ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!
Αγωνιζόμαστε για την "ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς" στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Αλλαγή γραμμής στο "ΠΑΜΕ"!

Η σημερινή συγκέντρωση/πορεία της ΑΔΕΔΥ μπορεί να καταγραφεί ως ένα σημαντικό πολιτικό συμβάν. Αυτό δεν οφείλεται στην μαζικότητα και την μαχητικότητα που είχε ως διαδήλωση, αφού αυτά τα χαρακτηριστικά  της ήταν κατώτερα των περιστάσεων. Οφείλεται στην συμμετοχή του ΠΑΜΕ μετά από πολλά χρόνια σε συγκέντρωση και πορεία που οργανώνεται από την ΑΔΕΔΥ.

Εικόνες από την διαδήλωση και την συμμετοχή του ΠΑΜΕ, εδώ:


9 σχόλια :

  1. Ενώ το ΚΚΕ φαίνεται πως αλλάζει γραμμή και γίνεται πιο διαλλακτικό ως προς τα θέματα της ενότητας του εργατικού και του μαζικού κινήματος, οι Ναρίτες αναζητούν την "καθαρότητα" της επαναστατικής γραμμής και επειδή δεν μπορούν να την βρουν εδώ και μερικά χρόνια μέσα στο ίδιο το κίνημα την ψάχνουν σε τσιτάτα του Λένιν!. Αποκαλυπτικό για τα πολιτικά τους αδιέξοδα το κείμενο του Α.Δ. στο αριστερό blog : Ο Λένιν και οι Διεθνείς για τα συνδικάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τι λέει η κάθε ομαδούλα λίγο μετράει. Ασήμαντη και η παρουσία και η παρέμβαση στα σωματεία του ΝΑΡ και άλλων αντίστοιχων ομάδων. Αν είχαν κόσμο μαζί τους ας έκαναν πράξη αυτά που λένε για διάσπαση των συνδικάτων και άλλα παρόμοια. Τώρα σε ποιούς τα λένε; Μήπως είναι καιρός να ξεκαβαλήσουν το καλάμι;

      Διαγραφή
    2. και μόνο που αναφέρεται το νέο αριστερό ρεύμα δείχνει ότι δεν αποτελεί μια ομαδούλα που λίγο μετράει.

      προσπερνότας την καθόλου πολιτική και γόνιμη κριτική, οι αριστερές οργανώσεις οφείλουν να σταματήσουν να ακολουθούν τον υποταγμένο συνδικαλισμό της γσεε-αδεδυ, που πλέον περα απο το συστημικό αντεργατικό ρόλο τους, σπέρνουν και μίσος ανάμεσα στην εργατική τάξη. (δες πανό δεθ γσεε, να σωθει η ελλαδα μα πανω απο ολα να σωθουν οι ελληνες). Είναι χρέος να σηκώσουν κεφάλι και κόντα σε αυτό να οδηγήσουν σε νέες δομές και ένα νέο εργατικό κίνημα.

      σας παρακαλώ η κριτική να ναι πιο πολιτική και στοχευμένη απο το απο πάνω οπαδιλίκι.

      σύντροφοι (γτ στους δρόμους φαινεται η συντροφικότητα) τα λέμε στους δρόμους του αγώνα, που θα ναι δύσκολος και σκληρος, αλλα σίγουρα όχι συστημικός, κυβερνητικός και υπεύθυνος.

      άλλοστε μια αντιπολίτευση υπάρχει, η μάχιμη εργατική και όχι η υπεύθυνη.

      venceremos

      Διαγραφή
  2. Μπράβο ρε έτσι όλοι μαζί ρε να τους πάρουμε αμπάριζα τους τραπεζίτες και τα τσιράκια τους τους φασίστες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπα; Οι κουκουεδες εριξαν την μουρη τους και κατεβηκαν οι αντουανετες παρεα με τον λαουτζικο; Μισο να βαλω τον γατο μου να ανατριχιασει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είτε το θέλουμε είτε όχι θα πρέπει να είμαστε εκεί που έχει κόσμο.
    Ναί, μέσα στο βούρκο της ΓΣΕΕ.
    Ακούτε ,, επαναστάτες,, της φακής?
    markos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γραφειοκράτες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι.
      Το ΠΑΜΕ και η ΑΔΕΔΥ οι δύο πρωτοπορίες του λαικού κινήματος επιτέλους μαζύ!
      (Για να συμμετέχεις στην πορεία δεν είναι απαραίτητο να είσαι μέλος του ΠΑΜΕ ή δημ. υπάλληλος. Μπορείς κι εσύ να συμμετέχεις αρκεί να υποβάλλεις την σχετική αίτηση πρωτοκολλημένη, μιά υπεύθυνη δήλωση, θεωρημένο αντίγραφο πιστοποιητικού γεννήσεως, φορολογική ενημερότητα, βεβαίωση οτι έχεις περάσει ιλαρά και μαγουλάδες απο κρατικό νοσοκομείο κι ένα παράβολο των 2,25)

      Διαγραφή
    2. είτε το θέλεις είτε όχι, ο κόσμος δεν θα ξεφύγει ποτέ απο τον βούρκο της γσεε αν δν ξεφύγεις πρώτα και κύρια εσυ, και δείξεις στην εργατική τάξη έναν άλλο δρομο.

      όσο για το επαναστάτης της φακής, -ασχολίαστο-, και ντροπή να μιλάμε με τέτοιους χαρακτηρισμούς.

      αν απο τν αλλη γουσταρετε μπινελικια και ξεκατινιασμα φοβαμαι οτι δν μπορω να ακολουθησω τν κουβεντα

      Διαγραφή
  5. Πολύ θετική η κίνηση του ΠΑΜΕ,μακάρι να έχει συνέχεια.Πάντως η ίδια είναι ήδη συνέχεια της υπερψήφισης από Παρεμβάσεις και αυτόνομη παρέμβαση της πρότασης του ΠΑΜΕ στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ για υπερψήφιση της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση μνημονίων και δανειακών.

    Γενικά καλό είναι να ξεφεύγουμε από τον φετιχισμό του "στην ΓΣΕΕ/μακριά από τη ΓΣΕΕ".Η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος έχει 2 προϋποθέσεις: και την αντιπαράθεση με το πρότυπο του υποταγμένου συνδικαλισμού,και την αγωνιστική ταξική ενότητα.Χωριστές κινητοποιήσεις με όρους ΠΑΜΕ/ΚΚΕ ή εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς όπως ήταν στην Καμάρα δεν βοηθάνε.Συγκεντρώσεις τύπου Πρωτοβάθμια στο Μουσείο προφανώς και είναι άλλο πράγμα.Γι αυτό άλλωστε είχαν περισσότερο κόσμο από το Πεδίο του Άρεως και στην πράξη δεν στέκει να μιλάμε για χωριστή συγκέντρωση.

    Από κει και πέρα τάσεις και σύντροφοι που χαρακτηρίζουν την ΓΣΕΕ αστικοποιημένη,δίνοντας στον όρο κάτι το μοιραίο και οριστικό,θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο προσεχτικοί.Αστικοποιημένη,δηλαδή αστική και του κράτους ΓΣΕΕ σημαίνει ότι όταν καλεί σε απεργία πρέπει να καταγγέλλουμε την εργοδοτική ,κρατική ,κυβερνητική κλπ προβοκάτσια,και να καλούμε τους εργαζόμενους όχι σε συμμετοχή στην "απεργία" αλλά σε σαμποτάζ.Ιδίως όταν η ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ καλεί σε απεργία χωρίς να πιεστεί συγκεκριμένα από κάποιες ομοσπονδίες κλπ.Το ότι δεν το κάνουμε ,και κανείς δεν το προτείνει αποδεικνύει ότι η ΓΣΕΕ δεν είναι "αστική".

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ