ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Ο Μίκης, οι ταγματασφαλίτες και ο ...Μπόλαρης!



(αποσπάσματα από την εκπομπή του Γ. Τράγκα στον ΣΚΑΪ)

Με αφορμή την σημερινή εθνική επέτειο, αφιερώνουμε το παραπάνω video στους κουφιοκέφαλους αριστερούς “πατριώτες” που είναι έτοιμοι χέρι - χέρι με τους ντόπιους αστούς για να σώσουν την χώρα από τους ξένους κατακτητές.


Τα ΜΜΕ είναι ο βασικός χώρος παραγωγής της κυρίαρχης ιδεολογίας. Οι αλλαγές που συντελούνται εκεί προαναγγέλλουν τις αλλαγές που θα ακολουθήσουν στην πολιτική σκηνή. Ο ΣΚΑΪ σήμερα συναγωνίζεται σε ... “μαχητικότητα” τα πιο σκληρά κομμάτια της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και ενσωματώνει το δικό τους “αντιιμπεριαλιστικό” λόγο στα πολιτικά σχέδια του αστισμού. Η όξυνση των αντιθέσεων εντός της ΕΕ οδηγεί τις αστικές τάξεις σε “ριζοσπαστικές” πολιτικές ...εθνικών αναδιπλώσεων. Οι επιπτώσεις του νέου 74 στην Κύπρο, επιταχύνουν τις εξελίξεις για την νέα μεταπολίτευση στη χώρα μας. Σε αυτή την συγκυρία, το “κόμμα της δραχμής” αναδεικνύεται ως το “σχέδιο Β'” του αστισμού, μέσω του οποίου η χώρα συντεταγμένη, εθνικά ενωμένη και περήφανη, θα πει το μεγάλο “ΟΧΙ” στον “εχθρό”...

Οι αστοί είναι “καθίκια”, όπως λέει κάποιος σε ένα video που είχαμε αναδημοσιεύσει πρόσφατα. Μην παραξενευτείτε λοιπόν, αν ακούσετε αύριο τον ...Μάκη Βορίδη να υποστηρίζει αυτά που λέει σήμερα ο Γιώργος Τράγκας και να κάνει σημαία του στον αγώνα για την “σωτηρία της πατρίδας” ...το γράμμα του Ζαχαριάδη.

24 σχόλια :

  1. Ο Μίκης είναι υπέρ της δραχμής. Και ο Τράγκας (που συμπλέει με τον Μπόλαρη) είναι υπέρ της δραχμής. Μερίδα της μεγαλοαστικής τάξης είναι κι αυτή υπέρ της δραχμής.
    Τι δουλειά έχουν οι σωστοί αριστεροί με το λόμπι της δραχμής;
    Με άλλα λόγια ο αστυφύλακας είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο ...κλπ
    Επί τέλους, ως πότε οι ευρωλιγούρηδες (για να ανταποδόσω τα ίσα) θα χρησιμοποιούν τέτοια φτηνά κόλπα στην προσπάθειά τους να να αποφύγουν τη συζήτηση πάνω στα καίρια ζητήματα όπως: Είναι αναγκαία ή όχι η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα; Ή τουλάχιστο, είναι απαραίτητη ή όχι η ύπαρξη σχεδίου Β΄; Παραμονή στην ευρωζώνη πάση θυσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ερώτημα δεν είναι αν είναι αναγκαία ή όχι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα αλλά για ποιόν είναι αναγκαία;

      Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Το κράτος είναι αυτό που εγγυάται και εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφάλαιου και της αστικής τάξης. Με αυτό το δεδομένο οποιαδήποτε κρατική πολιτική - όπως για παράδειγμα η “νομισματική” - δεν ανατρέπουν αυτό το χαρακτήρα του κράτους.

      Η επιστροφή στην δραχμή λοιπόν ή η παραμονή στο ευρώ έχει να κάνει πρώτιστα με τα συμφέροντα της αστικής τάξης και ως κρατική πολιτική δεν μπορεί να έρθει σε σύγκρουση με τον χαρακτήρα και το ρόλο του κράτους. Το ζητούμενο είναι αν τα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης ταυτίζονται με τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας.

      Η άποψη ότι η απάντηση στην κρίση σήμερα για την χώρα είναι η έξοδος από την ΕΕ και το ευρώ, στηρίζεται σε αυτή ακριβώς την διαταξική ταύτιση συμφερόντων. Μερικές εκδοχές της αριστεράς για να παρακάμψουν το ζήτημα, θεωρούν ότι δεν υπάρχει αστική τάξη στην χώρα μας ή ότι είναι ανίσχυρη κοινωνικά και οικονομικά (μια χούφτα κεφαλαιοκρατών), ξενόδουλη (δεν έχει δική της στρατηγική και πολιτική) και άλλα φαιδρά παρόμοια.

      Το κύριο για όποιον θεωρεί τον εαυτό του αριστερό, είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων. Σε μια “ταξική” πολιτική, από αυτή την σκοπιά το ερώτημα είναι άλλο: Η ανάπτυξη του μαζικού κινήματος και η ανατροπή των ταξικών συσχετισμών. Χωρίς ανατροπή αυτών των συσχετισμών, οποιαδήποτε κρατική πολιτική για το νόμισμα (αλλά και για άλλα θέματα, όπως για τις κρατικοποιήσεις των τραπεζών κλπ) δεν αλλάζει το “ταξικό” πρόσημο.

      Διαγραφή
    2. Ποιός μίλησε για επιστροφή στη δραχμή χωρίς "ανάπτυξη του μαζικού κινήματος";
      Ποιός ισχυρίστηκε ότι η "νομισματική πολιτική ανατρέπει το χαρακτήρα του κράτους";
      Μην εφευρίσκουμε τεχνάσματα για να αποφύγουμε καίρια ερωτήματα όπως:
      Υπάρχουν περιθώρια ουσιαστικής διαπραγμάτευσης με τους "εταίρους" στην Ε. Ε.; Τι έδειξαν τα πρόσφατα γεγονότα στην Κύπρο; Ο Τσίπρας δεν ήταν εκείνος που μίλησε για γκάγκστερς;
      Αν θεωρούμε την έξοδο από την ευρωζώνη καταστροφική, υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους; Με ποιό διαπραγματευτικό ατού θα τους αντιμετωπίσουμε; Θα πάμε μπλοφάροντας;
      Ας αφήσουμε λοιπόν τα "φτυσίματα",ας σταματήσουμε να πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα και ας κουβεντιάσουμε αναλυτικά περί του πρακτέου. Χωρίς ενημέρωση και σχεδιασμό, ούτε λαϊκό κίνημα δε μπορούμε να αναπτύξουμε. Δεν μας εμπιστεύονται. Αντιλαμβάνονται αυτό που δεν θέλουμε να παραδεχτούμε. Ότι θα υπάρξει σύγκρουση και ότι θα πρέπει να διαθέτουμε εναλλακτικό σχέδιο. Προεξοφλούν κωλοτούμπες. Έτσι εξηγείται και η στασιμότητα των δημοσκοπήσεων.

      Διαγραφή
    3. Η γύμνια της αριστεράς τώρα φαίνεται!

      Δεν φαίνεται όμως στο θέμα του “ευρώ” σε σχέση με τις δυνατότητες διαπραγμάτευσης, αλλά στο ότι δεν έχει να προτείνει στην κοινωνία ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, που θα εξασφαλίζει δουλειά για όλους χωρίς όμως την δραματική μείωση του βιοτικού επίπεδου του πληθυσμού.

      Τα περί “παραγωγικής ανασυγκρότησης”, “εκβιομηχάνισης” κλπ, είναι αφελή ιδεολογήματα που εκτός των άλλων έχουν ένα σημαντικό πρόβλημα: απαιτούν βάθος χρόνου για αποκτήσουν συγκεκριμένα υλικά αποτελέσματα. Όμως οι εξελίξεις είναι γρήγορες και δεν περιμένουν πότε η αριστερά θα καλύψει αυτές τις αδυναμίες της.

      Με αυτά τα δεδομένα, το παιχνίδι προβλέπεται να διεξαχθεί στο γήπεδο του αντιπάλου και οι σημαντικές μάχες θα κριθούν πριν η αριστερά προλάβει να “ετοιμαστεί”: Αυτή η “ετοιμασία” δεν αφορά σε κρατικές πολιτικές διαχείρισης, αλλά στην λαϊκή συμμετοχή. Και εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υποκαταστήσει το μαζικό κίνημα και να λειτουργεί στο “όνομά” του, όταν αυτό δεν είναι δίνει το δικό του παρόν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο “σωτήρας” του, γιατί απλώς δεν υπάρχουν σωτήρες...

      Διαγραφή
  2. Ακόμα τα ίδια λέτε; Οταν η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξευτελιστεί με τις εξελίξες στην Κύπρο εσείς συνεχίζετε εκεί, στο ίδιο βιολί;

    Το θέμα είναι για ποιον είναι αναγκαία !! Τρομερό ! Για να ζήσει ο λαός αξιοπρεπώς μεγάλε ! Γιατί με ευρώ πΛΕΟΝ είναι αδύνατο. Με νέα δραχμή ενδέχεται αν προχωρήσει σε ανατροπές.

    Κύριοι δεν βρέχει, σας φτύνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την μαλακία πολλοί την αγάπησαν τον μαλάκα ουδείς26 Μαρτίου 2013 στις 1:10 π.μ.

      Δεν πειράζει αν κάποιοι, “γνωστοί – άγνωστοι” φτύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ!
      Έχει ισχυρά αντισώματα απέναντι στις “αρρώστιες” τους και δεν κινδυνεύει απ' αυτούς.

      Το μόνο που ξέρουν να κάνουν πολύ καλά είναι να φτύνουν. Αν ήταν άξιοι για κάτι άλλο, θα τους εμπιστευόταν ο “λαός”...


      Διαγραφή
    2. Και σύ τη μπάλα στην εξεδρα! Για την ταμπακέρα πες μας!

      Διαγραφή
  3. ζαλίστηκα... ποιός θέλει τι -για ποιόν τελικά;;
    προτείνω να αφήσουμε τις αηδίες για επιστροφή στη δραχμή -καλύτερα να το κάνουμε κυπριακή λύρα!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tελικά πότε ξευτιλίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ;
    Σύμφωνα με την φασιστική συγκυβέρνηση,ξεφτιλίστηκε και με το όχι της Κυπριακής βουλής και με το ναι σε όλα του Αναστασιάδη.
    Με την άποψη αυτή συντάσονται και κάποιοι ''αριστεροί''εντός και εκτός βουλής.
    Αποφασίστε τελικά όλοι εσείς,που έχετε βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ στο στόχαστρο.
    Είναι ευρωλιγούρης ή το λόμπυ της δραχμής;
    Γιατί από το φτύσιμο που έχετε φάει όλοι εσείς οι ''αριστεροί'',στέγνωσε το σάλιο του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. EOΣ, σταμάτα να κάνεις το παπαγαλάκι του Μηλιού. Τα επιχειρήματά σου εναντίον του αριστερού συνηγόρου της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι ιδεολογικές εμμονές του Μηλιού. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέση "υπέρ ή κατά" του ευρώ.
    Η θέση μας να μην προτάξουμε το σύνθημα για άμεση αποχώρηση από την ευρωζώνη έχει να κάνει αποκλειστικά με το ότι δεν έχει οικοδομηθεί κίνημα που προτάσσει αυτό, δεν έχουν υπάρξει οι οικονομικές προϋποθέσεις, ούτε και να είχαμε σχέδιο, έχουμε υλοποιήσει όλο το μέρος αυτού του σχεδίου που από εκεί και πέρα μπορείς να βγεις από το ευρώ.
    Τα άλλα που λες είναι ιδεοληψίες.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ για το ευρώ έχει πολιτικές θέσεις, όχι ιδεολογικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον δεν έχεις διαβάσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ...

      1. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της εξόδου της χώρας από το ευρώ, ενδεχόμενο που πιθανόν να προκύψει από την όξυνση των αντιθέσεων εντός της ΕΕ.

      2.Όμως, δεν προτάσσει το σύνθημα για άμεση αποχώρηση από την ευρωζώνη, όχι για λόγους ταχτικισμού ("δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε", "δεν έχουμε σχέδιο Β'") και αλλά παρόμοια, τα οποία υποδηλώνουν ότι αυτός είναι ο πολιτικός μας προσανατολισμός, αλλά περιμένουμε την "κατάλληλη στιγμή" για να τον ξεφουρνίσουμε, όταν ωριμάσουν οι συνθήκες.

      Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτάσσει αυτό το σύνθημα, γιατί απλούστατα έχει άλλο πολιτικό σχέδιο. Διάβασε τις θέσεις τις 1ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για να ενημερωθείς...

      Διαγραφή
  6. υπαρκτός είναι ο κίνδυνος του λαικομετωπισμου , να υποτιμήσει δηλαδή η αριστερά το στρατηγικό ταξικό βάθος που πρέπει να έχει η πολιτική της και οι συμμαχίες της .

    μόνο που αυτός που ανοιχτά συμμαχεί με την ακροδεξιά είναι ο Τσίπρας . Αυτό που τσακίζει αυτό το μυστήριο κατασκεύασμα του διεθνιστικού ευρωπαϊσμού ( ακόμα χειρότερο δηλαδή από την εργαλειοποίηση του κράτους που στηλίτευε ο Πουλαντζάς , κάποιοι θέλουν να ουδετεροποιήσουν ολόκληρο τον καπιταλισμό !) είναι η συμμαχία Τσίπρα - ακροδεξιάς .

    αυτό που ανέδειξε η κυπριακή τραγωδία είναι η ανάγκη ενός πλατιού ρεύματος εργαζομένων , νεολαίας , αυτοαπασχολούμενων - αριστεράς , κυβέρνηση της αριστεράς , ρήξη με το ευρώ σαν ταξική και εθνική σχέση , δεν είναι νόμισμα , ο Μηλιός είναι θλιβερός .

    τελικά είναι απλό : έξω η τρόικα από Ελλάδα και Κύπρο , έξω Ελλάδα και Κύπρος από την τρόικα .

    " κάποιος σύντροφος "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Υπάρχουν και χειρότερα στην αριστερά, από την υποτιθέμενη συμμαχία Τσίπρα - ακροδεξιάς: Μερικά κομμάτια της Αριστεράς έχουν την ακροδεξιά στο DNA τους...

      2. Το κεφάλαιο είναι σχέση με συγκεκριμένο ταξικό προσανατολισμό. Θλιβεροί είναι εκείνοι που φαντασιώνονται ότι το αίτημα της εξόδου της χώρας συμπυκνώνει την πεμπουσία της ταξικής πάλης, δηλαδή ότι η έξοδος της χώρας από το ευρώ - έτσι κι αλλοιώς - είναι μια κίνηση αντικαπιταλιστική και λειτουργεί προς όφελος του λαϊκού παράγοντα.




      Διαγραφή
    2. προφανώς δεν έχεις ενημερωθεί για την συνάντηση Τσίπρα Καμένου , για την κυβέρνηση που έχουν εξαγγείλει κλπ . Κυβερνητική συνεργασία αριστεράς - ακροδεξιάς , δεν έχει εξαγγελθεί ποτέ και πουθενά , σκέψου το και ψαξτο .

      Εγώ μιλάω με παραδείγματα , πες και συ αν έχεις , αλλιώς είσαι προβοκάτορας .

      να μην πούμε για το μέτωπο με τον Αρσένη .

      δεν υπάρχει αριστερά του μνημονίου είναι τόσο απλό . Μηλιός του μνημονίου υπάρχει .Η πρόσφατη ιστορία απλά ολοκλήρωσε την ένταξη του τσιπριζα στο μνημόνιο .

      δηλαδή παραμονή στο ευρώ είναι αντικαπιταλιστική ? Η έξοδος δεν είναι σε κάθε περίπτωση η παραμονή είναι μνημόνιο , τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα μνημόνια του Χριστόφια ?

      πως αντιπαρατιθεσαι με τον εκδότη του ευρώ ( την τρόικα ) αν προκαταβολικά λες ότι δεν αμφισβητείς το ότι θα σου δίνει ρευστότητα ?

      εδώ το έχεις καταλάβει ότι ο Μηλιός λέει ότι δεν έχουμε αντιπαράθεση με την τρόικα σε ότι αφορά το κομμάτι ρευστότητα - δανειακές ροές ? Ακριβώς γιατί το θεωρεί κάτι οικονομοτεχνικό και ουδέτερο , και όχι ταξική σχέση και στρατηγική .

      Ολόκληρος ο οικονομισμός του Στάλιν και του Μπέρνσταϊν δηλαδή . Ο μεγάλος γκουρού του " αντισοβιετικού " μαρξισμού , υποστηρίζει με τρομακτικό φανατισμό , ότι δεν έχει να κάνει με την πολιτική , με επιλογές ταξικών συμφερόντων , το χρήμα , το αντιμετωπίζει σαν " μέσο ανταλλαγής " , μιλάμε για την βίβλο του μονεταρισμού .

      απάντα σε αυτά και όχι σε καζάκηδες , που το μόνο τους ακροατήριο είναι αυτοί που τους λέει ο Μηλιός there is no alternative .

      " κάποιος σύντροφος "





      Διαγραφή
    3. Όποιος δεν είναι σίγουρος για τα επιχειρήματά του, εκνευρίζεται. Ψυχραιμία λοιπόν, και μην διαστρεβλώνεις τις θέσεις των άλλων.

      1.Καλά κάνει και συναντιέται ο Τσίπρας με τον Ομπάμα, τον Καμμένο και οποιονδήποτε άλλο. Όμως είσαι προβοκάτορας, όταν λες ότι έχει εξαγγείλει κυβέρνηση με την ακροδεξιά. Κυβέρνηση της “Αριστεράς” έχει εξαγγείλει. Όμως αυτό αποτελεί “ανέκδοτο”, με δεδομένη την θέση του ΚΚΕ. ( η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έτσι κι αλλιώς από άποψη συσχετισμού είναι μια περιθωριακή πολιτική δύναμη και δεν μετράει από άποψη συσχετισμού).

      2.Τα μνημόνια τα έφεραν οι ελληνικές κυβερνήσεις και πέρασαν με πλειοψηφία στην βουλή. Η πολιτική των μνημονίων είναι μια νεοφιλελεύθερη αστική πολιτική. Το ζήτημα είναι αυτή η πολιτική και όχι το νόμισμα. Εξάλλου, για αυτή την νεοφιλελεύθερη πολιτική το νόμισμα δεν είναι ταμπού, όπως είναι για ένα κομμάτι της δικής μας Αριστεράς. Ήδη η όξυνση των αντιθέσεων στο χώρο της ΕΕ αρχίζει να οδηγεί πολλές αστικές τάξεις σε εθνικές αναδιπλώσεις. Αν δεν ανατραπεί αυτή η πολιτική του νεοφιλελευθερισμού, που κυριαρχεί στα επιτελεία της ΕΕ. είναι εμφανές στον καθένα πλέον ότι οδηγεί χώρες στην έξοδο από την ΟΝΕ (και την ΕΕ). Την Κύπρο, για παράδειγμα, είναι φανερό ότι την σπρώχνουν προς αυτή την κατεύθυνση...

      3.Αν το χαρτί της εξόδου, στην αρχή των μνημονίων ήταν ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί, γιατί θα δημιουργούσε ανεξέλεκτες καταστάσεις, σήμερα έχει χάσει αυτή ισχύ του, αφού με τις πολιτικές των μνημονίων έχουν δημιουργήσει αναχώματα για να μην επεκταθεί με μη ελεγχόμενο τρόπο η κρίση.

      4.Το ζητούμενο δεν είναι είναι η έξοδος από το ευρώ, την οποία σήμερα δεν αποκλείεται να την ...προσφέρουν ως “δώρο” τα επιτελεία της ΕΕ, αλλά το τι γίνεται από κει και πέρα. Και σε αυτό το ζήτημα το “κόμμα της δραχμής” αυτά που λέει είναι για τα μπάζα, πράγμα που το αντιλαμβάνεται και ο απλός κόσμος. Απόδειξη: ενώ ένα μεγάλο ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο της εξόδου της χώρας από την ΟΝΕ και την ΕΕ, με κανένα τρόπο όμως δεν εμπιστεύεται την Αριστερά του “κόμματος της δραχμής” να διαχειριστεί αυτή την έξοδο....

      Διαγραφή
  7. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα σχέδιο το σχέδιο Α'.

    Αυτό το σχέδιο είναι συνολικό, και περιλαμβάνει όλες τις εκδοχές, ακόμα και την εκδοχή εξόδου της χώρας από το ευρώ ως επιλογή της μνημονιακής κυβέρνησης. Γι αυτό ρίχνει το βάρος του σε άλλες πολτικές επιλογές (όπως στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ) επιλογές που δεν προσδιορίζονται από κυρίως τεχνικές άσκησης κρατικών πολιτικών, αλλά αφορούν στους προσανατολισμούς του μαζικού κινήματος και την οργάνωση του λαϊκού παράγοντα σε αυτονομία από αυτές τις κρατικές πολιτικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η θέση του Τράγκα είναι στη φυλακή αντι να λέει τις παπαριές του στην τηλεόραση! Τί κάνει το ΣΔΟΕ; Πότε θα τον δέσουνε αυτόν και τα φιλαράκια του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κακό συναπάντημα27 Μαρτίου 2013 στις 10:16 π.μ.

    Ας σοβαρευτούμε!

    Το πόσο πειστικός είναι ο λόγος της Αριστεράς στην κοινωνία φαίνεται από το γεγονός ότι τα ούγκου της χρυσής αυγής, πριν από την εποχή των μνημονίων ήταν κοινοβουλευτικά κάτω από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ είναι σήμερα το 3ο κοινοβουλευτικό κόμμα, ενώ στις τελευταίες εκλογές μειώθηκε και η δύναμη του ΚΚΕ, αλλά και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Η ελληνική κοινωνία, μπορεί να πολώνεται κοινωνικά, όμως συνολικά στρέφεται προς συντηρητικές κατευθύνσεις και όχι προς τα αριστερά. Ο μόνος χώρος από την Αριστερά που καταφέρνει να εκφράσει τον ένα πόλο αυτής της κοινωνικής πόλωσης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό οφείλεται κυρίως γιατί είναι διακριτός από άλλες παραδοσιακές δυνάμεις της Αριστεράς.

    Αν η ΟΝΕ και η ΕΕ διαλυθούν, αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει από την παρέμβαση του μαζικού κινήματος αλλά από τις ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι πολιτικές εξόδου από το ευρώ και την ΕΕ εφόσον γίνονται υπό την ηγεμονία των εθνικών αστικών τάξεων, δεν ανατρέπουν κανένα ταξικό συσχετισμό προς όφελος του κόσμου της εργασίας. Τουναντίον μάλιστα, όταν αυτές παίρνουν το χαρακτήρα του “μονόδρομου”, διαμορφώνουν νέες εθνικές συναινέσεις που ισχυροποιούν τις κρατικές εξουσίες και υποτάσσουν τα λαϊκά συμφέροντα στις απαιτήσεις της εθνικής αναδίπλωσης του κεφάλαιου.

    Πρακτικά, οι κυβερνήσεις που θα διαχειριστούν αυτή την έξοδο έχουν να διαλέξουν με ποιούς θα πάνε και ποιούς θα αφήσουν. Το “ΌΧΙ” της Κύπρου από την ΕΕ σήμαινε πρακτικά ένα “ΝΑΙ” στους Ρώσους στους Άγγλους τους Αμερικάνους.

    Ας το παραδεχτούμε, ότι οι απόψεις της Αριστεράς για επιστροφή εδώ και τώρα στην δραχμή, ή να δώσουμε ακόμα, όσο μπορούμε την μάχη μέσα στην ΕΕ, δεν είναι τίποτα άλλο από εναλλακτικές πολιτικές κρατικής διαχείρισης που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν εκτός του κράτους και εκτός της συναίνεσης της ντόπιας αστικής τάξης. Όσοι επενδύουν σε αυτές, αντικαπιταλιστικές στρατηγηκές είναι βαθειά νυχτωμένοι. Σύντομα θα δουν κάτω από το φως των εξελίξεων τις αυταπάτες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε αυτό που λες εκλογικά . σε επίπεδο κοινωνικής συμμαχίας , λαϊκής οργάνωσης κλπ , βασική του μέθοδος είναι η τηλεόραση . Δεν έχει οργανώσεις σε χώρους εργασίας , δεν υπάρχει πουθενά στην γειτονιά και τον δρόμο .

      επίσης υπάρχει μηδενική προσδοκία από τον ΣΥΡΙΖΑ , γιατί ο κόσμος καταλαβαίνει ότι αλλαγή πολιτικής χωρίς αλλαγές στις παραγωγικές , κοινωνικές δομές , στα διεθνή πλαίσια άσκησης πολιτικής , δεν μπορεί να γίνει .

      το " το είδαμε και το ΑΚΕΛ " που λέει η δεξιά και διαλύει κάθε επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ , χέρι χέρι με το " το ευρώ είναι το εθνικό μας νόμισμα " , την εγκατάλειψη της κυβέρνησης της αριστεράς από τον ΣΥΡΙΖΑ , την συνεργασία με ... μνημονιακούς μεγαλοπαράγοντες και την ακροδεξιά , μαζί με το κοπιάρισμα των χειρότερων μεθόδων της αστικής πολιτικής ( αρχηγικό κόμμα των ΜΜΕ ) , όλα μαζί δίνουν το μήνυμα του σεβασμού της κοινωνικής συνθήκης του μνημονίου .

      το πρόβλημα τελικά είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι για την πλατιά εργαζόμενη πλειοψηφία , με ενεργό και ζωντανό τρόπο , στην ζωή της και τις προσδοκίες της , αντιμνημονιακό κόμμα .

      ας σοβαρευτούμε ...

      " κάποιος σύντροφος "

      Διαγραφή
    2. κακό συναπάντημα27 Μαρτίου 2013 στις 6:21 μ.μ.

      Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ!

      Δεν νομίζω ότι έχεις καμία διάθεση για σοβαρότητα. Λοιπόν, "ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα" για τους "πραγματικούς" επαναστάτες...

      Διαγραφή
  10. άρα το ΚΚΕ εχει δικιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ΚΚΕ, επειδή έχει βιώσει στο πετσί του την συντριβή του “υπαρκτού κομμουνισμού” και των ιστορικών αναφορικών του (την διάλυση των κρατικών καθεστώτων στις χώρες του ανατολικού μπλοκ, την συντριβή των κομμουνιστικών κομμάτων στην Δύση και τον μαρασμό των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων στον υπόλοιπο κόσμο), έχει “θεωρητικοποιήσει” αυτή την εμπειρία και στην προβολή ορισμένων θέσεων για τις δυσκολίες της αντικαπιταλιστικής ανατροπής.

    Όμως, επειδή υπερασπίζεται έναν “νεκρό” κομμουνισμό ο οποίος, όχι μόνον δεν μπορεί να εμπνεύσει τις λαϊκές μάζες, αλλά και είναι απεχθής ως σύστημα πολιτικής διακυβέρνησης, οδηγείται σε σεχταριστικές πολιτικές επιλογές. Η “θεωρητικές” του θέσεις είναι απολογητικές αυτής της πολιτικής πρακτικής.

    Το ΚΚΕ έχει δίκιο με αυτά τα δεδομένα στο ότι “ένας άλλος κόσμος δεν είναι εφικτός”, γιατί αυτός ο “άλλος κόσμος” που προσδοκά είναι η β' παρουσία του υπαρκτού κομμουνισμού.

    Έχει όμως άδικο στο ότι αυτός ο “άλλος κόσμος”, είναι “εφικτός” μόνον όταν έχει οριοθετηθεί πραγματικά, τόσο ως προς τον καπιταλισμό αλλά και τον υπαρκτό κομμουνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε λεβέντες,εσείς όλοι απο το κκε μέχρι το κακό συναπάντημα,που ο ΣΥΡΙΖΑ σας φταίει για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας,την προτασή σας που είναι στα πρότυπα του πάλαι ποτέ ανύπαρκτου,ο λαός την απέριψε μετά πολλών επαίνων στις τελευταίες εκλογές.Όχι ότι σε προηγούμενες περιόδους την είχε εγκρίνει και ποτέ,απλά σας ανεχόταν σαν αναγκαίο κακό.
    Καλώς ή κακώς λοιπόν αυτή τη στιγμή μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει σαν υπαρκτή δύναμη στην Αριστερά.
    Αν αποτύχει η φαιά πανούκλα καραδοκεί και όχι σοσιαλισμό δεν πρόκειται να δούμε ποτέ,αλλά τα ραδίκια ανάποδα.
    Το θα συνεργαστούμε και με το διάολο δεν το πρωτοείπε ο Τσίπρας βέβαια.Το έχουν πεί άλλοι νωρίτερα και βέβαια τότε δεν σηκώθηκε κουρνιαχτός σαν τον σημερινό.

    Κάποιος αγράμματος σύντροφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λοιπόν, την επόμενη φορά θα σας εξετάσω όλους. Όποιος δημοσιεύει σχόλια σε θέματα όπως τα παραπάνω, της ΕΟΣ κυρίως κ' πρωτίστως μη εξαιρουμένης, υποοχρεούται να έχει δαβάσει μάθει κ' αποστηθίσει, την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του σ. ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΟΥΝΓΚ. Έτσι θ΄αποφεύγατε να γράφετε πολλές ΠΑΠΑΡΕΣ, κ' δεν θα κουραζόσαστε κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ