφάσεις που προβάλονται για τις ανάγκες της διαπάλης ανάμεσα στους μηχανισμούς του, μια διαπάλη που όλο και περισσότερο οξύνεται μπροστά στο ενδεχόμενο ανάληψης κυβερνητικών ευθυνών.



      Διαγραφή
  2. Μην αφήσουμε το ΣΥΡΙΖΑ να καταντήσει ΠΑΣΟΚ ή ΔΗΜΑΡ. Να διατηρήσουμε την αριστερή του φυσιογνωμία. Όχι αλλοίωση του, όχι δεξιά στροφή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να τον κάνουμε ΣΥΝασπισμό, με αρχηγό τον Λαφαζάνη και ουρά της ουράς του ΚΚΕ!

      Διαγραφή
    2. Να πάρουμε και μερικούς λοχίες από το ανταρσυα, που είναι τζιμάνια στην ίντρικα και τον παραγοντισμό.

      Διαγραφή
    3. Αυτούς ας τους πάρει καλύτερα ο Αλαβάνος για να φτιάξει το κόμμα της δραχμής!

      Διαγραφή
    4. Το κόμμα της δραχμής θα το φτιάξει η αστική τάξη, όταν εκτιμήσει ότι έφτασε η ώρα της εθνικής αναδίπλωσης. Προς το παρόν αφήνει διάφορους αφελείς αριστερούς που νομίζουν ότι είναι επαναστάτες να στώνουν το χαλί.

      Το κίνημα και ο λαός δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα. Ο Αλαβάνος το μόνο που μπορεί να κερδίσει από αυτό το παιχνίδι, είναι να γίνει ο ίδιος ξανά ευρωβουλευτής.

      Διαγραφή
  3. προς το παρόν πάρτε τον ΓΑΠ ( αν μιλάμε για Κατσέλη και Καστανίδη περί αυτού πρόκειται , και αυτός που μιλάει για αυτούς είναι ο Τσίπρας , κανένα mega , καμία προβοκάτσια ). Και την καλή ακροδεξιά του Καμένου .

    το αριστερό αντί ΕΕ μέτωπο πρέπει να προχωρήσει με όρους ανοιχτής ρήξης με το ΝΑΡ . Θα είναι μέτωπο και όχι " συνεργασία " και θα είναι αριστερό , στην προοπτική όλης της αριστεράς και όχι διεύρυνση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ . Πρέπει να έχει απάντηση για το θέμα της κυβέρνησης της αριστεράς και όχι επικοινωνιακή αλλά σοβαρή , που να περικυκλώνει το σύνολο της αριστεράς για τα θέματα του ευρώ και της ΕΕ . ;Όχι για να τα βρούμε ρε παιδιά , αλλά γιατί η κεντρικοποίηση της καπιταλιστικής οικονομικής θεωρίας αποδείχτηκε κάπως αδύναμη πολιτικά . Αριστερά της δραχμής δεν μπορεί να υπάρξει , μπορεί και πρέπει να υπάρξει αριστερά εναντίον του ευρώ .

    αν τα δεχτεί το ΝΑΡ έχει καλώς . Αυτά πήγαιναν για άλλη κουβέντα , αλλά για να μην γράψω 2 τα έβαλα εδώ .

    στον ΣΥΡΙΖΑ η πραξικοπηματική εγκατάλειψη της κυβέρνησης της αριστεράς θα περνάει όσο δεν αμφισβητείται η ενότητα του , ή μάλλον όσο δυνάμεις μέσα από το κόμμα αυτό δεν περιφρουρούν την ενότητα του από μια παρέα κολλητών του Τσίπρα που στην πλάτη του καπιταλιστικού κράτους , της συστημικής πίεσης από τον ρόλο της εν αναμονεί κυβέρνησης , πάνε να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα της αριστεράς με μέλη , θέσεις , όργανα και πρακτικές , και να τον κάνουν κάτι σαν τον Μπερσάνι .

    Σε τελευταία ανάλυση το πρόβλημα δεν είναι κανέναν ταξίδι και κανένα συνέδριο που πάει ο Τσίπρας ( το ότι το αποφασίζει μόνος του είναι ) αλλά η στρατηγική ταξικής συνεργασίας , προνομιακής έκφρασης του μικρού κεφαλαίου και της μικροαστικής τάξης , μιας γραμμής που σε τέτοια κρίση θα διαλύσει όχι μόνο την ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή αριστερά .

    " κάποιος σύντροφος "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δίδαγμα της ταξικής πάλης στο εσωτερικό των μηχανισμών της αριστεράς είναι:

      - Το δυνάμωμά τους και το ρίζωμα στην κοινωνία δεν περνάει μέσα από την ενότητα αλλά μέσα από την ρήξη. Η διατήρηση των ισορροπιών είναι η σανίδα σωτηρίας των ηττημένων.

      - Ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε όταν απελευθερώθηκε από τα διαχειριστικά βαρίδια της ΔΗΜΑΡ, το επόμενο βήμα θα το κάνει όταν απελευθερωθεί από τα βαρίδια του σοβιετικού κομμουνισμού.

      Διαγραφή
  4. Το παιχνίδι της φράξιας Λαφαζάνη,δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.Την ζημιά που κάνει στον Συριζα την βλέπουμε όλοι.
    Πιστεύει κανένας πως τη περίφημη ατάκα του 'δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε',την ξεστόμησε εκ παραδρομής και κάτω απο την πίεση των δημοσιογράφων;
    Είναι τυχαίο που συνεχίζει να παρακαλάει το κκε για συνεργασία,την στιγμή που η πολιτική πρόταση του κκε κατεποντίσθει στις εκλογές;;
    Είναι τυχαίες οι 'διαροές' στον τύπο όπως της Σόφης και άλλων του ΑΡ;;
    Τελικά αυτά πρέπει να ξεκαθαρίσουν στο συνέδριο,και ο Τσίπρας να σηκώσει το γάντι της πρόκλησης,παρά να παραμένει αυτή η νοσηρή κατάσταση.Αν ο Λαφαζάνης έχει αρχηγικές βλέψεις να το βάλει στο συνέδριο,και να δοκιμάσει την τύχη του.
    Αλλοιώς μπορεί απο τώρα να ξαναγυρίσει στο αγαπημένο του κκε,πρίν καταντήσει γραφικός σαν τον Αλαβάνο και άλλους αποτυχημένους.
    Με τα χάλια που έχει το κκε,μπορεί και να τον κάνουν αρχηγό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Π. Λαφαζάνης αναδεικνύεται στον νέο ΚΥΡΚΟ της Αριστεράς.

    Ο Κύρκος δεν ήθελε την διάσπαση του 68, και από την πρώτη κιόλας στιγμή είχε αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενότητα της αριστεράς. Μέχρι και επαφές με την Μόσχα είχε κάνει μπας και τακτοποιήσει το ζήτημα η μαμά.

    - Ο Κύρκος ήταν πάντα ενάντισ στην αντιπαράθεση με το ΚΚΕ. Μάλιστα στην μεταπολίτευση δεν ήθελε να καταθέσει το ΚΚΕεσ. τους τίτλους του "ΚΚΕ" και του "ριζοσπάστη" άλλά μόνον της "ΑΥΓΗΣ"...

    Πρωτεργάτης και στο εγχείρημα της "ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ"..

    - Τα κατάφερε τελικά με την ίδρυση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και είδαμε τα αποτελέσματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η πραγματικότητα είναι ότι το ΑΡ/ΑΠ ότι δεν θέλει να γίνει ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. Τους βολεύει η σημερινή λειτουργία και ο τρόπος που έχουν κατοχυρώσει την συμμετοχή τους στην λήψη των αποφάσεων. Οικοδομούν το δικό τους κόμμα, κάνουν την δική τους πολιτική και περιμένουν την φθορά του ΣΥΡΙΖΑ μπας και δούνε άσπρη μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όση ζημιά κάνουν οι της Αρ.Πλ., άλλη τόση κάνουν όσοι διαστρεβλώνουν τις θέσεις του Σύριζα.Χαρακτηριστική είναι η εμμονή των Μηλιού-Σταθάκη να διακηρύττουν τα προσωπικά τους επιχειρήματα όταν μιλάνε για τη θέση μας για το ευρώ.Δεν είναι επιστημονικό όταν λένε πως μια υποτίμηση της δραχμής κατά 70% θα σημάνει πτώση του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος κατά 70%, καθώς δεν καταναλώνουμε μόνο εισαγόμενα.

    Ακόμα, η κατάργηση των μηχανισμών δεν θα έρθει με τη διάλυση των συνιστωσών, δηλαδή με την οριζόντια ενιαιοποίηση. Μην ιδεολογικοποιούμε το οργανωτικό. Η κατάργηση θα έρθει με την κάθετη ενοποίηση, που δεν σημαίνει άμεση δημοκρατία. Δηλαδή, με το να αποκτήσουμε προτάσεις που θα λαμβάνουν υπόψη την κίνηση και τις διαθέσεις των μαζών.Μάλιστα, αυτές οι προτάσεις καλό είναι να διαμορφώνονται εί δυνατόν όσο πιο κάτω γίνεται, ειδικά αυτή την περίοδο, ακριβώς επειδή κινητοποιήθηκαν μάζες, μας προσέγγισαν, αλλά και έχουν κακή εμπειρία από πολιτικά κόμματα. Μόνο έτσι θα τους κερδίσουμε και ιδεολογικά.
    Αν όμως συνεχίσουμε να αδιαφορούμε για το αν οι προτάσεις μας προϋποθέτουν κίνηση μαζών (βλ.εκλογολογία στην αριστερά), τότε είναι που θα δημιουργείται το έδαφος για την αίσθηση ανωτερότητας, την απομάκρυνση από τις μάζες, την πάλη για αναπαραγωγή του μικρόκοσμων και φυσικά τη δημιουργία μηχανισμών κοκ, όση "αυτοδιάλυση συνιστωσών" και να ζητά το "αιμοδιψές" αμεσοδημοκρατικό κοινό.

    ένας που στήριξε πλειοψηφία

    ΥΓ. Είμασε όλοι εξέλιξη του σοβιετικού κομμουνισμού. Σκεφτείτε μόνο πότε έγιναν τα πρώτα πλατιά πολιτικά μέτωπα της αριστεράς. Ας το αποδεχτούν όλοι, ώστε να μελετούν την εμπειρία του. Αν μόνο αποκηρύσσεις, χωρίς να μελετάς την εμπειρία του "σοβιετικού κομμουνισμού" τότε αυτό σημαίνει πως με το "φτου κακά", ούτε τα θετικά θα επαναλάβεις ούτε τα αρνητικά θα αποφύγεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ξεφτίλα λογοδιάρροια άνευ περιεχομένου δεν έχει τέλος. Αφού τα επιτελεία της αριστεράς δεν νοιάζονται στο δρόμο για τη φτώχεια του λαού και αφού ο στουρνάρης βλέπει ότι τα κομματικά επιτελεία αρέσκονται να συζητούν άλλοτε στον καφέ και άλλοτε δίνοντας ομηρικές "μάχες" στο κοινοβούλιο, όχι μόνο θα μας βάλουν το χαράτσι και για το 2013 αλλά θα μας κατακρεουργήσουν. Συζητήστε λοιπόν, συζητήστε. Συζητήστε και στα τηλεοπτικά πάνελ για να μας πείσετε ότι κάνετε σωστή αντιπολίτευση. Χαρείτε εν τω μεταξύ τους καναπέδες σας και τη φραπεδιά σας. Ζήτω σε μας η σκλαβιά στους τροικανούς και στους φασίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε κουμπάρε, τι εσύ τι κάνεις για να αλλάξουν τα πράγματα;

      Διαγραφή
  9. Τα "βαρίδια" τα έχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί βοηθάνε το καράβι να έχει σταθερότητα στις τρυκυμίες. Μειώνουν βέβαια την ταχύτητα, και το εμποδίζουν τερματίζει πρώτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το θέμα δεν είναι τι κάνω εγώ αλλά τι κάνουν τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων οργανώσεων. Ενώ κόσμος περίμενε από τον ΣΥΡΙΖΑ να έβγαινε στο δρόμο, αυτός κλείστηκε στη βουλή. Τι περιμένεις να κάνω κουμπάρε; Διαβάζω όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ τις δημοσκοπήσεις. Αυξήθηκαν τα ρημάδια τα κουκιά ή όχι. Θα πάρουμε την κυβέρνηση ή όχι; Αυτό είναι το πρόβλημα που έχει ο κόσμος. Τι είναι η φτώχεια, η πείνα; Αυτά θα λυθούν με την ανάπτυξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βεβαίως και το θέμα είναι τι κάνεις εσύ,τι κάνω εγώ,τι κάνουμε όλοι μας.
    Τα κόμματα κάνουν την δουλειά τους και εμείς πρέπει να κάνουμε την δική μας.
    Τουλάχιστον ο Συριζα βροντοφωνάζει σε όλους τους τόνους,βγήτε στους δρόμους,πάρτε τις ζωές στα χέρια σας,μην περιμένετε σωτήρες να σας σώσουν.
    Μπείτε στις δομές αλληλεγγύης,οργανώστε συνελεύσεις στις γειτονιές σας,παλεψτε μέσα απο τα κινήματα που πληθαίνουν τα τελευταία χρόνια.
    Δεν έχει κανένα μαγικό κουμπί ο Συριζα που να βγάζει τον κόσμο στο δρόμο.
    Και αν αποχωρούσε απο την βουλή αγαπητέ φίλε τι θα γινόταν;Θα έπεφτε η κυβέρνηση;Θα σταματούσαν τα αντιλαικά και βάρβαρα μέτρα;Θα συγκινιόταν η τρόικα και θα σταματούσε το ξεπούλημα της χώρας;
    Μόνο η οργανωμένη πάλη η δική μας μπορεί να ανατρέψει τους δοσίλογους και να φέρει την κυβέρνηση που εμείς θέλουμε.Αλλά και τότε ο αγώνας ο δικός μας θα πιέζει για να γίνουν πράξη οι μεγάλες ανατροπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά, είπαμε να βλογάμε τα γένια μας και το σπίτι μας, αλλά ότι ο Σύριζα λέει "βγείτε στους δρόμους", ε, δεν το λέει.
    Είπε κάπου το Νοέμβρη για κάποιον ανένδοτο,αλλά ως τώρα δεν βλέπουμε τίποτα.
    Κάποιοι ετοιμάζουν τα υπουργικά και δημαρχιακά κουστούμια, άλλοι(άλλος) του ευρωβουλευτή, φαντασιωνόμενοι ότι το λαϊκό κίνημα θα ξαναλάβει οπωσδήποτε εκλογική μορφή, άλλοι φτιάχουν εικονίσματα στους οικονομολόγους, αλλά κανένας δεν ετοιμάζεται για εξέγερση ή εστω ανένδοτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όλος αυτός ο κόσμος που έχει φτωχοποιηθεί εξ΄ αιτίας της βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής περίμενε, σύμφωνα με τα όσα πρεσβεύει η ιδεολογία της αριστεράς, να μπει μπροστάρης και να ανατρέψει στο δρόμο τα αντιλαϊκά μέτρα. Όταν όμως, αντίθετα από την ιδεολογία της, η Αριστερά, ή καλύτερα τα αστικοποιημένα στελέχη της αριστεράς που εμφανίζονται ως φορείς της αριστερής ιδεολογίας, κάθονται στο ψευτοκοινοβούλιο και νομοθετούν με τη Χρυσή Πορδή, ο λαός δεν μπορεί να ξεχωρίσει τους ρόλους και η σύγχυση μεγαλώνει. Εν τω μεταξύ τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο γιατί σπέρνει τις αυταπάτες πως από εκεί μέσα θα λυθούν όλα τα προβλήματα, από το ψευτοκοινοβούλιο το οποίο εν τω μεταξύ καταγγέλλει ότι συνεχώς καταπατά το σύνταγμα. Ενώ αν βγει προσωρινά έξω από το κοινοβούλιο και αγωνιστεί με το λαό στο δρόμο τότε λαός και αριστεροί βουλευτές θα γίνουν ένα. Γι΄ αυτό σήμερα ο λαός του φτύνει όλους και τους 300. Το ότι θα τους ξαναψηφίσει ή ότι μπορεί τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ να αυξηθούν αυτό δε λέει τίποτα. Ο λαός έχει ανάγκη από το να φύγουν τα καθίκια που μας έφεραν μέχρι εδώ και όχι να διαχειριστούν κάποιοι άλλοι το σάπιο σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σύντροφοι είστε πολύ πίσω. Μιλάτε ακόμα με όρους πολιτικούς του 20ου αιώνα. Κάτι καινούριο έχετε να προτείνετε; Αμφιβάλλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Άσε τους αφορισμούς 7:11 και μίλα συγκεκριμένα. Σε ποιους σχολιασμούς αναφέρεσαι; Τι θεωρείς παλιό και τι καινούργιο; Για να καταλάβουμε και μεις σε ποια σανίδα πατάμε. Μήπως εννοείς ότι, επειδή δεν συναναστρεφόμαστε με τους καραμαμανλικούς, είμαστε του πεταμάτος;
    ΕΟΣ εσύ τι λες; Καλά κάνεις και γίνεσαι εποικοδομητικός στο κοινοβούλιο ή θα ήταν καλύτερα να αλλάξεις τακτική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν μπορείς να κάνεις αποκλειστικά ή κυρίως ιδεολογικούς αγώνες. Πρέπει να κάνουμε πολιτικούς αγώνες, που εμπεριέχουν το ιδεολογικό στοιχείο, ανεξαρτήτως της μορφής που λαμβάνουν.

    Άρα, τα "δε συναναστρεφόμαστε με καραμανλικούς", κράτα τα για την ιδεολογική σου ομάδα, είτε λέγεται Αριστερό Ρεύμα είτε Αριστερή Πλατφόρμα, είτε Ανταρσύα, είτε Μέτωπο Αλαβάνου είτε ΚΝΕ.
    Εμείς πάμε να συνεχίσουμε το ρήγμα που προκαλέσαμε στο σύστημα, και πάμε να διασπάσουμε και τον αστικό πολιτικό πυρήνα, που λέγεται ΝΔ και το πολιτικό σύστημα, που ο λαός (πλην των επιτελείων των παραπάνω οργανώσεων) κράζει νυχθημερόν, προσπαθεί να ανασυνταχτεί γύρω από αυτή.Πάμε επιθετικά.
    Κάνουμε πολιτική, όχι ιδεολογία.
    Δεν θα καταντήσετε το Σύριζα γκρούπα ιδεολογικής ζύμωσης.
    Και πάντα, ή από δω και πέρα έστω, πάμε με το λαό, την εμπειρία του και τις διαθέσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Α, τώρα κατάλαβα τι εννοούσες όταν έλεγες "μιλάω με όρους πολιτικούς του 20ου αιώνα" Ότι τώρα πια, εσύ κάνεις πολιτική, όχι ιδεολογία. Καλά, τώρα ανακάλυψες την πολιτική μετά από -πόσα άραγε χρόνια να βάλω γιατί δεν ξέρω σε ποια συνιστώσα ανήκεις της αριστεράς, ούτε και από ποια χρονολογία διάσπασης-άρα ιδεολογικό ρεύμα προέρχεσαι- για να καταλάβω πόσο πολύ χωμένος είσαι μέσα στο σύστημα. Τον κώλο σου να χτυπάς από κάτω, θα ιδρώσεις πολύ, και θα πουλήσεις χιλιάδες φορές την ψυχή σου για να μάθεις τα κόλπα των αστών, ενώ, άμα το θέλεις πολύ, σε ελάχιστη ώρα μπορείς να ξεχάσεις την ιδεολογία σου. Αν ήσουν ποτέ κομμουνιστής....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν έγραψα εγώ το παραπάνω για τον 20ό αιώνα. Όμως, διαφωνώ με το ότι διακρίνεις και αντιπαραβάλλεις την ιδεολογία με την πολιτική.Εγώ είπα ότι το να θέτεις πολιτικούς στόχους λαμβάνοντας υπόψη ότι θα τους πετύχεις με τις μάζες, εμπεριέχει ιδεολογία. Αντίθετα, η ιδεολογική προπαγάνδα και ζύμωση στην οποία αρκείστε και θέλετε να παρασύρετε το Σύριζα, δεν είναι πολιτική, γιατί ακριβώς δεν λαμβάνει υπόψη τις μάζες και την κινητοποίησή τους. Χαρακτηριστικό είναι το θέμα με το ευρώ. Αντί κάποιοι να καλούν σε εξέγερση και ανένδοτο αγώνα, αρκούνται στην "εύκολη λύση", να προτείνουν κάτι που δεν προϋποθέτει καν κίνηση μαζών.
    Το λάθος σου είναι ακόμα μεγαλύτερο γιατί υπονοείς ότι η πολιτική είναι κάτι "κακό" και μάλιστα τη χαρίζεις στους "αστούς". Προφανώς, επίσης, θεωρείς ανίκανες τις μάζες να κάνουν πολιτική και περιμένουν εσένα ή εμένα (για μας τους μπολσεβίκους που "δεν υπάρχουν άπαρτα κάστρα"), ώστε να τους κουνήσουμε το δάχτυλο και να τους κατευθύνουμε.
    Είμαστε μάλλον πλήρως διαχωρισμένοι από τις μάζες, δεν διδασκόμαστε από αυτές, δεν επηρεαζόμαστε, ο (ελέω θεού;) ρόλος μας είναι να διδάσκουμε (ως μέλη της ΟΛΜΕ)..
    Όμως αυτά είναι ό,τι "δίδαξαν" οι μεγάλοι "δάσκαλοι" του κομμουνισμού;
    Διαφωνούμε φίλε, και απλώς δεν θα σας αφήσουμε να κάνετε έτσι το Σύριζα. Παραμείνετε στην Ανταρσύα ή σε όποιο άλλο περιθώριο θέλετε. Ασχοληθείτε με το 10% που σας (μας) παραχώρησε το ανασυνταγμένο αστικό σύστημα κατά τη Μεταπολίτευση. Άλλωστε, καπιταλισμό είχαμε πριν το Μνημόνιο, καπιταλισμό και τώρα, και τίποτε δεν άλλαξε..
    Εμείς θα ασχοληθούμε με το 90% όσο "ελαττωματικό" και να σας φαίνεται αυτό το 90%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ