ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Μια έμπρακτη πρόκληση της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ απέναντι στα "μεγάλα λόγια" της αντικαπιταλιστικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς...




ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
48ΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ Δ.Σ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΣΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ 
 28 Σεπτέμβριος 2012

Στη χθεσινή του έκτακτη συνεδρίαση με 21 ψήφους υπέρ και 6 λευκά το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πήρε τις παρακάτω αποφάσεις.
1.  Σε περίπτωση που η Κυβέρνηση επιχειρήσει να περάσει τα βάρβαρα – αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα της την επόμενη εβδομάδα: 

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ από τη Δευτέρα το βράδυ 1η Οκτώβρη ξεκινά 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες χρησιμοποιώντας όλα τα «όπλα», όλα τα μέσα που το συνδικαλιστικό κίνημα έχει στη φαρέτρα του.
Ταυτοχρόνως, για μια φορά ακόμα καλεί τη ΓΣΕΕ να συνεδριάσει άμεσα και να κάνει το χρέος της που δεν είναι άλλο από τον συντονισμό του αγώνα των εργαζομένων ΕΓΚΑΙΡΑ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.

Επίσης, με απόλυτο σεβασμό στην αυτονομία κάθε Ομοσπονδίας πιστεύοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος για διάλογο, καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες να συντονίσουμε τα βήματά μας.
2.  Σε περίπτωση που ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης πάει προς τα πίσω.
Η απόφαση για τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ.
Σε αυτή την περίπτωση (που έχουμε λίγο περισσότερο χρόνο για να οργανώσουμε τον αγώνα μας)

Α ) Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για μια φορά ακόμα καλεί τη ΓΣΕΕ το αργότερο μέχρι τη Τρίτη να συνεδριάσει να συντονίσει και να κλιμακώσει τον αγώνα ΕΓΚΑΙΡΑ με το στόχο την ανατροπή των μέτρων.
Αν και πάλι δεν το πράξει ή εάν η απόφαση της δεν αντιστοιχίζεται στο μέγεθος της επίθεσης τότε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ την Τετάρτη προκειμένου να κουβεντιάσουμε και να συναποφασίσουμε θα καλέσει στα γραφεία της Ομοσπονδίας όλα τα προεδρεία των Ομοσπονδιών.

Β) Εάν υπάρξει ανταπόκριση στο κάλεσμα μας η απόφαση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες παύει να ισχύει. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα αποδεχθεί την πρόταση που θα διαμορφωθεί από την σύσκεψη των προεδρείων των Ομοσπονδιών.

Γ) Εάν δεν υπάρξει ενιαίος σχεδιασμός η απόφαση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες παραμένει σε ισχύ και η έναρξη τους θα καθορισθεί αρκετές ημέρες νωρίτερα (και όχι 2 – 3 πριν η κυβέρνηση πάει για την ψήφιση των μέτρων) ώστε να ξεδιπλωθεί το μέγιστο της πίεσης.

Στόχος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι

ΌΧΙ η διαμαρτυρία
ΟΧΙ να παραπονεθούμε για τα άδικα και βάρβαρα μέτρα.
ΟΧΙ να κλάψουμε για τους φτωχούς και άνεργους συνανθρώπους μας για τη νέα γενιά του τόπου μας αλλά για να μην ψηφιστούν τα μέτρα.

Στόχος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΡΚΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΑ.

Τέλος, το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΟΜΟΦΩΝΑ κατήγγειλε τα μνημόνια και ζητά την ακύρωση της δανειακής σύμβασης και τη διαγραφή του Δημόσιου χρέους.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ -ΚΗΕ

14 σχόλια :

  1. Πού είναι το ΠΑΜΕ με τις ομοσπονδίες και τα σωματεία του; Θα κάνει καμία πολιτική απεργία;

    Πού είναι η "πρωτοβουλία πρωτοβαθμίων σωματείων", πάλι θα οργανώσει καμια απογευματινή βόλτα στην Σταδίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή ανακοίνωση αλλά ουδέποτε την υλοποίησαν και τα πασοκικά προεδρεία των ομοσπονδιών δεν ξεκουνάνε με τίποτα (ή πάνε μόνοι τους πχ εφορίες ΠΟΕ ΟΤΑ κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε όμως και του ΠΑΜΕ, και της "πρωτοβουλίας"...

      Διαγραφή
  3. Πολλούς υποστηρικτές είχε βρει από τους χώρους της αριστεράς η απεργία στη χαλυβουργική. Δεν τους βλέπω όμως να στηρίζουν με το ίδιο πάθος την απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η οποία δεν αφορά μια διαφορά ανάμεσα σε εργαζόμενους και τον εργοδότη τους, αλλά αποτελεί ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ με στόχους και συνθήματα πολύ πιο γενικευμένα που έρχονται σε σύγκρουρη κατευθείαν με την τρόικα εσωτερικού και την τρόικα εξωτερικού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όπως ήταν αναμενόμενο:2 Οκτωβρίου 2012 στις 12:16 μ.μ.


    Η ΑΥΓΗ στηρίζει την απεργία:
    Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ρίχνει το γάντι στη ΓΣΕΕ...

    Αντίθετα ο "ριζοσπάστης" κατηγορεί την ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ ότι στηρίζει τις μνημονιακές πολιτικές!
    Περισσεύουν οι αγωνιστικοί λεονταρισμοί 

    Όσο για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μούγκα στην στρούγκα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΤΡΟΠΗ! Και μετά έχουν τα μούτρα να μιλάνε για ενότητα του εργατικού κινήματος και άλλα παρόμοια.

      Αν στο ΚΚΕ και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν αρέσουν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ας πάρουν δικές τους πρωτοβουλίες και ας κατεβάσουν τα δικά τους σωματεία σε πολιτική απεργία.

      Μπορούν πράγματι να κάνουν έστω και μια μέρα απεργία που δεν την έχει προκηρύξει η πουλημένη ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

      Για παρελάσεις στις απεργίες που προκηρύσει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ καλοί είναι! Όμως μην βγάζουν γλώσσα μεγαλύτερη από το μπόι τους....

      Διαγραφή
  5. Όλοι οι εργατοπατέρες (δεξιοί, πασόκοι και αριστεροί) ίδιοι είναι. Δεν τολμάνε να θέσουν το θέμα μιας πολιτικής απεργίας των συνδικάτων για να πέσει η κυβερνηση και να ανατραπουν τα μέτρα.

    Ο κόσμος είναι πιο μπροστά απ' αυτούς και το απέδειξε πέρσι με τις πλατείες, θα το αποδείξει και τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο αριστερισμός αποδεικνύεται πάλι πολυ ισχυρός. Σύντροφοι του ΝΑΡ πότε κατακτήσατε την ηγεμονία στα συνδικάτα και κινείστε αυτόνομα?? Οι μάζες των εργατών ή τέλως πάντων όσες έχουν απομείνει έχουν κατακλύσει τα "ταξικά" συνδικάτα και δεν χρειάζεται να γίνει καμιά δουλειά στα άλλα ε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι πράγματι η ώρα που ξεσκεπάζονται όλοι και περισσότερο οι άκαπνοι αριστεριστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Οι αναρχικοί όπως πάντα λείπουν οταν σοβαρεύουν τα πράγματα και το ΚΚΕ έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.
    Ενιαίο αντμνημονιακό μέτωπο με κατεύθυνση την λαοκρατία.
    markos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εμου φαινεται οτι ειστε ηλιθιοι
    πρωτα υπογραφουν στη ΔΕΗ ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΠ συμβασεις αποδεχομενοιμειωση μισθών και μετα εξαγγελνουν τον νυν υπερ παντων αγωνα ?
    Ποιον κοροιδευεται ρεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς που υπάρχει και το ΠΑΜΕ και οι συνοδοιπόροι του και υπογράφουν καλύτερες συμβάσεις και ακυρώνουν στην πράξη το μνημόνιο εξαναγκάζοντας τους εργοδότες να πληρώνουν καλύτερα τους εργάτες!

      Μόνο που δεν μπορεί να κάνει ούτε μια 24ωρη πολιτική απεργία για να πέσει αυτή Κυβέρνηση...

      Διαγραφή
  9. Ας σταματήσει να κόβει το ρεύμα η ΓΕΝΟΠ (και οι εργολάβοι συνταξιούχοι της) από τον κοσμάκη για χρέη και χαράτσια, και ας αφήσει της δήθεν επανάστατικές κορώνες.
    Και άμα δεν ξέρουν αυτοί, θα τους πούμε εμείς από που φεύγουν τα συνεργεία των εργολάβων - μαφιόζων κάθε πρωί...

    Υποκριτές και φαρισαίοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1.η ΓΕΝΟΠ δεν κόβει το ρεύμα! Το κόβει η ΔΕΗ. Και σε αυτή την επιχείρηση φαίνεται ακόμα ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν αναλάβει την αυτοδιαχείρισή της, όπως έχουν κάνει οι σ. του ΠΑΜΕ και της "αντικαπιταλιστικής αριστεράς" στα σωματεία που ελέγχουν.

      Γιαυτό, ενώ τα σωματεία που είναι είναι έξω από ΓΣΕΕ και ακολουθούν τον δρόμο της επανάστασης, εκεί έχουν επιβάλει οι εργαζόμενοι στα SUPER MARKET διατίμηση στις τιμές των τροφίμων οι εργαζόμενοι, ώστε να μην υπάρχει αισχοκέδρεια από τους έμπορους, στα καράβια μείωση των εισητηρίων και άλλα ωραία παρόμοια...

      Διαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ